agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni3Beğeniler
  • 3 Gönderen malina

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 21-03-2012, 10:35   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Konsome

Çocuklar tatilde Avusturya'ya gitmişlerdi. Kızım anlatırken bir ara" anne, kayaktan sonra geldiğimizde yemekte çıkan çorbalar çok lezzetliydi, soğuktan sonra o çorbalar o kadar hoşumuza gidiyordu ki.
Ben bir et suyu içtim, şaşırdım; çok berraktı, biz evde yaptığımızda et suları bu kadar berrak (su gibi) olmuyor. O kadar berraktı ki, içindeki, sebzeler sanki pişmemişler gibiydi.

Brokoli-bezelya-havuç-maydanoz diri diri gönüyordu ve çok da iyi pişmişlerdi" dedi.

Ben de denemek istedim, Bir gerdan aldım, çorba yapmak için.
Kaynamaya başlayınca siyah köpükleri toplamaya başladım, hiç köpük kalmadı, taa ki beyazlaşana kadar aldım.
Daha sonra yine de bu et suyunu ince tülbent ile süzdüm. Nisbeten beyazlaştı ama tam da onların söylediği berraklığı elde edemedim.

Acaba bu Ksantan Gum dan bir miktar kullansam olur mu?

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025