agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Etobur Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/etobur-bitkiler/)
-   -   Drosera Capensis (https://www.agaclar.net/forum/etobur-bitkiler/1938.htm)

red 16-11-2009 14:28

Drosera Capensis'im çiçek açtı

Merhaba:snowmen77 üstadımızdan aldığım capensis çiçek açtı fotoğralarını sizlerle paylaşmak istedim.
http://img697.imageshack.us/img697/511/imag0487.jpg
http://img94.imageshack.us/img94/880/imag0488a.jpghttp://img697.imageshack.us/img697/3627/imag0489.jpg

Orkun Kırcı 11-12-2009 11:09

Arkadaşlar capensisimin birkaç fotosunu ekledim. Yaprakları hep böyle geriye doğru mu oluyor bunların. Yoksa mevsimsel bir durum mu? ya da çiçeklenme başladığı için yapraklarda güç kaybımı oluyor acaba.

anurt 22-01-2010 12:41

merhaba arkadaşlar.
benim kerata sanırım güneş görmeye görmeye vejeteryan olmaya karar verdi ve yapraklarında hiç nektar yok:(. sinekler neredeyse pikniğe gelecekler çim alan diye:o.
parametrelerdeki tek değişken güneş olduğu için suçu güneşe attım ama tabii ki emin değilim. tepesine bir lamba yaksam işe yarar mı dersiniz?
bu konuda bir fikriniz varsa lütfen yardımcı olur musunuz? :(

codgervural 28-03-2010 13:41

drosera capensisimin çiçeği?

çiçek açan capensisimin bazı tomurcukları bir süre sonra çiçek yerine yapışkan dokunaçları olan garip çiçekler halinde açıldı.

querelle 28-03-2010 16:59

Bir sorun mu var; resimler çok minik görünüyor bende.

codgervural 28-03-2010 17:38

[img=http://img691.imageshack.us/img691/7857/dc2ub.th.jpg]
[img=http://img691.imageshack.us/img691/5951/55998968.th.jpg]
[img=http://img691.imageshack.us/img691/6562/dc3n.th.jpg]
bu sefer olmuştur inşallah

codgervural 28-03-2010 17:41

resimde pek belli olmuyor ama kırmızı noktalar yapışkan sıvı kaplı

praecox 28-03-2010 20:16

VFT de bu tarz pleronique olaylara rastlamıştım ancak dros.larda ilk kez görüyorum.
Resmen keiki vermiş ya hu bu D. Capensis.
Haftya bunu yakiinen görmem gerekiyor... :D
Anladınız onu siz sayın Vural :D

codgervural 28-03-2010 20:53

tabi ki hocam

querelle 28-03-2010 20:57

İlginç görünüyor gerçekten, fotoğraflar için teşekkürler :)

verdoque 28-03-2010 22:18

Gerçekten şaşırtıcı, ben olsam görünce korkardım :)

Sevilay 28-03-2010 22:22

Fotoğrafları foruma yüklemeliyiz bildiğiniz gibi.:)

Siz foruma yüklemiyorsunuz. Bu da ileride sorun çıkaracaktır.

Buraya bir bakın dilerseniz.:)

dronewerq 29-03-2010 07:06

çiçekleri tozlamaya gelen böceğin vay haline:P

ephesos 16-05-2010 09:27

2 Eklenti(ler)
Kapensisler sinek avına çok hızlı başladı bu sene. Bu bitkinin diğer carnivorlara göre avıyla yaptığı oyun daha zevkli ve gösterişli bence.

ephesos 16-05-2010 09:36

4 Eklenti(ler)
Bu arada elimde fazlasıyla capensis var hepside tohumdan yetiştirdiğim olgun bitkiler, bunlar ve çok çok daha fazlası. (Fotograf makinasının ayarı bozuk, resimler yeni)

derya82 22-05-2010 17:14

merhaba ben de etçil bitkilere merak saran biri olarak tohumlarım ile ortada kaldım desem yalan olmaz.. okuyorum okuyorum bir türlü kafam almıyor ve işlerin yoğunluğu sanırım biraz beni geri çekti.. bana nasıl ekeceğim konusunda yardımcı olurmusunuz pazartesi kesinlikle ekeceğim... şimdiden teşekkürler

Korkut 23-05-2010 15:16

Sayınn derya82 hazırladığınız torfa tohumları bırakabilirsiniz. Ayrıntıya gerek yok. Tohumun toprak ile temasını sağlayın ve zamana bırakın.

