![]() |
Longan, Ejder Gözü
5 Eklenti(ler)
Forumda başlığını göremeyince açmak bana nasip oldu.
Bilimsel adı Dimocarpus Longan olan bu nimet liçi ve rambutan ile birlikte sapindaceae ailesinden ve bence içlerinde en lezzetlisi ama nedense diğer kuzenleri kadar ünlü değil. Longan sözcüğünün anlamı ejderha gözü demek. Kolayca soyulan kabuklarının altındaki yarı saydam etli kısmı ve siyah renkli çekirdeği, meyveyi yetiştiren Asyalıların bir miktar hayal gücü ile birleşince bu meyvenin ejder gözü olarak adlandırılmasına neden olmuş. Eklenti 699402 Neden sadece göz meyvesi değil de ejderha gözü? Sanırım Asyalıların hayal ettiği ejderhaların irisleri diğer sürüngenler gibi çizgi değil yuvarlak biçimde ve ciddi katarakt problemleri var. Lezzetli bir kere. Kurutulup tüketilebiliyor. İri bir kiraz büyüklüğünde olduğundan hoşaf ve komposto gibi sevdiğimiz tatlıların yapımında, reçel yapımında kullanılabilecek bir meyve. Meyveyi tutan dalları kesilerek hasat ediliyor böylece müşteri için pazarda sunumu güzel ve satın alması kolay oluyor. Eklenti 699403 Pazarda longan meyvesi. Eklenti 699404 Kurutulmuş longan meyvesi. Türkiye'de longan yetiştirmek de diğer kuzenlerine göre daha kolay çünkü soğuğa karşı daha dayanıklı. Bütün bunlar longanın Türkiye'de yetiştirilip ekonomik bir değer oluşturabileceği anlamına geliyor. Bence Türk çiftçisi muzu, avokadoyu, kiviyi yerlileştirdiği gibi bu meyveyi de yerlileştirebilir ve Türk insanının beğenisine sunabilir. Türk insanı longanı severek tüketecek, damak tadını renklendirecektir. Eklenti 699405 Longan ağacı. Gerçekçi olalım bizim yetiştirdiklerimiz böyle olmayacak. Eklenti 699406 Bu da benim longan ağacım. Dışarıda saksıda geçirdiği iki yılın ardından kasımda toprakla buluştu. Nisan ayından itibaren hızla büyümeye başladı mayıs ayı başında da durumu bu şekilde. |
MErhaba,
Soğuğa dayanıklılığı kaç derece acaba? |
-3 civarı
|
tohum gönderebilecek arkadaşlar var mı varsa ozelden yazarsanız sevinirim
|
-5 dereceye kadar dayanıklı
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Tohumdan üretimde çimlendirilecek tohumların taze olması şart. Kurumuş tohumlar çimlenmiyor.
|
1 Eklenti(ler)
Tatmak nasib oldu...
|
Sn. feijoa acaba bana nereden aldığınızı söyler misiniz yani Migros falan olabilir mi
|
Sn.tropikalist..eger bitmediyse tropik meyveci Abdurrahman bey de var
|
teşekkürler
|
Son birkaç tane kaldı elimde. Resimler için tıklayabilirsin.
https://m.facebook.com/story.php?sto...00039356870496 |
1 Eklenti(ler)
Çekirdekten çimlendirdim. Aşılı fidan da buldum. Hatta bunun kırmızı ve beyaz olanı da var. Detaylı bilgi için tıklayabilirsiniz.
https://m.facebook.com/story.php?sto...00039356870496 https://m.facebook.com/story.php?sto...00039356870496 |
Tohumdan yetiştirme yollarını anlatır mısınız elimizde tohum var ama kullanamıyorum
|
-5 iyiymiş Akdeniz Bölgesi uygun olur o zaman
|
-5 e dayanmaz arkadaşlar... maksimum -3 ....o da kısa süreli....
Hele yeni dikilen genç fidanlar 0 altında ölür....demedi demeyin...Ben daha dayanıklı olan meyveleri bile -3,-5 de kaybettim...Kuzey rüzgarları da önemli... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025