agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   El Yapımı Ürünler, Hobilerimiz (https://www.agaclar.net/forum/el-yapimi-urunler-hobilerimiz/)
-   -   plastik ve teneke saksılara ucuz dekoratif uygulamalar (https://www.agaclar.net/forum/el-yapimi-urunler-hobilerimiz/4494.htm)

mormenekşe 10-08-2009 17:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ülker (Mesaj 477867)
Sevgili Mormenekşe,
saksılarını görünce, attığım kaplar için üzülmeye başladım.
Ellerine sağlık, çok hoş görünüyorlar.

Teşekkürler arkadaşım,üzülme o kadar çabuk birikiyolar ki yine değerlendirebilirsin.Benim çok hoşuma gitti eğer istersen senin içinde yapabilirim,ahşap boyamayı özlemişim.

sevim.K 10-08-2009 18:06

Kıskandım yani kesinlikle ben de yapmalıyım böyle değişik çalışmalar:). Boş durmak yok;)

ozbey 10-08-2009 21:12

ellerinize sağlık,evdeki atıl kovalara ne güzel bir hayat vermişsiniz.güle güle kullanın.

Fatih 10-08-2009 21:13

Çok güzeller.Ellerinize sağlık.

berduray 10-08-2009 21:38

Tüm arkadaşlara çiçek dibine sahil taşı, yoksa ponza gibi şeyler öneririm.

Hem sulamada toprak kalkıp kökler zarar görmez, hem de estetik bir görüntü olur.

Sabah güneşiyle , benimkilerden birkaç foto eklerim.

Adalet Yağcı 11-08-2009 08:36

Alıntı:

Tüm arkadaşlara çiçek dibine sahil taşı, yoksa ponza gibi şeyler öneririm.
Ben de bir süredir bunu düşünüp duruyordum sevgili Berduray, terastaki sardunyalarımın toprağı, rüzgar estikçe terasa yayılıyorlar, özellikle de perlitler.
Kaba mozaik taşı düşünüyordum çakıl toplamaktan daha kolay temin edilebilir ve de estetik olur diye.

Sevgili Mormenekşe, çalışmalarınız harika, devamı var mı?

Arzu Kırlangıç 11-08-2009 12:18

3 Eklenti(ler)
Çok orjinal çalışmalar. Elinize sağlık. Bende eskimiş boyası dökülmüş toprak saksımı yeniledim. ( Eskittim : )

berduray 11-08-2009 12:23

Nefis bir saksı, bu formlara bayılıyorum.

Çoğu kez sadece çilek için kullanılıyor ama nefis bir sukulent evi olur düşüncesindeyim.

Ben de edinmeliyim diye düşünen, plastik saksıları sevmemesine rağmen , mecburen kullanan, çömlek türü saksıları çok sevip, çok pahalı bulan forum kişisi...

selis 11-08-2009 12:28

Arzu Kırlangıç bu saksının dolu olan fotosunu da paylaşacaksınız değil mi? :rolleyes:

Arzu Kırlangıç 11-08-2009 12:34

;) Evet uygun bir zamanda aranjman yapmayı düşünüyorum. Saksı değişimi için havalar çok sıcak. Ayrı saksılardaki sukulentlerimi dikeceğim o zaman fotoğraflayıp paylaşırım. Dilerseniz diğer toprak saksı boyamalarımıda paylaşabilirim.

sevim.K 11-08-2009 12:56

Sevgili Berduray ellerine sağlık ne güzel:)İnsan böyle çalışmalara baktıkça kendi kendine hayıflanıyor ben niye yapmıyorum diye.

Arzu Kırlangıç saksınız çok hoş. Eskitme çalışması da öyle. İçini doldurursanız daha da güzel olacak, ellerinize sağlık:)

maki01 11-08-2009 13:05

Sevgili Arzu Kırlangıç,
Önce fotografa göre yeşile boyanmış. Kullandığınız boya ne ola? Daha sonra farklı , çok güzel bir saksı çıkmış ortaya. Sanki bronza boyanmış gibi. Daha detay bilgi verebilir misiniz lütfen ?
Teşekkürler...

selis 11-08-2009 14:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Arzu Kırlangıç (Mesaj 478384)
Dilerseniz diğer toprak saksı boyamalarımıda paylaşabilirim.

