agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   El Yapımı Ürünler, Hobilerimiz (https://www.agaclar.net/forum/el-yapimi-urunler-hobilerimiz/)
-   -   Evde saksı yapımı (https://www.agaclar.net/forum/el-yapimi-urunler-hobilerimiz/19329.htm)

ligustrum 30-03-2011 01:21

Taa uzaktan destekliyorum. Olacak inşallah. Haydi Bismillah.
Sağlıcakla kalın.

Zafer İnandıklı 30-03-2011 21:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oznur (Mesaj 776484)
Zafer bey kutlarim,emeginize saglik.
Sayenizde 4 yildir kirilmak ya da atilmak icin bekleyen devami olmayan 2 paket fayansimiz vardi,hadi bakalim oznur sebzeleri hakettin saksiya sira geldi :p

diger arkadaslarin yaptiklarida cok guzel, ellerinize saglik.

Teşekkür ederim. Kolay gelsin.

Zafer İnandıklı 02-04-2011 20:05

Salon modeli

1 Eklenti(ler)
Fayans, ahşap ve metal.
Salon modelimiz. Gövde fayans; Kenar çıtaları ve baza ahşap, kulp metal.

Zafer İnandıklı 02-04-2011 20:08

2 Eklenti(ler)
Arkada fazla suyun tahliyesi için hazne ve tahliye borusu

hozat 02-04-2011 22:00

Eline sağlık sevgili kardeşim, yaratıcı ruhun en sert malzemeyi bile nasıl da yumuşatmış.

Hem güzel, hem fonksiyonel. Daha iylerini görmek dileği ile...

mum 21-04-2011 22:02

Zafer bey gerçekten olağan üstü şık ve güzel fikirler üretmişsiniz.Yaptıklarınıza hayran kalmamak elde değil. Bende derhal deneyeceğim.Yepyeni fikirlerde buluşmak dileği ile.

mutama 23-04-2011 20:12

Kelimelerin bittiği yerdeyim.Aklıma bir söz geldi ; ' GERÇEKÇİ OL , İMKANSIZI İSTE ' Che Guevara . Ne güzel söylemiş değil mi ? Tam sizi anlatan bir söz Zafer bey

berrinb 13-05-2011 22:43

Sayın Zafer İnandıklı çalışmalarınız fevkalade,bilhassa duvar saksılıklarınızda çok kaliteli çalışmalar yaratmışsınız.Çok profesyonelce çalışmalar yapmışsınız,tebrik eder ellerinize sağlık diyorum efendim,Selamlar.

srkn_demirbilek 26-05-2011 22:26

Teşekkürler Zafer bey ve Arkadaşlar

Vermiş olduğunuz Fikirler ve yaratıcılıkar sayesinde arka behçede beklemekte olan fayanslar işe yaradı. ilk firsatta saksılarımı sizlerle paylaşacağım. ellerinize sağlık hepsi birbirinden güzel olmuşlar.

maysan80 01-11-2011 21:31

yaratıcılığınız hepimize ders oldu diye düşünüyorum. en azından benim adıma oldu.
benim de aklıma gelen şeyler var. zamanla paylaşacağım sizlerle.

Cemil B. 08-02-2012 12:05

Süper düşünce , hayalgücü , yetenek ve çıkan güzel sonuç...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı (Mesaj 778532)
Arkada fazla suyun tahliyesi için hazne ve tahliye borusu

nurcanaybay 01-03-2012 14:10

Kendi saksımız kendimiz yapalım mı :)

Biraz çimento ,kum ,çakıl istenirse torf ve perlit ekliyerek hazırladığımız
karışımlarla saksılarımızı kendimiz de yapabiliriz.

Kalıp olarakta evlerimiz de kullandığımız pek çok malzemeyi kullanabiliriz.
İstediğimiz boyuttaki saksıya göre ,yoğurt kabından küçük bir leğene ,kovaya
ya da karton kutuya kadar pek çok şey...hayal gücümüze kalmış :)

Aynı yöntemle kuşlar için su kabı veya adım taşları da yapabiliriz.

cemo 01-03-2012 14:15

Haydi yapalım:))
Kopya cekilecek kareleri beklemedeyim. Saksıya para yetiştiremiyorum da:))

nurcanaybay 01-03-2012 14:18

2 Eklenti(ler)
İki örnek verelim.İlk saksının üzerine yaprak bastırılıp şekli çıkarılmış,
ikinci fotoğrafta aynı yöntemle yapılmış adım taşları..

selis 01-03-2012 14:21

:) Tam da nette bu konuyu araştırıyordum. Pek yeterli bilgi bulamadım..
Açıkçası ben de kopya için sıraya geçtim.. Fotoğraf, link ne paylaşılırsa razıyım ;)

nurcanaybay 01-03-2012 14:24

Arkadaşımız Dağ çiği bu yöntemle çok güzel saksılar yapmış.Deneyimlerini paylamasını bekliyoruz :)

Ve Sn.Yamadorian , siz den de çok şey öğrenebileceğimizi biliyorum .O güzel saksılarınızın yapım aşamalarını bizimle paylaşırmıydınız ?

nurcanaybay 01-03-2012 14:28

Google Google Translate

nurcanaybay 01-03-2012 15:02

How to Make Hypertufa Planters: 8 steps (with pictures) - wikiHow

dağ çiği 01-03-2012 19:28

5 Eklenti(ler)
Sevgili,Nurcan Abay sizlere saksı yapımını daha iyi anlatabilmek için dün gece saksı yapıp resimledim.Sitede sorun vardı her halde giremedim.Bu gecede elektiriklerimiz yoktu.Elektirikler geldi hemen bilgisayarı açtım bu seferde net yok.Neyse şükür burdayım.Yazılarınızı gördüm hemen anlatıma geçiyorum.

