agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Et Yemekleri (https://www.agaclar.net/forum/et-yemekleri/)
-   -   Tokat Kebabı (https://www.agaclar.net/forum/et-yemekleri/7026.htm)

denizakvaryumu 05-08-2008 21:24

Küçük ve büyük boy olarak iki boyutta.

Pazarlık yapmayı ve kargo ücretini sormayı unutmayın :)

m ü g e 05-08-2008 21:29

Unutmam :) Tokat'ta yaşayan üyelerde başka firma biliyor ve önerirse sevinirim.

cemo 05-08-2008 21:38

Ben mangalı alamıcam ,Tokat a gidiyorum kebap yemeye:)) Tokat ta şurada yiyin diyen arkadaşlar var mı acaba? Daha önce yedim tadı damağımda kaldı, helede sarımsakların ve kirli ekmeğin:) İşeri petrol de yemiştim ben, daha iyi yer bilen varsa beni bilgilendirir mi?,

m ü g e 05-08-2008 22:02

Sevgili cemo, kirli ekmek dediğiniz ekmeğin nasıl olduğunu biraz daha anlatır mısınız? Tokat Kebabını tanıtan bazı sitelerde özel kebap pidesi diyordu ama benim hatırladığım kadarı ile normal ekmek ile servis ediliyordu.

denizakvaryumu 05-08-2008 22:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 265589)
Ben mangalı alamıcam ,Tokat a gidiyorum kebap yemeye:)) Tokat ta şurada yiyin diyen arkadaşlar var mı acaba? Daha önce yedim tadı damağımda kaldı, helede sarımsakların ve kirli ekmeğin:) İşeri petrol de yemiştim ben, daha iyi yer bilen varsa beni bilgilendirir mi?,


En leziz Tokat Kebabı’nı tadabileceğiniz yerler arasında, Ali Paşa Camii yakınında bulunan Saray Restaurant ve GıjGıy Tepesi’ndeki lokanta sayılabilir

http://www.geziyorumlari.com/index.p...499&Itemid=144


Necati bey bu yemeğin asıl kökeninin Tokat’ın Niksar ilçesi olduğunu söylüyor, eğer Tokat’a yolu düşenimiza olursa Cincin ve Gıjgıj adlı lokantalarda bulabilirmişiz!

http://agzimintadi.blogspot.com/2008...kat-mutfa.html

http://www.dobisko.com/mekanlar/mollaoglu

denizakvaryumu 05-08-2008 22:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi m ü g e (Mesaj 265604)
Sevgili cemo, kirli ekmek dediğiniz ekmeğin nasıl olduğunu biraz daha anlatır mısınız? Tokat Kebabını tanıtan bazı sitelerde özel kebap pidesi diyordu ama benim hatırladığım kadarı ile normal ekmek ile servis ediliyordu.


Tokat kebabina özgü bir terim, tepsinin en altina yerlestirilen lavaslar, etin yagi ve domates suyu ile islanir ve bu alasim, takriben dünyanin en güzel pidesidir


http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=kirli+pidesi

m ü g e 05-08-2008 22:33

Bilmez miyim o lezzeti :) Benim merak ettiğim tepsinin altına yerleştirilen ekmeğin ne tür olduğuydu. Ben normal fırın ekmeği gibi hatırlıyordum. Lavaş olduğunu söylemeniz iyi oldu :)

m ü g e 05-08-2008 22:40

Tokat Kebabı ile ilgili bir haber..
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/94...d=229&sz=75672

cemo 05-08-2008 23:22

Teşekkür ediyorum sevgili denizakvaryumu,önerdiğiniz yerleri bulmaya çalışacağım. Vakit bulursam Niksar a giderim.. Çok SAĞOLUN

