agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   El Yapımı Ürünler, Hobilerimiz (https://www.agaclar.net/forum/el-yapimi-urunler-hobilerimiz/)
-   -   plastik ve teneke saksılara ucuz dekoratif uygulamalar (https://www.agaclar.net/forum/el-yapimi-urunler-hobilerimiz/4494.htm)

COYOTE 06-10-2009 15:45

Sn kybele59 çok teşekkür ederim, mesaj attım özelden ama buraya da koyayım dergi linkini. Çok kolay bir çalışma, yapınca bizimle paylaşırsanız sevinirim.
Saksılar.

kalambaklı 06-10-2009 16:25

Ya arkadaşlar siz bir harikasınız, beni en çok eski kot pantolun' dan olan saksı cezbetti ve bu hafta uygulama yapacağım.
Herkese teşekkür ve saygılar,

İSİSS 09-10-2009 14:46

yaptığınız çalışmalar çok güzel olmuş. ellerinize sağlık. bende de yoğurt kovaları var. onları akrilik boyayla mı boyamak gerekiyor acaba, plastik olmaları farklı bir boyayı gerektiriyor mu ? bilgi verirseniz sevinirim.,

lila leylak 16-10-2009 15:58

*** bu saksılar nereden veya nasıl yapıl anlatırmısınız ? teşekkürler

lastmohikan 16-10-2009 18:03

hayal gücü + uygulanabilirlik = saksı çeşidi.

aysegulo 18-10-2009 11:46

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar kardeşimin bana kocaman bir saksı hediye etmesi ile yapmayı çok istediğim çiçek ağacı adını koyduğum saksı düzenlemesini yaptım.Bu düzenlemeyi ilk internette gezinirken görmüştüm. Ben çok beğenmiştim. Umarım sizde beğenirsiniz...

lastmohikan 19-10-2009 17:09

çiçek ağacı iyi olmuş ,demir çubuğa mı diktiniz?

4.tekilkişi 19-10-2009 20:53

Evet, ne yaptınız da onlar yerçekimine rağmen o şekilde durabiliyorlar?

aysegulo 20-10-2009 11:47

Sayın lastmohikan ve 4.tekilkişi evet inşaattan aldığım demire saksıları geçirdim.Yaparken fotoğraflamıştım.Yapımı çok basit.Eğer bügün vaktim olursa yükleyebilirim.

lastmohikan 20-10-2009 22:19

gerçekten yerden tasarruf sağlıyor ve tek bakışta bir çümbüş misali sergi.

ayferaksit 21-10-2009 11:46

http://picasaweb.google.com/tanilu576/tytwBG#

http://picasaweb.google.com/tanilu57...22281358866290

http://picasaweb.google.com/tanilu57...24414781068338

pet şişelerin diplerini keserek ocaktaki ateş yardımıylaşekillendirip istenen reklerde akrilik boyalarla renklendirip boncuklar ve tellerden saplarını yapıp harika çiçek buketleri yapılmış. yeşil şişerden yaprak ve dallarını yapabiliriz.

Hadi evdeki plastik şişelerimizi değerlendirielim hem de doğada plastiklerin çöp olmasını engelleyelim

aysegulo 21-10-2009 12:30

3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar kusura bakmayın ,dün fırsatını bulup resimleri yükleyemedim.

aysegulo 21-10-2009 12:40

1 Eklenti(ler)
Gördüğünüz beyaz boru , doğalgaz döşemesinde kullanılan doğalgaz borusu.Ortada dikili olan ise inşaat demiri.Eğer yapmayı düşünürseniz yapacağınız saksının büyüklüğüne göre malzeme kullanın.Büyük saksılar kullanacaksanız ,örneğin demiri 6 lık değilde 8 lik demir kullanın.Veya doğalgaz borusunu 2 kat yapın. Hem saksının dibinde olsun hemde saksının ağzına yakın bir yere yerleştirin.Daha sağlam olur.Doğalgaz borusunu yerleştirirken borunun uçlarına saksının eğimini verin ki boru ile saksı arasında boşluk kalmasın, oynama yapmasın.Üstteki küçük saksılarıda tam ortalarından delerek demire geçiriyorsunuz. Arkadaşlar kolay gelsin diyorum.Eğer yaparsanız bende sizinkileri görmek isterim...

