![]() |
Benimde tohumlarım bugün elime geçti , 4 tane tohumu bugün suya attım bakalım ........
Tohumun biri diğerlerinden baya bir garipti , rengi diğerlerine farklı ve suya attığımda diğer tohumlar askıda kalırken o direk dibe battı , o tohumdan umutluyum inşallah umudum boşa çıkmaz:p |
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
|
benimkilerde daha tık yok 2 hafta oldu neredeyse :-(
|
3 hafta sonra ilk ışık gözüktü tohumumda sabah kalktığımda bu haldeydi
http://tuxweet.linux.org.tr/i/attach...9101_large.jpg Tohum kabuğu kafasına yapışmış:D Acaba müdahale etsem miki? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Marula'mın Son Halıi
|
2. Marula yolda
1 Eklenti(ler)
Yine bir sabah , yine yeni bir filiz....
Sabah kalktığımda 2. marula yan taraftan fırlayıvermiş,Ben tohumu kenara ekmiştim ama o inatla yan tarafa eğilmiş ilk marulanın dibinde çıkmış , Bu iki fidan birbirinin büyümesine engel olurmu acaba ? Bunları ayırmak için nasıl bir yöntem tavsiye edersiniz? bunun hakkında birkaç şey yazarsanız sevinirim |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
benim marula fidelerin son durumu.
|
1 Eklenti(ler)
Marulalarımdan son durum 3. tohumda sonunda çimlendi....
|
sn. MANGİZ tohumları 1 gün suda ıslayın , ısladıktan sonra tohumun şişkin tarafında 2 tane yuvarlak kapak gibi birşey var tohumun diğer yerlerine göre burası daha koyu renkte , filizler zaten buradan çıkıyor ben bu yuvarlak yerlerin birine bıçağı sağa sola döndererk delik 2-3mm çapında delik açtım delik fazla derin olmasın ama ben ilkinde bilmedim tohumun birini telef ettim tohumun içerisindeki zara zarar verdim yuvarlak kapağın ortasında 3mm kadar delseni yeterli oluyor, daha sonra bu tohumları toprağa ektim 2-3-4 hafta içerisinde çimlenme oldu, gerçi önümüz sonbahar çimlenme olurmu bilmem ama siz istiyorsanız bir tanesini dediğim gibi deneyin
|
iyide bu ağaç Türkiye şartlarında hangi iklimde yetişir veya hangi bölgelerde meyve alınabilir???
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar merhaba bugün itibariyle elime africadan 50 tane tohum geldi.
Sormak istediğim 2 tane sorum var yardımcı olursanız sevinirim. -Çiğitleri http://upload.wikimedia.org/wikipedi..._cut_seeds.jpg resimdeki gibi yapıp mı toprağa koyacağız yoksa hiç ayırmadan direk gömecekmiyiz ? - Karanlık ortamda mı filizlenmesini bekleyeceğiz yoksa ben bahçede yer yaptım oraya eksem de filizlenir mi ? |
Merhaba,
yeni tohum alan arkadaşlara tavsiyem gelen tohumların üzerinde3-5mm capında küçük kapakcıklar var bazı tohumlarda 2 bazılarında 3 kapakcık var. tek cift durumuna göre dişi veya erkek fide çıkıp çıkmayacağını anlayabilirsiniz. |
Merhaba ben de marula tohumu edindim,tam olarak ne Zaman ve Nasıl çimlendireceğimi anlamadım.İnternetten de bulamadım,bana çimlendirme takvimi ve şekli Hakkı'nda bilgi verebilirmisiniz,teşekkürler.
|
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Tohum
Alıntı:
Merhaba, tohum alabileceğim bir bir yer önerir misiniz? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025