![]() |
Sn nariçi bitkiler hiç gölge görmedi yağmur suyu ile toprağını (torf ve toprak torf karışımı)devamlı nemli tuttum başkada birşey yapmadım.
|
sayın Musti göndermiş olduğun Aronia fidesi için teşekkürler. Saksıdaki yerini aldı hatta ilk yaprak sürgünü bile verdi bakalım Karadeniz Filyos nehri toprağı gojilerde olduğu gibi bunda da süper büyüme yapacakmı.
|
Aronia yetiştirilmesi zahmetli bir bitki değil.Çeşitli toprak ve iklimde yetiştirilebilinir.
Yinede farklı yerlere bitki gönderdim bakalım, bekleyip göreceğiz. |
2 Eklenti(ler)
Tohumlarını 10-03-2009 ektiğim saksıdaki Aronia fidelerim ve olgunlaşmış meyveler.
|
Sn.Musti
saksıdaki fideler saksıda mı kışı geçirecek, yoksa bahçeye aktaracak mısınız ? |
Sn.denizakvaryumu
Bitkiler kışı saksıda geçirecekler bakımı kolay oluyor, büyüdükçe uygun budamayla saksıda da rahatça yetiştirilir.Zaten meyve veren bitkilerde şu an saksıdalar. |
1 Eklenti(ler)
Bu sezon toplanan meyveler.
|
1 Eklenti(ler)
Maşallah.
"Aronia giren eve, doktor girmez" miş. Saksıda bu kadar verimli ise bahçede nasıl olur kimbilir? Eklenti 104262 http://www.extension.iastate.edu/acr...9/almar09.html |
Sanıyorum değerini geç anlayacağımız meyvelerden biride Aronia.
Tad olarak buruk bir tadı var.Ekşi-tatlı veya acı bir tadı yok.Diğer üzümsüler gibi her türlü şekilde kullanılabilinir egzotik bir meyve.Bence şifa kaynağı olarak tüketilmeye değer.Yetiştirilmeside çok zor değil.Saksıda uygun budama ile mümkün ve çok verimli.İki büyük saksı 750Gr meyve verdi. |
Bizde elderberry'leri beğenmiyoruz. 2. sıradaymış...
|
Benimkiler daha olmamış.Yazın seyahatler dolayısıyle ihmal ettim.Meyvalar olgunlaşıp topladıktan sonra güzel bir budama şart oldu. Budanan dallarda çelik için sevgili Cengize gönderilecek.Umarım bu bitkide goji gibi değerini bilenler arasında hak ettiği yeri bulur.
|
Sayın sındırgılı meyveler şu ana kadar olgunlaşmış olması lazımdı.Saksıdaki bitkileri düzenli sulamak gerekir, arada gübre şerbeti ile sulanması iyi oluyor.Benim bitkinin yaprakları azalıp dökülmeye başladı.
|
arkadaşlar merhaba..
aronia bitkisinin meyvasına veya budama yapan arkadaşların çeliklerine talibim....gönderebilecek arkadaş varsa sevinirim.. şimdiden teşekürler.. |
Aronıa'nın meyvaların hasadı bitti. Budama yaparken bazı dalların kuruduğunu farkettim.Dengeli bır şekilde sulama yapamamıştım. Biophos gübreside verildi. Artık seneye daha iyi olacaklar.
|
http://www.burntridgenursery.com/fru...t=37&parent=28
Birgün Türkiye'de de bu çeşitleri bulabileceğiz inşallah. |
İnşallah, bu siteye bir kaç sefer mail atmıştım, denemek için sipariş bile vermiştim. Cevap verme nezaketini bile göstermediler. Bunlara muhtaç olmadığımız günler gelecek inşallah..
|
2 Eklenti(ler)
29 Ekimde Sapancaya giderken Demir Fidancılığa uğradım, ellerinde kalan son Aronia melanocarpa'yı aldım. Sapancaya götürüp toprağa aldım. Üzerinde kurumaya yüz tutmuş meyveleri vardı. Bir kısmını kendim için alıkoydum bir kısmınıda üç sitesevere söz verdim. Biraz'da yine bir sitesevere verdim. Fotoğraflarını ekliyorum.
|
Arkadaşlar merhaba...
aronia bitkisinin tohumundan veya çeliğinden verebilecek olan arkadaş varsa sevinirim teşekkürler... |
Elimdeki fidan çok ilginç. Ben birazcık boy atsın diye geniş ve derince bir saksıya aldım ama hazret yanlamasına büyükmekte inatçı. Dip sürgünlerinden bol bol çelik alacağım bu gidişle. Bununla da yetinmeyip köklerden biri yüzeye doğru kavis yaparak tomurcuklandı. İlginç olmaya başladı doğrusu.
|
Sayın Selim-i Ahir madem ki form tasvir ediyorsunuz, fotoğrafını koysanız daha iyi olacak.
