agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Egzotik Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/)
-   -   Gliricidia sepium - Madre de Cacao (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/24768.htm)

günebakan 02-09-2012 21:53

Benim de 3 tane çimlenme göstermiş:)

Charlaux 02-09-2012 21:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tuğçe (Mesaj 1014543)
Şimdi 3 yaprak daha çıkardı, inanılmaz hızlı büyüyor, ben bile inanamıyorum :D 1 haftada kocaman oldu, sen öyle diyorsan öyledir :D

Benim tohumun çimlenmesi sırasında ufak bir aksilik oldu :D 4-5 günde çimlendi ama topraktan ilk çıkan kısım bitkinin köküymüş. Onu anlayıp müdahale etmemizle yaklaşık 1 haftayı buldu sanırım çimlenme süreci :D

Benimkisinin su anki boyuna yakinlar oyle dusun yani.Yakin zamanda bir direk ve dis ipiyle baglarsan daha saglikli buyurler ve kirilmazlar ;)

Tuğçe 02-09-2012 22:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux (Mesaj 1014553)
Benimkisinin su anki boyuna yakinlar oyle dusun yani.Yakin zamanda bir direk ve dis ipiyle baglarsan daha saglikli buyurler ve kirilmazlar ;)

Senin bana gösterdiğinin boyuna ulaşması için daha katetmesi gereken yol uzun, 1 haftalık o daha :D
Ne çabuk büyüdü de destek istiyor benim ufaklık :) Tohumdan yetiştirmenin verdiği şevk bu olsa gerek :)

Charlaux 04-09-2012 09:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1014551)
Benim de 3 tane çimlenme göstermiş:)

Ne kadar guzel,en kisa zamanda resim bekleriz ;) Sn.Tugce ama 1 hafta icinde baya buyumus kereta :p

peyyide 05-09-2012 23:07

Dün iki tanesinin çimlendiğini gördüm:)

Charlaux 06-09-2012 08:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi peyyide (Mesaj 1015630)
Dün iki tanesinin çimlendiğini gördüm:)

Oh ne kadar sansliyiz :p ! En kisa zamanda fotograflari bekliyoruz.

peyyide 06-09-2012 09:58

Üç oldu:)

Charlaux 06-09-2012 20:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi peyyide (Mesaj 1015760)
Üç oldu:)

Daha da guzel :)) Yuruyun gliricidia sepiumlar :D

peyyide 19-09-2012 19:26

1 Eklenti(ler)
İki tanesinin fotoğrafını çektim. İki tane daha var:)

peyyide 08-10-2012 20:01

1 Eklenti(ler)
Dün çektim fotoğraflarını, umarım sağlıklı kalırlar.

günebakan 08-10-2012 21:13

Sanırım benimkiler öldü ama nalamadım neden?

peyyide 08-10-2012 21:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1029322)
Sanırım benimkiler öldü ama nalamadım neden?

Bilemiyorum, ben de pek iyi değilimdir bu konuda ama bu kez...:cool:

Gözümle yemezsem Gliricidia Sepiumları iyiydi:D:D

toprak kız 10-10-2012 13:51

bu ilginç bitkiyi yetiştimeyi başaran arkadaşaların emeklerine sağlık çok güzel görünüyorlar tohum aldığınızda umarım benimle de paylaşırsınız tohumları için ne kadar sabretmem gerek ki:)

Charlaux 13-10-2012 21:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi peyyide (Mesaj 1029275)
Dün çektim fotoğraflarını, umarım sağlıklı kalırlar.

Boyut olarak cok iyiler.Sn.gunebakan genelde olurlerse dal kirilmasindan vs oluyorlar en buyuk sorunu bocekler.Benimkiler de kirmizi orumcek pamuklu bit musallat.Ne karisim denesem de fayda etmiyor ama bitkiler yasama devam 1 yil oldu bu ise baslayali :))

günebakan 13-10-2012 22:44

Çimlenen tohumlar çok büyüyemediler 3 tanecikti bir tanesi direniyor gibi İnşallah yaşar

Charlaux 14-10-2012 16:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1031597)
Çimlenen tohumlar çok büyüyemediler 3 tanecikti bir tanesi direniyor gibi İnşallah yaşar

