![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
|
çok güzel görünüyor şimdi tarifini bekliyoruz lütfen... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
|
Memnuniyetle sevgili elve ,beğeni için teşekkür ederim .Aslında biraz göz kararı yapıyorum , yaklaşık ölçülendirmeye çalışırım .İçim bittiğinde kalan hamuru ,mirdik köftesi veya felleh köfte olarak değerlendiriyorum . Hamuru için : 2 sb ince bulgur ( kısırlık ) 2 sb ince bulgur ( kısırlık ) İçi İçin:750 gr kıyma 1 ,5 sb ceviz yarım paket sanayağı karabiber , pul biber ,tuz Üstü için :Tereyağı ,pulbiber Yapılışı : 1 gece önceden içi hazırlanıp ,ceviz hariç dondurucu bekletilir .soğanlar ince ince doğranıp sanayağında kavrulur . pembeleşince kıyma ve baharatlar ilave edilir . (tercihen çekme karabiber ) Derin dondurucuda donması için bekletilir . Çıkarınca iyi dövülmüş ceviz ilave edilir . Hamuru için ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|