|
"Rusya eskiden 6.000 hektar Aronia melanocarpa yetiştirdi - şimdi bıraktı. Kapitalist şartlar altında ilaç satmak gerekiyor. İlaç ile iyi para kazanıyorlar üstelik sigortalar ödüyorlar. Aronia yaygın olduğu zaman meyva suyu vatandaş ödeyecek ve maalesef kimse hastalanmıyacak ! "
Bu konu geçmiş sayfalarda kaldı ama önemli... |
Sevgili arkadaşlar,
Bir dostum şifa versin diye yurt dışından dondurulmuş aronia meyvesi getirmiş. Meyvenin içindeki tohumlar sert değil. Mart ayına kadar bekleyip torfa dikmeyi düşünüyorum. Ne dersiniz Dondurulmuş olması yohumların çimlenebilme özelliğine zarar verir mi ? Sevgiyle kalın |
Denemekte fayda var, soğuklara dayanıklıdır.
|
Aronia başlığıda aslında üzümsüler kısmına taşınsa takip açısından daha iyi olur...
|
Alıntı:
|
Aronia tohumunu nerden bulabilirim acaba. ya da bitkinin satıldığı bir yer var mı
|
Alıntı:
http://www.bilwor.com/urun/63982/aro...20.tohum..html |
çok sağolun
|
1 Eklenti(ler)
Aronia yapraklanmaya başladı ucundaki oluşumların çiçeği dolayısyla meyvesi olduğunu tahmin ediyorum. Mevsim itibariyle normalmi bilmiyorum. Bildiğim meyvelerin Eylül - Ekim aylarında hasat edildiği. Eğer bu bilgim doğruysa yaklaşık 5 aydamı meyve oluşumunu tamamlıyor. Aronia da tecrübeli arkadaşlar yazarsa sevinirim.
Eklenti 139048 |
Evet, o çiçekler daha sonra meyvaya dönecektir.Fakat dışarıda olan aroniam daha yeni yeni yapraklanıyor..Yani çiçek henüz erken..Bende şaşırdım..
|
Benim tüm aronialarım yapraklandı hatta yapraklanmak ne kelime 3 taneside çiçeklendi. Tohum ve dondurulmuş meyvelerden viollere diktiklerimde hiçbir canlanma emaresi gözükmüyor.
Sevgiyle kalın |
3 Eklenti(ler)
ben tohumları ekmiştim ama aşağıdaki resimdekilerden hangileri aronia acaba. yoksa hepsi de yabani ot mu.
|
benimde 25 gün oldu tohumları ekeli ama daha görünürde hiç birşey yok herhalde çıkmıcaklar.
|
Emre 82'nin çimlenmiş tohumlarını benzetemedim. Benim dışarıda bıraktıklarım kurudu. İçeridekileri bu ay dışarıya çıkardım hala sürgün yok, bazıları uyanır gibi oluyor.
|
Şu an yorum yapmak için erken, biraz daha bekleyelim.
Tohumdan yüklü miktarda ekim yaptım ama şu anda çimlenme belirtisi yok, Yabancı weblerden yaptığım çevirelerdede tohumdan çimlenme oranının çok zayıf olduğu yazıyor, bekleyeceğiz, Alıntı:
|
Ben geçen yıl kış girerken ektim, nemlendirdim (suladım) üstünü örtüp (fazla yağmur ve kar yağmasın diye) bahçede bir köşeye koydum. Bu kapda ki tohumlar çimlenmedi. Daha sonra baharda normal açıkta ekim yaptım, mayıs sonunda çimlendiler.
|
Nerede okuduğumu hatırlaıyorum tohumdan çimlenme ile ilgili şöyle diyordu taze meyvelerin tohumlarının çimlenme kabiliyeti daha yüksek oluyormuş.
|
Bugün gözucuyla baktığımda, benim Aroniamda yaprakla birlikte çiçek/meyve yapmış, bereketli bir bitki,
Ayrıca yaptığım çelikler kışa denk gelmişti ama şu anda ağar ağar kök yapmaya başlamışlar. |
hepimiz, sifali bi bitki diye aldik, buyuttuk, yetistirmeye devam ediyoruz. yanliz soylemeden gecemiycem, meyvelerin tadi cok kotu... biz ilac niyetine yiyoruz.
selamlar... |
Haklisiniz, tadi cok kotu.
Sifa niyetine yemeye devam edin. Benim Aronia`ya bu sene pek bakamadim.Istanbulda balkonu isgal edince apartmanin bahcesine birakmistim. Eksik olmasin, kapicimiz gojilerime baktigi gibi uzaktan bakmis.Gerci, gojilerimi Adaya goturup kurtardim.Fakat saksisi buyuk oldugundan Aronia gidemedi.Su anda, Sevgili Ensar`a gitmek icin Acemi Ustayi bekliyor. Bu arada bende celik alma isi ile ilgileniyorum.Onlari koklendirebilirsem, Adada bir kenarda yetistirmeye devam edecegim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025