agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Etobur Bitkiler
(https)

Beğeni Düzeni7Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-11-2008, 17:23   #61
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi avukatkemal Mesajı Göster
Cepa bauhausta göremedim..
Önceki hafta vardı demek ki bitmiş. Bana da pahalı gelmişti, almadım...

verdoque Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2008, 17:35   #62
Ent
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-01-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi saydemir Mesajı Göster
Gayet sağlıklı görünüyor. Altından suyu eksik etmeyin. Bahar başı gibi saksıyı büyütüp, yeni torfa dikmeniz daha iyi olur bence.
İstanbul kozyatağı bauhausa da geldi söylediğiniz sarracenialar. Sarracenia judith hindle hibritlerine benziyor. Altında da dediğiniz gibi bol miktarda sphagnum var. Ama fiyat çok fazla. 69 ytl.Cam saksılar içerisinde satıştalar. İndirime girmesini bekliyorum. Umarım kurumadan indirime girerler.
Bu olay pek kalmadı artık. Eskiden çiçeği geçen vandaları ucuzlatıyorlardı. Son iki partide çiçeği geçmiş, kökleri kurumaya yüz tutmuş hale geldiklerinde bile hala fiyat indirmemişlerdi. Sonunda da çöpe gittiler sanırım. Tahminim şu ki insanların hemen satın almayıp indirimi beklemelerine karşılık bu acaip yolu seçtiler. Belki de iade anlaşmaları vardır firmalarla, bilemiyorum. Ama bunun bilinçli birşey olduğunu düşünüyorum; muhtemelen etoburlarda da -satılmasalar bile- aynı durum söz konusu olur.

Muda beğendi.
Ent Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2008, 10:09   #63
Ağaç Dostu

saydemir's Avatar

Giriş Tarihi: 12-01-2007
Galeri: 10
Orkideler konusunda özellikle bazı dönemlerde indirime girebiliyorlar. Geçen hafta ümraniye praktikerde 9.90 a phaleonopsis orkideler vardı. Hemde baya büyük ve gösterişli.
Ama bauhausta bende gördüm üzerinde birkaç dal kalmış kurumuş vandaları bile utanmadan 90 ytl ye satmaya çalışıyorlar. Bilemiyorum bende sarraceniaları bu fiyata alamam tabi. Umarım alacak ilgilenecek birileri çıkar.

saydemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2008, 10:18   #64
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Aslında meraklıları kaçırmasın derim, çok sağlıklı bitkiler ve kök ortamı da sarı sphagnuma oturtularak güzel bir iş yapılmış.

Gelecek açısından ümitlendim açıkçası.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2008, 12:42   #65
Ağaçsever

lunatic's Avatar

Giriş Tarihi: 29-10-2008
Malaesef artık indirime (özellikle ithal çiçeklerde) gidilmiyor. En fazla 21.90 olan penelop lar 19.90'a iniyor. Onu da yabancı firma belirliyor. Bir seferinde 100 ün üzerinde penelop atılmak için dışarı konmuştu. Firmaya fatura ediliyor ve firma iade almaktansa (astarı yüzünü geçeceği için) atın diyor. Müdürle konuştu arkadaş ama ya 9.90 a satarım ya da çöpe atarım dedi. Neticede çöpe gittiler. Bir seferinde sararmış cycas'ı 9.90 a almıştım normalde 39.90 idi. Şİmdi yine sararmış cycaslar var. benimkinden çok daha küçük ama 36.90 mı nedir indirmediler gitti. Adamlar bakamıyorlar ve birçok çiçek çöpe gidiyor. O 69.90 lığı indirimde göreceğini zannetmiyorum. En azından değer bir fiyata ineceğini zannetmiyorum. Ocak-Şubatı bekle onun gibi ama toprakta gelir birsürü. Camına para verme boşuna...

Muda beğendi.
lunatic Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2008, 10:54   #66
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi avukatkemal Mesajı Göster
Cepa bauhausta göremedim..
Sn. Avukatkemal dün Ankara Cepa Bauhausta 1 tane kalmıştı. Gözden kaçırmış olabilir misiniz?

Düzenleyen verdoque : 16-11-2008 saat 22:47
Eski 16-11-2008, 15:52   #67
Ağaç Dostu

avukatkemal's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2006
Epey bakmıştım ama.. ne taraftaydı?

avukatkemal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2008, 22:46   #68
Ağaç Dostu

İçeri kısımda sıra sıra dizilmiş bitkilerden orta sıralardan birinde en başta duruyordu. Cepanın içinden girdiğimde menekşeleri geçtikten sonraydı ama etrafındaki bitkileri tam hatırlayamadım. Kaktüsler civarı olabilir...