hosseda 10-08-2008 13:30

2 Eklenti(ler)
Merhabalar,

Mangal şahane kebap bahane...
Resimlerini aşağıya ekleyeceğim mangal gerçekten çok güzel bir şey. Ona soba demek daha doğru sanırım ki satıcısı da öyle isimlendirmekte onu. Hele kışın onunla haşır neşir olmak iyice güzel olacak. Ama ben maalesef Tokat kebabını hakkı ile yapamadım sanırım. Yiyenlerden süper olmuş diyende oldu ama sesi çıkmayan da oldu bu arada. Ben kendim de çok sevdim desem doğru olmayacak. Ancak şahsen, lezzetli bir etin yanına pide ve soğan dışında bir ilaveye gerek olmadığına inananlardanım. İlk fırsatta o şekilde de deneyeceğim. Bu sobanın yapamayacağı kebap ve ızgara olamaz kanaatine vardım. Daha sonrada balık ve kalamar pişirme deneyine sıra gelecek. Sizlere raporları aktaracağım.
Bu sobayı tanımış olmaktan mutluyum. Teşekkürler emeği geçenlere.
Hoşçakalınız.

denizakvaryumu 11-08-2008 07:47

Benim merak ettiğim,

marketlerde odun veya benzeri çalı vs. bulmak imkansız, bu mangalı odun kömürüyle yaksak olmaz mı?

Selahattin Yılmaz 11-08-2008 08:07

Denizakvaryumu sizi Bursa toplantısına davet ediyorum sizi başka türlü ikna edemeyeceğiz.

denizakvaryumu 11-08-2008 10:22

İmkan olsa kaçırmazdım :)

m ü g e 20-08-2008 11:33

Hafta sonu Tokat Kebabı ziyafeti vardı :) Ailecek çok özlemişiz afiyetle yedik :) Sarımsaklar, etler, patlıcan, biber, ıslak pide,... kısaca hepsi harikaydı :D

denizakvaryumu 20-08-2008 12:35

Afiyet olsun, mangalı aldınız anlaşılan :)

Mangal fiyatını yazarsanız alacak arkadaşlar bu konuda bir fikir sahibi olabilir :)

m ü g e 20-08-2008 12:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 267247)
Benim merak ettiğim,

marketlerde odun veya benzeri çalı vs. bulmak imkansız, bu mangalı odun kömürüyle yaksak olmaz mı?

Sn. denizakvaryumu, bildiğim kadarı ile uzun süreli yanma özelliği olan odunu öneriyorlar.

Amcamın kebap ocağını kullandık, Eminönü'nde satılan kebap ocağına baktıktan sonra sipariş vermeyi düşündüğüm için daha sipariş veremedik.
Linkini verdiğiniz yerdeki fiyatlar: Büyük boy kebap ocağı 85 YTL + 15 YTL(kargo ücreti) , Küçük boy kebap ocağı 50 YTL + 10 YTL(kargo ücreti)

denizakvaryumu 20-08-2008 13:02

Fiyatlar uygunmuş :) ama bu uzun süreli yanma özelliği olan odun bulma işi zor :(

Marketlerde sadece kömür var, eskiden odun kömürü vardı şimdilerde onu da bulmak zorlaştı , yuvarlanmış-preslenmiş ama 5 dakikada yanan kömürleri mangal kömürü diye satıyorlar gerçi eskisi gibi yakma-yelleme derdi kalktı , kömür nerdeyse 5 dakikada kor haline geliyor.

Anlatmak istediğim marketlerde mangallık odun satılmadığından "yerine kömür kullansak olmaz mı?" sorusu...

Olmuyorsa neden olmuyor?

m ü g e 20-08-2008 13:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 270024)
Fiyatlar uygunmuş :) ama bu uzun süreli yanma özelliği olan odun bulma işi zor :(

Marketlerde sadece kömür var, eskiden odun kömürü vardı şimdilerde onu da bulmak zorlaştı , yuvarlanmış-preslenmiş ama 5 dakikada yanan kömürleri mangal kömürü diye satıyorlar gerçi eskisi gibi yakma-yelleme derdi kalktı , kömür nerdeyse 5 dakikada kor haline geliyor.

