agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni28Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-04-2008, 13:56   #1
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Ben de evde ekmek yapanlardan oldum, bir buçuk yıldır dışarıdan hiç ekmek almıyorum. Makina kullanmanın avantajı çok pratik olması, yoksa arada bir yapardım herhalde.
İlk yaptıklarımda normal unlu olanlar cama yapışacak kadar kabarıyordu fakat tam tahıllı ve kepekli olanların ortası çöküyordu.

Deneye deneye suyunu ayarlamayı öğrendim, şimdi kepekliler de çok kabarıyor. Püf noktası; kepekli olanlara, normal ekmeğe nazaran daha az su koymak gerekiyor.

Bir deneyimim daha:Kullandığım toz mayayı büyük paket alıyorum.Geçen yaz ekmeklerde kabarmama oldu, artık paketi bozdolabında saklıyorum,çok uzun süre dayanıyor.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025