agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Egzotik Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/)
-   -   Passionfruit (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/2778.htm)

tubi00 26-08-2017 17:14

İki üç gece suda beklettim daha sonra topraga ektim ve her gün düzenli sulama yaptım. Bol aydınlık ve güneş gören yerde neredeyse hepsi çıktı . Sulamaya püskürtme şekline yapıyorum

DrMaster 09-09-2017 14:00

Bu bitkinin adı nedir acaba

1 Eklenti(ler)
Merhaba ağaç dostları. Mayıs ayında bir arkadaşımdan passiflora tohumu diye bir kaç tohum aldım. Arkadaşım kendisi çimlendiremedi ama ben çimlendirdim ve bitkinin boyu şu anda 1 metreye yaklaştı. Üzerinde 1 adet büyük meyve ile pek çok sayıda minik meyve var. epeyce araştırdım ama bunun ne bitkisi olduğunu bulamadım. Sanki passifloraya benzemiyor. Teşekkür ederim.

siflera12 25-11-2018 09:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi DrMaster (Mesaj 1517265)
Merhaba ağaç dostları. Mayıs ayında bir arkadaşımdan passiflora tohumu diye bir kaç tohum aldım. Arkadaşım kendisi çimlendiremedi ama ben çimlendirdim ve bitkinin boyu şu anda 1 metreye yaklaştı. Üzerinde 1 adet büyük meyve ile pek çok sayıda minik meyve var. epeyce araştırdım ama bunun ne bitkisi olduğunu bulamadım. Sanki passifloraya benzemiyor. Teşekkür ederim.

Ne olduğunu bilmiyorum ama Çarkıfelek değil

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

chelik26 25-11-2018 10:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halit Togay (Mesaj 187070)
Dün Ataşehir Migros'ta gördüm işte fotosu.Yalnız biraz pahalıca. Kilosu 60 YTL.

Kesinlikle o para verilipte yenlecek kadar abartılı bir meyve değil. Ekşimsi ve tatlımsı türünü bizzat tropikal bölgede yedim. Kilosu 3 dolar civarıydıki, 1 kiloda en az 30 40 meyve var, kurumuş haliyle. Neye ne kadar faydası var bana göre tartışılır. Mesela BAL ın etkisini görürsünüz hissedersiniz. Ama bunda böyle bir şansınız yok. Bana göre tamamen efsane.
Mesela Mango da da görürsünüz etkisni, kabızlık için mükemmel etkilidir. Avakado hafif limonlayıp yediğinizde tadı hoştur her gün 1 tane yemek istersiniz(tercihen ben yemek isterim). Ancak,
passion fruite u Bir kere yersiniz sonrasında çokta aranacak bir meyve değil. Bir çoğunuz belki yemezsiniz bile akıcılığından dolayı aklınıza m..i yi getirir.

chelik26 25-11-2018 10:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi DrMaster (Mesaj 1517265)

Çöl ikliminde yetişen kabak kavun karışımı bir meyve yemiştim. Adını bilmiyorum. Tadı hem kabağa hem kavuna benziyor. İçi olgunlaşınca kırmızımsı renk alıyor. O meyveye çok benziyor.

remus2 14-11-2021 17:27

1 Eklenti(ler)
Merhaba resimdeki tohum passiflora mıdır,
Düzeltme :kapariymiş teşekkür ederim

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025