![]() |
http://www.gartengold.com/torf.asp internet sitesinde baltık torfu satışı yapıyorlar, bu ürün Dionea muscipula tohumu yetiştirmek için uygunmudur acaba?
|
|
Ben firmayı aradım bu karışımların ph derecesine 5.5 veya 6 diyorlar, daha önce bir müşterileri http://www.gartengold.com/torf.asp bu üründen almış, hatta bizim sitemizin üyelerinden fakat ismini hatırlayamadılar, ben bugün almayı düşünüyorum, 300 lt yaklaşık 30 kilo civarındaymış, eğer onayı verirseniz kesin alıyorum, cevabınızı bekliyorum Sayın praecox.
|
O üyeyi sanırım ben tanıyorum hatta o sayfaya etobur bitki kelimesine sebep de o üye...:D
ama nedense Fatih bey o üyemizi tanımıyor da artık...:D |
Ben o firmayı aradığımda fatih bey şirket dışındaydı, zannedersen o üyemizde malina olmalı, dediğim ürün ile ilgili fikriniz nedir acaba, az sonra olmaya gidiyorumda, ne dersiniz Sayın praecox üstat?
|
sayın unalceleb bence bekleyin derim..:))
|
Alıntı:
geç kalmadım ise ben size istediğiniz miktar verebilirim. bende bir ara özel balyalarla getirmişdim. saygılarımla |
Benim için çok iyi olur sayın praecox, açıkçası 50 kg lık paket beni düşündürüyordu, sizden belirli bir miktar alabilirim, nasıl iletişime geçeceğimizi bildirirseniz sevinirim. Ben fatih itfaiyesinde çalışmaktayım.
|
cp lerde çimlenme
3 Eklenti(ler)
Praecox Üstat,
yurdışından gelen tohumları tavsiyenizle 17.05.2007 de ekmiştim. bu hafta sonu saksı yüzeyindeki sphagnum üzerinde resmide görülen (?) V şeklinde çıkmış iplik kalınlığında filizler var. 11 günde çıkma ihtimali var mı.? resimler sırasıyla drosera admirabilis - drosera spatatula ve utricularia violacea |
Sanmam bu çok hızlı bir gelişme bu sphagnumda kontamine olan başka bir bitkinin ve/veya yosunun marifeti olabilir. macro çekme özeliğiniz var mı?
yani pardon makinenizin macro çekme... saygılar. |
makro modum var. gün ışığında tekrar deneyeyim. gece şartlarında flaşla çekildiği için renkler de değişti.
|
2 Eklenti(ler)
Size benim birkaç ay evvel diktiğim spathulataların resmini ekliyorum
kibrit başı ise bir büyüklük oranlaması yapmanız açısından... Eklenti 11898 Eklenti 11899 |
bir kaç ayda bu büyüklük...
hiç de cesaret verici değil.. |
Cesaretiniz kırılmasın diye bu tarz resimleri eklemekten hep kaçınıyodum. ama baştan yazılı uyarmışdım. ama bir de iyi yönü var VFT lerden hızlı gelişirler.:)
zaten EBlerin sadece farkı fiyatı gibi bir notasyonun sebebi de tohumdan yavaş gelişmeleri. orchlar da öyle hatta daha beter bir de onlarda steril kültür besi yerlerine ekim gerekecek... ach bir zaman ayırsam da artık şu phal tohumlarını eksem tabii bir microbioloji laboraturı da bana laminair-flow'unu tahsis edebilse bir iki saatliğine.... saygılar |
bahsettiğiniz laminar flow kabin steril dikim yapmak için mi ?
|
YES... ne o hayrola...yoksa... :D
ha bu arada etoburlarda da steril şartlarda tohum ve doku kültürü ile klonlanabileceğini bilmem söylememe gerek var mı...:D |
bu kısmı beni aşıyor. elimdekileri çimlendireyim sağlıklı kızlarım olsun başka bir şey istemem.
|
Laminar flow la ilgili orkidelerde de yazmışsınız. Önceki yazılarınızdan birinde de biz doğayı simüle etmeye çalışıyoruz demiştiniz. Bu kadar kısıtlı bilgiden sonra anladığım insan eli deymemiş hatta daha insanın genetik varlığının olmadığı bir doğa bu. ( hiç bir kirleticisi olmayan anlamında )
X-files dan bir cümle ile bitireyim ; Doğa normal olanı sevmez devamlı olarak anormallik ( anomali de kullanılabilir ) üretir. |
benim tohumdan ektiğim spathulatalar hiç gelişmedi ölmediler de ufacık duruyorlar.. anlamıyorum tamam acemiyiz ama bende bir bahtsızlık var bu aralar.. kurşun döktürecem özendiğim ne varsa kuruyor :(
Alıntı:
|
Üstat,
kontaminasyon konusunda haklısınız. el mikroskobu ile baktım bambaşka bitkiler. bu şartlarda yetiştiklerine göre sökmeyip beklesem bir zararı olur mu? çok ince olduklarından makro ile bile net bir görüntü alınamıyor. |
biliyorum onlar bir tür ot oluyor daha sonra sökmek kolay gibi bir müddet bekleyin cımbıza gelir gibi olursa çekin ama dikkat edin yakınlarda yeni filizlenen vft olmasın onun da köklerini oynatırsınız.
|
inanması biraz güç ama captan uyguladıktan sonra iki saksıda bir santim uzunlugunda sapı olan 2 mm kafa çaplı mantar çıktı. sabah gördügümde hemen söktüm. her gün yaklasik sabah iki saat direkt on saatten fazla endirekt işık alan yerde mantar çıkması....???
ne dersiniz üstat? |
Mantar üremesi özeliklede anlatığınız şartlarda çiçeklenecek kadar bir mükoza oluşturmuş mantar kontamine bir substrata delalettir.
hangi substratda bu oldu bana bildirirmisiniz. benim verdiğim torf ise benim de sorunum var demektir bu. gerçi ben böyle bir oluşum gözlemlemedim ama... tabii aydınlık hatta güneşli bir konumda bu durum havalandırmanın da yetersiz olduğu anlamına gelebilir. |
sizin substrat değil üstat. bu internet marka substrat. havalandırma konusunda haklı olabilirsiniz. kendi imalatım sera içinde duruyorlar ön tarafı kapatan 3 adet a4 ebadında asetat var. hava hareketleriyle dalgalansalarda sanırım yeterli değil.
|
Mantar torfdan mı çıktı yoksa sphagnumdan mı? gerçi saf sphagnumdan pek mantar çıkmaz ama kontamine ise torfa da geçebilir.
|
internetten aldığım substrat üzerinde çıktı. onların üzerine sphagnum koymamıştım. akşam fotograflarına gönderirim.
|
bende venus fly trap tohumlari var.. bu bitki icin saf su olarak ütü suyu kullaniyordum fakat şişenin bitmesine yakin üzerinde "parfümlü" yazisini gördüm :( bir şey olur mu ?
|
Sayın Weezer aynı soruyu farklı başlık altındada sormuşsunuz ve sayın üstat praecox yanıtlamış.
|
erkan bey başta olmak üzere bilgisi olanlara bir sorum var: bu etoburlar hakkında yazılı veya basılı türkçe kaynak tavsiye edebilirmisiniz.. tüm etoburlar hakkında az çok bilgi alabileceğim (sarr neph dio gibi ayrımlarla) bir kaynak tavsiye ederseniz çok makbule geçer..*** şimdiden..
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025