Eski 02-12-2008, 23:20   #69
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-06-2008
acil yardım... arkadaşlar sarracenia kardeşliğine yeni katılan bu arkadaşınız için yardım ederseniz sevinirim...

öncelikle edindiğim bu etobur gillerin iki çeşidinin adlarını öğrenmek istiyorum. bunlardan birisi yaprağının ucunda iki yana doğru ağzını açmış keskin dişlere sahip olan bir tür ... diğeri de koni şeklinde baya uzuncana hatta konilerinin yukarı doğru olan kısımları kırmızı damarlara sahip... umarım betimlemeler yeterli olacaktır bana yardımcı olmak isteyen arkadaşlar için...

İkinci maruzatıma gelecek olursam, bu dünya güzelleri için Terrarium hazırlamam gerekir mi bilmiyorum. hazırlamam gerekirse bunlar için hazırlayacağım Terrarium'da toprağın fazla sudan dolayı çamurlaşmasını engelleyecek alt tabana çakıl döşemem gerekir mi yoksa bu bitkiler bataklık ortamını sevdikleri için zeminin çamursu mu olması gerekir.

bu birkileri ekeceğim Terrarium'da kullanmam gereken toprağı nasıl hazırlamam gerekir? yani nasıl bir toprak kullanmam gerekir...

bazı çeşitlerin konilerinin içine su doldurulması gerektiği belirtilmiş bu benim beslediğim koni biçiminde olan tür için de geçerli mi?

ayrıca kurt verilmesi gerektiği dile getirilmiş. bu kurtlar akvaryumcularda satılan canlı kurtlar mı yoksa kurutulmuş olan kurtlar mı?

şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum...

qubilay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2008, 21:29   #70
Yeni Üye

acil yardım... sarracenia kardeşliğine yeni katıldım. Bana yardım ederseniz sevinirim...

öncelikle edindiğim bu etoburgillerin iki çeşidinin adlarını öğrenmek istiyorum. bunlardan birisi yaprağının ucunda iki yana doğru ağzını açmış keskin dişlere sahip olan bir tür ... diğeri de koni şeklinde baya uzuncana hatta konilerinin yukarı doğru olan kısımları kırmızı damarlara sahip... umarım betimlemeler yeterli olacaktır.

İkinci maruzatıma gelecek olursam, bu dünya güzelleri için Terrarium hazırlamam gerekir mi bilmiyorum. hazırlamam gerekirse bunlar için hazırlayacağım Terrarium'da toprağın fazla sudan dolayı çamurlaşmasını engelleyecek alt tabana çakıl döşemem gerekir mi yoksa bu bitkiler bataklık ortamını sevdikleri için zeminin çamursu mu olması gerekir.

bu birkileri ekeceğim Terrarium'da kullanmam gereken toprağı nasıl hazırlamam gerekir? yani nasıl bir toprak kullanmam gerekir...

bazı çeşitlerin konilerinin içine su doldurulması gerektiği belirtilmiş bu benim beslediğim koni biçiminde olan tür için de geçerli mi?

ayrıca kurt verilmesi gerektiği dile getirilmiş. bu kurtlar akvaryumcularda satılan canlı kurtlar mı yoksa kurutulmuş olan kurtlar mı?

şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum...

Eski 05-12-2008, 16:54   #71
Ağaç Dostu

saydemir's Avatar

Öncelikle çeşidini öğrenmek istediğin bitkilerinin resmini koyarsan daha rahat bilgi edinebilirsin. Zannedersem elindeki bitkiler sarracenia ve dionea.
Bu bitkiler için bir terrarium hazırlaman gerekmez. Hatta bu türler terrariumda çok rahat etmezler. Bunları içerisinde saf su olan bir kaba oturt ve güneş alan bir yere koy şimdilik. Saksı değişimini de bahara doğru yaparsın. O zamana kadar da bu bitkiler nasıl bir "toprak" ister forumda bir araştır.
Özellikle dışardan bir besin vereceğim diye gayrete girmene gerek yok. Onlar besinlerini kendi bulur. Bulamasa da bitkilerin sağlıklı olarak büyüyebilir merak etme.

Eski 07-12-2008, 23:07   #72
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi saydemir Mesajı Göster
Öncelikle çeşidini öğrenmek istediğin bitkilerinin resmini koyarsan daha rahat bilgi edinebilirsin. Zannedersem elindeki bitkiler sarracenia ve dionea.
Bu bitkiler için bir terrarium hazırlaman gerekmez. Hatta bu türler terrariumda çok rahat etmezler. Bunları içerisinde saf su olan bir kaba oturt ve güneş alan bir yere koy şimdilik. Saksı değişimini de bahara doğru yaparsın. O zamana kadar da bu bitkiler nasıl bir "toprak" ister forumda bir araştır.
Özellikle dışardan bir besin vereceğim diye gayrete girmene gerek yok. Onlar besinlerini kendi bulur. Bulamasa da bitkilerin sağlıklı olarak büyüyebilir merak etme.
evet tespitleriniz doğru netten kontrol ettim görsellerini fakat şunu da öğrenmek istiyorum. Sarracenia'nın hunilerine su dolduracak mıyım?

