agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Etobur Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/etobur-bitkiler/)
-   -   Etobur bitkilerde hastalık ve zararlı savaşı (https://www.agaclar.net/forum/etobur-bitkiler/2060.htm)

querelle 30-11-2009 00:16

Ben de bir adet Mospilan edineyim o zaman, eminim ilerde benim de ihtiyacım olur. Bilgilendirme için teşekkürler.

codgervural 30-11-2009 15:31

öncelikle hepinizin bayramını kutlarım
benim drosera indicalarımda ortadan çürüme var.bitki ilk başta bu yumuşayan yerden (orta bölüm)bükülmeye başlıyor sonrada çürüyor ilk bitkide çürüyen yerden kesip üst parçayı yeniden diktim ama her iki bölümde soldu.bu hastalığı bilen varmı acaba?

Weezer 09-12-2009 10:55

kabuklu bit benim purpurealarda cok oluyor.. yani 3,4 ay ara ile oluyor.Bayern'in provado ve fungus fighter ilacları var.. 2 sini art arda kullanmam bir sorun yaratir mi?

praecox 09-12-2009 15:53

Önce provado'yu tatbik edin. Bir hafta 10 gün gibi sonra Systhane (fungus fighter) tatbik edersiniz. Her ikisi de sistemik olduğundan 3-4 ay etkisini sürdürebilir.
Bir dahaki vegetasyon başlangıç ayında ilaçlamanın tekrarlanmasında fayda var, mart nisan ayı gibi.

Weezer 12-05-2010 09:10

Sarrlari altı kapali bir saksıya koyacağim.Peki ilaçlama işi nasil olacak? Normalde su dolu bir kaba oturduyorduk saksıyı altı delik olduğu için. Bu sefer yukaridan bir boru yardimiyla sulanan bir sistem deniyeceğim.İlaçlama yaptiktan sonra süzmek gerekir mi?

praecox 12-05-2010 10:05

Bu tarz kapalı sistemler sorunlu olabiliyor. Kontaminasyon riski çok açık olduğundan altta hızla anaerob, kokuşma çürüme başlıyor.
Kap yeterince büyük ise bu oran daha düşüyor. yine de hydroponik saksılardaki gibi zarflı bir düzenek düşünmek iyi olur.
Bir de bu gibi kapalı deliksiz zarflarda su rezervi oluşturmanız şart alt kısımda.
Bahçelerde oluşturulan büyük suni EB bataklıklardaki gibi alt katmanda su rezervuarı olmalı.

helvas 10-06-2010 23:55

Merhabalar yaklaşık 2 aylık VFT'min toprağında bugün 2-3 mm uzunluğunda siyah solucan-kırkayak benzeri bir böcek gördüm ben onu farkedene kadar torfun içinde biyerlere saklandı yüzeyde başka görmedim torfuda pek kurcalamak istemedim bitkiler çok genç olduğu için zarar vermekten korktum, bu böcek ne olabilir? bahsettiğiniz ilaçlardan hangisi işime yarayabilir?

verdoque 15-06-2010 09:13

Tamamen suya batırıp boğulmasını ya da yüzeye çıkmasını sağlayabilirsiniz.

doganmustafa 28-05-2021 13:53

Merhaba, konu hakkında yazılanlar baya eski tarihli görünüyor. Güncel ilaçlar hakkında tavsiyelere ihtiyacım var. Saksılardan birinin toprağında şeffaf larvalara rastladım, diğer bir saksıde ise yeşil jölemsi (alg sanırım) şeyler oluşmuş. Tavsiyeleriniz nelerdir

ootkn 02-05-2024 16:21

10 yıla yakın zamandır Venus sinekkapan besliyorum ama son bir yıldır sinekkapanlarımda kapan oluşumu gecikiyor veya sanki dalgalanmış gibi deformasyon oluşuyor
alınması gereken ilaç forumun başında belirtilen Provado mudur nereden alabilirim İnternette bulamadım
Provado ise görseli internette aşağıdaki gibi bir şey buldum bu mudur?
https://www.landscapedepot.ie/wp-con...bug-killer.jpg

almuud 10-05-2024 22:41

Provadonun içeriğinde Imidacloprid ve Beta-cyfluthrin var bu etken maddeye sahip tarım ilaçları ülkemizde satılıyor. Bu ilaçları alsak provadonun içerdiği kadar etken maddelerden karıştırsak, provado yerine kullanabileceğimiz bir ilaç elde etmiş olur muyuz?

ootkn 11-05-2024 20:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almuud (Mesaj 1624223)
Provadonun içeriğinde Imidacloprid ve Beta-cyfluthrin var bu etken maddeye sahip tarım ilaçları ülkemizde satılıyor. Bu ilaçları alsak provadonun içerdiği kadar etken maddelerden karıştırsak, provado yerine kullanabileceğimiz bir ilaç elde etmiş olur muyuz?

Evet benim de alternatif bir ilaca acil ihtiyacım var kökten ayırdığım bir venus bitkimi kaybettim.Acil ilaç lazım.
Deneyimi olan üyelerimiz özellikle Ankarada olup ilaç satan yer önerebilen bir hobici var ise çok hora geçer

almuud 11-05-2024 21:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almuud (Mesaj 1624223)

Aslında Sn. Doku_Kültürcü bu şekilde ilaç hazırlayıp hazırlayamayacağımız hakkında fikrini dile getirse çok iyi olur;)

almuud 11-05-2024 21:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ootkn (Mesaj 1624236)
Evet benim de alternatif bir ilaca acil ihtiyacım var kökten ayırdığım bir venus bitkimi kaybettim.Acil ilaç lazım.
Deneyimi olan üyelerimiz özellikle Ankarada olup ilaç satan yer önerebilen bir hobici var ise çok hora geçer

Sn. ootkn bu konunun ilk sayfasında, yazım yanlışı nedeni ile DDVK olarak yazılan ilaç aslında DDVP dir. DDVP sorun bence tarım ilacı bayilere.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025