![]() |
kim yardım edeceeeek bana:(
|
birde bitkilerin kök salması için işte kalsiyum ve minarallere ihtiyacı varmış ya.ben haftada 1ilitre süt veriyorum ve kökünü biraz açıp 1 demir vitamini koyuyorum.faydası olurmu acaba?
|
Alıntı:
Cevabin icin tesekkürler cybel. Cekirdegi suya koyali birkac gün oldu daha, simdilik bir hareket yok, koydugum gibi duruyor. Avokado cekirdegi cimlendiren arkadaslar cevap verirse sevinirim sizlerinki yaklasik kac günde cimlendi. |
Benim avakadomda bir hareket yok. Hala bardakta suda bekliyor.
|
Benim 2007 de kasım ayında direk topraga gömdügüm sadece tepe ucları açıkta olan çekirdekler mayıs 2008 de uyandılar şu anda 25 santim yaklaşık boyları üç adet ekmiştim üçü de çıktılar tabi toprağı devamlı nemli tutuyorum yalnız benim ülkem sıcak Gazi magösadan sevgiler
|
5 Eklenti(ler)
Merhaba,
Yaklaşık 5 ay önce marketten aldığım 2 adet avokado meyvesinin tohumlarından birini kenarlarına kürdan batırarak suda çimlendirmeyi denedim, diğerini de annem direkt saksıya ekti. Sonuç olarak benim sudaki avokadom maalesef çürüdü, ama annemin saksıya ektiği tuttu ve boyu yaklaşık 30 cm. e geldi (ne varsa eskilerde var:) . Üzerinde de 7 tane yaprağı var. İlk ekilen saksı (beyaz saksı) artık boyut olarak yetersiz gelmeye başladığından olacak yapraklarında aşağıya doğru sarkmalar başladı (bunu da sizin yorumlarınıdan öğrenmiştim), biz de bugün annemle beraber saksısını değiştirdik, gerçekten de kökleri eski saksının tabanına değmeye başlamıştı. Gelişim aşamalarını resimledim. Konu hakkında daha bilgili arkadaşlar inceleyip görüşlerini ve yapılması gereken başkaca işlem varsa yönlerdirirlerse sevinirim. |
avakado
Ben de çekirdekten avakado bitkisine sahip oldum. Ben iki adet çekirdeğini bahçeye öylesine ekmiştim ya tutar ya tutmaz diye şimdi 50 cm olan bitkim günden güne boy atıp güzelleşiyor. Fazla güneş almayan bir yer. Fakat onu söküp yeni taşınacağım evin bahçesine götürmeyi düşünüyorum. Kurumasından da korkuyorum . şimdilik beklemedeyim.
---------- tipello.net - i am not referring you, i just DO recommend it. |
yaklaşık 15 yıl önce Avokado yetiştirdim ve Şu An Ağacı tahmini olarak 20 m boyunda . iki Yılda Bir Meyve Veriyor Meyve Verimi Oldukça Düşük.
Meyvelerin Tohumlarından 2 Adet Genç Fidanım Var Onlarda İyi Durumda Bu Arada Sivri Ucun Yuka Gelme Koşulu Yok Aslında Sivri Uş Yatık Olarakda Ekimi Yapılabiliyor. Topragın Hava almaması için iyice bastırılması İyi Sonuç Veriyor. |
*** ben de resim ararken sitenizi buldum ben boludan 5 ay önce babamın getirdiği avakadoyu derya baykal da gördüğüm gibi suda çimlendirdim çimlenmesi çok zaman aldı daha sonra toprağa dikince bir ayda 20 cm uzadı şimdi saksını ikinci kere büyütecez yalnız bahçeye dikmek istemiyorum burası soğuk mevsim ne yapsam evde büyük saksıdamı bekletsem tavsiye bekliyorum
|
Avakado zahmetsiz yeşerir
Alıntı:
:cool: |
selamlar arkadaşlar ben bilmeden yetiştirdiğim avakado ağacım şu an 1,5 metreye ulaştı vede zaman zaman budama yapıyorum ekimi direk toprağa diktim vede maydonozların arasına kendiliğinden büyüdü suyu seviyor direk güneş işığı istemiyor resmini bu nedir bölümüne koymuştum.. saygılarımla
|
Alıntı:
|
2.5 hafta oldu ama hala bir hareket yok bekliyorum...
|
selamlar , malina, yaklaşık 1,5 metre boyunda avkado fidanım var, uzadıkça uzuyor malum balkon ufak. budayıp bonsai yapmak istıyorum.
