agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Etobur Bitkiler
(https)

Beğeni Düzeni72Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 24-08-2007, 17:17   #11
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-05-2007
Sayin Praecox,

Oncelikle ilginiz ve cevabiniz icin tesekkurler. Bilgisayarim iki gundur bozuk oldugundan daha once cevap yazamadim. En kisa zamandada yeni uyeler bolumunde kendimi tanitmak istiyorum.

Forumda keyword ile arama yapip tum postlari okudum. Ancak takip edilebilir formatta yazılmış. Bir elde etme yontemine rastlamadım. Yurtdışı sitelerdede araştırdım. Genel olarak, anladığım şu ki:
Kapalı bir kaba biraz torf, uzerine ölü sphagnum ve onunda üzerine biraz canlı sphagnum konuluyor. Yüzey seviyesini biraz geçecek sekilde dinlenmiş su konuluyor ve direkt güneş almayan parlak bir yere konuluyor.

Oncelikle bu tarifi dogru yorumlayip yorumlamadığımı bilmiyorum, ayrica kabın üstü açık mı kapalı mı kalacak? balkonda mı yoksa içerde mi oluyor? gibi sorularim olsada en büyük sorun, Türkiye'de canlı veya ölü sphagnumu nerden bulacağım.

Yurtdışından istesem gelir mi acaba? nede olsa canlı bitki diye gümrük sorunu olur.

Sphagnum'u çam kabuguyla karistirabilirim diye umuyorum. Hem yetismisler icin icin su tutuculugu biraz yuksek olur, hemde minikler için 1 yıl rahat kök verecekleri bir ortam olur.

Tekrar teşekkürler ilginiz için

pawney Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025