günebakan 11-06-2011 11:38

1 Eklenti(ler)
Bu konu da çok bilgim yok sizce Drosera capensis lerin durumu nasıl acaba?

Eklenti 222909

saydemir 11-06-2011 15:15

Durumları iyi gibi ama bana sanki cıkan fideler drosera capensis değil de drosera spathulata' ya benziyor gibi geldi. Biraz daha büyüsün belli olur. Spathulata yatay gelişir, capensis dikine büyür.

günebakan 11-06-2011 18:06

Sn Saydemir adı konusun da haklısınız Geçen sene ektiğim tohumdan büyüyenler bunlar Teşekkürle:)

nikon_ 27-04-2012 14:17

Sarracenia ve Drosera Çiçek

3 Eklenti(ler)
Evdeki birkaç tür etobur bitki arasında yer alan Drosera Capensisler baharla birlikte çiçeklendiler.

Drosera Capensis;
Eklenti 287594

Eklenti 287595

Eklenti 287596

Erdogan 22-11-2012 23:52

Merhabalar,

ben de Drosera Capensis Red sahibiyim. fakat son zamanlar kış yaklaştığı için midir bilmem bozulmaya başladı. yeni sürgünleri daha çıkmadan bozulup siyahlaşıyor ve var olan kırmızı tüylerindeki minik yapışkan sıvılar da kaybolmuş durumda. kış aylarında bu durum normal mi ? araştırdığım kadarıyla dormancy olayı yok bu bitkide. normal şekilde pencereye yakın sehpa üzerinde ve altındaki kapta 2 cm kadar saf su bulunduruyorum. yanlış giden birşeyler mi var ? aynı zamanda doğal gaz aktif halde oda içinde petek mevcut ve oda ısısı 18-20 dereceye çıkabiliyor.

Erdogan 29-12-2012 20:30

1 aydan fazla hiç kimse yazmamış buraya. drosera yetiştirenler nerdesiniz ? :)

droseralar kış uykusuna yatmaz diye biliyorum fakat bendekiler büyümeyi durdurdular, var olan yaprakları kurudu, yeni çıkmıyor, tek tük çıkanlar da çok minik , yeşil zayıf ve kırmızı yapışkan damlalar yok. bu normal mi ?

saydemir 30-12-2012 17:04

Drosera kış uykusuna yatmaz demek doğru değil bazı soğuk bölge türleri tüm yaprakları yok olana dek kuru bir hal alırken bazıları da gelişimlerini yavaşlatır yeni yaprak çıkarmaz. Tropikal bölgede yaşayan bitki için farklı mevsimler çok fazla olmadığından orada tüm yıl gelişimlerine devam edebilirler. Fakat şu anda ülkemizde güneş ışığı çok az görünüyor, günler kısaldı bu gibi etkiler gelişimlerini yavaşlatıyor. Ama yapay olarak ışıklandırıp sıcaklığı yüksek bir yerde tutarsanız gelişimleri daha farklı olur. **** baharı bekleyeceksiniz. Damlaların azalması ve yeni yaprak çıkmaması normal bu dönem için, endişelenmenize gerek yok.

Erdogan 30-12-2012 23:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi saydemir (Mesaj 1077910)
Drosera kış uykusuna yatmaz demek doğru değil bazı soğuk bölge türleri tüm yaprakları yok olana dek kuru bir hal alırken bazıları da gelişimlerini yavaşlatır yeni yaprak çıkarmaz. Tropikal bölgede yaşayan bitki için farklı mevsimler çok fazla olmadığından orada tüm yıl gelişimlerine devam edebilirler. Fakat şu anda ülkemizde güneş ışığı çok az görünüyor, günler kısaldı bu gibi etkiler gelişimlerini yavaşlatıyor. Ama yapay olarak ışıklandırıp sıcaklığı yüksek bir yerde tutarsanız gelişimleri daha farklı olur. **** baharı bekleyeceksiniz. Damlaların azalması ve yeni yaprak çıkmaması normal bu dönem için, endişelenmenize gerek yok.

cevabınız için çok teşekkür ederim sayın saydemir. rahatladım şimdi. siz nasıl bakıyorsunuz bu mevsimde ?

saydemir 01-01-2013 17:04

Isıtılmayan balkonda bir kısmı, bir kısmıda açık balkonda droseraların. Dormancye giren filiformiste var, gelişimini yavaşta olsa sürdüren aliciae ve capensislerde var. Capensislerin bazıları sarracenia saksılarında dış ortamda kaldılar onların durumları da kötü değil.

