![]() |
Meyve verecek büyüklükte olan ağacın fiyatı yaklaşık ne kadardır?
|
Beklerim, hele meyve versinde.
Bu arda sevgilii Xarfax bize çeliklemede dikkat edilecek püf noktalarını anlatsa ne iyi olacak..:) |
Alıntı:
|
Çelik alırken, o yılın taze sürgünlerinden aldım. Yanlış hatırlamıyorsam ocak şubat ayı gibiydi. Geç kalınmış bir tarih olduğunun farkındayım. Yaklaşık 20 tane almıştım ve bunları 5 lt.lik pet şişeden yaptığım bir serada saklıyordum. Dikmeden önce %0.5lik IBA ve NaA çözeltisine batırdım.
Bir kısmını dağıttım, bir kısmınıda meraktan kurcaladım. Onların hiçbiri tutmadı. Ama bu işin uzmanı Xarfax, ipuçlarını bize verecektir diye tahmin ediyorum. |
Yalova'dan tanıdığım birine feiko fidanı getirteceğim. Kaç yaşında bilmiyorum ama boyu 1- mt gibi. Çapı da 60 cm'ye yakın bir çalı görünümünde. Fiyatına 50 ytl diyorlar. Sizce bu kadar edermi? Bliyorsunuz piyasada bu işi rant kapısı haline getirenler çok. O yüzden tecrübeli arkadaşların yardımına ihtiyacım var. :rolleyes:
|
Ben bugün tanesi 30 YTL'den 6 adet alıyorum. Boyları 1.5 m., taç çapını bilmiyorum ama, ağaç formunda budanmış, önümüzdeki sezon meyve vermeleri garanti gibi. Satıcının elinde 6 tane vardı o boyda, hepsini alıyorum. Dolayısı ile sevgili Kalbara, bana Bursa için 50 YTL uygun gibi geldi. Satıcı kendisi üretmiyorsa üzerine bir miktar kar koyması normal.
Ayrıca dün Xarfax'ın yerine de uğradım ama benim istediğim kadar yaşlı fidanlar yoktu ellerinde, Xarfax'ı da göremedim, sevgili babasını da. Ama anaç bitkilerinin üzeri pıtrak gibiydi maaşaalah. Xarfax, aşılı kızılcıklar o kadar güzel gözüküyordu ki, daha olgunlaşmadığını bile bile 2-3 tane kopardım yedim. Helal edeceğinizi umuyorum.:) |
Zaten kendisi de 40 ytl 'ye aldığını söyledi. Anladığım kadarıyla 10 ytl kar koyup satıyor. Şundan dolayı tereddüt ettim. Geçen hafta 1,5 mt boyunda mum çiçeğini 40 ytl'ye sattığını söyledi. bana biraz pahalı gibi geldi. forumdan okuduğum fiyatlarla alakası yok. acaba bunda da bir oyun mu var diye foruma bir danışayım dedim.
ilginize teşekkür ederim ;) |
1 Eklenti(ler)
Bugün aldığım feijoa, yaklaşık 2 m. boylu, fiyatı 30 YTL, ağaç formunda budanmış.
|
Analadığım kadarıyla en öndeki bildiğimiz ağaç formunda olan . Benim gördüğüm çalı formundaydı. Yakında yalovaya yolum düşer diye tahmin ediyorum aceleye gerek yok. Güle güle büyütün feikolarınızı. ;)
|
Alıntı:
Bu arada minik köpekler de çok şirin..:) |
Merhabalar, ben de feijoa fidanı dikmeyi düşünüyorum. Ama daha önce meyvesinden hiç tatmadığım için biraz tereddütteyim. Bu sezon feijoa yiyebilen/tatabilenler bu konudaki fikirlerini bizimle paylaşabilirler mi:confused:
|
:) Bende Mutlu Kutlu'un Ogluyum siteyi yakından takip ediyorum. Feiko cok nazlı bi bitki Ters tozlama gerektirir benım 2 tane agacım var anaç cok nazlı cokk : )))
|
ıktane olması gerekıyormus benim bırtane meyve vermezmı:)
|
Benimde ilgimi çekti. Bu bitkiyi temin edebileceğim yer var ise yardımcı olursanız sevinirim. Bunun gibi daha değişik, öneride bulunabileceğiniz bitkiler varsa yardımlarınızı bekliyorum
|
Hoş geldin ali; Manisa Muradiye orman fidanlığından temin edebilirsin
|
sayın hly Tek Feijoa Meyve Vermesi Biraz Zor Çift Olsa Güzel Meyve Verir ama sera ortamında 1 agacdan olgun çiçegi alıp öbürkü agacın ciceklerine kendi ellerimde tozladım o tozladım agacdan 1 olgun çiçek alıp öbürküne tozladım yani ters tozlama yaptım ceviz ve avakoda gibi ...
