agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ekmek (https://www.agaclar.net/forum/ekmek/)
-   -   Ekşi Mayalı (Ekşi Hamurlu) Ekmek (https://www.agaclar.net/forum/ekmek/11569.htm)

Müjgan 11-02-2011 09:19

Dün gece ekmek fotoğraflarından birini face'te de paylaşmıştım. Fikret arkadaşım şöyle bi yorum yapmış:

"
Hamur biraz katı kalmış galiba:)) Fazla yarılmış...Ustalar nemlendirme işleminden bahsediyorlar. Bir de cizmek de önemliymiş:
Çizme işlemi, bir çubuğun ucuna bağlanmış jilet parçası yardımıyla yapılmaktadır. Tekli ekmek olacak hamurlara tek ...çizik, diğerlerine ise iki çizik atılmaktadır. Çizik atılması esnasında 45 derecelik açı gözetilmekte, dikine yapılan çizmelerde ekmekte yarılma olduğu, dolayısıyla tercih edilmediği ifade edilmektedir.
…….
Çizme esnasında yaş mayalı hamurlara boydan tek bir çizik, ekşi mayalı hamurlara ise sağlı ve sollu çizikler yardımıyla baklava dilimi şekli verilir. Tekli çiziklerde açılı çizik atılırken, baklava dilimi çiziklerde açı verilmez.
KUTLARIM..."
Onu en kısa zamanda ağaçlar.net üyesi yapmam lazımm.:p

Sevgi Durul 11-02-2011 09:23

Müjgan hanım, elinize sağlık, ekmekler iştah açıcı görünüyor.

Her seferinde maya oluşturmak yerine, yoğurduğunuz hamurdan yumruk kadar ayırıp, bir sonra ki ekmekte kullanabilirsiniz. Denemekte yarar var. :)

Müjgan 11-02-2011 09:30

Teşekkürler, ama zaten dediğiniz gibi yapıyorum. İki iri yumurta büyüklüğünde ayırdığım mayayı, porselen ve ağzı kapalı bir kapta unlayıp saklıyorum. Daha sonra aktive olması için ılık suyla eritip, biraz un ekleyip 3-4 gün bekliyorum. Her denemede bu bekleyişlerin azalacağını, maya iyice aktif hale geldiğinde, direkt hamuru onunla yoğuracağımı hesaplıyorum :)

Sevgi Durul 11-02-2011 09:41

Ben o kısmı atlamışım. Kayınvalidem ayırdığı maya hamuru ile akşamdan un ve su ilavesi ile mayayı çoğaltırdı. Buna hamur tutmak diyoruz. Sabah erkenden bu tutulan hamurla ekmek yoğururdu. Ama her seferinde 10-15 ekmek yapardı. Ekmekleri evimizin bahçesindeki köy fırınında pişirirdi.

Bir de kabaklı ekmek duydunuz mu bilmiyorum, bazen yoğurduğu hamura kabak eklerdi. Kabaklı ekmek, çok yumuşak ve lezzetli olur.

Müjgan 11-02-2011 10:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 754055)
Bir de kabaklı ekmek duydunuz mu bilmiyorum, bazen yoğurduğu hamura kabak eklerdi. Kabaklı ekmek, çok yumuşak ve lezzetli olur.

Onu da öğrenin bari de, tarifini buraya ekleyin. "Normal" ekmek pişirmekten bıkınca, değişiklik için deneriz onu da... :p

Kiraz 11-02-2011 11:19

Müzgan Hanım elinize sağlık. Pişirme kaplarına hamuru koymadan önce bir işlem uyguladınız mı (ısıtma gibi)? Ben de aynı kapları kullanmayı düşünüyorum, yapışma oluyor mu? Altına un serptiniz mi?

Müjgan 11-02-2011 11:35

Sağolun... Kapları önceden fırına soktum ama, hamurla birilikte çok düşük ısıda... en alta un da serptiğim halde kare şeklindeki kaptan çıkarmakta zorlandım, biraz yapışmıştı. Diğer yuvarlak kapta öyle bi sorun olmadı :)

Müjgan 13-02-2011 22:42

Deneme3
 
2 Eklenti(ler)
Eklenti 192583



Bu akşam üçüncü denemeyi yaptım. Gittikçe düzeliyor sanırım.
Bu kez kabına yapışmadı da...
Mayasına annemin önerisiyle bir çorba kaşığı kadar tarhana koymuştum. Hem fermantasyonu hızlandırdı, hem de o güzelim tarhana kokusu ekmeğe geçti. Henüz tadına bakmadım ama iyi olduğuna eminimm :)



Eklenti 192584
Tek kusuru kabarırken üstüne çizik atmamam oldu. Bu yüzden yandaki en zayıf noktalardan çatladı. Ama napiim, kabarırken çizik atınca, sönecek diye ödüm patlıyor.. İlerde daha cesur olurum gibi... :))

Kiraz 14-02-2011 07:14

Elinize sağlık. Bu sefer daha yumuşak hamur yaptınız galiba, öyle gözüküyor.

