![]() |
Alıntı:
Tebrikler. Bizim en azından göz zevkimizi gideriyorsunuz. Yakında sizin bahçe, Dünyanın bütün bitkilerini ihtiva edecek :) |
2 Eklenti(ler)
Paylaşalım o zaman. Ancak demirhindilerime birşey olursa sizden bilirim sayın Jezebel. :p
Eklenti 699372 Eklenti 699373 |
Demirhindiler güzel olmuş. Maşallah.
Liçiler can çekişiyor, bu iklim onlara göre değil galiba:) |
1 Eklenti(ler)
Maalesef liçi kuru ve rüzgarlı havalaya karşı çok duyarlı. Yaprakları çabucak kuruyor.
Bu arada sadece üstteki fotoğraftan bitkilerin liçi nasıl anladınız? Üstelik kurumaya başlamışlardı. Eklenti 699374 |
Benim de liçi kurutmuşluğum var;)
|
Allahın nimeti sonuçta ama :))) hay o demirhindi niz batmasın e mi. Geçen hafta ankaraya gittik, çevreyi hiç bilmem, arkadaşım şurda kokareççiler var gel karnımızı doyuralım dedi, yedik içtik hamdülillah. Bir baktım yanda organik market var, geri dönerken memlekete elim boş gitmeyim dedim, üç beş bişeyler aldım, içlerinde maalesef demirhindi şerbetide vardı, poşete elimi attım bir yığın şey içinden demirhindi şerbeti denk geldi, içtik arkadaşla 2 saat olmadan ikimizinde motur bozuldu. Boyuna gokareççiye sövüp sıvıyoz, bir yandan karnımız nasıl ağrıyo, yol bitmek bilmedi, kokareç dokundu sandık. Sonra ertesi gün arkadaşla görüştüm ben iyileştim dedi, ama bendeki diyare geçmedi, inanın paçalarımdan akıyo hesabı oldu.
:( Neyse ki kokareç değil demirhindi şerbetinin marifetiymiş, çünkü şişenin geri kalanını iki boyunca içtim, içinde üzüm suyu karışımıda vardı, zannediyorum demirhindiyi seyreltmişler. Demekki saf demirhindi olsa çok daha feci olacaktık. Sonra araştırdım baktimki demirhindinin müshil özelliği mevcutmuş. |
1 Eklenti(ler)
İki tane çimlendirmeyi başardım. Çok güzel büyüyorlar. Daha detaylı resimler için tıklayabilirsiniz.
https://m.facebook.com/story.php?sto...00039356870496 |
Bende demirhindi ekmiştim ilk defa ektiklerimin hiçbiri çıkmadı bu sene ektiklerimin nerdeyse hepsi çimlendi [emoji28]
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
Demirhindi tesbih
1 Eklenti(ler)
Tesbih yapılan tür hangi çeşit olan ağaçtır. Neden büyük paralara dışarıdan ithal ediyoruz, madem ülkemizde yetişme imkanı varsa kerestesi daha ucuza mâl edilebilir.
|
Bir arkadaşım bahçesi satıldığı için 1,5 metrelik demirhindisini bana verdi. Kendisi dağ yamacında bir yerde yaşıyordu, benim bahçem ise denize çok yakın. Ağacı ektikten sonra bütün yaprakları döküldü, ince dalları kırıldı. Bu dediklerim ekimde oldu şimdi martın sonuna geldik hala çıplak halde, acaba yer değiştirmeye müsait bir ağaç mı değil yoksa yaprakları/sürgünleri diğer ağaçlara göre geç mi uyanıyor? Anlayan var mıdır acaba:(
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bilenin "kim olduğunu bilse" ona sorardı :) |
Alıntı:
|
Demirhindi fideler nasıl gelişiyor, çimlendirmeyi başaranlar fideler yaşıyor mu yaşamıyor mu öğrenebilir miyim?
Tohum ya da fide alacağım sahıl kısımda başarılı olanlar varsa. |
Orta anadoluda yetşir mi?
|
Alıntı:
|
demirhindi tohumu bulunan var mıdır elinde? teşekkürler..
|
Muhteşem kabızlık tedavi eder.
|
Müshil etkisi var dikkatli kullanılmalı.
|
...İshal yapıyor
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025