![]() |
Sn. tourkana .
Maşallah.Tebrikler.Çok güzel görünüyor. |
Teşekkürler.
Tadını bilmiyorum, ama kaymağa benzediğini okudum. Kivi-muz tadı da geldiğini söylüyorlar. |
Alıntı:
Sayenizde meyveli bir kaymak çalısı gördüm. Teşekkürler, elinize sağlık. Ama aklıma birşey takıldı. Sizin sadece kaymak çalılarınız mı var? Onların bulunduğu yer bir bahçe! Bahçenizin görünmeyen yüzünü ve diğer bitkilerinizi ''Üyelerin Bahçeleri'' bölümünde adınıza açacağınız bir sayfada görmek isterdim. Sevgiyle kalın. |
Görünen yüzü ve diğer ağaçlarımı ,
Zen bahçesi ve zen-bahçesi bahçe bonsaileri bölümlerinde bulabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3971 http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=7569 Kaymak çalışı benim bulunduğum yer olan Sarıyer Demirciköy'e çok güzel uyum sağladı, hiç gübre vermeden gayet verimli oldu. |
Meyveyi ilk defa bu sene mi yaptı?
|
Geçen sene de vardı ama 4-5 adet kadardı ve ben erginleşmesi için bekletileceğini bilmiyordum,erken kopardım ve tadı yok diye attım .
Bu sene 2 kilo verir sanırım. Fidanı Yalova Karaca Fidanlığı'ndan almıştım. |
İnşallah daha fazla verir :)
|
herkese ***.
bende günlerdir bu kaymak ağacı üzerinde bilgi toplamaya çalışıyorum. namı diğer feijoa. bence harika bir meyve. bende de iki tane ekili feijoa var. ikinci yılında. yalova araştırmadan almıştım. gelişmeleri çok güzel. bu yıl çoğaltmayı düşünüyorum. yapabilirsem sizinle paylaşırım.... |
Mardin'de kışın kaç dereceye kadar hava soğuyor?
-15 leri görüyor mu? |
Mardin merkezin bugüne kadar gördüğü en düşük sıcaklık -14°C.
|
Bende hiper troid var guatr hastalraına iyi geldiğini okudum bu meyvenin eğer Mardinde yetişiyosa Konyadada yetişir galiba bu güzel haber peki nerden ulaşabiliriz bu bitkiye Konyada bulabilceğimi hiç sanmıyorum?
|
Alıntı:
|
Eve alırım olmazsa saksıda yetiştiririm yeterki şifa bulalım.:)
|
Feijoa'nın yaşama alanları anlamak için baz alınacak bitki zeytindir. Yani zeytinin yetiştiği bölgelerde rahatlıkla yetişebilir.
Mardin'de yaşayan bitki Konya'da yaşayabilir diye bir mantık yürütmek yanlıştır. Küresel ısınmadan dolayı mikro klima özelliği olan yerler ortaya çıktı, deniz seviyesine yakın olan İstanbul'un bazı yerlerinde artık portakal limon gibi narenciyeler yetiştirilebilmekte. Deniz seviyesinden yüksek olan yerlerde bu tür bitkiler kışın mutlaka korunmalı. Saksıda meyve alabilmeniz için en az 90 litrelik saksı ve 5 yaşından büyük 2 tane ayrı ağacınız olmalı. |
Ben ılıman iklim olmayan bi yer olduğu için Konyadada yetişir demiştim yanlış anlaşıldı sanırım ama artık konyadada bir çok meyve yetiştirilebiliyor mardinde zeytin yetişiyormu bilemem ama dışarda don olsada kapalı ortamlarda en fazla -10 oluyor soğukluk ki artık -15 den daha düşük seviyeleride çok yaşamıyoruz...
|
-15 çok düşük bir sıcaklık. Bu tür meyve fidanları -4 ten aşağıda kesinlikle ölür. Muhafaza edilecek yerde bile -4 ün altına düşmemeli.
|
Syn. Mutlu evin içindede yetiştirebilceğimi söylemiştim en fazla kaç dereceye düşebilirki evin sıcaklığı bunu denemeden yetiştirip yetiştiremiycemi öğrenemem sanırım araştırmasını yaparım ona göre yetiştirebilceğim yeri ayarlarım sorun olabilceğini sanmıyorum.
|
Sevgili Bengi su,
Kışın camekanlı bir balkonda muhafaza edersiniz.Baharda dışarı alırsınız.Deneyin uyum sağlar. |
Bodrum'a gönderilmek üzere paketleme yaparken 2 tane feijoa ağacında 1 tane meyve gördüm, demekki daha tam olgunlaşmamış inşallah yolda düşmez. Bitkileri alanın şansına, seneye bolca meyve tutarlar.
|
Fejiolar kaç yaşındaydı .