Kenarları kapalı olmayan kapta (büyük tepside) denediniz mi? Ekmek makinem bozulunca öyle yapıyordum, güzel oluyordu ama kapalı kapta pişene göre kıyaslamadım hiç. Hatta yumurtadan az büyük toplar yapıp birini ortaya, diğerlerini kenarlara koyunca çiçek ekmek yapıyordum. Tepsiye ilk koyulduğunda şekli güzel olmasa bile pişip kabarınca güzel görünüyordu.

Ekşili maya sulanınca üzerine un ekleyip devam edebileceğimi yazmıştınız ama notu okumadan önce kötü kokuyor diye yeni mayaya başladım. Dolayısıyla hafta sonu ekmeğimi yapamadım. Mayam ikinci gün sonunda her gün yine suyunu ayırmaya başladı, ilavesini yapıp üzerine un serpiyorum. Tadı ekşimsi, kokusu kötü değil. Bugün beşinci günü, bakalım akşama nasıl olacak?

Müjgan 14-02-2011 10:20

Günde bir kereden fazla ilgilenme şansınız varsa, bunu yapın derim. Mayanın aktifliği bozulunca ikiye ayırıyor kendini :) Bu demek oluyor ki, o noktada gördüğünüz her an un ekleyebilirsiniz demektir. Çok sulu ya da çok katı olmayan, unlu ve sıcak bir ortam mayanın en çok sevdiği ortam. Ona bu şartları sağladığınızda değmeyin keyfine...:p

Kiraz 14-02-2011 10:25

Teşekkürler Müjgan Hanım. Ben de günde bir kereden fazla uğraşmanın iyi olmayacağını düşünerek mayamı ihmal etmişim. Odanın ısıtması sürekli olmadığı için aktifliği bozuluyor diye düşünüyorum ama yine de 21 C derecenin altına inmiyor. Biraz da kıvamını arttırıp, devam edeceğim. Tarifiniz gibi, kavanozun ağzına kağıt havlu koyup, lastikle bağladım.

Müjgan 14-02-2011 10:50

Bizim evde Sunny hanım var diye kapatıyorum ben, kıl, tüy işleri... n'olur n'olmaz diye... Ağzını bir süre açık bırakırsanız daha başarılı olabilirsiniz sanırım.

Müjgan 14-02-2011 12:59

1 Eklenti(ler)
Eklenti 192640

Nice sevgi dolu yıllara...

livadi 17-02-2011 07:51

Alıntı:

Bir Türk kahvesi fincanı dolusu kepekli un, yine aynı fincanla içme suyunu, cam bir kavanozda karıştırdım. Kış şartları ve mutfağın serin olması nedeniyle, fermentasyonu hızlandırmak için evde bulundurduğum EM solüsyonundan 5-6 damla ekledim.

Her gece aynı kavanoza tam buğday unu ve suyu ilk seferdeki ölçeklerle eklemeye devam ettim. Bu gece 6. gecemiz olacak. Kavanozda hoş ve ekşimsi bir koku oluşmaya başladı. (kavanozun kapağı kapalı değil, ama üzerinde havlu var.) Köpüklenmenin aktif olacağını umduğum pazar günü, hamuru yoğuracağım. Bu kez ekmek makinesinde değil ama normal fırında pişireceğim.
Yoğurduğum hamurdan bir parça alıp, bundan sonraki ekmekler için onu üretip kullanacağım.
Benim ekşi maya denemelerim 2. günü zor buluyor.

Şöyle ki; daha 2. günün sonunda köpük köpük oluyor, bekletmeye ve un, su ilavesine devam ettiğimde kötü kokmaya başlıyor.Ancak bahsi geçen şekilde un ve su ayrılmıyor.

