agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Etobur Bitkiler
(https)

Beğeni Düzeni20Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-08-2009, 19:31   #1
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Sayın saydemir,

S. catesbei olamaz. S.catesbei'ın şapka yapısı çok farklıdır. iki yandan bastırılmış gibi olur. Judith Hindle da olamaz. Bana daha çok beyaz Leucophylla varyetesi ile purpurea çaprazı gibi geldi.
Aldığınız yerden doku kültürü veya rizom bölünmesi ile üretildiğine dair bir ismi konmamışsa çok değişik çaprazlar olabilir.
Zira yukarıdaki mesajlarda da görüldüğü üzere evinde fırçası ve çiçek açan Sarraceniası olan çaprazlıyor.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2009, 20:02   #2
Ağaç Dostu

halil33's Avatar

Giriş Tarihi: 10-07-2009
fotoğrafta tam net görülmüyor, yapraklarında kırmızılıklar var alttaki yapraklar baya kırmızı. bugun 4 saat kadar güneş gördü kırmızılıklar daha da armaya başladı. yani deseneze tam olarak ne cins olduğunu bilemiycem

halil33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2009, 00:14   #3
Ağaç Dostu

saydemir's Avatar

Giriş Tarihi: 12-01-2007
Galeri: 10
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox Mesajı Göster
Sayın saydemir,

S. catesbei olamaz. S.catesbei'ın şapka yapısı çok farklıdır. iki yandan bastırılmış gibi olur. Judith Hindle da olamaz. Bana daha çok beyaz Leucophylla varyetesi ile purpurea çaprazı gibi geldi.
Aldığınız yerden doku kültürü veya rizom bölünmesi ile üretildiğine dair bir ismi konmamışsa çok değişik çaprazlar olabilir.
Doğrudur hocam. Ben catesbeiye benzettim ama dediğiniz gibi cok değişik çaprazlar var. Bizimkiler sadece bir tahmin sonuçta kesin olarak bilmek zor. Belki aldığınız yerin ismi varsa **** internet sitesi oradan bir aratın bulabilme şansınız olabilir. Birde yeterli büyüklüğe ulaşmadan da ibrik şekilleri-renkleri tam oturmayabiliyor. Ama purpurea atası olduğu belli, diğerleri muamma...

saydemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2009, 18:18   #4
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Sarracenia tohum hasadı

İlkbaharda döllendridiğim Sarracenia çiçekleri tohum bağladı ve bu günlerde hasada hazır hale gelmişler. Yine yüzlercesi tohum aldım. Bu sene bir Q-Tipps ile yaptığımdan ulu orta bir çapraz oldu.
Bu tohumlar mendelyew kanunlarına göre oldu eh artık ne çıkarsa bahtına dedim kendimce. Dolayısı ile de ne çıkarsa bahtıma hybridi de üretilmiş oldu.

Asıl yazmak istediğim şu ki:
Baharda çiçeklerini döllendiren arkadaşlar da hasad etsinler artık tohumlar olgun birden kuruyup patlarlarsa ürün az olur hatta kaybedebilirler

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
etoburbitkiler, sarracenia, sinekkapan

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025