![]() |
Benim de 3 tane çimlenme göstermiş:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ne çabuk büyüdü de destek istiyor benim ufaklık :) Tohumdan yetiştirmenin verdiği şevk bu olsa gerek :) |
Alıntı:
|
Dün iki tanesinin çimlendiğini gördüm:)
|
Alıntı:
|
Üç oldu:)
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
İki tanesinin fotoğrafını çektim. İki tane daha var:)
|
1 Eklenti(ler)
Dün çektim fotoğraflarını, umarım sağlıklı kalırlar.
|
Sanırım benimkiler öldü ama nalamadım neden?
|
Alıntı:
Gözümle yemezsem Gliricidia Sepiumları iyiydi:D:D |
bu ilginç bitkiyi yetiştimeyi başaran arkadaşaların emeklerine sağlık çok güzel görünüyorlar tohum aldığınızda umarım benimle de paylaşırsınız tohumları için ne kadar sabretmem gerek ki:)
|
Alıntı:
|
Çimlenen tohumlar çok büyüyemediler 3 tanecikti bir tanesi direniyor gibi İnşallah yaşar
|
Alıntı:
|
Bilgisayarımda bir arıza yüzünden zor oluyor ama dediğiniz gibi cam önüne alsam iyi olabilir:)
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Hepinize merhaba,
Bitkilerim bocek istilasina karsi mucadele ediyorlar ve yeniden buyumeye gelismeye devam ediyorlar ki bu da yerini sevdiklerini ve alistiklarini gosteriyor bence<onlar benim guclu cocuklarim :p Ancak bir tanesi varki yorumunuzu bekliyor olacagim.Kendisi cok buyuyen bir gliricidia sepiumdu,zaten odunsulasmaya baslamis ve genislemisti ancak ust kismi kurudu yan dallarda islevsiz gibi duruyor cunku dipten yeni bir dal cikarmis.Nasil bir bakim yapilmalidir ? Yorumlarinizi bekliyorum. |
Alıntı:
Bu tip bitkiler tek gövde de büyüyor, dipten çıkan sürgünlere izin vermemek gerekir. Ana dal yarım ya da bir metreden kesilirse taç oluşturur. Bu şekilde büyümesi daha kolay olur... (Sadece görsellere baktığım ve biraz da asmaya benzediği için yazdım...) Yoğun akar hastalıklarına _ yapısı gereği_ yakalanabilir ve bu durumda ev yapı ilaçlar fayda vermeyebilir. Kontrollü tarımda kullanılması tavsiye edilen ve kalıntı bırakmadığı _ ilçe tarım tarafından söylenen_ decis kullanırsanız sorun olmaz...diye düşünüyorum. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Gliricidialarımın son halleri :cool:
|
Yanlarına destek koymam gerekiyor herhalde, eğilmeğe başladılar...
|
Alıntı:
Bu kadar gec bir yanit icin kocaman bir ozur,sizinkiler ne guzel olmus oyle ;) En uzun olani benim yuzumden (dikkatsizligim,umursamazligim)oldu galiba,cokca yaprakliydi bocekler yuzunden sap gibi oldu :( Neyse ama daha bir grup var onlari kurtarma derdindeyim,sizinkisi enine benimkisi boyuna buyuyor anlasilan :D |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Merhaba arkadaslar,En buyuk hicbirsey olmaz dedigim gliricidia anlasilan aradaki rekabetten siyrilamadi.Cok sonradan edindigim bilgiler bitkinin yayilmaci oldugunu soyluyordu.Benim bahar ayina saksilari degistirmem gerekecek ama nasil yapacagim,cok korkuyorum.Simdiden onlari bu duruma nasil hazirlayabilirim ? Tesekkurler
|
sasirtma yaptigimda mangosten ve bir kac tanede cherimoya fidemi kurutmustum, Bu yuzden kucuk saksinin altini kesip buyuk saksinin icine yariyariya oturtuyorum. bir kac ay sonra kucuk saksiyi dikkatli bir sekilde cikariyorum, Boylece bitki strese girmeden buyuk saksiya gecmis oluyor. zamanla buyuk saksinin topragi coktugunden kucuk saksiyi aldiktan sonra toprak ilave ediyorum, Komik gorunuyor ama cimlendirebildigim tek mangosten ve birkac cherimoya tecrubesinden sonra riske etmeye gelmez. Ayni saksida birkac fide varsa buyuk saksida kardes kardes buyuyorlar. Su anda ayni saksiyi paylasan bitkilerim,, lichi-cherimoya;; lichi-passiflora sweet granadilla,;;pawpaw-cherimoya,,
kucuk fideleri ayirirsaniz %50 yasama sansi var, benim tecrubem boyle, umarim siz daha basarili olursunuz, |
Alıntı:
Valla benimkiler kucucuk degil,en kucugu bile kocaman ama nasil cikartacagim bilemiyorum,yarin fotografini yuklerim.Bitki kocaman govde ince,bizim sorun da burada.Simdi saksi degisimi icin iyi bir zaman midir ? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:04. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025