serdarulusoy 21-10-2009 13:59

çok guzel olmuşlar elınız sağlık denemekte fayda var dıye düşünüyorum ..:)

Eovyn 27-10-2009 21:49

2 Eklenti(ler)
Buda benim peçete ile yaptığım saksım;);) Biraz acemi işi oldu ama idare eder..
Vee alttaki de canım çiçeğimin yeni saksısıyla ilk buluşması;);););)

ayferaksit 30-10-2009 12:28

http://picasaweb.google.com/olwoth22/ICTdyH#

pet şişelerden renkli kelebeklerle çiçek saksıları muhteşem güzel uyum sağlar
ne dersiniz?

ayferaksit 19-11-2009 12:17

http://picasaweb.google.com/panmarin...RecicladosPet#

ayferaksit 19-11-2009 12:51

http://picasaweb.google.com/drimagre...14956998992594

berduray 14-03-2010 19:07

Karton geridönüşüm projesi

4 Eklenti(ler)
Netten alıntıdır.

Peynir kutusunu değerlendirme

ertugrula 12-04-2010 06:47

Pet şişeleri boyamak...

Merhaba,
Birkaç mesajda plastiklerin ve esnek malzemelerin boyanmasının kolay olmayacağı belirtilmiş fakat ben yine de sormak istiyorum. Pet şişeleri boyamak için en uygun boya çeşidi hangisidir? İstediğim olabildiğince ince bir kat olması, tabii ki çok kolay dökülmemesi. Sonuçta döküleceğini kabul ediyorum fakat dayanacağı süre çok kısa olmazsa benim için yeterli.

berduray 12-04-2010 09:54

Ben hobi sitelerinde oje ile boyandığını gördüm, anında kuruma, bulaşmama gibi avantajları var.

Ama geniş yüzeyler için biraz uğraştırıcı olabilir.

nevsune 12-04-2010 11:05

Pet şişelerde uzun süreli çözüm bulmak zor bence. Örneğin, plastik saksılarda akrilik boya üzerine vernik yapılsa dahi bir süre sonra dökülmeye başlıyor. Yağlıboya hiç olmaz. Berduray'ın oje fikri denenebilir ama küçüçük fırçayla hangi sabırla yapılır bilmem.

Bir öneri olarak: kağıt peçete veya ince kumaşla kaplamayı düşündünüz mü (denemedim olur mu bilmiyorum:))

ozlemyr 12-04-2010 13:55

1 Eklenti(ler)
Merhaba!
Boyanmış yoğurt kovalarını görünce ben de geçen yıl yaptıklarımı göndermek istedim. Bazıları akrilik boya ile, bazıları da su bazlı boyalarla boyanıp verniklendi. Hepsine çiçekler ekildi. Hiçbir kabarma da olmadı. Bunlar boyadıktan hemen sonra fotoğrafladıklarım olduğu için çiçekli değiller. Şu anda birinde açelya, birinde nar, birinde cam güzeli ekili. Tanıdıklara da bir çoğu hediye olarak gitti.

ertugrula 12-04-2010 15:01

Pet şişeleri boyamak...

Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Fakat oje olmaz. Onlarca, beş litrelik ya da daha büyük pet şişeyi boyamayı düşünüyorum. Kolay, hızlı ve ucuz bir yol olmalı...

Belki peçete veya ince bez olabilir. Eğer, pet şişenin üzerini kaplamak kolay olursa, üzeri kaplandıktan sonra boyanabilir. İlk başlardaki mesajlardan birinde peçete tutkalı diye birşey okuduğumu hatırlıyorum. Peçeteyi hangi tutkalla yapıştırabilirim. Sanırım ince bir tutkal olmalı...

