agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ekmek (https://www.agaclar.net/forum/ekmek/)
-   -   Bayat Ekmek (Değerlendirme yolları) (https://www.agaclar.net/forum/ekmek/8396.htm)

seleste 15-06-2008 22:19

Nihal Hanım, çocukluğuma döndüm bir an. Tarif ettiğiniz şekilde hazırlanmış bir fırın dolusu bayat ekmek yemişizdir herhalde :) Domatesli ve biberli olandan sonra bir de benim tarifimi deneyin :

Bir süre bir köyde yaşadığımız sırada, eşime papatya şeklindeki ekmekten aldırır ve bayatlamaya bırakırdım. Pazar günü bayat papatya ekmeği alıyoruz. Enlemesine kesiyoruz. Rendelenmiş domates sürüyoruz. 1 kaşık yeter. Üzerine sucuk sosis biber ne seversek koyup fırına veriyoruz. Çay demlenene kadar kızarıyor. İnce kaşar dilimleri hazırlıyoruz. Fırını açıp hızlıca minik pizzalarımızın üstüne yerleştiriyoruz. Kaşar peyniri eriyince çıkarıyoruz. Afiyet olsun.

osmann 08-07-2008 00:08

Bir kahvaltılık tarif de benden;

Süt,yumurta ve sıvı yağı birbirine karıştırın (yağı az olsun) bayat ekmek dilimlerini bu karışıma batırıp çıkarın ve pişirme kağıdı serilmiş fırına ekmekleri dizin.

Başka bir kapta çok az süt, yumurta, beyaz peynir, maydanoz, rende kaşar, istenirse küp küp kesilmiş sucuk ya da dilim zeytin (artık damak zevkinize göre ekleyin çıkarın) karıştırın.

Bu karışımları ekmeklerin üzerine koyup kızgın fırında pişirin. (Hatta muffin kalıplarına önce ekmekleri sonra karışımları doldurup fırınlayınca sunumu da çok hoş oluyor)

Nefis bir kahvaltılık,şiddetle tavsiye ederim.Özellikle çocuklar için.

kuzen38 08-07-2008 03:27

bayat ekmekleri yumurtaya banıp kızartmıyormuyduk yahu? Muhtesem oluyorlar, gerci saglıklı oldugu söylenemez ama yemesi ayrı bir zevk.

Mahmut Leventoğlu 08-07-2008 07:48

BAYAT EKMEKLE HAZIRLANMIŞ ACILI EKMEK TATLISI

Bir kapta süt yumurta ile birlikte çırpılır
Kızartma tenceresinde acı biberler uzunlamasına kesilip kızartılır.
Bayat ekmekler yumurta süt karışımına batırılıp kızartılır (Çok kızarmaması yani kurumaması gerek)Bir tepsiye dizilir.
Diğer tencerede şekerli su şerbet hazırlanıp kaynatılır.
Kızarmış ekmekler soğuyunca üzerine şerbeti dökülür.Şerbetini çektikten sonra Buyrun afiyet olsun. Dilerseniz üzerine kaymak koyarakta servis edebilirsiniz.

Ağızda tatlı ile birlikte hafif bir acılık hissedeceksiniz nefis oluyor.

tatarbeyi 07-01-2009 22:09

Konuyu yeniden gündeme getirmekte fayda var. Çünkü tasarrufu bilmeyen bir millet olduk malesef. Baba tarafım Karadenizin karşı kıyısından yani Kırım tatarı olduğundan bizler zaman zaman sabah kahvaltımızı "nugay çayı" ile yaparız. Nasıl olur diye soracaksınız

Bir tencere içerisine doğal taze inek sütü konur ve kaynatılır. Ayrıca bildiğimiz çaydanlıkla ve demlikle demlenmiş çayın demini kaynayan sütün içine boca ederiz süzgeçten
tenceredeki sütümüz ile bildiğimiz çay karışmış oldu.

biraz daha kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan indiririz.

Biz anadoluda tas dediğim bakır kaplarımız vardır taslara servis yapar bayatlamış ekmeğimizi doğrayarak istek üzere tuz,karabiber ,ve fındık kadar tereyağ ilave eder ağzımız yanmamasına dikkat eder afiyetle bayat ekmeği değerlendiririz.

gelin mumu 14-07-2011 16:08

evet bayat ekmekle yapılan bir tarifde benden.

bayat pide ekmeği küp küp kesilir fırında kızartılır.

hafif ılıyınca yoğutla karıştırılır .

üzerine kavrulmuş kıyma, taş fırında pişmiş domates ve biber dizilir maydanozla süslenir en üstüne de pul biberle hazırlanmış tereyağ sosu dökülür.

isterseniz kıymayı kavurmak yerine fırın da kıymayı tepsiye yayarak ta pişirebilirsiniz. afiyet olsun

s.serdar 13-02-2012 06:49

Benim hanımın yöntemi:

Ekmekler dilimlenir. Bir kapta beyaz peynir rendelenir ve içine bir iki yumurta kırılır. İyice karıştırılan bu karışım ekmek dilimlerinin üstüne bıçakla sürülür.

Daha sonra dilimlenen sosis ve sucuklar ekmeklerin üstüne birer ikişer yerleştilir. Üzerlerine rendelenmiş veya ince dilimlenmiş taze kaşar konur ve fırına verilir.

Sanki her biri küçük bir pizza gibi.

Pazar sabahları kahvaltımız aynen bu şekilde. Haftalık kuyuran ekmekleri böyle değerlendiriyor ve zevkle tüketiyoruz.

cegabo 13-02-2012 07:07

merhabalar, ben ayat ekmekleri iyice ufalıyorum bir tepsi de 2-3 gün kurutuyorum. sonra onları rondodan geçirerek galeta unu gibi yapıyorum. poşetleyerek buzdolabına kaldırıyorum. çok güzel köfte içi oluyorlar...

saygılar....

çamkokusu 10-06-2016 18:11

Annem bazen kahvaltıda bayatlamış ekmeği dilimleyip,yumurtalayıp kızartıp bize veriyor.Bu da etkili bir yöntem lezzetli bence :)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025