agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Enerji
(https)

Beğeni Düzeni10Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-05-2012, 20:20   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-01-2011
merhaba,
benim merak edipte öğrenemediğim bir şeyi sizlere sormak istiyorum.okuduğum birçok yazıda mümkün olmadığı yazıyor.
güneş enerji panelinde ürettiğimiz elektriği,elektrik motoruna verip jeneratörün dizel veya benzinli motoru yerine bağlayıp elektrik üretip üretemeyeceğim hakkında bilgilerinizden faydalanmak istiyorum.
rüzgar türbünü ve su türbünüyle döndürülünce oluyorda elektrik motoruyla neden olmuyor acaba?

a.akıncı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2012, 21:10   #2
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi a.akıncı Mesajı Göster
güneş enerji panelinde ürettiğimiz elektriği,elektrik motoruna verip jeneratörün dizel veya benzinli motoru yerine bağlayıp elektrik üretip üretemeyeceğim hakkında bilgilerinizden faydalanmak istiyorum.
rüzgar türbünü ve su türbünüyle döndürülünce oluyorda elektrik motoruyla neden olmuyor acaba?
Gerçekten anlayamadım Sn. Akıncı, daha net yazabilir misiniz?

Güneş enerji panelinde ürettiğiniz elektriği bir elektrik motorunu çalıştırmak için kullanıp, bu motorun ürettiği dönme enerjisi ile başka bir dinamoyu döndürüp elektrik mi elde etmek istiyorsunuz?

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2012, 17:45   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-01-2011
merhaba sn,çamtepe
tamda anladığınız gibi söylemek istedim.fakat amacım bu enerjiden biraz farklı faydalanabilmek.düşüncem 2hp'lik motoru çalıştıracak enerjiyi güneş enerjisi panellerinden elde edip;uygun bir rediktörle (jeneratörün çıkışından)8-10 kva'lık bir elektrik enerjisi elde edebilmek.
fakat problem elektrik motorunu(yükte-boşta)1500 d/dk hızda döndürebilmek.dizel veya diğer yakıtlarda yükte, düşük yükte ve boşta motorun hızını ayarlayan sistem; elektrik motorunda neden uygulanamıyor.değişik devirlerde çalışan elektrik motorumu yok veya bunu ayarlayan bir elektronik devremi yok.
ben çokmu hayalci düşünüyorum.8-10 kva'lık jeneratörü döndürebilmek için ne kadar(kaç hp) güç lazım?

a.akıncı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
bedava elektrik, güneş, güneş enerjisi, solar enerji

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025