Erdogan 03-01-2013 14:14

Drosera Capensis - Red

2 Eklenti(ler)
bunlar da Capensislerin durumu. kötü görünüyorlar. yakından çektim resimleri aslında çok çok minik. yapraklar bildiğiniz çimen gibi. ince minik ve yeşil. kırmızı tüyler ve damlacıklar kayboldu. eski yapraklarının uçları kahverengileşti resimde göründüğü kadar.

bulunduğu yer salon. kombi aktif durumda. odanın havası kombiden dolayı biraz kuru sanırım. kış dolayısıyla yeterli ışık girmiyor. altındaki kapta sürekli saf su bulunduruyorum. kabın kurumasına izin vermiyorum.

Erdogan 05-03-2013 13:17

1 Eklenti(ler)
Drosera Capensisimin son durumu çok kötü durumda :/

önerileriniz nelerdir ? bu mevsimden sonra düzelir mi dersiniz ?

saydemir 05-03-2013 17:26

Drosera capensis tamamen gövdeyi kesseniz bile kökten tekrar çıkabilecek kadar arsız bir etoburdur. Ama kış ayları onun için de sıkıntılı. Bence capensisinizde saksı değişimi istiyor. Kararan yaprakları kesip uzaklaştırın. Şeffaf bir plastik kap içerisinde nemli ortam oluşturarak ve bol ışık sağlayarak bir süre sonra toparlayabilir kendini. Bahar ve güneşli günler geldi artık. Umarım düzelir yakın zamanda.

Erdogan 05-03-2013 19:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi saydemir (Mesaj 1114113)
Drosera capensis tamamen gövdeyi kesseniz bile kökten tekrar çıkabilecek kadar arsız bir etoburdur. Ama kış ayları onun için de sıkıntılı. Bence capensisinizde saksı değişimi istiyor. Kararan yaprakları kesip uzaklaştırın. Şeffaf bir plastik kap içerisinde nemli ortam oluşturarak ve bol ışık sağlayarak bir süre sonra toparlayabilir kendini. Bahar ve güneşli günler geldi artık. Umarım düzelir yakın zamanda.

sayın saydemir öncelikle cevabınız için teşekkür ederim, şeffaf kap derken bir tür sera ortamı mı sağlamalıyım ? nasıl bir saksı olmalı ?

saydemir 05-03-2013 20:07

Evet bir süre sera ortamında kalırsa durumu daha iyi olabilir diye düşünüyorum. Saksı çeşidi çok önemli değil. Kısa boylu olmasın, plastik herhangi bir standart saksı iş görür.

Erdogan 07-03-2013 11:21

sayın saydemir, şeffaf bir kap bulamadım :/ 5 litrelik su şişesinin altını kessem saksının üstünü kapatsam olur mu ? şişenin yüzeyi pürüssüz değil ama. bir de kapak kısmı açık mı kalsın ?

http://www.sektorden.com/urunler/855_677_Syy6u0.JPG

nikon_ 07-03-2013 14:12

Sayın Erdogan, bitkileri sulama şekliniz nasıl, sulama suyunuz nedir? Bu dönemde toprak değişimi yapmanız yararlı olabilir. Eğer uzun süredir toprağını(sphagnum yosununu) değiştirmediyseniz, saksı değişimi ile birlikte toprağını da değiştirmenizde yarar olabilir.
Kış döneminde Drossera Capensisler gelişimlerini oldukça yavaşlatabiliyorlar. Bendeki D. Capensisler de, gelişimlerini yavaşlatmışlardı ve tek tük yaprak çıkarıyorlardı. Bir süredir güneşin daha fazla görünmesiyle birlikte gelişimleri de arttı ve çiçek tomurcuğu oluşturmaya başladı. Eğer, sizdekilerde hastalık başlamamışsa, bir süre sonra kendilerini toplayacaklardır.

saydemir 07-03-2013 15:36

Buda işinizi görür. Ağzı açık kalabilir birde direk güneş altına değilde aydınlık bir yere koyun. Şu sıralar güneş çok yakıcı değil gerçi ama yinede dikkat edin. Bu terrarium ortamında havasız ve yakıcı güneş altında zarar görebilir.

