agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Egzotik Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/)
-   -   Kaymak Ağacı, Feijoa (Acca sellowiana) (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/2788.htm)

carizma_009 23-04-2012 22:30

Saksıda feijolarım vardı meyve tutmuşlardı yalnız çok küçüklerdi toprağa dikmenizde fayda var.Feijolarınız taze sürgün vermekte çiceklenme haziran temmuz arası olmakta daha var yani.

AgacSevdalisi 25-04-2012 16:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi carizma_009 (Mesaj 952460)
Saksıda feijolarım vardı meyve tutmuşlardı yalnız çok küçüklerdi toprağa dikmenizde fayda var.Feijolarınız taze sürgün vermekte çiceklenme haziran temmuz arası olmakta daha var yani.

teşekkür ederim sayın carizma; maalesef bahçem olmadığı için saksıda zorda olsa gübre takviyesiyle yetiştirmeye çalışacağım.

ysulet 29-04-2012 23:58

feijoa
 
Kaymak ağaçlarınızı saksıda rahatlıkla yetiştirebilir ve meyve elde edebilirsiniz.

ceylani 30-04-2012 09:49

nisan ayında 2 tane boyları 30 cm kaymak agacı ektim bu sene cicek acarmı ve bakımlarını nasıl yapmalıyım ektigim yer biraz gölge güneşe mi ekseydim diye düşünuyorum

ysulet 30-04-2012 11:45

Güneş alan ve fazla rüzgar almayan bir yerde bakarsanız sağlıklı bir şekilde büyütebilirsiniz. Bitkiniz henüz çok küçükmüş. seneye çiçek gözlemleyebilirsiniz. Ama bu sene kesin birşey söleyemem.

ceylani 30-04-2012 12:21

tşürler ysulet 2 agac arası 1mt normalmi

ysulet 30-04-2012 15:13

Rica ederim. İlerisi için problem olabilir kaymak ağacı 3-4 metre boylanabilmektedir. en az 2- 2,5 metre aralık vermenizde fayda var.

ceylani 30-04-2012 15:55

teşekürler kafama takılan yerlerde bilgilerine müracaat etmemde bi mahsur yoktur inşallah

ysulet 30-04-2012 17:00

Tekrardan rica ederim .Her zaman sorabilirsiniz...

musa78 15-05-2012 19:22

YSULET bey efendim hazır bu feıjoa konusunda bılgı sahıbı olmanızdan bende yararlanmak ısterım,gecen sene 3-4 yasında olan feıjoa 2 adet cıcek vermesıne ve (sulu boya fırcasıyla tozlama)ragmen meyve tutmadılar normal mı yoksa 2 bır agaca kesınlıkle ılhıtıyac varmı ???

ysulet 15-05-2012 21:40

Valla tek başına meyve veren kaymak ağacı çok gördüm. Meyve tutmamasının sebebi başka bir problem olabilir mi? Saksıda mı toprağa mı dikili iklim ne vaziyette, ekili olduğu bölge neresidir? Çiçekler hemen dökülüyor mu? yoksa zamanlamaları normal mi? Fidanları nereden temin ettiniz? aşılı mı yoksa klasik tür mü? Çiçeklenmeye hangi ay başlıyor?

musa78 16-05-2012 18:53

:) sy romantik beyden aldım ordudan aşılı olup olmadıgını bılemıyecegım bahceme dıktım(ev onu) sert ruzgardan korunması amacıyla iklım ısteklerı zeytın olan bır bolge karadenız(batı),çiçeklenme uzunca bır sure agac ustunden dusmemekte,zamanı ıse hazıran ortasını bulmakta

not:çiçeklenme zamanı iklım sartlarına gore degısmekte 2 yıldır cıcek acmakta ılk sene 2 adet cıcek actı gecen yaz 4 adet olmustu yanlız surelerının zaman degısıklıgı guneslı gun sayısına baglıyorum hazıran -temmuz gıbı...

ysulet 16-05-2012 20:07

Bence biraz daha sabırlı olmanızda yarar var mutlaka meyve tutacaktır. Tam zamanı şimdi önümüzdeki ay bi sonuç alamazsanız tekrardan paylaşın. Döllemeyi çiçek az ise kendiniz el ile yapın derim. Eğer çiçek ve ortamdaki arı böcek sayısı fazla ise hiç uğraşmayın zaten meyve verecektir. Birde toprağa mı dikili yoksa saksıda mı saksıda ise kaç lt lik bir saksı?

tourkana 30-10-2012 15:42

2 Eklenti(ler)
Yalova'dan aldığım Feijoa nın 3. yılındaki rekoltesi 6,50 kg oldu, geçen sene 1,30 kg almıştım. Sanırım Sarıyer'in iklimini çok sevdi.

agozce 30-10-2012 17:32

Lezzeti nasıl?

Hillbilly 30-10-2012 19:19

Benim daha önce başarısız bir denemem oldu kaymak ağacıyla ilgili, beyaz ve soğuk bir okyanusta yalnız bırakmıştım dolayısıyla yaşama tutunamadı ama can yeleğini unutmadan daha korunaklı bir yerde tekrar deniycem.

Benol Hazaroğlu 30-10-2012 20:01

Buyrun reçeline
 
1 Eklenti(ler)
Taze pişti.

Orhan Özbilgiç 30-10-2012 20:10

Benol Hanım;

Çok akıllıca bir seçim. Zira meyve olarak tadı, kolay benimsenecek bir tat değil.