Ben mayalanmayı çavdar unu ile başlattım, ikinci gün tam buğday unu ekledim ve kavanozun kapağını kapalı tutuyorum.Kavanozum mutfakta duruyor.Yani ılık bir ortam.
Acaba nerde yanlış yapıyorum, bir fikriniz var mı?

Müjgan 17-02-2011 08:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi livadi (Mesaj 756497)
Benim ekşi maya denemelerim 2. günü zor buluyor.
Şöyle ki; daha 2. günün sonunda köpük köpük oluyor, bekletmeye ve un, su ilavesine devam ettiğimde kötü kokmaya başlıyor.Ancak bahsi geçen şekilde un ve su ayrılmıyor.
Ben mayalanmayı çavdar unu ile başlattım, ikinci gün tam buğday unu ekledim ve kavanozun kapağını kapalı tutuyorum.Kavanozum mutfakta duruyor.Yani ılık bir ortam.
Acaba nerde yanlış yapıyorum, bir fikriniz var mı?

Mutfağınız muhtemelen, maya için gerekli olan en iyi şarta sahip. :))
Daha ikinci günde köpürüyorsa ve bu köpüklerde kötü bir koku ve renk yoksa bence mayanızın acelesinden başka bişeyi yok.. Köpürdüğü anda o maya ile bir miktar hamur yoğurup, kabarmasını bekleyin bakalım.

Sonucu merakla bekliyorumm. :)

Kiraz 17-02-2011 12:54

2 Eklenti(ler)
Eklenti 193024

Benim mayam da ikinci gün köpürüp sonraki günler sulanıyordu. Kokusu normal mi bilmiyorum, çok güzel kokmuyor ama tadı ekşi. Dün ununu arttırıp biraz cıvık bir hamur kıvamında beklettim. Sabaha üzerinde gözenekler vardı. Mayanın yarısını alıp ekmeği yoğurdum, unlu beze sardım, şimdilik kabarmış görünüyor, akşama pişireceğim.

Eklenti 193025

Kalan mayaya da biraz su, un ve bir kaşık yoğurt suyu ilave ettim, çalkalanacak kadar sulu değil, kek hamuru kıvamında bıraktım, üzerinde gözenekler oluşmuş.

Pişince kokusu nasıl olacak merak ediyorum, şimdilik düşündüğüm gibi kokmuyor, umarım pişince güzel kokar.

livadi 17-02-2011 14:09

İlkini döktüm, ikinci deneme için mutfağın daha serin bir köşesini tercih ettim. İkinci günde tam buğdau ununu ekledim.Bugün öğlen kontrol ettiğimde köpüklenme devam ediyordu, kokusuna baktım kötü değil ama umduğum mayalı hamur kokusu da değil.
Biraz daha takip edip iyice köpürünce hemen yoğurayım madem öyle.
Eşim de sorup duruyor zaten, nooldu senin ekşi mayan diye :)

Kiraz 17-02-2011 18:07

Nihayet!
 
2 Eklenti(ler)
Pişirmeden önce:
Eklenti 193060

Çukur kaptan vazgeçip düz tepsiye koyunca hızla yayıldı. Neyse ki ısının etkisiyle biraz daha toparlanıp kabardı.

150-160 C derecede, 40 dakikada pişti.

Tadı güzel, ekşi yoğurt gibi hafif ekşiliği var. Keskin kokulu değil ama kesinlikle ilk mayalanmadaki iyi olmayan koku gitmiş. Zaten bugün pişirmeden önce de o koku gitmişti, Müjgan Hanım'ın dediği gibi moral bozmadan un ve su ilavesine devam.

Daha iyi kabarmalıydı ama yeni maya olmasına ve tam buğday oranının çok olmasına bağlayarak moralimi düzeltiyorum. Bir sonraki ekmeği sabırsızlıkla bekliyorum.

Eklenti 193061

Müjgan 17-02-2011 19:18

1 Eklenti(ler)
Vaayyy! :))) Kiraz hanım, ilk ekmek için çok başarılı görünüyorr.
Ellerinize sağlık. Bakalım diğer denemeleriniz nasıl olacak? :p

Hamuru direkt olarak tepsiye koymayı ben de düşündümdü, hatta bunu malina'ya da anlattım bi sohbette. O'nun önerisi benim almaya çekindiğim, kapaklı demir döküm tencere idi. Anladığım kadarıyla bu tencere, ısıyı mükemmel ilettiği için ekmeği pişirmedeki başarıyı yükseltiyor. Web sitelerinden o tencerelere bayaca bi göz gezdirdim. Hatta Ankara'da birkaç yere baktım, bulamadım. Sanırım siteden sipariş vericem sonunda:))