Saksı yapımı malzemeleri:
2-ölçü çimonto
3-ölçü perlit
3-ölçü torf
sıvı yağ(ben çiçek yağı kullanıyorum)
kıvırcık bulaşık teli

Önce Kalıbımızı iyice yağlıyacağız
malzemeleri bir leğene dökerek iyice karıştırıp yavaş yavaş suyunu dökeceğiz.Suyu çok iyi ayarlamak lazım fazla sulu olmucak.Resimde gördüğünüz gibi avucumuzda toparlandımı tamam. Yağlanmış kabımıza dipten başlayarak iyice bastırarak şekil vereceğiz.Resimlerede görüldüğü gibi.
Eklenti 271706
Eklenti 271707

dağ çiği 01-03-2012 19:34

3 Eklenti(ler)
İşlemler bitince naylon poşet içine alıp kurumaya bırakıcağız.3-4 gün kurumasını beklicez.

3-4 gün sonra yapılıcak işlemleri yine resimleyerek sizlerle paylaşıcağım İnşallah.

gülenmelek 01-03-2012 20:08

Çok güzel olmuş Sayın dağ çiği. Kare kare paylaştığınız için teşekkürler. ;)
İzninizle; bazı sorular aklıma geldi, yardımcı olurmusunuz ;)

1- Neden naylon içerisinde bekletiyoruz ? Yoksa çatlama felan mı oluyor?
2- Bu saksılar ev içinde kullanmaya uygun mudur? Dökülme yapar mı?
3- Çimento deyince saksılar ağır mı oluyor diye de aklıma geldi ;)
4- Çimentoya Torf ve perlit ilave etmek nereden aklınıza geldi. Avantajı var mı ?

dağ çiği 01-03-2012 20:42

Sevgili Gülenmelek, bu saksıları Marta şov programında yaptılar.Hiç kaçırmadığım bir programdır çok güzel bilgiler veriyorlar.Saksılar çok hafif perlit ve torf kullanımının da amacı bu.Kum ve çakıllada yapabilirsiniz o zaman çok ağır olur.Ev de kullanıyorum hiç dökülme falan yok.Torba içinede alınmasının nedeni nemli kalarak daha sağlam olması.

mandalinci 01-03-2012 20:42

Sn. nurcanaybay,

Verdiğiniz linkte çok güzel anlatmış, Sn. dağ çiği de, üşenmemiş saksıyı yapmış paylaşmış, adım adım resimli çok güzel akılda kalıcı.

Sn. dağ çiği,

Naylon torba çatlamayı önlemek, bulaşık teli de pürüzsüz yüzey sağlamak için herhalde.

Paylaşım için teşekkürler, ellerinize sağlık.

gülenmelek 01-03-2012 21:03

Teşekkür ediyorum ;) Mutlaka denemek lazım o halde.

hevesli meraklı 02-03-2012 11:05

bende bu konuyu araştırıyordum denk geldim mesajlara sizin için martha nın kileri buldum bakmak isteyen olursa

ingilizce adları : Hypertufa Pots imiş

tam okumaya vaktim olmadı ama bir tür volkanik taştan bahsediyor sanki ve büyük saksılar için akrilik fiber kullanılmasından bahsediyor.

martha stewart sitesindeki tarif ve "Tools and Materials" yazan yerin hemen solunda videoda var.

burdada çevirisi var tıklayınız

burdada bir büyük saksı yapımı anlatılmış. ben çok beğendim tıklayınız.

selis 02-03-2012 14:14

Youtube da yapılışı konusunda çok güzel videolar varmış..

Burda da değişik bonsai saksı örnekleri var..
jewels of the garden. - YouTube

nurcanaybay 02-03-2012 17:27

Sn.Dağ çiği ;
çok güzel anlatmışınız ,elinize sağlık.

Bir ayrıntı dikkatimi çekti , saksının içine poşet geçirmeden karışımı sıvamışsınız ..bu durumda kuruduktan sonra ,plastikten kolay ayrılıyormu ?

Siz bu konuda ustalaşmışsınız ,çok beğendim :)

sakagun 02-03-2012 17:34

Sanırım kabı yağladığı için kolay çıkıyor.

sonerordo 02-03-2012 21:10

inşaat işlerinde beton kurumaya başladıktan sonra bildiğimiz çeşme hortumuyla sulanıyor, kurumaya başlayan beton bu suyu da çekiyor; böylece çatlama ufalanmanın önüne geçilip dökülen betonun daha sağlam olması amaçlanıyor. poşete koymakla beraber hafiften yıkanabilir de bence. spreyle doku oluşacak şekilde hafiften boyanabilir, hatta madem bi duvar var grafiti bile yapılabilir :) şaka bi yana yöntemi çok beğendim. bunlar ilk aklıma gelenler. elinize sağlık.

feriha 02-03-2012 22:30

Beyaz çimento kullanılabilir ya da renklendirmek için karışıma bir miktar boya ilave edilebilir gibi geliyor.. En kısa zamanda denemeli..

Sn. dağ çiği teşekkürler, ellerinize sağlık..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025