Erdogan 07-03-2013 16:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nikon_ (Mesaj 1115235)
Sayın Erdogan, bitkileri sulama şekliniz nasıl, sulama suyunuz nedir? Bu dönemde toprak değişimi yapmanız yararlı olabilir. Eğer uzun süredir toprağını(sphagnum yosununu) değiştirmediyseniz, saksı değişimi ile birlikte toprağını da değiştirmenizde yarar olabilir.
Kış döneminde Drossera Capensisler gelişimlerini oldukça yavaşlatabiliyorlar. Bendeki D. Capensisler de, gelişimlerini yavaşlatmışlardı ve tek tük yaprak çıkarıyorlardı. Bir süredir güneşin daha fazla görünmesiyle birlikte gelişimleri de arttı ve çiçek tomurcuğu oluşturmaya başladı. Eğer, sizdekilerde hastalık başlamamışsa, bir süre sonra kendilerini toplayacaklardır.

sayın nikon, kış boyunca toprak değişimi yapmadım. saf su olarak akü suyu kullandım altındaki kapta sürekli suyunu eksik etmedim. kışla beraber yaprakları sararmaya kurumaya ve damlacıklarını kaybetmeye başladılar. sonra yeni çıkan yapraklar çok çok minik ve yeşil renkliydi. kırmızı damlacık çıkarmaz oldu. en son fotoğraftaki gibilerdi. bugün toprak ve saksı değişimi yaptım. şimdi yeni fotolarını ekliyorum.

siz ankara ortamında nasıl bakıyorsunuz nerde duruyor bitki ?

Erdogan 07-03-2013 16:39

2 Eklenti(ler)
Droseların sağlıklı uçlarını dibinden kestim o şekilde yeni toprağa diktim. çok fazla kurumuş çürümüş kahverengi kısım vardı, malesef kökleri de kesmek zorunda kaldım. bu şekilde tekrar kök salar mı dersiniz ?

Erdogan 07-03-2013 16:59

bu arada siz nerde muhafaza ediyorsunuz Capensisi ? istanbulda yetiştirenler var güneş hemen hemen aynı , ben nerde yanlış yapmış olabilirim ? kışın ışık yetersizdi ama ısı normaldi, sanırım doğalgaz faal olduğundan havanın kurumasına sebep oldu.

nikon_ 07-03-2013 17:17

Soğukların donma etkisi yaratacağı dönemlere kadar dışarıda duruyorlardı, sonra içeri aldım. Şimdi pencere önünde, kaloriferin hemen üstünde duruyorlar. Gayet de keyifli görünüyorlar ve çiçeklenme hazırlığındalar.
Sizinkiler bu dönemde bu kadar kötü bir duruma düşüyorlarsa, farklı bir sorun var demektir. Çünkü, kış döneminde olsa olsa gelişimlerini durdurup yeni yaprak çıkarmazlar. Oysaki sizin bitkileriniz de bariz bir bozulma yaşanmış. Yeni ortamlarında durumlarını gözleyin, çürüme olmazsa baharla birlikte hareketlilik başlayacaktır.

Erdogan 07-03-2013 17:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nikon_ (Mesaj 1115349)
Soğukların donma etkisi yaratacağı dönemlere kadar dışarıda duruyorlardı, sonra içeri aldım. Şimdi pencere önünde, kaloriferin hemen üstünde duruyorlar. Gayet de keyifli görünüyorlar ve çiçeklenme hazırlığındalar.
Sizinkiler bu dönemde bu kadar kötü bir duruma düşüyorlarsa, farklı bir sorun var demektir. Çünkü, kış döneminde olsa olsa gelişimlerini durdurup yeni yaprak çıkarmazlar. Oysaki sizin bitkileriniz de bariz bir bozulma yaşanmış. Yeni ortamlarında durumlarını gözleyin, çürüme olmazsa baharla birlikte hareketlilik başlayacaktır.

inşallah tekrar canlanır. fakat dediğim gibi kök kısımlarını kesmek durumunda kaldım. tekrar köklenirler mi ?

Erdogan 13-03-2013 11:12

saksıyı değiştirdiğimden beri nem sağlamak için üstünü plastik şişeyle kapattım fakat bir gelişme göremiyorum. 5 parça minik capensisten 2 tanesini kaybettim. ışık - ısı ve nem konusunda emin olamıyorum.

1. direk güneş gören pencere önünde mi olsun yoksa biraz daha uzakta perdeyle süzülmüş ışıkta mı kalsın ?

2. şişenin kapağı açık mı kalmalı yoksa kapalı mı ? açık kalırsa saksı çok fazla ısınıyor fakat nemden emin değilim. kapalı kalırsa yine çok ısınıyor ve bu sefer buharcıklar oluşuyor içeride.

terrarium mantığı nasıl olmalı ?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025