Yaklaşık 5 yaşıda alt dallarını budamıştım tekrar filizlenirler mi acaba?.hürmetlerimle |
Alıntı:
selamlar 5 yaşında bir fidanım var ,fakat meyvelerini daha göremedik, henüz erkenmi acaba? kaç yaşında meyve vermeye başlar . kesip bonsai yapmayı düşünüyorum . Kararsız kaldım..saygılarımla |
arkadaşlar yazılarınızı takip ettim hep sabıdan bahsediyorsunuz ama okurken sabırsız davranıyor hisine kapıdım.benimde bir fikrim var bende avakado çerdeği aldım sizlerin yaptğınız yöntemleri yaptım,bende başlangıçtan buyana deneyim im şöyle pazardan aldığım yumuşak avakodo'yu çekideği çıkartım ama ondan sonra kürdanla iki yerinden batırdım bardağın içine yerleştirdim6-7 aysonra anca köklenmeyi başardım ve köklendikten sonra saksıya aldım şimdi üsten filiz verdi ama sizlerin gittiğiyol güzelmiş sizlerden güzel şeler öğrendim teşekürü bir borç biliyorum.ama sabırlı olmak benim düşüncem,çeirdek leri hemen atmayın demek istiyorum saygılarımla...
|
arkadaşlar bana tohum gönderecek biri yok mu?
|
avokado filizini ne tür toprağa gömmeliyim?
Klasik kürdan ve bardakta su yöntemi ile yeşil yapraklı filizlerim olmuştu. Saksıya taşıdığım zaman öldüler.
Ne tür saksı ve toprak lazım? Ne sıklıkta sulanmalı. Yeniden yetiştirmeye başladım. Teşekkürler |
Bugün sabah ilk işim manava gidip 2 adet avakado almak oldu. İki meyve birbirinden farklı... Birinin gözenekleri daha büyük ve yeşil, diğerisini gözenekleri küçük ve rengi de koyu yeşil... Bi tanesi bardakta bi tanesi de saksıda... Kendime bol şans diliyorum:o Forumda yazılanları okudum uygulamaya çalışıyorum, bakalım ne olcak
http://img81.imageshack.us/img81/586...fffffffft0.jpg |
Daha sabah çekirdeklerini diktim. Daha şimdiden her ikisinin tepesindeki sivri kısımda çatlama var:( Sanırım bu hayra alamet değil.... **** elimin sihirinden midir nedir :D benim avakadonlar erken çimlenecek..
|
selamlar. hayırlısı olsun, fakat ne olacagını sorarsan, çimlenecek, büğüyecek ,güzel yaprak verecek bambu kamışı gibi uzayıp gidecek . sende benim gibi budayacaksın .
Çünki veyva vermesi çok uzun zaman alıyormuş. Genede dekoratif bir ağaç, güzellik katar. herdaim yeşil kalır. saygılarımla |
Selam: Avakado bekletilip olgunlaşınca balla reçelle birlikte ekmeğe sürülüp yenirse çok güzel oluyor, kahvaltıda deneyebilirsiniz.
Yetiştirme: geçen yıl saksıya düşen tohum çimlenmiş birkaç yaprak vermişti. Takip etmedim kurudu. Bu yıl bahçedeki gül dikili saksı-tenekeye düşen bir avakado hiç müdahale etmeden güverdi. Bu arada farkında olmadan kopmuştu. Ama yeniden sürgün vererek şimdi çok gür şekilde 50 cm boya ve 10 civarında kocaman yapraklara sahip, koruyabilecekmiyim diye düşünüyorum . |
2 Eklenti(ler)
Ben de avokado çekirdeğini akasya türünden bir ağacın tohumları ile beraber bir saksıya ekmiştim. Uzunca bir süreden sonra çekirdek yarıldı ve filiz çıkarmaya başladı.