Anlatmak istediğim marketlerde mangallık odun satılmadığından "yerine kömür kullansak olmaz mı?" sorusu...

Olmuyorsa neden olmuyor?

Bu konuda daha fazla bilgisi olan kişiler çok daha iyi anlatır ama benim bildiğim kadarı ile yanma dereceleri farklı olduğu için kömürün ve odunun ısısı ile pişmesinin farklı olduğu. Kömür kullanıldığında ısı çok yüksek olacağı için önerilmiyor.

Todor 20-08-2008 13:19

Kömür kullanırsanız hayati tehlike yaşarsınız. Sebebi karbon dioksit zehirlenmesi. O yüzden odun sobası evlerde güvenle kullanılır ama kömür sobası tütünce bir aile yok olabilir.

denizakvaryumu 20-08-2008 13:22

Teşekkürler, odun bulmaktan başka çare kalmadı.

fsuzen 11-09-2008 12:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin YILMAZ (Mesaj 188884)
Odun sadece hızlı alev yapıyor aradaki duvar alevde değil sıcakta pişmeyi sağlıyor mangal kömürünün yanması çok yavaş kaçar. Etler 15-20 bilemediniz 25 dakikada pişiyorç fazla şişiniz varsa 2. partiyide devamında yerleştirebilirsiniz.

Bana Tokat kebabı yapmayı tarif eden arkadaşımın öğretileri :

1.Patlıcanlar orta-iri boy olacak.
2.Patlcanların kesik kenarları ateşe bakmayacak.
3.Patlıcanların üzerine ufak kuyruk yağı konulacak.
4.İlk yakışta harlı ateş,şişler konulduktan sonra odun atılmayacak.
5.Yarım saatten önce pişerse iyi olmamıştır.

Doğru mudur?Yanlış mı?

Benim denemelerim :

1.Tavuk but (derili) (sıvı yağ,kekik,pul biber,kara biber karışımında bekletilmiş) pişirmek
2.Biber ,patlıcan közlemek
3.Alt tepside ince dilim patates ve sarımsak
4.Etlerin alındığı tepsinin alt kısmına bolca lavaş koymak

çok güzel oluyor.


Bİr gün Tokat kebabını da başarmayı umuyorum.(Ya etler sert kalıyor, **** kuruyor)

Saygılarımla

çilek_2 14-09-2008 22:14

Tokat kebabını okumayı düşünüyordum. Bugün resimleri görünce nerdeyse yemiş kadar oldum. Çok güzel anlatılmış. Eğer yolum Tokat'a düşerse mutlaka yemeye çalışacağım.

Isparta kebabı içinde bu geçerli. Yazanlara teşekkürler.

Tokat kebebı ocağı bana eskiden mutfaklarda kullanılan kuzineleri hatırlattı.
Hani şu odunu yakarsınız ve fırın kısmında ne isterseniz onu pişirirsiniz.:rolleyes:

Tokat kebabı ocağının üst kısmı ısıya dayanıklı cam olsa daha şık olurdu. Hemde içini görme imkanı olurdu.

Kebabı yapıp yiyenlere afiyet olsun. :D

k0900 15-02-2009 04:10

Ulus Tenekeciler-Sobacılar çarsısından 35 TL ye soba alındı, sırada test ve tat var.

denizakvaryumu 15-02-2009 22:56

Evet, Ulustaki fiyat çok iyi, ben de gördüm, hayırlı olsun.

İşin önemli yanı şimdi başlıyor, kömürle olmuyor meşe odunu bulacaksınız,etler sert kalmadan ve kurumadan pişirebilirseniz bu iş tamam.

