agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Egzotik Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/)
-   -   Ananas üretimi (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/2358.htm)

süperyıldırım 20-07-2008 21:14

arkadaşlar ananası köklendirmek için illada toz hormon mu gerekiyor.

süperyıldırım 20-07-2008 21:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BENBEN1967 (Mesaj 111649)
Eklenti 12244

Kuru yapraklara bakmayın onlar toprağa almadan önce köklendirme esnasında o hale geldi bende kesmedim birşey olur diye korktum.Tam ortadan şu anda tam olarak görünmüyor ama yeni yapraklar çıkıyor .Kısacası ANANAS tuttu;) Sıra meyvasını yemeğe kaldı;)

köklendirme esnasında bazı yaprakların kuruması veya solması normal mi:rolleyes:

süperyıldırım 21-07-2008 10:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi superdost1001 (Mesaj 194292)
ya bende yeni üye oldum adım ahmet dün ananas aldım şimdi suda bekliyor papaya ,ve kivi ektim bitecekmi bakalım

köklendirici toz hormon koymadan mı yaptın.ama benim dediğim ananas.

Ashba 22-07-2008 13:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi süperyıldırım (Mesaj 260769)
köklendirme esnasında bazı yaprakların kuruması veya solması normal mi:rolleyes:

Benim tutan ananasımında yapraklarının %80 i kurumuştu. Sonra ortasından yeni yapraklar çıkmaya başlayınca kalanlar da kurudu. Sonuç: Taze, yaşil yapraklar

süperyıldırım 25-07-2008 09:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hexus (Mesaj 261271)
Köklendirici hormon olarak Ne kullandıgınızı Ögrenebilirmiyim??

beyaz bir toz işte çiçekçilerde olabilir.

süperyıldırım 25-07-2008 09:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hexus (Mesaj 261271)
Köklendirici hormon olarak Ne kullandıgınızı Ögrenebilirmiyim??

beyaz bir toz çiçekçilerde olabilir

Nariel 25-07-2008 12:51

2 Eklenti(ler)
Ananasımın bugünkü kök durumu. Akşamüstü kısmetse toprağa dikeceğim.

Eklenti 43708
Eklenti 43709

süperyıldırım 26-07-2008 07:40

suyuna hormon köklendirici bir şey koydun mu :p

Nariel 26-07-2008 09:06

süperyıldırım, lütfen yeni gelen arkadaşlar başlığında kendinizi tanıtın, forum kullanma klavuzunu okuyun ve yazılarınızı yazarken Türkçe'yi doğru kullanmaya özen gösterin. Ananas üretimi başlığını da başından sonuna kadar okuyun.

copur 09 01-08-2008 18:13

2 Eklenti(ler)
Eski ananasım apartmanın avlundan alındığı için yeni bir köklendirme çalışması yaptım. Temmuz ayının ortalarında kipadan aldığım ananasın üst kısmını kesip poşete koydum. Evde eşim buzdolabına kaldırmış. 2 gün sonra aklıma geldi çıkarıp toz köklendirici sürdüm ve su içerisinde 4 - 5 gün bodrumda beklettim. Daha sonra torf bahçe toprağı karışımına diktim. Yer değiştirmesin diye az güneş alan balkonumda baktım ve sonuç;

