11-02-2010, 23:46 | #1 |
agaclar.net
|
Afrika Menekşesi Yetiştirme Yarışması 2010
Afrika menekşesi yarışma kuralları:
|
12-02-2010, 10:01 | #2 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Malina, Kuralarımızın en önemli şartı aynı günde dikilecek olana yapraklar kullanılsın.Aynı gün içinde yarışmak isteyen arkadaşlar çeliklerini resimleyip foruma aktarsın. Çeliklemeden bir ya da iki ay sonra yavrular gözükecektir.Yavrusu canlı ve gösterişli olan,çiçeklenmiş olan menekşe birinci olsun.Ancak menekşeyi coşturmak gibi bir şey çıkmasın burdan.Hormonsuz ve sadece bizim yetiştirdiğimi,z olsun. Ne hormonla şaşırtılmış olsun ne de başka bir şeyle. Düzenleyen Fatih : 12-02-2010 saat 17:58 |
12-02-2010, 10:05 | #3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-12-2009
|
sevgili malina harika bir fikir fatih beye katılıyorum aynı anda dikilip siteye fotograflar atılır ve büyüme süreçleri aynı anda sergilenirse hile olmaz sanırım... |
12-02-2010, 10:22 | #4 |
Kaybettik
|
Fatihcim hakısın. Ama burada yarışmaya katılacaklar arasında ustalar daha şanslı oluyor. Bir de ev ortamları çok önemli. Ne kadar özenirsem özeneyim yeterli ışığı sağlayamadığım için benim çiçeklerim geç gelişiyor. Bir başkası sobalı evde oturuyor, ısınma problemi olabiliyor. O nedenle yarışmanın başlayacağı zaman da önemli. Ama herşeye rağmen yarışma fikrini destekliyorum |
12-02-2010, 11:14 | #6 |
Ağaç Dostu
|
Ustalar katılmasın kalfalar ya da çıraklar katılsınBen sadece kuralların öyle olabilceğini yazmıştım Yapraktan yetiştirme uzun zaman alsada yapraktan yetişmesi bence en baş kural olmalı.Aynı günde dikilecek çeliklerle. Sevim ablam şu sıralar çelik dikmek için en uygun günler. |
12-02-2010, 11:34 | #8 |
Kaybettik
|
Özlemcim senin eline su dökemem menekşe konusunda bunu biliyorum. Fatih çeliğin yetişmesi ve çiçeklenmesi demiş. Ben çelikten yetiştirmeyi öğrendim çok şükür ama çiçekte sorunlar yaşıyorum. Işığın önemini yadsıyamayız bu konuda. En önemlisi yarışma için başlangıç tarihi, yetiştirme ortamı ve diğer şartlar sıralandığında biz acemilerin de şansı olabilir mi acaba diyorum. |
12-02-2010, 12:35 | #9 |
Ağaç Dostu.
|
Arkadaşlar, yeni çıkmaya çalışan yavrularla da başlanabilir yarışmaya. Böylece iki ay kazanmış oluruz. O durumda yaprağı olmayanı kargo ile destekleriz. Ustalık derecesi nasıl ayarlanacak? Olmazsa ustalar ve çıraklar olarak iki yarışma yaparız) En önemlisi aynı gün saksıları etiketleyip fotoğraflamak. Aramızda kimsenin hileye başvuracağını düşünmüyorum. |
12-02-2010, 12:40 | #10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Bende katiliyorum fatih beye, umarım bizimde şansımız olur. |
12-02-2010, 12:58 | #12 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
12-02-2010, 13:05 | #13 |
Kaybettik
|
Bir usta da sensin sevgili katmer. Merak etme diyorsan artık merak etmiyorum Yarışmanın başlaması için şubat ayını çıkarsak mı Günler biraz daha uzamış olur. |
12-02-2010, 13:43 | #14 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-12-2009
|
Alıntı:
|
|
12-02-2010, 14:01 | #15 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili Sevim. K, teşekkür ediyorum. Çok naziksiniz Yarışma kuralları kesinleşsin, paylaşımlara başlarız Bu yarışmanın en güzel yanı, bölümüze hareket gelecek olması ve yabancı sitelerdeki menekşe yetiştiricilerinden bir farkımız olmadığını kanıtlamak. Bu sayede farklı üretim teknikleri kullanabilir ve sonunda bu bilgileri paylaşırız. Bu fırsatı bize sağladığı için sayın Malina' ya çok teşekkür ediyorum. |
12-02-2010, 14:10 | #16 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar,yaprak kullanırken elde yetiştirdiğiniz varsa,yani hazır menekşe değilde çelikten üretilmiş,onun yaprağı kullanılırsa bana göre tabi,gelişimi daha çabuk oluyor,en azından daha hızlı büyüyüp çiçek açıyor |
12-02-2010, 14:16 | #17 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Düzenleyen katmer : 12-02-2010 saat 14:17 Neden: Alıntılama hatası |
|
12-02-2010, 15:15 | #18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2009
|
Bence; çelikle çoğaltma yapılarak yetiştirilecekse ; burada birçok etken söz konusu olacaktır. Çelik alınan menekşenin cinsi, çeliğin yaşı, dikilen toprak karışımının özellikleri, ortam nemi, karışım toprağına önceden katılmış gübre , hormon vb diger etmennelrin varlığı ve daha bir çok etken. Bu yüzden bence anac cinsi belirlenmeli toprak karışım oranlarına standart konmalı ve yarışmayı birinci bitiren kişinin yetiştirdiği çiçek basın , halkla ilişkiler ve medya faktörü kullanılarak bir hayır kurumuna TSK vakfı, Çocuk esirgeme Kurumu **** benzeri bir kuruma yardım olarak açık artırma da satılarak elde edilecek para bu kuruma bıraklılmalı. Tabi bu bir öneri nasil karşılanır bilemem saygılarımla Sayın malinaya yaptığı öncelikler için tekrar teşekkürler! |
12-02-2010, 18:39 | #19 |
Ağaç Dostu.