Eklenti 193079


Hani derler ya: "Terzinin dikişi kötü, işini gösteren ütü..." Ekmek yapmanın derin sırrını henüz çözemeyince, tencerelerden medet umuyorum. Kimbilir belki de gerçekten bu işin sırrı o tencerededir. ;)

Kiraz 18-02-2011 08:15

O tencerede benim de uzun zamandır gözüm var, güveç için düşünüyordum ama ekmek için kullanılabileceğini duyunca daha da hevesli oldum. Tavasını almıştım, memnunum sadece fiyatları yüksek.

Kalan mayama bugün de beyaz un kattım, pek keyifli, radyatörün üzerinden almama rağmen köpüklenmeye başlamış.

Tahminim, maya hazırlarken, tam buğday ununda suyunu daha az koymak gerekiyor, çünkü ekmeğini yaparken de daha az su istiyor, yoksa kabarmıyor. Mayanın ununu arttıralı beri sulanma da olmadı. Pazar sabahı ikinci ekmeği yapacağım :)

Bu tencere ve tavalar Macro Center şubelerinde, et reyonunun yakınında satılıyor.

Ankara'da satış yerleri:

ANKARA
BOYNER- ANKAMALL
BOYNER- PANORA AVM
ALP BİLLURİYE
KÜTAHYA PORSELEN- ANKARA ARCADIUM AVM
TEPE HOME- BİLKENT
LAVAS TURİZM
BUTCHA STEAKHOUSE- ÇAYYOLU
BİLLURİYE DÜNYASI
HOME ART- OPTIMUM AVM

malina 18-02-2011 11:03

HECHA MINI COOK

Bu bence ekmek için çok küçük... 19 cm çapında... Kalınlığı da hesapalarsanız iç genişlik 17.5 cm gibi oluyor...

23 cm uygun görünüyor. 26 cm ve 28 cm çaplı kapaklı ürünlerden biri de tercihiniz olabilir...

İnternet üzerinden siparişler için www.gurmenet.com.tr adresini önerebilirim. Gerekirse telefon ettiğinizde karşınızda sizi dinleyen ve sorununuzla düşünebileceğiniz en kısa sürede ilgilenen bir muhatap buluyorsunuz. :)

Müjgan 18-02-2011 11:08

Mutfağınızdaki mayalanmaya neden olan bakteriler oldukça velûd davranıyorlar. :p
Kayınvalidemin mutfağında da böyle bir flora hakimdi sanırım. Bir yaz günü onu ziyaretimde, akşamdan bardakta kalan sütün, yoğurt mayası olmadan yoğurda dönüştüğüne gözümle şahit olmuştum. Ama o kadar çok yoğurt ve ekmek mayası kullanılıyor ki, o tür bakteriler mutfağı ele geçirmişler :)) Bir süre sonra darısı başıma diyorumm :))

Tencerelere Ankara'da bana yakın ve ulaşabileceğim noktalardan baktım. "Eskiden satıyorduk, şimdi getirmiyoruz" cevabı aldım. Hecha'nın kendi websitesinden sipariş vericez böyle giderse. ;)

Müjgan 18-02-2011 11:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 757059)
HECHA MINI COOK

Bu bence ekmek için çok küçük... 19 cm çapında... Kalınlığı da hesapalarsanız iç genişlik 17.5 cm gibi oluyor...

23 cm uygun görünüyor. 26 cm ve 28 cm çaplı kapaklı ürünlerden biri de tercihiniz olabilir...

İnternet üzerinden siparişler için www.gurmenet.com.tr adresini önerebilirim. Gerekirse telefon ettiğinizde karşınızda sizi dinleyen ve sorununuzla düşünebileceğiniz en kısa sürede ilgilenen bir muhatap buluyorsunuz. :)

Evet çapları büyük olmalı, hem ekmek, hem göveçte pişiririr gibi, düşük ısıda yemek de yapıcaz.
Tencerelere bakarken nette ismini hatırlamadığım bir sitede, tencereleri o site üzerinden sipariş ederseniz indirim yapılacağına dair bir ibare gördüğümü anımsıyorum. Ekmek yapımı ile ilgili bir site diye aklımda kalmış sanki...

malina 18-02-2011 11:27

Burada :)

livadi 18-02-2011 11:37

Müjgan Hanım , galiba benim mutfağımda da kayınvalidenizin mutfağındaki flora hakim :)

Ekşi mayayı 4. güne zor beklettim, bu öğlen ekmeğimi mayaladım.Nur topu gibi iki hamurum oldu.