Nariel 01-08-2008 22:16

1 Eklenti(ler)
Benim köklenmiş "ananas tepesi" de nihayet toprakla buluştu:

Eklenti 44261

hexus 02-08-2008 13:01

Arkadaşlar ilk adım olarak ,öncelikle yeşil aksamı bol olan bir ananas seçmeliyiz . Marketten aldığımız ananasın soğuk hava deposunda fazla beklememiş olmasına dikkat etmeliyiz. Meyveli kısmın 1-2 cm alt kısmından kesiniz. Etli kısmı temizledikten sonra alt kısımda bulunan daha küçük boyda olan çanak yaprakları temizleyiniz ve daha sonra 3-4 gün kadar güneş almayan , hava akımından uzak bir alanda bekletiniz. Son adım olarakda bir su bardağına %0,006' lık IBA içerikli köklendirici hormon tozu ve 200 ml su karışımına koyunuz bu karışımı haftada 1 kez değiştirmeniz tavsiye olunur. 2-3 hafta içersinde köklenme oluşumunu gözlediğinizde Ananası %60 Torf %30 Taşlı tatlı su kumu %10 Kil. Buradaki Taşlı tatlı su kumu koyulmasındaki amaç drenajı sağlamaktır. Bitkinizi 17 Lt'lik saksıya dikebilirsiniz. Saksının dip kısmına orta irilikte çakıl taşları koyarsanız iyi sonuç elde edersiniz. Çünkü Ananas iyi drenajlı topraklarda yetişmektedir.

newyorker 17-08-2008 20:52

bende alıp yarın hemen dikicem.

newyorker 17-08-2008 20:52

resim eklerim

eylems 15-09-2008 05:25

Hazır köklenmiş ananas.

3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar sizlerin anlattığı gibi ananası köklendirmek için hazırlarken önce meyveyi marketteki görevlinin kestiği hali bir çorba kasesine oturtmuştum. Mesajları okudukça meyve kısmının kurtlanmaya sebebiyet vereceğini ve temizlenmesi gerektiğini okuyunca başladım kesmeye. Bir iki yaprak yontunca baktımki kök var. Bu durumda mesajların içinde yazılı ama çok şanslı olursak yaprakların arasında köklüsüne de denk gelebilirmişiz. Şimdi ben o çok şanslı mıyım?

Nariel 15-09-2008 19:18

Sayın eylems, kökler yaprak aralarındaki kısımdan çıkar, meyveden arta kalan yerde değil. Bu yüzden suda bekletirken alt sıralardaki yaprakları koparıp, çıkacak köklere yer açmakta fayda var.

babilkusu 16-09-2008 01:04

bilgekaan arkadaşımızın konusuna affına sığınarak ekleme yapmak istiyorum.

Ananas çok ilgimi çeken ve yemekten büyük zevk aldığım bir meyve bende yetiştirmeyi düşündüm. Çekirdekten yetiştirmeyi düşünüyordum ama buradaki durumu görünce iki türlü de denemeye karar verdim. Ananas hakkında kısa bir araştırma yaptım. Buraya yazan arkaşların bazılarında ısı ve iklim sorularıyla karşılaştım belki cevap veren olmuştur (bütün cevapları okuyamadığım için bilmiyorum) yine de araştırmamadan kısa bilgiler vermek isterim.

Ananas ilk Güney Amerikada bulunmuş sonra İngiltere ve Fransaya taşınmış oralarda da yetiştirilerek yayılmış. Buradan da anlaşılacağı üzere ananas için sıcak bir iklime gerek yok. Çekirdektende yetiştiği bilinmektedir, fakat bilgekaan'ın ve diğer arkadaşların deneyimleri gösteriyor ki çillendirerek yetiştirmek daha pratik ve hızlı bir yol.

Bende başarıya ulaşacak olursam sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyacağım. Sağlıcakla ve esen kalın ağaç dostları...

hexus 16-09-2008 14:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi babilkusu (Mesaj 286612)
bilgekaan arkadaşımızın konusuna affına sığınarak ekleme yapmak istiyorum.

Ananas çok ilgimi çeken ve yemekten büyük zevk aldığım bir meyve bende yetiştirmeyi düşündüm. Çekirdekten yetiştirmeyi düşünüyordum ama buradaki durumu görünce iki türlü de denemeye karar verdim. Ananas hakkında kısa bir araştırma yaptım. Buraya yazan arkaşların bazılarında ısı ve iklim sorularıyla karşılaştım belki cevap veren olmuştur (bütün cevapları okuyamadığım için bilmiyorum) yine de araştırmamadan kısa bilgiler vermek isterim.