Eski 09-12-2008, 01:02   #73
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi qubilay Mesajı Göster
evet tespitleriniz doğru netten kontrol ettim görsellerini fakat şunu da öğrenmek istiyorum. Sarracenia'nın hunilerine su dolduracak mıyım?
Sarracenia'nız purpurea ise doldurun, değil ise doldurmayın.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2009, 16:32   #74
Ağaçsever

srknuz's Avatar

Giriş Tarihi: 17-03-2007
Eb min türü

Merhaba, aşağıda fotosunu eklediğim ebmin türü sarracenia purpurea mı

Eklenen Resimler

srknuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2009, 19:23   #75
Ağaç Dostu

saydemir's Avatar

Evet purpurea,

Eski 13-12-2009, 20:21   #76
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-04-2009
Bu türün ibriklerine su konulması gerekiyor anladığım kadarıyla, saf su mu olmalı bu?

oppss! Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2009, 19:45   #77
Ağaç Dostu

avukatkemal's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2006
Saf su olmalı..

avukatkemal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2010, 14:17   #78
Ağaçsever

lunatic's Avatar

Giriş Tarihi: 29-10-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Ankara'daki tüm sinek-böcek-sarı ceketlinin sizin eve gelmesini istiyorsanız
S.leuco. x brookes
tavsiye ediyorum...

Praecox hoca bu konuda yardımcı olacaktır...

.
2 sorum olacak: 1- Bunlara bal arısı düşmesi mümkün müdür? Ben çok sayıda eşek arısı ve sinek gördüm ama son olarak biraz tombul gibi gözüken bir arıyı bal arısına benzettiğim için bitkiyi başaşağı getirekrek salmak zorunda kaldım. Son sürat kaçtığı için ne olduğunu anlayamadım. Beraberinde pek de yaşama şansı kalmamış bir sineği de kaybettim.
2- sizin ibriklerde de delikler oluşuyor mu. Benimkilerde oluşuyor ve bunların sebebinin çeneleri kuvvetli eşek arılarının olduğunu düşünüyorum doğru mudur?
Teşekkürler.

lunatic Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2010, 22:28   #79
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-02-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lunatic Mesajı Göster
2 sorum olacak: 1- Bunlara bal arısı düşmesi mümkün müdür? Ben çok sayıda eşek arısı ve sinek gördüm ama son olarak biraz tombul gibi gözüken bir arıyı bal arısına benzettiğim için bitkiyi başaşağı getirekrek salmak zorunda kaldım. Son sürat kaçtığı için ne olduğunu anlayamadım. Beraberinde pek de yaşama şansı kalmamış bir sineği de kaybettim.
2- sizin ibriklerde de delikler oluşuyor mu. Benimkilerde oluşuyor ve bunların sebebinin çeneleri kuvvetli eşek arılarının olduğunu düşünüyorum doğru mudur?
Teşekkürler.
Merhaba, acaba yazın bu bitkinizi nerede muhafaza ediyorsunuz, doğrudan yoğun güneş ışığı buna sebep olabilirmi diye düşünüyorum zira ara ara bende bu sorunu yaşıyorum.

tarik1907 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2010, 22:35   #80
Yeni Üye

Sarracenia'm Çiçek Açtı

Merhaba,
Bir süredir bende olan Sarracenia'm (türünü tam bilemiyorum hibritlerden) bu yaz 2 dir çiçek açıyor ters lale şeklinde ancak 1 ay kadar beklesede sanki olgunlaşmıyor gibi, aynı formunda devam ediyor. Bir önceki çiçeği kesip attım bir süre sonra zira renkli yaprakları döküldü ve göbeği kaldı bende beklemeden kestim, bu sefer bekleteyim diyorum çiçeğini ama olgunlaşma süresi gibi bir süre varmıdır. Aynı şekilde Drosera aliciae'm de sürekli çiçek açıyor ama sonunda normal çiçekli bitkilerdeki gibi tohumlaşıyor ancak Sarracenia yı çözemedim yardım bekliyorum.
Teşekkürler.

Eski 14-09-2010, 21:15   #81
Yeni Üye

Bu konuyla ilgili fikri/tecrübesi olan bir arkadaş yokmu acaba?

Eski 15-09-2010, 18:02   #82
Ağaç Dostu

saydemir's Avatar

Tohum kapsülünün olgunlaşması geç oluyor. Benim açan bir çiçek 2 aydır duruyor daha hala yeşilimsi görünüyor. Tamamen kurumasını bekleyin. Bende daha öncekilerde sabırsızlanıp erken koparmıştım. Tohumlar olgunlaşmamıştı.