Harika olur.. Benzer çalışmalar yapmak isteyenlere fikir olur sanırım.. ;)

mormenekşe 11-08-2009 15:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berduray (Mesaj 478340)
Kızlar bazen taşları boyuyor, çok eğlenceliymiş...

Ben ponzayı seviyorum, sahilden kendim toplamıştım.

Sevgili Berduray,çok iyi fikir taşlar güzel durmuş.Kızlar da minik elleriyle ne güzel boyamışlar nları tebrik ettiğimi söylermisin öpüyorum onları yanaklarından.

mormenekşe 11-08-2009 16:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Arzu Kırlangıç (Mesaj 478364)
Çok orjinal çalışmalar. Elinize sağlık. Bende eskimiş boyası dökülmüş toprak saksımı yeniledim. ( Eskittim : )

Sevgili Arzu Kırlangıç, ellerinize,emeğinize sağlık çok güzel olmuş saksınız.Diğer çalışmalarınızı da görelim lütfen.Bende böyle bişey edinmeyi çok istiyorum ama malesef biraz pahalı geliyor.

mormenekşe 11-08-2009 16:14

ellerinize sağlık,evdeki atıl kovalara ne güzel bir hayat vermişsiniz.güle güle kullanın
Sayın Ozbey teşekkür ederim,tavsiye ederim çok eğlenceli oluyor.

Çok güzeller.Ellerinize sağlık.
Sayın Fatih teşekkür ederim sizlerin yaptıklarına baktıkça imrendim en sonunda bişeyler yapmaya çalıştım.

maki01 11-08-2009 17:45

Sevgili mormenekşe,
Saksıların çok güzel ve şirin olmuş. Adana sıcağına dayanamadı benim yogurt kovası saksılarım. Fazla güneş alan yerlere koyma bence. Ellerine sağlık...

pinar79 11-08-2009 19:01

valla harıka bır fıkır kovalar alt alta dızmek sızan su alt kovaya dokulecek su ısrafını onler bende yapacagım ıyı fıkır

Arzu Kırlangıç 12-08-2009 23:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maki01 (Mesaj 478404)
Sevgili Arzu Kırlangıç,
Önce fotografa göre yeşile boyanmış. Kullandığınız boya ne ola? Daha sonra farklı , çok güzel bir saksı çıkmış ortaya. Sanki bronza boyanmış gibi. Daha detay bilgi verebilir misiniz lütfen ?
Teşekkürler...

Sevgili Maki01 ;
Toprak saksının yeşil zemin boyasını ( Folk Art Plaid marka 444 patina) uyguladım.
Kuruduktan sonra patina süngeri veya deniz süngerini ıslatıp sıkarak boyaya batırıp ( plaid Metallıc Bakır, Antiquin Bakır) süngere yedirdiğimiz boyayı saksının üzerine tamponlama işlemiyle yoğun bir şekilde uyguladım.

maki01 12-08-2009 23:24

Teşekkürler sevgili Arzu, gerçekten çok şık olmuş. Ben de hafifçe çatlayan güveci saksı olarak kullanmak için siyah akrilikle boyamıştım. Alta delik açmak zorladı ama açabildim. Fena olmadı , seramik gibi durdu. Sizin çalışmanız çok daha özgün ve şık olmuş.
Ellerinize sağlık...

Not: Google'da boyayı aradım ama bulamadım. Nerelerden temin edebiliriz?

Arzu Kırlangıç 12-08-2009 23:45

Sevgili Maki Teşekkür ederim . Bu adresten her türlü akrilik , metalik vs . A dan Z ye her türlü ürünün internet üzerinden veya telefonla siparişini yapabilirsiniz. Belki Adanada plaid satan hobi mağazası veya kırtasiye varsa buraya telefon ederek adres için bilgi alabilirsiniz.

http://www.semihyenermarket.com/vitrin.asp

sevim.K 13-08-2009 10:29

Badana artığı büyüklü küçüklü plastik kovalar koymuştum bir kenara. Üzerine değişik desenler çalışmak için. Kovalar uçmuş:eek: Önce bir söylendim kızgınlıkla sonra sağlık olsun dedim:( Yoğurt kapları var. Onlarda deniyeceğim:)

aysegulo 15-08-2009 12:16

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar buda benim yoğurt kabım...
Eklenti 98120

