agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Etobur Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/etobur-bitkiler/)
-   -   Ankara'lı etobur bitki severler (https://www.agaclar.net/forum/etobur-bitkiler/2135.htm)

praecox 03-04-2009 18:23

Böylesine örnek bir davranış, örnek bir mesaja ilk kez rastlıyorum. :)
Tebrik ederim. böylesi bir EB'lere giriş karşısında saygıyla eğilirim. :)

Aramıza hoş geldiniz. Ankara'lı olmasam da bulunduğunuz ilde EB'lerle çok ilgili nezih üyelerimizin de sizi zevkle aralarına kabul edeceğinden eminim.

Gelelim torfa. Torf konusu sıkıntılı. Ancak 10-15 nisan gibi yeni bir ithalatla elime yine bir miktar torf geçeceğinden emin olduğum şu günlerde kendi saksı değişimim için ayırdığım miktardan size gönderebilirim.

Bana özelden miktar ve kargo için adres ve telefon bilgilerinizi iletmeniz dileği ile.

Saygılarımla

praecox 08-04-2009 17:11

Ankara'lılar uyuyor mu hala?
Dormancy bitti EBseverler...

lobovenüs arkadaşınız çok hızlı bir depar aldı.
Bu sene de bir EB yarışması düzenlesek mi?
Bir de diğer illere sormalı?

verdoque 08-04-2009 17:48

Hocam ben vft'min saksısını değiştirdim hazırım :)

Bir de DC istiyordum ama yapımarketlere uzun zamandır gelmiyor.

lobovenüs 11-04-2009 13:43

inşallah bizim minikler yarışmaya kadar yetişir. ilk üçe girsek yeter :D

anurt 12-09-2009 01:44

aylardır yapı market geze geze bi hal olup (inanamazsınız, misafir gittiğim şehirlerde bile!) sonunda bu ayda bu mevsimde koçtaş'ta (hala var, fiyat 19 küsür) bulup, sonunda adımı buraya yazdırdım! vakit bulursam (misafirim ve bir çuval iş) resimlerini çekip en kısa zamanda ekleyeceğim. resmen sevindirik oldum:)
şimdi, günün sorusu : Sphagnum yosunu kalan var mı elinde acaba? :D

verdoque 12-09-2009 08:38

Sanırım daha çok sonbaharda getiriyorlar, ben de vft'mi geçen sene Eylül ayında Koçtaş'tan almıştım. Şimdi yanında yavrusu da var :)

Denizatı 12-09-2009 09:37

Merhabalar, ben de izninizle aranıza katılmak istiyorum.
Dün koçtaştan bir vft ve bir de drosera aliciae aldım. Yalnız etoburların yönetimsel sorunlardan dolayı dinlendirilmiş normal suyla sulandıklarını öğrendim. Bunun için saf suyla iyice sulayıp içindeki mineralleri akıtmaya çalıştım. Çözümü olan bir sorun ama yine de can sıkıcı. Oradan etobur alan arkadaşlar aman dikkat edin.
İnşallah bu sene yarışma düzenlenir, ben ve etoburlarım merakla bekliyoruz. :)

avukatkemal 12-09-2009 21:19

Geçen hafta bilgilendirme mesajı atmıştım o konuda.. bugun 4-5 saksı kalmıştı

Badjojo 05-10-2009 18:15

Forumun bu sayfasını çok beğendim bir Ankaralı bi VFT sahibi olarak bende aranızda yer almak isterim tabi kabul ederseniz.

codgervural 05-10-2009 18:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Denizatı (Mesaj 495952)
Merhabalar, ben de izninizle aranıza katılmak istiyorum.
Dün koçtaştan bir vft ve bir de drosera aliciae aldım. Yalnız etoburların yönetimsel sorunlardan dolayı dinlendirilmiş normal suyla sulandıklarını öğrendim. Bunun için saf suyla iyice sulayıp içindeki mineralleri akıtmaya çalıştım. Çözümü olan bir sorun ama yine de can sıkıcı. Oradan etobur alan arkadaşlar aman dikkat edin.
İnşallah bu sene yarışma düzenlenir, ben ve etoburlarım merakla bekliyoruz. :)

artık koçtaşa drosera aliciae demi geliyor ?

