![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhabalar, Sarracenianızın cinsini ben Sarracenia ×catesbaei (S. flava × S. purpurea) hibridine benzettim. Bol ışık alan bir pencere önü veya balkonunuzda bakabilirsiniz. Yazılanları takip ettiyseniz bol ışığı sevdiğini biliyorsunuz zaten, izmir güneşini kaldırır ama altındaki kaptan saf suyu eksik etmeyin. Çok sıcakta su çok çabuk buharlaşacaktır. İyi günler. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2009
|
peki boyu ne kadar olur? saksısını ne zaman değiştirmeliyim? birde yapraklarının içinde su oluyor mu? benimkilerde hiç sıvı yok nasıl yicek girenleri ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sarracenia 'Judith Hindle' galiba benim ki.. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Kaybettik...
|
Sayın saydemir, S. catesbei olamaz. S.catesbei'ın şapka yapısı çok farklıdır. iki yandan bastırılmış gibi olur. Judith Hindle da olamaz. Bana daha çok beyaz Leucophylla varyetesi ile purpurea çaprazı gibi geldi. Aldığınız yerden doku kültürü veya rizom bölünmesi ile üretildiğine dair bir ismi konmamışsa çok değişik çaprazlar olabilir. Zira yukarıdaki mesajlarda da görüldüğü üzere evinde fırçası ve çiçek açan Sarraceniası olan çaprazlıyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
fotoğrafta tam net görülmüyor, yapraklarında kırmızılıklar var alttaki yapraklar baya kırmızı. bugun 4 saat kadar güneş gördü kırmızılıklar daha da armaya başladı. yani deseneze tam olarak ne cins olduğunu bilemiycem ![]() |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Kaybettik...
|
Sarracenia tohum hasadı
İlkbaharda döllendridiğim Sarracenia çiçekleri tohum bağladı ve bu günlerde hasada hazır hale gelmişler. Yine yüzlercesi tohum aldım. Bu sene bir Q-Tipps ile yaptığımdan ulu orta bir çapraz oldu. Bu tohumlar mendelyew kanunlarına göre oldu eh artık ne çıkarsa bahtına dedim kendimce. Dolayısı ile de ne çıkarsa bahtıma hybridi de üretilmiş oldu. ![]() Asıl yazmak istediğim şu ki: Baharda çiçeklerini döllendiren arkadaşlar da hasad etsinler artık tohumlar olgun birden kuruyup patlarlarsa ürün az olur hatta kaybedebilirler ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2006
|
Eğer toprağı ve saksısı yeterliyse hemen değiştirmenize gerek yok.. Yaprakların içinde su olmaz purpurea dışında.. İçine giren olursa, bitkiniz gereğini yapar |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| etoburbitkiler, sarracenia, sinekkapan |
|
|