agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni2Beğeniler
  • 2 Gönderen tenar

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 30-12-2008, 10:02   #9
Ağaç Dostu
 
tenar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-07-2007
Şehir: Yerdeniz
Mesajlar: 186
Aslında yeni çekilmiş çok taze kepekli, tam buğday (buğday kabupunda bulunan maya maddesi nedeniyle) unu kullanıldığında, suyla hamur yapıyor, ılıkca bir köşede bir iki gün bekletirseniz, maya elde etmiş oluyorsunuz. Bu mayayı hamurunuza katıp, çoğaltabilir, ayıracağınız bir yumak hamuru maya olarak saklyabilirsiniz. Bu özelliklerde un bulduğunuzda ancak yaparak sağlıklı maya elde etmiş olursunuz. Bu kadar da uğraşmamız beklememiş olursunuz.

s.toprak ve fatitoo beğendi.
tenar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025