Ya da bez olarak ne kullanılabilir? Ayrıca, bez hangi tutkalla yapıştırılabilir? Tülbent gibi ince birşey olmalı. Fakat bez çeşitlerini fazla bilmiyorum sanırım :(

berduray 12-04-2010 15:04

Bu başlık altında hepsi var, çalışma yapan arkadaşlar açıklamalarda bulundu.

Vaktiniz varsa hızlıca bir göz atın, resimlerle anlatıldı.

Kolay gelsin.

züleyha 12-04-2010 15:05

Sayın ertugrula,
Piyasa da satılan yapışkan kağıtlar var yüzey kaplamak için. İsmini tam olarak bilmiyorum ama ben onlardan kullanıyorum plastik kapları ve şişeleri kaplamak için.

COYOTE 12-04-2010 15:10

Sn ertugrula derginin temmuz sayısında tarif etmeye çalışmıştım. Buraya bi göz atın isterseniz. Eğer iç mekanda kullanacaksanız kumaş güzel olur da dış mekan için büyük ihtimalle geçici olur. Plastik kovalarınız için dc-fix de kullanabilirsiniz ama pet şişeler için en güzelinin sprey boya olduğunu düşünüyorum, fırçayla boyamak pek iyi sonuç vermeyebilir, Sprey boya pahalı da olabilir miktara göre,onun yerine soba boyası da olabilir bence hem çabuk kuruyor hem kapatıcılığı iyi..

katmer 12-04-2010 17:46

Sayın Ertugrula, ben de sprey boya öneririm. Yılbaşı sepetlerini hazırlarken, renklendirmede kullanmıştım.
Eminönü' deki süsleme malzemesi satan yerlerde ve Kagıthane'deki Euroflora da uygun fiyata bulabilirsiniz. Euroflora internetten de satış yapıyor olabilir.

ertugrula 12-04-2010 21:10

Pet şişeleri boyamak...

Sayın Berduray, zaten forumu okuyup, tam aradığımı bulamadığım için soru sormuştum.

Sayın Züleyha, sözünü ettiğiniz kağıtlar benim düşündüğüm uygulama için biraz kalın. Ben kağıt yapışınca şişenin üzerindeki dokuya işlesin istiyorum. Sözgelimi peçete ya da kağıt mendil gibi ince bir şey olmalı.

Sayın Katmer, bütün bu araştırmam sprey boyanın ya da başka herhangi bir boyanın pet şişe üzerinde uzunca zaman kalıcı olmayacağı düşüncesinden başladı.

Sayın Coyote, dergiyi zaten okumuştum. Uygulamak istediğim öyle bir çalışma değil. Benim yapmak istediğim, petin üzerine yapacağım boyama işlemine astar olacak bir kağıt ya da bez katman. Tülbent gibi ya da sargı bezi gibi ince birşey... Bu tür malzemeler var, yalnızca nerede gördüğümü hatırlayamıyorum.

Yarın bir kutu vernik alıp, kağıt mendil, peçete ve tuvalet kağıtlarından deneme yapayım. Bez için biraz daha araştırma yapmalıyım. Ayrıca, sizin beze kullandığınız nişasta peltesi benim için uygun değil. Sizin de dediğiniz gibi açık havada ya da nemli ortamda dayanıklı olmaz. Diğer yandan afişçi tutkalı, yani kostikli nişasta belki iş görebilir. Hatta belki kağıt için de uygun olur. Böylece daha da ucuza mal olur ve yalnızca üst kata vernik atarım. Bakalım deneyince göreceğim. Sizinle tartışırken sanırım aradığım cevapları buldum. Fikir veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Başarılı bir sonuç alırsam fotoğraf da eklerim.

COYOTE 13-04-2010 09:12

Vernik olarak su bazlı parke cilası kullanın o halde ancak onunla yapıştırabilirsiniz peçeteyi, mendili vs.
Ama sanırım yine de istediğiniz gibi verim alamayacaksınız pet şişelerden,kolay gelsin.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025