![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fırın lambasını açmamımzın amacı: - Eğer ortam ısımız 24 dereceinin altında ise mayamız geç canlanacaktır. - Eğer ortam ısısını 30 derece civarında sabit tutabilirsek, canlanma daha hızlı ve düzgün olacaktır - Lamba ışığı bize 30 derecelik sabit ısıyı sağlıyor. Mayanın gelişimine ısı etkisinden başka bir faydası yok. - Eğer daha karanlık ve 30 derecelik bir yer bulabilirseniz çok daha iyi olur. - Fazla ışık da mayaya zarar verecektir. - Fakat bu soğuk kış günlerinde Ekşi Maya yapmak isityorsak sabit bir ısı (30 derece civarı) ortamı bulmamız lazım - Ben fırınımın içerisini ölçtiğim zaman 28 dereceyi sabit olarak elde ettim ve mayam şu anda devam ediyor... Kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Mayası erken hazır olabilecekler için, videoyu 1 gün önceden yüklüyorum. Eğer sizin de mayanız hazırsa videodaki gibi ilk beslemeyi yapabilirsiniz... Malzemeler: - 25 gr Tam Buğday Unu - 25 gr Beyaz Un - 50 gr Su Dikkat edecek olursanız, oranları %50 azalttım. Bunu her mayayı beslediğimizde kalanını atacağımız için israfı önlemek için yaptım. Daha azı bile yetebilir ama çalışırken biraz zorluk çıkartabilir... |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ekşi maya, ekşi maya yapımı, tartine, tartine sourdough |
|
|