Nasıl yaptığınızı öğrenmek isterim.;)

Benol Hazaroğlu 30-10-2012 20:25

Meyveyi hiç tanımıyordum.
1. yaptığımda internette soyulmadanda yapılır diyordu bal yaptım içine attım hiç beğenmedim. Kabukları sert kaldı.
Bu akşam 2. tarifi denedim
Haşladım, meyveleri süzgeçle çıkardım tenceredeki suyuna göz kararı şeker, 1 limon suyu,
az toz zencefil ekleyip bal yaptım suluca olsun çok jöleleniyor.
Meyveleri bu bala attım.Kıvamını kontrol ederek biraz daha pişirdim.

Aroması çok güzel. 2. tarifi beğendim.

Orhan Özbilgiç 30-10-2012 20:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu (Mesaj 1039315)
Meyveyi hiç tanımıyordum.
1. yaptığımda internette soyulmadanda yapılır diyordu bal yaptım içine attım hiç beğenmedim. Kabukları sert kaldı.
Bu akşam 2. tarifi denedim
Haşladım, meyveleri süzgeçle çıkardım tenceredeki suyuna göz kararı şeker, 1 limon suyu,
az toz zencefil ekleyip bal yaptım suluca olsun çok jöleleniyor.
Meyveleri bu bala attım.Kıvamını kontrol ederek biraz daha pişirdim.

Aroması çok güzel. 2. tarifi beğendim.

Biz daha toplamadık.
Sanırım birkaç kilo çıkar. Geçen yıl meyve olarak tüketemedik ve çürüttük. Sizin reçelinizi görünce eşim merak etti. Bende sordum.
Sağolun.
İnternet bağlantımdaki sorun nedeniyle, sitemizede pek giremiyorum. Ama şu an sorun yok gibi. İnşallah bu mesajımıda gönderebilirim.
Tekrar teşekkürler. Afiyetle yiyin.:)

Benol Hazaroğlu 30-10-2012 20:49

Orhan bey, iki başındanda az kestim ve 2ye böldüm. bunu atlamışım.

Hillbilly 31-10-2012 07:50

Meyve olarak tadının benimsenememesi bu meyveyle uğraşmayının oldukça kibar bir tarifi olmuş. Growingyourgreens'in gazına gelip feijoa bitkisinin, farklı meyve türleri yetiştirme isteğinin oluşturduğu mıcırlı otobanın ilk çakıl taşı olduğunu belirtmeliyim. Zaman kaybıymış desenize.

tourkana 31-10-2012 08:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi agozce (Mesaj 1039168)
Lezzeti nasıl?

Birkez daha belirtmeliyim ki , bu meyveler dalından koparılıp hemen yenmiyor, koparıldıktan sonra 5-10 gün arası bekledikten sonra olgunlaşıyor.

Kabuğunda bana anason ve karanfili çağrıştıran bir koku geliyor, bu yüzden soyarak yemenizi tavsiye ediyorum.

İç kısmında adını da buradan aldığını biliyorum, etli katmanın içinde kaymak kıvamlı jelimsi bir bölge var. Etli katman ayva-kivi , kaymak kısmı ise olgun armut ve elma aromalı geldi bana.

Ama herşeye rağmen tarif edilecek bir tat değil, tattırdığım kişilerde yarıya bir beğenme oranı var. Bana sorarsanız çok beğendim, bazen durduk yere canım çekecek kadar :) Adresinizi yazarsanız biraz gönderebilirim , bakalım siz ne tatlar çıkaracaksınız.

tourkana 31-10-2012 12:17

1 Eklenti(ler)
Amerika'da tanesi 1,79 usd'ye de satılıyor, başka yerde 12 adetli pakette 30 usd ye de satılıyormuş.
Feijoa, Buy Fresh Feijoa, where to buy Feijoa usa, Feijoa from New Zealand - Buy Exotic Tropical Fruits

Hillbilly 31-10-2012 13:27

Soldaki meyve Babutsa değil mi? (Kıbrısta babutsa diyorlar) :) Napan gardaş, be babutsa yende bize söylemen...gevollem...

carizma_009 06-11-2012 09:29

Amerika da varsa bizde yokmu bu sene 30 40 kilo civarında mevyem olacak hepsini satışa sunmayı düşünüyorum kilo olarak satarız bize:)

KAPTANzst 09-11-2012 19:27

Bende de 3 agaç var ve her akşam 1-2 kg yiyoruz:=))
Bizimkileri rüzgar yağmur döktükçe topluyoruz. Altı çimen ama yinede yıkamak gerekiyor.

KAPTANzst 09-11-2012 19:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu (Mesaj 1039295)
Taze pişti.

Tebrik ederim.
Kardeşim tadına bakmiş:) Anlatmıştı bana.

16makkrgz16 17-02-2013 18:52

bende de 2 adet var 2 yıldır aşırı çiçek veriyorlar ama meyvesini almak nasip olmadı

feyziuslu 17-02-2013 19:52

Kaymak Ağacı;
 
Benim de sekiz-on sene önce Manisa-Osmancalı'da babamın bahçesine diktiğim kaymak ağacı her sene çiçek açtı,ancak hiç meyve vermedi.Sonunda annemin gazabına uğradı(77 yaşında).Bir gün köye gittiğimde yerinde yeller esiyordu.Ayrıca, sanırım ege iklimi uygun değil,belki Yalova ve Antalya gibi yerlerde meyve verebilir.Manisa içinde bazı yerlerde peyzaj bitkisi olarak kullanıldığını gördüm ama meyve vermiyor.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025