![]() |
Evde testi kebabı
Merak ettim..Evde testi kebabı yapabilirmiyim diye.
Önce Antalya da ki meşhur Murat Çömlek e gittim.Oradan ısıya dayanıklı porsiyonluk 4 testi aldım. Sonra sıra geldi malzemeye. 1 Kg kuzu but kuşbaşı 2 büyük baş sarımsak 4 orta boy soğan 3 domates 500 gr kuyruk yağı 1 tatlı kaşığı tuz 1/2 tatlı kaşığı karabiber 1 çay bardağızeytinyağı. Bir avuç dolusu kekik. Testilerin Hazırlanışı; Porsiyonluk testilerin içine yarım fincan sıvı yağ koyup ocakta iyice ısıtıyorum.Yağın dumanı çıkınca okaktan altığım testinin içinin her yerini yağ ile yağlayıp bir kenara bırakıyorum.Amaç testinin yağı gözneklerine emmesi ve böylece pişirmede yemeğin suyunu içine çekmemesi.Testi soğuyunca içinde ki ayğdan kalanı döküyorum.Bu işlem bir kere yapılıyor. Gelelim malzemenin; Derince bir kabın içine,Soğanlar çok küçük küp şeklinde doğranıyor.Domateslerin kabuğu soyuluyor ve küçük küp halinde soğana ilave ediliyor.2 baş sarımsak ayıklanıyor.bıçakla doğranıp inceltiliyor.Buda malzemeye ekleniyor.Üstüne kuyruk yağının 400 gram kadarı çok küçük doğranarak ve küçük doğranmış kuşbaşı etlerde ilave ediliyor.Sonra tuz-karabiber,kekik ve zeytinyağı da eklenerek tasın içinde malzeme iyice karıştırılıyor. http://img545.imageshack.us/img545/8688/60066340.jpg Tasın ağzı streç ile kapıtılarak,buzdolabında bir gün bekletiliyor. Ertesi gün malzeme kaşıkla tek tek testilere dolduruluyor http://img6.imageshack.us/img6/7342/66273931.jpg Doldurulan testilerin üstüne birer defne yaprağı ve geri kalan 100 gr kuyruk yağı doğranarak parçalar halinde koyuluyor http://img43.imageshack.us/img43/4218/17055753.jpg Sonra sıra testileri kapatmaya geliyor,daha önceden bir bardak unla hazırladığım hamur dan bezeler ayırıp bunları elimde yuvarlayarak açıyorum. http://img803.imageshack.us/img803/7205/23443655.jpg Sıra geldi testilerin ağzını kapatmaya.Artık hazırlanan Hamurla testilerin ağzı sıkıca kapatılıyor http://img96.imageshack.us/img96/7307/68883891.jpg |
Testi kebanın resimleri tek bir sayfaya sığmadığından devamı buradan.
http://img203.imageshack.us/img203/1155/78342654.jpg Hamurlar testilerin ağzını kapatacak ölçüde yuvarlatılarak ağızlarına kapatılıyor. http://img248.imageshack.us/img248/8762/99492148.jpg Hamurlar testinin kenarına elle bastırılarak sıkılaştırılıyor http://img22.imageshack.us/img22/215/48735429.jpg Daha sonra testilerin üstündeki haburlar,folyo ile bir daha kapatılarak kenarları büzülür ki içinden buhar kaçmasın,suyu taşmasın. http://img248.imageshack.us/img248/5279/13731678.jpg Artık testiler hazırdır http://img822.imageshack.us/img822/7550/51143349.jpg Önceden 250 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika,sonra 190 derecede 90 dakika fırında pişiyor. http://img145.imageshack.us/img145/8126/36442538.jpg Peki nasıl piştiğini mi merak ediyorsunuz... Sofrada yemek bekliyor,bekletmek olmaz.. Yemekten sonra nasıl pişmiş olduğunu da göreceksiniz. Bizden ayrılmayın...AZ SONRAAAAA |
İki saatte fırında pişen testiler sofraya geliyor,
http://img546.imageshack.us/img546/41/35992454.jpg Testiler sofrada yerlerini alırlar... http://img268.imageshack.us/img268/9620/97288143.jpg http://img811.imageshack.us/img811/1369/48007601.jpg |
İşin en heyecanlı noktası..Herkes merak içinde..İçindeki bakalım nasıl olmuş????
http://img9.imageshack.us/img9/7861/73900684.jpg Artık testilerin açılma zamanı..Folyalar sıyrılıyor,hamur kapaklar kesiliyor...Mis gibi kebap kokuları gelmeye başladı bile... http://img138.imageshack.us/img138/8926/39198981.jpg İçleri tabaklara boşaltılacak http://img853.imageshack.us/img853/8453/43918053.jpg http://img823.imageshack.us/img823/2003/26316436.jpg http://img7.imageshack.us/img7/5483/84625306.jpg Uploaded with ImageShack.us |
Testi kebabı tabaklarda..şimdi sıra yemeğe geldi.
http://img11.imageshack.us/img11/1214/10716325.jpg Afiyet olsun http://img607.imageshack.us/img607/5593/85477864.jpg |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025