![]() |
Saksıda feijolarım vardı meyve tutmuşlardı yalnız çok küçüklerdi toprağa dikmenizde fayda var.Feijolarınız taze sürgün vermekte çiceklenme haziran temmuz arası olmakta daha var yani.
|
Alıntı:
|
feijoa
Kaymak ağaçlarınızı saksıda rahatlıkla yetiştirebilir ve meyve elde edebilirsiniz.
|
nisan ayında 2 tane boyları 30 cm kaymak agacı ektim bu sene cicek acarmı ve bakımlarını nasıl yapmalıyım ektigim yer biraz gölge güneşe mi ekseydim diye düşünuyorum
|
Güneş alan ve fazla rüzgar almayan bir yerde bakarsanız sağlıklı bir şekilde büyütebilirsiniz. Bitkiniz henüz çok küçükmüş. seneye çiçek gözlemleyebilirsiniz. Ama bu sene kesin birşey söleyemem.
|
tşürler ysulet 2 agac arası 1mt normalmi
|
Rica ederim. İlerisi için problem olabilir kaymak ağacı 3-4 metre boylanabilmektedir. en az 2- 2,5 metre aralık vermenizde fayda var.
|
teşekürler kafama takılan yerlerde bilgilerine müracaat etmemde bi mahsur yoktur inşallah
|
Tekrardan rica ederim .Her zaman sorabilirsiniz...
|
YSULET bey efendim hazır bu feıjoa konusunda bılgı sahıbı olmanızdan bende yararlanmak ısterım,gecen sene 3-4 yasında olan feıjoa 2 adet cıcek vermesıne ve (sulu boya fırcasıyla tozlama)ragmen meyve tutmadılar normal mı yoksa 2 bır agaca kesınlıkle ılhıtıyac varmı ???
|
Valla tek başına meyve veren kaymak ağacı çok gördüm. Meyve tutmamasının sebebi başka bir problem olabilir mi? Saksıda mı toprağa mı dikili iklim ne vaziyette, ekili olduğu bölge neresidir? Çiçekler hemen dökülüyor mu? yoksa zamanlamaları normal mi? Fidanları nereden temin ettiniz? aşılı mı yoksa klasik tür mü? Çiçeklenmeye hangi ay başlıyor?
|
:) sy romantik beyden aldım ordudan aşılı olup olmadıgını bılemıyecegım bahceme dıktım(ev onu) sert ruzgardan korunması amacıyla iklım ısteklerı zeytın olan bır bolge karadenız(batı),çiçeklenme uzunca bır sure agac ustunden dusmemekte,zamanı ıse hazıran ortasını bulmakta
not:çiçeklenme zamanı iklım sartlarına gore degısmekte 2 yıldır cıcek acmakta ılk sene 2 adet cıcek actı gecen yaz 4 adet olmustu yanlız surelerının zaman degısıklıgı guneslı gun sayısına baglıyorum hazıran -temmuz gıbı... |
Bence biraz daha sabırlı olmanızda yarar var mutlaka meyve tutacaktır. Tam zamanı şimdi önümüzdeki ay bi sonuç alamazsanız tekrardan paylaşın. Döllemeyi çiçek az ise kendiniz el ile yapın derim. Eğer çiçek ve ortamdaki arı böcek sayısı fazla ise hiç uğraşmayın zaten meyve verecektir. Birde toprağa mı dikili yoksa saksıda mı saksıda ise kaç lt lik bir saksı?
|
2 Eklenti(ler)
Yalova'dan aldığım Feijoa nın 3. yılındaki rekoltesi 6,50 kg oldu, geçen sene 1,30 kg almıştım. Sanırım Sarıyer'in iklimini çok sevdi.
|
Lezzeti nasıl?
|
Benim daha önce başarısız bir denemem oldu kaymak ağacıyla ilgili, beyaz ve soğuk bir okyanusta yalnız bırakmıştım dolayısıyla yaşama tutunamadı ama can yeleğini unutmadan daha korunaklı bir yerde tekrar deniycem.
|
Buyrun reçeline
1 Eklenti(ler)
Taze pişti.
|
Benol Hanım;
Çok akıllıca bir seçim. Zira meyve olarak tadı, kolay benimsenecek bir tat değil. Nasıl yaptığınızı öğrenmek isterim.;) |
Meyveyi hiç tanımıyordum.