Badjojo 07-10-2009 13:20

bu arada torf almak için bi organizasyonunuz daha olursa ben de katılmak isterim. acil torfa ihtiyacım var **** ankarada bulabileceğim bir yer var mı?

anurt 12-10-2009 17:29

sayın avukatkemal, her ne kadar torf için yazdıklarınızı ilgili başlıkta okumuş olsam da, torf siparişi için uygun gördüğünüz, elimize siparişin doğru geçeceği adres nedir hangisidir?
yoksa, sn. denizakvaryumunun 2008 başında bildirmiş olduğu (http://www.tarimtedarik.com/) yerle mi görüşmeli?
mümkünse tecrübe edilmiş torf alabileceğim bir yer yazabilir misiniz?
şimdiden teşekkürler.

silence 15-10-2009 08:27

http://www.smoothgarden.com/?title=g...e&b=94112/2091

ben bundan almıştım :)

anurt 15-10-2009 14:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi silence (Mesaj 511792)

@sayın silence, o kadar torf ile benim, çocuklarımın ve de hatta torunlarımın (ya da ankaradaki tüm etobur sever arkadaşların) torf ihtiyacını gideririm sanırım. ama doğruya doru, bir ara alsam mı diye de düşündüm:dilli: öyle bir şey yaparsam da, beraber organize oluruz, diğer arkadaşlar da bu işten faydalanır:D size de çok teşekkür ediyorum. memnun olup olmadığınız konusunda da bilgi verirseniz, tercihlerimizi ona göre yaparız.
şimdilik sayın avukatkemal bey (kendisine tekrar teşekkür ediyorum) bana yardımcı olacak sanırım.
@sayın verdoque, yavru eb.nize çok özendiğimi ve o günleri görmek istediğimi söylemek istedim. hayırlı olsun.
en yakın zamanda da benim ufaklıkların resimlerini ekleyip 1-2 şey sormak istiyorum izninizle.

anurt 15-10-2009 23:34

5 Eklenti(ler)
merhabalar tekrar.
sonunda minik bebeklerimi ve sorularım için ilgili resimleri yüklüyorum. şimdiden teşekkürler.

anurt 15-10-2009 23:44

bunlar benim miniklerim. terraryum gibi bir şansım henüz olmadığı için, kocaman bir salata kasesini onlara ayırdım.
izniniz olursa, sorularım 4 ve 5. resimle ilgili.
4. resimdeki drosera, sanırım pek mutlu olmadı benimle. 1-2 sağlıklı yaprak çıkardıktan sonra önce yaprakları yapışkan ve parlak görüntüsünü kaybetti, daha sonra da çürüme gibi iyice yapışıp kaldılar. menüleri genelde buzluk suyu, akü suyu ve yağmur suyu (hepsi kaynatılıp, soğutulup, dinlendirilmiş). balkonun en güneş alan yerinde, manzaralı bir mekanları var. zaten görebildiğim kadarı ile de bir tek onda sorun var gibi.
5. resimde ise, dioneanın içinden yuvarlak (ve benim biraz tomurcuk olabileceğinden umutlandığım :D ) bir oluşum çıkıyor. en azından diğer yaprak formlarına pek benzemiyor. ne olduğu hakkında bir fikriniz var mı acaba?
bir de, hiç birinin 2 yaşında fazla olduğuna ihtimal vermiyorum. sonuçta bu arkadaşlar koçtaş bebekleri. kış uykusuna yatırmasam olur mu?
çok teşekkürler şimdiden. iyi çalışmalar.

hayvan dostu 22-10-2009 21:04

Ankara'dayım etobur bitkileri seviyorum ama hala etobur bitkim yok:(

flora_x79 24-10-2009 12:24

Bauhausta EB

Eğer hala kaldıysa, Cepa Alışveriş Merkerzi'nde bir kaç tane eb vardı geçen haftasonu. Eğer yoksa benim gibi Ankara'da olup da elindeki eb'lerinin bazılarını sizinle paylaşmak isteyen arkadaşlar vardır herhalde;)

lunatic 25-10-2009 13:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hayvan dostu (Mesaj 515544)
Ankara'dayım etobur bitkileri seviyorum ama hala etobur bitkim yok:(

Bende dc tohumu ve tohumundan çoğaltma yüzbinmilyon tane yavrusu var istersen bir ara takdim ederim. Bende törf de var biraz. Sen yeter ki su bul. Bu yaz yağmursuz uzun sürdü Ankara'da, yakında yağmur sularını bitireceğim. Ama kasım gibi yağmurlar başlayacak gibi gözüküyor. Eğer yazın çiçeklerimi sulaması için emanet ettiğim kişi yanlışlıkla biriktirdiğim 100lt suyun 60-70lt sini diğer çiçeklere vermemiş olsaydı 10lt su da beraberinde verebilirdim ama artık mümkün değil. :(
Birazdan BH'u yoklayacağım bakalım hiç vft kalmış mı!