Eski 15-09-2010, 18:24   #83
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Saracenia'lar sinekle böcekle de olsa zor döllenirler. Elle döleme yapmadı iseniz bence hiç beklemeyin.tohum bağlamazlar. El ile döllendirme şeklini bu forumda bir yerde yazmıştım.
Dölenmiş tohum kapsülü şişmeye başlar dölenmemişinde çok bir genişleme görülmez.Sarr. çiçeklerinin 5 stigamatsı da tozlanması gerek. tamamen ters durmıyan çiçeklerde böcekli dölenme de zor oluyor.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3183
bu başlığı okuyun.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2010, 16:19   #84
Ağaçsever

Estergon80's Avatar

Giriş Tarihi: 20-05-2010
Galeri: 1
Thumbs down Etoburlar icin acil yardim

Bu hafta saydemir arkadastan 2 adet etobur aldim. Venus geldiginde tamamen dagilmisti bende topraklari tekrar iceri koyup etoburu da icine diktim. Sarracenia ise dagilmamisti ama saniyorum sıkışmış bu sebepten bur ibriginde sararma olmuş.
Bana gonderılen moss ıle uzerını kapladım baska yapabılecegım bırsey olurmu venus yasarmı? Altina su koydum ama dogru bir hareketmi?
Resimleri koyuyorum yardimci olursaniz sevinirim?

Eklenen Resimler

Estergon80 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2010, 18:51   #85
Ağaç Dostu

saydemir's Avatar

Sayın estergon80, vft nin torfunun dağılmasına üzüldüm ama saksılı gönderdiğim zaman bu olabiliyor. Torfun üzerine yapıştırdığım bantlarda açıldı sanırım. Sarracenianın kuruyan ibriğini dibe yakın kesebilirsiniz. Umarım yakın zamanda toparlarlar.
Altında sürekli saf su bulunması gerekiyor ve etoburlarınızı bol güneş alan cam kenarında ılık bir odada tutmanızı öneririm.

Eski 03-12-2010, 19:19   #86
Ağaçsever

Estergon80's Avatar

Giriş Tarihi: 20-05-2010
Galeri: 1
Tamam tesekkur ederim durumlari iyidir umuyorum birde sarracenia nin ibrigine su dolduruluyormu bir yerde oyle birsey okudum. Dibinde ki su yeterlimidir?

Estergon80 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2010, 19:32   #87
Ağaç Dostu

saydemir's Avatar

Hayır doldurmanıza gerek yok. Salgısını kendisi üretecek.

Eski 04-12-2010, 03:36   #88
Ağaç Dostu

sariefe's Avatar

Giriş Tarihi: 10-07-2010
Galeri: 7
Sayın Estergon80 etoburlarınız hayırlı olsun. Sonunda bulmanıza sevindim. Benim gördüğüm kadarıyla bitkileriniz dormancyde. O nedenle zorlu günler olacak. Atlatırlarsa ne mutlu. Mutlaka güneş görsünler. Altlarından suyu eksik etmeyin. Sıcaklık konusunda serin bir yer daha doğru olur gibi ama sayın saydemir "ılık bir oda" demiş. Bunu biraz belirginleştirmek iyi olur kanısındayım. Yani derece cinsinden.

Saygılar...

sariefe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2010, 22:39   #89
Ağaç Dostu

saydemir's Avatar

Etoburların dormancy döneminde serin bir yerde olması gerektiğini biliyoruz. Ev koşullarında bunu eğer ısıtılmayan bir oda, kapalı bir balkon varsa sağlayabiliriz demek istemiştim. Birde bitkinin bulunduğu koşullar bu şekildeydi. Aynı koşullarda bir yer olması bulunduğu yere adapte olmasını kolaylaştıracaktır.
Doğal koşullarındaki -Kuzey Carolina- mevsimsel sıcaklık değişimini ise aşağıda belirtiyorum.
Name:  22.jpg
Views: 432
Size:  39.0 KB
Kaynak: Barry Rice, Growing Carnivorous Plants

Eski 16-12-2010, 12:55   #90
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-12-2010
Merhaba ben buişe yeni başladım daha doğrusu 3-4 ay oluyor, bu başlık altında sormak istediğim Sarracenia purpurea ve Sarracenia purpurea red venosa ikisinide googleda arattım Sarracenia purpurea yazınca tamamı kırmızı ile yeşil-kırmızı renklerde bir çok bitki açtı ama Sarracenia purpurea red venosa yazınca spesifik bir tür çıkarmadı.red venosa hibritmi oluyor veya ikisinin net farkını ayırt edebileceğim bir fotoğraf varmı elinizde?

necromancer41 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025