Nasil bit yerde yasadiginizi tam olarak bilememekteyim ancak soguksa bitkinize iceride cam kenarina her gun su verecek sekilde koyabilirsiniz :) Oksijenli su karisimi cok ise yariyor.Resmini cekebilirseniz en azindan yorum yaplis olur belki de cozumu bile bulmus oluruz :))

günebakan 14-10-2012 17:42

Bilgisayarımda bir arıza yüzünden zor oluyor ama dediğiniz gibi cam önüne alsam iyi olabilir:)

Charlaux 20-10-2012 19:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi peyyide (Mesaj 1029330)
Bilemiyorum, ben de pek iyi değilimdir bu konuda ama bu kez...:cool:

Gözümle yemezsem Gliricidia Sepiumları iyiydi:D:D

Gliricidialarin durumu nasil ? Umarim iyilerdir :D

Charlaux 10-11-2012 17:29

2 Eklenti(ler)
Hepinize merhaba,
Bitkilerim bocek istilasina karsi mucadele ediyorlar ve yeniden buyumeye gelismeye devam ediyorlar ki bu da yerini sevdiklerini ve alistiklarini gosteriyor bence<onlar benim guclu cocuklarim :p Ancak bir tanesi varki yorumunuzu bekliyor olacagim.Kendisi cok buyuyen bir gliricidia sepiumdu,zaten odunsulasmaya baslamis ve genislemisti ancak ust kismi kurudu yan dallarda islevsiz gibi duruyor cunku dipten yeni bir dal cikarmis.Nasil bir bakim yapilmalidir ? Yorumlarinizi bekliyorum.

Halil Önen 10-11-2012 23:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux (Mesaj 1046051)
Hepinize merhaba,
Bitkilerim bocek istilasina karsi mucadele ediyorlar ve yeniden buyumeye gelismeye devam ediyorlar ki bu da yerini sevdiklerini ve alistiklarini gosteriyor bence<onlar benim guclu cocuklarim :p Ancak bir tanesi varki yorumunuzu bekliyor olacagim.Kendisi cok buyuyen bir gliricidia sepiumdu,zaten odunsulasmaya baslamis ve genislemisti ancak ust kismi kurudu yan dallarda islevsiz gibi duruyor cunku dipten yeni bir dal cikarmis.Nasil bir bakim yapilmalidir ? Yorumlarinizi bekliyorum.

Sürgünden hemen sonrasını kesmelisiniz. Genç sürgün ana dalın gücünü alıyor, beslenmesine engel oluyor, ana dalı öldürür...

Bu tip bitkiler tek gövde de büyüyor, dipten çıkan sürgünlere izin vermemek gerekir.

Ana dal yarım ya da bir metreden kesilirse taç oluşturur. Bu şekilde büyümesi daha kolay olur...

(Sadece görsellere baktığım ve biraz da asmaya benzediği için yazdım...)

Yoğun akar hastalıklarına _ yapısı gereği_ yakalanabilir ve bu durumda ev yapı ilaçlar fayda vermeyebilir. Kontrollü tarımda kullanılması tavsiye edilen ve kalıntı bırakmadığı _ ilçe tarım tarafından söylenen_ decis kullanırsanız sorun olmaz...diye düşünüyorum.

peyyide 11-11-2012 11:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux (Mesaj 1035211)
Gliricidialarin durumu nasil ? Umarim iyilerdir :D

Şu anda iyiler ama hava soğumaya başladı umarım kötü etkilemez. Bir kaç haftaya bir daha fotoğraflarını çekerim:)

Charlaux 11-11-2012 16:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi peyyide (Mesaj 1046373)
Şu anda iyiler ama hava soğumaya başladı umarım kötü etkilemez. Bir kaç haftaya bir daha fotoğraflarını çekerim:)

Iceriye almaniz iyi olabilir,gunes gordugu surece seviyorlar iceriye,benimkiler 1 yildir icerideler :dilli:

peyyide 24-11-2012 09:56

2 Eklenti(ler)
Gliricidialarımın son halleri :cool:

peyyide 24-11-2012 09:57

Yanlarına destek koymam gerekiyor herhalde, eğilmeğe başladılar...

Charlaux 04-12-2012 23:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi peyyide (Mesaj 1053524)
Yanlarına destek koymam gerekiyor herhalde, eğilmeğe başladılar...