Umarım sevgili fermantasyon bakterileri hamur içinde de çalışkan davranırlar :)

Müjgan 18-02-2011 11:42

Hiç şüphem yok Livadi :)

erguva_N 18-02-2011 13:54

benim lisede okuduğum dönemlerde biz de ekşi mayalı ekmek yapardık,
mutfağımızda bir tel bir dolabımız vardı, en üst gözünde bir yoğurt kutusunda sürekli bu mayadan biraz olurdu. geçen hafta sonu anneme elimizde hiç ekşi hamur yoksa elde edebilirmiyiz diye sordum... aldığım cevabı sizlerle de paylaşmak istiyorum...

herhangi bir ekmek fırına gidip ekşi maya almak istediğinizi söylerseniz veriyorlar. parayla satılıyor yani. çok az oluyor zaten, o ekşi mayayla akşamdan hamur kaldırıp, kaldırdığımız hamurla da ertesi günü ekmek hamuru hazırlayabilirsiniz. hazırladığınız hamurdan bir kaba biraz ayırsanız bir sonraki, ekşi hamur kaldırmada onu kullanabilirsiz. böylece ekşi hamurunuz sürekli bulunmuş olur.

Müjgan 18-02-2011 14:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi erguva_N (Mesaj 757115)
herhangi bir ekmek fırına gidip ekşi maya almak istediğinizi söylerseniz veriyorlar. parayla satılıyor yani. çok az oluyor zaten, o ekşi mayayla akşamdan hamur kaldırıp, kaldırdığımız hamurla da ertesi günü ekmek hamuru hazırlayabilirsiniz. hazırladığınız hamurdan bir kaba biraz ayırsanız bir sonraki, ekşi hamur kaldırmada onu kullanabilirsiz. böylece ekşi hamurunuz sürekli bulunmuş olur.

Sevgili Erguvan bu kısa alışveriş de bir yol tabii... ama kendi emeğimizle yaptığımız, ekşimesini beklediğimiz mayamızın, her gün başına koşup durumunu kontrol etmek ve onun verdiği heyecanı yaşamak da ayrı bir keyif. Zaten bütün bunları yapmaya bu kadar gönüllü olmasak, fırından gidip ekşi maya alacağımıza direkt pişmiş ekmek almayı seçmez miydik :)
Kısacası işin tadı tüm aşamaları kendi elceğizimizle yapmakta... Mümkün olsa odun yakıp fırını ısıtmak ve orada pişirmek de isterdim.:p

Benim istikbalim belli şimdidenn. Metrodaki yaşamım bir gün sona erecek. Ege'nin modern bir köyünde, kendi evimin bahçesindeki fırında ekmeğimi pişireceğim. Tarhanamı, salçamı, bulgurumu yapacağım. Hatta yemesini sevmediğim halde pastırma bile yapasım var.;)

Sevgi Durul 18-02-2011 15:02

Ekşi hamura cesaretim yok. Çünkü elimden turşu bile olmuyor. Sebzeleri hazırlayıp kavanoza yerleştiriyorum, tuzunu, sirkesini eşim atıyor. Öiçüsü aynı, nedense benim ki olmuyor.

Ege'ye bekliyoruz Müjgan hanım. Yapmak istedikleriniz çok uzak değil.

Kiraz 18-02-2011 15:17

Sevgili Erguva_N, sormadım ama İstanbul'da çoğu fırında bu mayadan bulabileceğimi sanmıyorum. Kaldıysa bir kaç özel yerin dışında, onlar da mayalarını belli firmalardan satın alıyordur.

Dün ekmeği sıcak sıcak yerken anlamadım ama bugün soğuk yediğimde uzun zamandır aradığım tadın bu olduğunu anladım :) Bazı özel ekmeklerde bu ekşi tadı alıyordum ama içindeki hangi maddeden olduğunu çıkaramıyordum, ruşeym mi dedim onu da denedim ama keramet mayadaymış.

Sevgili Müjgan, ben de hep aynı cümleleri sayıklıyorum ve bir Ege köyü olmalı :) Darısı sizin de bizim de başımıza...