Maalesef hiç bir şey kalmamış. Ancak Cuma günü tarifinden anladığım kadarıyla Nephentes geliyormuş hem de büyüklerinden. Uygun fiyatta olursa almayı düşünürüm.

lunatic 04-11-2009 11:53

Cuma günü gelen çiçekler arasında yoktu. Bugün de çıkmamış gelen partide. Sipariş veriyoruz ama tedarik edemiyor herhalde şirket diyorlar. Haberimiz olmadığı bir gün gelir ve bize kalmaz. Kısmet artık....

verdoque 12-12-2009 22:16

Merhabalar,

Cepa Bauhaus'a etobur gelmiş. Vft, Sarr. ve drosera capensis vardı. Fiyatlar 12.90 hem de büyük saksılılar.

lunatic 19-12-2009 18:59

Ah... Bakalım kalmış mı. Ah bu bauhause. Tam da taşınırken yapılır mı?

anurt 29-12-2009 21:56

cepa bauhaus'da 2 boy, iyi durumda nephentes mevcut. küçük olanlar 27, büyükler ise 40küsür. en güzelini ben almış olsam da :) geriye her iki çeşitten de 10ar tane siz sevgili forum arkadaşlarıma bıraktım. bilginize...

verdoque 30-12-2009 20:17

Teşekkürler Sn. anurt, ben de aldım bugün. İlk defa yakından nephentes gördüm. İki farklı çeşit vardı, üzerlerinde yazdığına göre nephentes alata ve nephentes miranda. Mirandaların kapanları benekli ve dev gibiydi. Yetiştirmeye korktum açıkçası. Balkonda kuş bile yakalayabilir sonra üzülürüm dedim. Alata aldım o yüzden:)

lunatic 05-01-2010 11:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi verdoque (Mesaj 555828)
Teşekkürler Sn. anurt, ben de aldım bugün. İlk defa yakından nephentes gördüm. İki farklı çeşit vardı, üzerlerinde yazdığına göre nephentes alata ve nephentes miranda. Mirandaların kapanları benekli ve dev gibiydi. Yetiştirmeye korktum açıkçası. Balkonda kuş bile yakalayabilir sonra üzülürüm dedim. Alata aldım o yüzden:)

Küçüklerden kalmamış ancak büyüklerden kalmış. Birazdan almaya gideceğim ama motorla nasıl getireceğim bilmiyorum açıkçası.

denizakvaryumu 05-01-2010 11:14

Saksısı o kadar büyük değil, motor çantasına sığar.

verdoque 05-01-2010 12:40

Büyük olanlar tamamen naylona sarılıydı. Bitkinin dışarda sallanan yaprağı, ibriği yoktu, o yüzden taşımak zor olmaz bence. Küçükler açık duruyordu arabaya zor yerleştirdim. İbriklerdeki sular yere döküldü.

lunatic 05-01-2010 13:24

Sn. Anurt teşekkürler. Ben de aldım büyüklerden. Bir kutuya koyup diklemesine paketledik orada ve motorun arkasına bağladım işe getirdim. Akşama da eve sağ salim attım mı tamamdır. Artık ihtiyacım olmayan şu borulardan yapma elbise dolabını bunun için saklıyordum. Şimdi şeffaf naylonla kapatıp fermuarı da çektim mi tamamdır. 2 tane daha kaldı bilgilerinize. Yarın yenisi gelir mi bilmem. Büyüklerin ibrikleri gerçekten görkemli. Serçe filan rahat götürür. :)

denizakvaryumu 05-01-2010 13:37

Ben gittiğimde 10 dan fazla vardı, demek meraklısı çokmuş.

Küçük sera ya da terraryum benzeri yerde tutulmazsa bir daha ibrik oluşturmaz.Nemi çok sever.

anurt 06-01-2010 09:24

ankaranın havası malum, bende terraryum yok, elimde fısfıs gelip gidip tepesine dikiliyorum. sanki iki fısfıslama arası fark yaratacakmış gibi de yeni yapraklardaki muhtemel ibrik oluşumlarına gözümü dikiyorum.
ben korktum bu bitkiden :S.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025