Merhaba sn.peyyide,
Bu kadar gec bir yanit icin kocaman bir ozur,sizinkiler ne guzel olmus oyle ;) En uzun olani benim yuzumden (dikkatsizligim,umursamazligim)oldu galiba,cokca yaprakliydi bocekler yuzunden sap gibi oldu :( Neyse ama daha bir grup var onlari kurtarma derdindeyim,sizinkisi enine benimkisi boyuna buyuyor anlasilan :D

peyyide 05-12-2012 21:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux (Mesaj 1060769)
Merhaba sn.peyyide,
Bu kadar gec bir yanit icin kocaman bir ozur,sizinkiler ne guzel olmus oyle ;) En uzun olani benim yuzumden (dikkatsizligim,umursamazligim)oldu galiba,cokca yaprakliydi bocekler yuzunden sap gibi oldu :( Neyse ama daha bir grup var onlari kurtarma derdindeyim,sizinkisi enine benimkisi boyuna buyuyor anlasilan :D

Bol güneş alan balkonda yetiştiler. Ayrıca Adana'da havalar hala güzel daha bugün içeri aldım onları. Gelişmelerinde bunun etkisi büyük sanırım:)

Charlaux 05-12-2012 22:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi peyyide (Mesaj 1061457)
Bol güneş alan balkonda yetiştiler. Ayrıca Adana'da havalar hala güzel daha bugün içeri aldım onları. Gelişmelerinde bunun etkisi büyük sanırım:)

Adana havasinin etkisi buyuktur ancak sizin bakiminizin etkisi de buyuktur bence,tabi benim hatam hepsini ayni saksiya dikmekteydi daha degisik sekilde gelistiler ama ne gariptir hala filiz veriyorlar arada sirada,herhalde aldigim tohum cidden tazeydi.

Charlaux 26-12-2012 06:33

Merhaba arkadaslar,En buyuk hicbirsey olmaz dedigim gliricidia anlasilan aradaki rekabetten siyrilamadi.Cok sonradan edindigim bilgiler bitkinin yayilmaci oldugunu soyluyordu.Benim bahar ayina saksilari degistirmem gerekecek ama nasil yapacagim,cok korkuyorum.Simdiden onlari bu duruma nasil hazirlayabilirim ? Tesekkurler

kazanlik 27-12-2012 22:41

sasirtma yaptigimda mangosten ve bir kac tanede cherimoya fidemi kurutmustum, Bu yuzden kucuk saksinin altini kesip buyuk saksinin icine yariyariya oturtuyorum. bir kac ay sonra kucuk saksiyi dikkatli bir sekilde cikariyorum, Boylece bitki strese girmeden buyuk saksiya gecmis oluyor. zamanla buyuk saksinin topragi coktugunden kucuk saksiyi aldiktan sonra toprak ilave ediyorum, Komik gorunuyor ama cimlendirebildigim tek mangosten ve birkac cherimoya tecrubesinden sonra riske etmeye gelmez. Ayni saksida birkac fide varsa buyuk saksida kardes kardes buyuyorlar. Su anda ayni saksiyi paylasan bitkilerim,, lichi-cherimoya;; lichi-passiflora sweet granadilla,;;pawpaw-cherimoya,,
kucuk fideleri ayirirsaniz %50 yasama sansi var, benim tecrubem boyle, umarim siz daha basarili olursunuz,

Charlaux 28-12-2012 18:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kazanlik (Mesaj 1076510)
sasirtma yaptigimda mangosten ve bir kac tanede cherimoya fidemi kurutmustum, Bu yuzden kucuk saksinin altini kesip buyuk saksinin icine yariyariya oturtuyorum. bir kac ay sonra kucuk saksiyi dikkatli bir sekilde cikariyorum, Boylece bitki strese girmeden buyuk saksiya gecmis oluyor. zamanla buyuk saksinin topragi coktugunden kucuk saksiyi aldiktan sonra toprak ilave ediyorum, Komik gorunuyor ama cimlendirebildigim tek mangosten ve birkac cherimoya tecrubesinden sonra riske etmeye gelmez. Ayni saksida birkac fide varsa buyuk saksida kardes kardes buyuyorlar. Su anda ayni saksiyi paylasan bitkilerim,, lichi-cherimoya;; lichi-passiflora sweet granadilla,;;pawpaw-cherimoya,,
kucuk fideleri ayirirsaniz %50 yasama sansi var, benim tecrubem boyle, umarim siz daha basarili olursunuz,

Merhaba sn.kazanlik,
Valla benimkiler kucucuk degil,en kucugu bile kocaman ama nasil cikartacagim bilemiyorum,yarin fotografini yuklerim.Bitki kocaman govde ince,bizim sorun da burada.Simdi saksi degisimi icin iyi bir zaman midir ?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025