![]() |
|
![]() |
#11 | |
Kaybettik...
|
Alıntı:
Çimlenme oranlarındaki farklılıklar tamamen tohum kalitesine bağlı bir durum, gibi görünüyor. Tabii bu durum sadece burda bahsi geçen EB'tohumları için geçerlidir. Bazısının dormantlığını kırmak gerekir, bazısını hakkaten de bu dormant zamanı geçirmesi gerekir, bazısı hakkaten çok taze olması gerekir. Abssisic asid genelde dormant zamanı uzatıcı etkisi ile tanınmakla beraber bu zamanı sağlıklı geçirmesine sebep bir phytohormon. Henüz etki mekanizması tam anlamı ile açıklığa kavuşmamış. GA3 daha belirgin bu konuda... Dormantlığının geçmesini beklerken de tohumları çürütmemek de ayrı bir sorun elbet.. Bunların çoğunu geçen yılda yazılmıştı... |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|