Arzu Kırlangıç 15-08-2009 18:58

3 Eklenti(ler)
Diğer boyamalarım;

nur_sen 15-08-2009 19:10

elinize emeğinize sağlık çok hoş olmuşlar benimde yoğurt kovalarında çiçeklerim var ve hemen yarın denicem bende çok hoşlar

nur_sen 15-08-2009 19:12

acaba kovanın dışındaki kumaşmı yoksa ipmi

sevim.K 15-08-2009 20:28

Sevgili Arzu Kırlangıç Merhaba:) diğer boyamalarım başlığıyla eklediğiniz ve kısayolunu aşağıya eklediğim boyama çalışmanıza bayılmış durumdayım. Çiçeği çok güzel gelişmiş sağlıklı ama saksısına bittim. Lütfen deseni, boyayı nasıl yaptınız açıklayabilir misiniz:eek::)

http://www.agaclar.net/forum/attachm...3&d=1250355431

Arzu Kırlangıç 15-08-2009 21:28

Saksının kendisinde o girintili desenler vardı. Ben sadece metalik gümüş rengine boyayıp girintili yerleride siyahla daha belirgin hale getirdim. Bu şekli düz bir saksıda fırça yardımıyla kolaylıkla yapabilirsiniz.

sevim.K 15-08-2009 23:11

Anladım çok hoş olmuş. Geçen yıl çok kısa süre el sanatları kursuna gitmiştim. Ancak bir kaç bebek yaptım devam edemedim sonra. Anlaşılan bu yıl yine gitmem gerekiyor;)

Arzu Kırlangıç 15-08-2009 23:42

2 Eklenti(ler)
Geçen yıl deniz kenarından toplayıp boyadığım taşlar;

berduray 15-08-2009 23:43

Şahane olmuş, emeklerinize sağlık.

maki01 15-08-2009 23:45

Hiç sormuyorum nasıl yaptınız bunları diye sevgili Arzu Kırlangıc :) Amatörlerin altından kalkamayağı güzellikte çalışmalar çıkarmışsınız ortaya. Kutluyorum ve zevkle izliyorum tablo gibi...

Arzu Kırlangıç 15-08-2009 23:49

Teşekkür ederim Sevgili Berduray Sevgili Maki
Sevgili Berduray gibi ponza taşlarını çok seviyorum ama buradaki deniz kenarlarında maalesef yok.
Boyamadan önce suda bekletiyorum. Taşlar deniz tuzundan arınmazsa topraktaki bitkileri olumsuz etkiler.

berduray 16-08-2009 00:27

Sanırım boyutlu boya kullanıyor Arzu Hanım.

Arzu Kırlangıç 16-08-2009 10:56

Evet boyutlu boyayı, metalik boyayı, akrilik boyayı... boyanın her türlüsünü seviyorum.

Arzu Kırlangıç 16-08-2009 17:13

2 Eklenti(ler)
Eskiden kalma, hazır alınmış bir saksı;

cenan 18-08-2009 16:41

Sn arzu kırlangıç süper olmuşlar.Çok kabiliyetli ve zevklisiniz.Bayıldım bayıldımm:)

sükunet 19-08-2009 10:21

Arzu kırlangıç o eskitme yaptığınız saksıya kesinlikle kedi tırnağı ekmelisiniz.
harika bir görümüm kazanacaktır.

mormenekşe 22-08-2009 00:55

Sevgili Arzu Kırlangıç,saksılarınıza ve boyadığınız taşlara hayran kaldım.Ellerinize sağlık insanın bakarken içi açılıyor,saksılarda ki renk uyumu çok güzel sadece boyama tekniğini bilmekle olmuyor böyle güzellikler,zevkli olmak önemli.
O eskiden kalma dediğiniz saksının içideki, bordo yanılmıyorsam sukulentin adı nedir?Maşallah çok sağlıklı ve güzel,lütfen devamlı çalışmalarınızı paylaşın ki ben kopya çakabileyim :) Sağlıkla ve huzurla kalın.

Sevgili Aysegulo,yoğurt kapları evrim geçirmiş sayenizde elinize sağlık.Sanırım keten ip ve boncuk uyguladınız,doğal ve zarif durmuş,sağlıkla ve huzurla kalın.

Fatih 22-08-2009 13:59

1 Eklenti(ler)
Kardeşimin lağzımlığı şimdi bu halde:DSadece ortasını kaldırıp bir saksı yerleştirdim ve sıkıldıkca neler yapabileceğimi düşünürken böyle bir şey yapmak geldi.İçine de arsız bir çiçek koyunca değmeyin keyfine:D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025