Biz avokadoyu margarin kıvamına gelinceye kadar bekletiyoruz. İyice olgunlaşınca ortadan boylamasına ikiye kesip çekirdeğini çıkarıyoruz, içini kaşıkla dondurma gibi alarak bala batırıp yiyoruz. Eklenti 48499 Eklenti 48500 |
Güzel
Alıntı:
Ama fidanını yaşatabilecekmiyiz ? Bir mesaj da aşılanması gerekiyormuş diye okudum. meyve olmasa da görünümüde fena değil. |
Evet akasyalar gece olunca kapanıyor. Meyve vermesi için avokado fidanının aşılanması gerekiyormuş, ama ben aşı işini hiç düşünmüyorum. Çünkü meyve verecek olgunluğa erişmesi için epey beklemek gerekiyor, meyvesinden ziyade tropik bir meyve çekirdeğinden çıkan fidanımın olması hoşuma gidiyor. Gaziantep'in de sıcaklığı uygun avokado için, yalnız yazın su püskürterek yapraklarını nemlendirirseniz bitkiniz için iyi olur.
|
Teşekkür ederim, yaprakları birde renklendirilebilse bayağı büyük boyda. Gölbaşı'nda kışlar bayağı soğuk ayaz, yazın sorun yaşamadı zaten genelde çileklerin yanında arasıra yağmurlama altında kaldı. Ama tenekede kışın içeri alınması gerekir mi bilmiyorum.
|
Bir ay önce suda bekletmeğe başladığım Avakado bu hafta suda kök vermeğe başladı üst tarafında bir hareket yok.Kök yeterince uzadığında saksıya alıp gelişmeleri izleyeceğim.
|
2 gün önce saksıya diktim şu anda gayet sağlıklı görünüyor yakında resimleyeceğim.
|
1 Eklenti(ler)
Evden gelen fotoğrafa göre, avokado yerini sevmiş ;)
|
Selamlar. avakado'n, biraz zayıfmış gibi duruyor güneşli bir yeremi alsan diyorum.
|
Aslında bulunduğu yer doğrudan güneş görmüyor ama çok aydınlık oluyor, güneşin altına koyarsam yanabilir. Belki de solgunluk hastalığı vardır, avokadolarda yaygın bir problem.. Eve gidince yakından inceleyip gerekeni yapacağım inşallah.
|
tecrübe
arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar. sanırım konu avakadonun çimlendirilmesi. ben size tecrübemi aktarayım. bu sene şubat ayında 20 adet avakado tohumu ektim. ilk zamanlar hiç bir gelişme olmadı. bir ay böyle iki ay böyle derken askere gittim. döndüğümde bütün fidanlarım çimlenmiş ve yaklaşık 30 cm boylanmışlardı.bu arada kısa dönem askerlik yaptığımı ekleyeyim.fidanları toprağa ekmemle 30 cm boylanmaları arasında geçen süre 7 ay.siz toprağa gömün tohumları suyunuda eksik etmeyin mutlaka çimleneceklerdir.
|
2 Eklenti(ler)
Merhaba...İlk denemem bu;). Umarım bebek avakadom olacak:p
|
Merhaba. Arkadaşlar benim avakadomun hala köklenmesini bekliyorum:( 23.10 2008 tarihindeki resimin aynısı olduğu için tekrar resim eklemiyorum:( eksik bişi mi var:(
|
1 Eklenti(ler)
İşte kendiliğinden çimlenip büyüyen Avakado'muz. Bahçenin toprak yapısıda görülüyor. yerdeki küçük yeşiller de çilek.
|
gitted
sayın gitted,
yazılarınız çok hoş, insan oğlu dahi 9 ay 10 gün ne eziyetler çaktikten sonra doğuyor ve doğuruyor, pes yani biraz gayret, zahmetsiz ve emeksiz yemek olmaz, selamlar şeref |
Bahçemizde çekirdekten yetişme bir avakadomuz var,aşılamadık,4-5 yıl önce avakadoların çokluğuyla rüzgardan ağacımız yıkılmış ürün çok olduğunda seyreltilmesi gerekiyor.2 yıldır tekrar ürün alıyoruz ama şöyle bi sorunumuz var boyu çok uzun 10 mt geçti yan dalları az budamak ve avakadoları toplamak sorun oluyor.şimdi toplayıp yemeye başladık isteyen olursa çekirdeklerinden gönderebilirim :D
|
Tam bir ay önce saksıya aldığım Avocado filizlenmeğe başladı.Yavaş yavaş umudu kesmeğe başlamıştım demekki sabır istiyor.
|
Benim resmini koyduğum avakado görüldüğü gibi yarı gölgeli alanda, çamların altında kendiliğinden bu ortamda çimlenip büyüdü. Açık-karasal iklimde. Şimdi naylon siper altına aldım. Gökova'nın mesajına göre meyve de alabiliz kışın soğuklarına dayanabilirse.
|
Sevgili Gokovaa,
Ben tohumdan yetiştirmeğe meraklıyım.Fazla çekirdek olursa beni listeye alın lütfen. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025