|
Feikoda çapraz dikim şartmış arkadaşlar , tek oluncada meyve yapıyor ancak
miktarı az oluyormuş . Bende 2 adet fidan diktim ve dikim şekli olarak çapraz dikim yaptım .Aralarındaki mesafe 3-4 metre olması gerekiyormuş . Meyve tadını ise adından anlaşılacağı gibi kaymağa benzetiyorlar .( yemediğim için bilemiyorum ) |
Benim ki de tek ağaç saksıda duruyor.6-7 çiçek açtı ama hiç biri meyve tutmadı.Kurudu.Bazen uç filizlerde kuruma oluyor.Sebebini çözemedim.
|
sayın oguzhan eger saksıdaysa büyük saksı **** topraga dikilmesini istiyordur : ) Tek agac meyve Tutmaz mutlaka eşi olması lazım ters tozlama yani :) filizlerde yanmada bendede oluyor oda toprak haciminin küçük olması bende büyük saksıya alıp baya bi şahlandılar
sevgiler.... |
Fide halinde 4-5 cm feijoa aldım. Saksıya diktim. Meyve vermesi için 3-4 sene beklemek lazım sanırım :(
|
evet biraz öyle olacak sayın egome.
|
Son resimler Güncel.....
5 Eklenti(ler)
Bunlar saksıdaki Feikolar acayip meyve tutmuşlar tabi.İnsanın yiyesi gelıyor ama daha ham :D
|
Maşallah.Hasata geliriz artık.:)
|
Tabi Beklerim..
|
Meyvelerini arkadaşımın bahçesinde geçen ay tattım.
Sulu ve çok lezzetli.:rolleyes: |
feijoa
arkadaşlar selamlar
feijoa ya olan ilgiyi buradan takip ettim bilgi veren arkadaşlara tşkkrler elinde feijoa bitkisi olan arkadaşlardan almak isterim |
İki tane diktim. Şu an itibariyle tutmuş görünüyorlar.
Sabırla bekleyip neler olacağını göreceğim. |
Tropiksera , bendeki feiko fidanları önümüzdeki baharda 3 yaşında olacak bahçedeler . Bu
bahar çiçeklerini bekleyeceğim . Acaba umut varmı ? |
Sn. oyaman,
feijoalarınız 150-200 cm boya ulaşamadılarsa pek ümitlenmeyin derim. Saygılar. |
Saksıdaki bir feijoayı bahçeye ekmek için en uygun zaman nedir?
|
Kasımdan marta kadar. Fakat mecbursanız yazında dikebilirsiniz. Saksıda olduğu için çok fazla stres yaşamayacaktır.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Benimde 2 tane feijoa fidanım var 40 cm civarındalar.Hava koşulları izin verdiği bir zamanda bahçeye alacağım fidanların arası 1 metre iyimidir.
|
Alıntı:
|
Feijo çiçeklerine bal arılarının gelmediği doğru mu?
|
Feijoa Nektarı
1 Eklenti(ler)
Bakalım beğenecekmisiniz?
|
Todor'un anlatığına göre 107. mesajdaki Tropiksera - resimlerindeki meyveler küçük görülüyor zeytin kadar.
Sayın todor sizin kaymak ağaçları ne oldu meyve aldınız mı? sizinkiler nasıl.? |
Alıntı:
|
Arkadaşlar çok kısa bir sürede portakal büyüklüğünde Feijo meyvesi veren bir tür ve ticari olarak yetiştirilen 2 adet olmak üzere 3 yeni tür getireceğim. Gelişmeleri sizlerle paylaşacağım.
|
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025