|
Sayın triple, her konuda standart getirmek zor olabilir diye düşünüyorum. Her ilde aynı tür bulmak mümkün değil. Bence bu işin zevkli yanı da bu olacak. İyi karar verip, yarışacak cinsi seçmeliyiz. Katılımcıların tercihi farklı olacaktır. Belki üçer yaprakla başlayıp, bir süre sonra teke düşebiliriz. Riske girmemek için tabii ki) |
12-02-2010, 20:49 | #22 |
Ağaç Dostu
|
Güler hanım haklı yanlız menekşeyle sınırlı kalmasın isterim yetiştirmiş olduğumuz tüm bitkilerle yarişa bilsek geniş çapta hem sitemize ve bizlerede mati manevi katkılar olsa. Sayın malina keşke sitemiz içerisinde bir çarşimiz olsa tüm üyeler katkıda bulunup üretmiş oluğu bikileri burda pazarlaya bilsek. İşallah bir gün o da olur umuduyla yaşamakta güzel. |
12-02-2010, 22:11 | #24 |
Ağaç Dostu
|
Valla yetişmiş yavrular kabulse benim 12 kızım var... Minicikler ama 2 si tomucukta...Bu arada ne zaman ekmiştiniz derseniz 24 mayıs 2009 da ekilmişlerdi. Menekşe çok kısa bir sürede büyüp atılan bir cins değildir.Yarışmaya başladıktan sonra ortalama 9 ay gibi bir süreç sizleri bekliyor. Ki bu sürede büyüme çabasında olan yavruyu bile kaybedebilirsniz...Herşey tamamen şans... |
12-02-2010, 22:25 | #25 |
Ağaç Dostu
|
menekşe
Aslında dediğin doğru Özlem,dokuz ay da ancak açar,ya da ölmezseGeçen yıl bu zamanlar 100 e yakın yavru vardı.Bugün kaçtane deseniz,sadece 10 kadarı kaldı,onlarda tomurcuklu,çok güzel bir mutluluk) Düzenleyen Serra43 : 13-02-2010 saat 12:25 Neden: yalnış yazım |
12-02-2010, 22:39 | #26 |
Ağaç Dostu.
|
Sonucu hızlandırmak için küçük yavrularla başlayabiliriz. Bu arada yenilerini de diktiğimiz yeni yarışmanın temelini de atmış oluruz. Yavruların büyüklüğüne bir standart getiririz. Herkes istediği şekilde besin verebilir. Burada önemli olan en iyi sonucu alabilmek. Amacımız, bir bakıma kendimizle de yarışmak değil mi zaten) |
13-02-2010, 00:17 | #28 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
13-02-2010, 00:39 | #29 |
Ağaç Dostu.
|
Zaten burada amaç kazanmaktan çok daha iyiye ulaşmak olmalı. Herkes kendi bildiği gibi yetiştirsin ve farklı ne yaptıysa yazsın. Bu hepimiz için faydalı olacaktır. Üretip çiçek açtıran herkes kazanmış sayılır zaten. Piyasada satılan menekşeleri yapraktan üretmek büyük başarı halini aldı. Hepsinin genetiğiyle oynandığı için işimiz zor. Ayrıca, yarışmaya katılan tüm menekşeler satılabilir ve elde edilen gelir sitemizin masrafları için aktarılır. Bu sayede az da olsa katkımız olmuş olur. |
13-02-2010, 12:06 | #30 |
Ağaç Dostu
|
Bunla katilsam olurmu. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|