Deneyimlerinizi bekliyoruz.

gökceada 16-02-2009 02:40

Tokat kebabi adini ilk duydugumda pek sasirmamistim.Zira her ilimizin iddiali yemekleri var.Demekki Tokat`inda kebabi varmis dedim kendi kendime. Eee, peki nerede yiyebilecektik bu ünlü Tokat kebabini. Riva yolunda dedi esim.(Esim bir istanbul rehberidir benim icin) Simdi size tam tarif edebilecekmiyim kuskuluyum amma, Polonezköyü gecip Riva yolunu takip edin.O essiz yesillikler icinde kivrim,kivrim giden yolda "Tokat Kebabi" yazan tabelayi kacirmamaya calisin.
Uzatmayayim,gittik... gördük ve yedik Tokat kebabini.Bir aile isletmesiydi.Iki can dostu köpekleri biri anne dördü yavru bes kedileri vardi.(kedilerin babalari sirra kadem basmis olmaliydi ,.. göremedik zamparayi)
Nefis yesil alan icinde yer alan masalarimizin yanina konuldu mangallar .Kebabimizla bu islerin uzmani canim Muharrem amcam ilgilendi.Sürekli ayni yere gelirmis ve oranin elemani gibi olmus ve en büyük zefkleri arasindadir mangal basinda rakisindan yudumlamak.Tabikii o ara kebabida mangala sürmek vardir.O nefis havaninda etkisiyle yedik,yedik,yedik... Ve ****** bi seylerde ictik. Hesap ise inanin cok ama cok uygundu.
Kayinvalidem bizdende titizdir,her gelisinde mutfagi,etlerin saklandigi buzluklari,sebze kilerini söyle bir kontrol etmeden rahat etmezmis. Bende sahit oldum ammma... sevgili kayinvalidem Sevim hanim cooooghh temizler diye teyit edince temizlikten yana hic bir kuskum kalmadi.Tüm Istanbul`lu dostlarima tafsiye ederim. Simdiden afiyet olsun. Selam ve sevgilerimle...

feriha 16-02-2009 08:46

Arkadaşlar Tokat sobasından ben de aldım. Forum safalarında resimleri görünce canım çekti.:mad: Bir yılı geçti

odun sıkıntısından deneyemedim:(

Mavi kardelen ararken Bahause de şömine odunları gördüm. Büyük meşe şömine odunlarını küçültecek yer

yok. Ama sıkıştırılmış ürünler var. Bir karıştan biraz büyük. Şömine için hazırlanmış.

Ne dersiniz denenebilir mi?

Tokat sobamız sarılı sarmalı çürüyecek yoksa:o

denizakvaryumu 16-02-2009 11:41

Hımmmm hemen meşe odunu aramaya çıkayım :)

agozce 16-02-2009 12:59

[QUOTE=feriha;361439]Arkadaşlar Tokat sobasından ben de aldım. Forum safalarında resimleri görünce canım çekti.:mad: Bir yılı geçti

odun sıkıntısından deneyemedim:(

Arkadaşlar, neden odun sıkıntısı çekiyorsunuz. Orman yürüyüşlerinizde - örneğin en yakın yer Ahlatlıbel - etrafınıza bakın. Her yer çalı çırpı, küçük odun dolu. Ben bunları topluyorum. Kurumuş, ortalardaki küçük odunları toplamak ormana veya çevreye zarar vermez diye düşünüyorum. Yoksa yanılıyormuyum.

kmlsrt 28-02-2009 23:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi k0900 (Mesaj 360969)
Ulus Tenekeciler-Sobacılar çarsısından 35 TL ye soba alındı, sırada test ve tat var.

Sayın meslektaşım k0900 ,
ücretini vereceğiniz hesaba göndersem bu mangaldan bana ödemeli kargo yaparmısınız..? Şimdiden teşekkür ederim.

kmlsrt 28-02-2009 23:27

Üst kapağına uygun bir borcam ayarlanabilir.Bunuda çağrışım yaptırdınız teşekkür ederim hemşehrim..


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025