Mutlu abi fiyat ne kadar . Cins olarak meyve yuvarlak mı uzun olan türden mi ? |
8 yaşlarında ve 100 tl liklerdendi. haziran gibi epeyce çiçek açmışlardı ama işten güçten pek meyve tutmalarıyla ilgilenmedik. Meyveler yuvarlak, ama arada uzun ve iri olanlarda çıkıyor.
|
Bazı internet sitelerinde -15 lere dayandığı ve yetiştirilebildiği yazıyor. Bunu yazan galiba -15 in ne olduğunu bilmiyor ya da -15 ayazını yememiş.
Kışın yaprağını dökmeyen bir ağaç olduğundan kısa süreli -4 ve -6 derecelere tahammül edebilir. uzun süreli -4 ve -6 larda kesinlikle ölür. Bir bitkinin o bölgeye uygun olup olmadığını kolay anlatmak için, bazı bitkiler baz alınabilir. Ör: muz yetişen yerde cherimoya yetişebilir. Feijoada ise baz alınacak bitkiler nar ve zeytin ağacıdır. |
Alıntı:
Mutlu abi sana katılıyorum ama istisnaları var. Kışın yaprağını dökmeyipte çok dayanıklı ağaçlar var karayemiş gibi. Zeytin değil ama nar bizim Eskişehir soğuklarını çok rahat atlatabiliyor. Benim oturduğum yerin biraz ilersinde bahçede nar ağacı, bu sene meyve bile yaptı. Zaten bitkilerin dayanım limitleriyle ilgili kesin ifadeler yok. Bir yere uyum sağlaması, diktiğimiz yerin güney cephesi, kuytu olması etkileyen faktörler. Bende bu sene fejoyanın limitlerini zorlamayı düşünüyorum açıkçası. |
Bence hiç riske girme Eskişehir soğuklarını iyi bilirim. Zeytinde kışın yaprak dökmez, feijoada yaprak dökmez. Nar yaprak döktüğünden belki durumu kurtarıyordur.
Sarıcakaya mevkiinde rahatlıkla feijoa yetiştirebilirsin, Eskişehir'le arası en fazla 30 km kadar bir mesafe. |
Alıntı:
|
Bahri,
-8 hatta -10 lara dayanabildiğini ben bizzat denedim. |
Syn. Bari size katılıyorum çok soğuklar olmuyor eskisi gibi birkaç ay içerde geçirererk ağacı koruyabiliriz umarım başarılı oluruz gerçekten çok faydalı ve çok güzel bir meyve.:)
|
Ama -15 bana abartı gibi geldi.
|
meraba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.benim fejıo tek meyve verdi oda rüzgardan düştü.
|
Arkadaşlar bütün Feijoa' larımın meyveleri Lodos' ta yerlere dökülmüş. İsteyen arkadaşlara tatmak ve tohum olarak kullanmak üzere 1-2 adet gönderebilirim.
|
Geçmiş olsun Sn.Kuyucu. Umarım seneye daha bol mahsül alırsınız.
|
Sayın Kuyucu ben de rica edebilirmiyim acaba:)
|
mümkünse bende alabilir miyim?
|
Alıntı:
Seneye bol meyve olur inşallah. |
Bütün meyveleri ,
Merak eden ve isteyen arkadaşlara dağıtacaktım ama kısmet değilmiş. Ama dibinden topladıklarımı isteyen ve adresini gönderen arkadaşlara hafta içi kargoya vereceğim. Küçük olsalar da birkaç gün oda ortamında bekleyince yenilebileceğini ve gerçek tadını alabileceğinizi belirtmek isterim. Daha önce de belirtmiştim ama tekrar vurgulamak isterim, Feijoa yetiştiriciliğinde en önemli problem fazla rüzgardır. iyi günler. |
2 Eklenti(ler)
Ekim sonuna kadar düşmezlerse ben kendim toplayacaktım zaten, düşenler de çok fazla değil sadece 3 tane. Diğerlerini ben topladım ,toplam 20 meyvelik bir 2009 rekoltem oldu.
Boyutu daha iyi anlaşılsın diye elma yanına koyup öyle fotoğraf çektim. |
İki adet feijoa açık alana (bahçeye) diktim. Üzerine kafes yapıp plastik örtü ile kapatırsam, kışı atlatabilirler mi? Burada kışın geceleri ısı -10, -15 dereceler de olabiliyor. Yapacağım kapalı hacim ne kadar olmalıdır? havalandırma delikleri açarsam burdan soğuk hava gireceğinden ne yapmalıyım? İki kat örtü kapatsam olabilir mi, havandırma bırakılmasa zarar görür mü? Cevaplarsanız şimdiden teşekkür ederim, Sevgi ve selamlar.
|
Tadı nasıl arkadaşlar.Üzerinde durulcak kadar güzel mi ?
|
Alıntı:
|
Oğuzhan kardeş,
Adresini gönder, kendin tadına bakar arkadaşlara neye benzediğini anlatırsın :) Çilek, kiwi, limoni bir tada sahip. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025