Kiraz 18-02-2011 15:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 757147)
Ekşi hamura cesaretim yok. Çünkü elimden turşu bile olmuyor. Sebzeleri hazırlayıp kavanoza yerleştiriyorum, tuzunu, sirkesini eşim atıyor. Öiçüsü aynı, nedense benim ki olmuyor.

Ege'ye bekliyoruz Müjgan hanım. Yapmak istedikleriniz çok uzak değil.

Sevgili SDurul, "Ekşi hamura cesaretim yok. Çünkü elimden turşu bile olmuyor. Sebzeleri hazırlayıp kavanoza yerleştiriyorum, tuzunu, sirkesini eşim atıyor. Öiçüsü aynı, nedense benim ki olmuyor." derseniz bakteriler duyar ve çalışmaz. Onlara daha güzel şeyler söylemelisiniz :)

Sevgi Durul 18-02-2011 15:25

Ama gerçekten öyle, sevgili Kiraz. Bütün cesaretimi toplayıp, en kısa zamanda denemeliyim. Tabii eşimin diline düşmeden. Ege'ye sizi de bekliyoruz. Burada köy fırını çok. Hatta evinizin bahçesine, terasına da yaptırabilirsiniz.

Müjgan 18-02-2011 15:31

Sevgili Sdurul, bence herşeyin bir ilki var. Turşuyu mayalayan bakteriler laf dinlemiyorlardır da, ekmekçiler öyle değildir... Siz başlayın, eğer her şey yolunda gitmez ve maya ekşimezse, eşiniz parmağını kavanoza sokup, şöyle bi karıştırsa işi düzeltecektir.:D Şaka bi yana deneyin, bence olmaması mümkün değil.
Benim Manisalı olduğum bilinmiyor ama benim memleketim orası. Sevgili Manisa... Yılda bir kere anne baba ziyaretine gittiğim şehrim... SDurul da düpedüz hemşehrimm :))

Kiraz Hanım'cım, akl-ı selim bir ya... herkesin bunu sayıklaması çok normal.:)
Gideceğim köy deniz kenarında olmalı, insanları çağdaş, kafa dengi olmalı. Böyle köyler olduğunu biliyorum. Bir gün oraya gideceğim :))

Sevgi Durul 18-02-2011 16:04

Eşimin diline düşmeden deneyeyim demiştim ama mecburen duyacak. Bunu neden düşünemedim? İyi ki hatırlattınız, Müjgan hanım. Denemek için, bir kap kendi adıma bir kap da eşim adına. Tabii onun kabını, o hazırlayacak. Ama önce kepekli un alınacak. Sonuçlar burada paylaşılacak.

livadi 18-02-2011 18:40

Mmmmm, ekmeklerimin kokusu oralara geliyor muuuuu?
Saat 13.00 da mayaladığım ekmeklerim, saat 16.00 itibari ile kabarmış, üzeri çatlak çatlak olmuş beni bekliyordu.Pişirdim; kokusu, ekşi tadı harika...
Şu anda fotoğraf koyamıyorum, ama en kısa zamanda ekmeklerimin fotolarını paylaşmak istiyorum...

Müjgan 18-02-2011 21:55

Hadi Livadi! Nerde kaldı bu ekmek? Yoksa fotoğraf çekemeden bitirdiniz mi... :)))

Kiraz 19-02-2011 11:25

Bence Sevgili Livadi fotoğraf çekemeden ekmek bitti.

Geçen hafta ilk mayada oluşan, hoşuma gitmeyen koku şimdiki mayamda yok, aksine çok güzel ekşi kokuyor. İki gündür radyatörün üzerinden aldım, 22-23 C dereceli loş ışıklı ortamda duruyor, üzerinde bol miktarda minik hava kabarcıkları var, beni ekmek yap diyor.

livadi 19-02-2011 14:58

Yok yok, bitirmeden hemen önce fotoğraflarını çektim, ama fotoları bilgisayara atamıyorum, işyerimde kaldı kablosu :)

erguva_N 19-02-2011 15:06

sayın müjgan sizi anlıyorum, duygularınızı paylaşıyorum. ****** en güzeli kendi el emeğinizdir. umarım ilerde egenin şirin bir köyüne yerleşrsiniz de bakarsınız komşu oluruz.:) ekmeler için afiyet olsun...

Müjgan 19-02-2011 21:28

Sağolun Erguvan, umarım bir gün bu isteğim gereçekleşir :)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025