![]() |
|
![]() |
#37 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-04-2006
|
aslında akvaryum ısıtmalı ama yaz dönemini göz önünde bulundurursak zaten gündüzleri ısıtmaya gerek kalmaksızın akvaryum ısısı 24+ düzeylerde oluyor.önceki ve benim foruma yazışımdan sonraki tüm bilgi paylaşımlarınızdan benim çıkarımım zaten bu bitkiye ancak özel bir akvaryum ya da paludaryumlarda bakılabileceği. keseler hakkındaki tahminlerinizin doğruluk payına inanıyorum.artı bir işlev olarak bitkinin yüzeyde kalmasına da takviyesi olabilir diye düşünüyorum.her ne kadar keselerini kaybetmiş bitkilerim yine de yüzeye erişme eğiliminde olsalar da tetiklenmemiş keselerin içinde bir miktar boşluk bulunma ve bunun da yüzeyde kalmaya yardımcı faktör oluşturma ihtimali mevcut bence. keselerin tetiklenmesine gelince; bu tahmininiz doğrultusunda doğadan alınacak herhangi bir örneğin keselerini koruyabilme ihtimali bitkiyi sudan çıkartır çıkartmaz ortadan kallmış oluyor, el ile dokunulmasa da kendi kendine yaprakların veyahut suyun hareket etkisiyle dahi kapanması işten bile .bu durumda incelenecek örneklerin anca yeni sürgünlerinin oluşmasını beklemek kaçınılmaz gözüküyor. hal böyleyken bitki keselerini kaybetmişse bu duurmda yeni sürgünlerini oluşturana kadar böceklerden alması gereken enerjiyi nasıl sağlayabiliyor acaba.yani tam olarak keselerinin tümünü dahi kaybetmiş olsa belirli bir süre hayatta kalabilmesi gerekli. benim ellimdeki örneklerden yeni sürgün sürenin sürgününde maalesef ki kesecikler mevcut değil.ayrıca çıkan yeni sürgün bitkinin doğadaki orjinaline nazaran çok çok daha küçük boyutlarda gelişim göstermekte.bu su ve ışıkla ilgili değerlerle bağıntılı diye tahmin ediyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
|
|