![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-01-2011
|
merhaba, benim merak edipte öğrenemediğim bir şeyi sizlere sormak istiyorum.okuduğum birçok yazıda mümkün olmadığı yazıyor. güneş enerji panelinde ürettiğimiz elektriği,elektrik motoruna verip jeneratörün dizel veya benzinli motoru yerine bağlayıp elektrik üretip üretemeyeceğim hakkında bilgilerinizden faydalanmak istiyorum. rüzgar türbünü ve su türbünüyle döndürülünce oluyorda elektrik motoruyla neden olmuyor acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
Alıntı:
Güneş enerji panelinde ürettiğiniz elektriği bir elektrik motorunu çalıştırmak için kullanıp, bu motorun ürettiği dönme enerjisi ile başka bir dinamoyu döndürüp elektrik mi elde etmek istiyorsunuz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-01-2011
|
merhaba sn,çamtepe tamda anladığınız gibi söylemek istedim.fakat amacım bu enerjiden biraz farklı faydalanabilmek.düşüncem 2hp'lik motoru çalıştıracak enerjiyi güneş enerjisi panellerinden elde edip;uygun bir rediktörle (jeneratörün çıkışından)8-10 kva'lık bir elektrik enerjisi elde edebilmek. fakat problem elektrik motorunu(yükte-boşta)1500 d/dk hızda döndürebilmek.dizel veya diğer yakıtlarda yükte, düşük yükte ve boşta motorun hızını ayarlayan sistem; elektrik motorunda neden uygulanamıyor.değişik devirlerde çalışan elektrik motorumu yok veya bunu ayarlayan bir elektronik devremi yok. ben çokmu hayalci düşünüyorum.8-10 kva'lık jeneratörü döndürebilmek için ne kadar(kaç hp) güç lazım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bedava elektrik, güneş, güneş enerjisi, solar enerji |
|
|