1. yaptığımda internette soyulmadanda yapılır diyordu bal yaptım içine attım hiç beğenmedim. Kabukları sert kaldı. Bu akşam 2. tarifi denedim Haşladım, meyveleri süzgeçle çıkardım tenceredeki suyuna göz kararı şeker, 1 limon suyu, az toz zencefil ekleyip bal yaptım suluca olsun çok jöleleniyor. Meyveleri bu bala attım.Kıvamını kontrol ederek biraz daha pişirdim. Aroması çok güzel. 2. tarifi beğendim. |
Alıntı:
Sanırım birkaç kilo çıkar. Geçen yıl meyve olarak tüketemedik ve çürüttük. Sizin reçelinizi görünce eşim merak etti. Bende sordum. Sağolun. İnternet bağlantımdaki sorun nedeniyle, sitemizede pek giremiyorum. Ama şu an sorun yok gibi. İnşallah bu mesajımıda gönderebilirim. Tekrar teşekkürler. Afiyetle yiyin.:) |
Orhan bey, iki başındanda az kestim ve 2ye böldüm. bunu atlamışım.
|
Meyve olarak tadının benimsenememesi bu meyveyle uğraşmayının oldukça kibar bir tarifi olmuş. Growingyourgreens'in gazına gelip feijoa bitkisinin, farklı meyve türleri yetiştirme isteğinin oluşturduğu mıcırlı otobanın ilk çakıl taşı olduğunu belirtmeliyim. Zaman kaybıymış desenize.
|
Alıntı:
Kabuğunda bana anason ve karanfili çağrıştıran bir koku geliyor, bu yüzden soyarak yemenizi tavsiye ediyorum. İç kısmında adını da buradan aldığını biliyorum, etli katmanın içinde kaymak kıvamlı jelimsi bir bölge var. Etli katman ayva-kivi , kaymak kısmı ise olgun armut ve elma aromalı geldi bana. Ama herşeye rağmen tarif edilecek bir tat değil, tattırdığım kişilerde yarıya bir beğenme oranı var. Bana sorarsanız çok beğendim, bazen durduk yere canım çekecek kadar :) Adresinizi yazarsanız biraz gönderebilirim , bakalım siz ne tatlar çıkaracaksınız. |
1 Eklenti(ler)
Amerika'da tanesi 1,79 usd'ye de satılıyor, başka yerde 12 adetli pakette 30 usd ye de satılıyormuş.
Feijoa, Buy Fresh Feijoa, where to buy Feijoa usa, Feijoa from New Zealand - Buy Exotic Tropical Fruits |
Soldaki meyve Babutsa değil mi? (Kıbrısta babutsa diyorlar) :) Napan gardaş, be babutsa yende bize söylemen...gevollem...
|
Amerika da varsa bizde yokmu bu sene 30 40 kilo civarında mevyem olacak hepsini satışa sunmayı düşünüyorum kilo olarak satarız bize:)
|
Bende de 3 agaç var ve her akşam 1-2 kg yiyoruz:=))
Bizimkileri rüzgar yağmur döktükçe topluyoruz. Altı çimen ama yinede yıkamak gerekiyor. |
Alıntı:
Kardeşim tadına bakmiş:) Anlatmıştı bana. |
bende de 2 adet var 2 yıldır aşırı çiçek veriyorlar ama meyvesini almak nasip olmadı
|
Kaymak Ağacı;
Benim de sekiz-on sene önce Manisa-Osmancalı'da babamın bahçesine diktiğim kaymak ağacı her sene çiçek açtı,ancak hiç meyve vermedi.Sonunda annemin gazabına uğradı(77 yaşında).Bir gün köye gittiğimde yerinde yeller esiyordu.Ayrıca, sanırım ege iklimi uygun değil,belki Yalova ve Antalya gibi yerlerde meyve verebilir.Manisa içinde bazı yerlerde peyzaj bitkisi olarak kullanıldığını gördüm ama meyve vermiyor.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:05. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025