Ananas ilk Güney Amerikada bulunmuş sonra İngiltere ve Fransaya taşınmış oralarda da yetiştirilerek yayılmış. Buradan da anlaşılacağı üzere ananas için sıcak bir iklime gerek yok. Çekirdektende yetiştiği bilinmektedir, fakat bilgekaan'ın ve diğer arkadaşların deneyimleri gösteriyor ki çillendirerek yetiştirmek daha pratik ve hızlı bir yol.

Bende başarıya ulaşacak olursam sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyacağım. Sağlıcakla ve esen kalın ağaç dostları...

Sıcak iklime gerek duyar ; Ananas bitkisi 33 C sıcaklıkta optimum gelişir. 40 C ve yukarısı sıcaklıklar güneş yanıklarına sebep olur . 18 C derece hava sıcaklığının altında dormant hale geçer. 13 C sıcaklıkta gelişimi tamamen durur. -1 C sıcaklıkta ise ölüm noktasıdır.

tolgahann 29-09-2008 23:34

4 Eklenti(ler)
arkadaşlar bende daha önce söylediğiniz şekilde 4 adet ananası yetiştiricem diyerek çürüttüm neyi yanlış yaptığımı bilmiyorum ama durmak yok bu gün bi tane daha ananas alıp bir deneme daha yapmaya karar verdim. aşağıya resimleri ekliyorum bakalım bu sefer ne olucak:)

Nariel 29-09-2008 23:49

Sayın tolgahann, alttan 5-6 sıra yaprağı çekinmeden koparın, 1,5-2 cm kadar boğaz ortaya çıksın. Kökler yaprak ek yerlerinin aralarından çıkıyor, o kısımlar yaprakla kapalı olduğunda, suda dura dura yapraklarla birlikte her yer çürüyor.

247. Mesajdaki yolladığım ilk fotoğrafa bakarsanız, ne demek istediğimi daha rahat anlayacaksınız.

tolgahann 04-10-2008 18:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nariel (Mesaj 292604)
Sayın tolgahann, alttan 5-6 sıra yaprağı çekinmeden koparın, 1,5-2 cm kadar boğaz ortaya çıksın. Kökler yaprak ek yerlerinin aralarından çıkıyor, o kısımlar yaprakla kapalı olduğunda, suda dura dura yapraklarla birlikte her yer çürüyor.

247. Mesajdaki yolladığım ilk fotoğrafa bakarsanız, ne demek istediğimi daha rahat anlayacaksınız.

sn. nariel bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.biraz önce 247. mesajdaki gibi yaprakları kopardım şimdi suda hergün suyunu değiştiriyorum.bu arada ananasınız çok güzel köklenmiş maşallah

Süha Şendoğan 09-10-2008 11:35

Yaklaşık 1 aydır suda beklettiğim Ananas bu hafta kök vermeğe başladı.Suyunu 2 günde bir değiştirip pencere kenarında beklettim.Kök biraz daha gelişince toprağa almayı deneyeceğim.Bu arada dip yaprakların büyük bir kısmı kurudu fakat üstteki yapraklar taze.

Süha Şendoğan 10-10-2008 11:14

Ananas üretimi

2 Eklenti(ler)
Ananasın son durumu..

tolgahann 12-10-2008 19:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi turco (Mesaj 296879)
Ananasın son durumu..

Sn. Turco benim ananasında yaprakları sizinkiler gibi sararıyo sizinki köklendiğine göre benimkide köklenir herhalde dime? :)(

Süha Şendoğan 13-10-2008 11:02

Yaklaşık bir aydır suda halen çıkartmadım.Bu hafta sonu toprağa almayı düşünüyorum.Sizinki büyük bir ihtimal kök verir alt yaprakların kuruması doğal.

Harun Parlak 13-10-2008 11:09

Ananas üretmek isteyen arkadaşlar. Ananasın meyvesini kesip üst kısmı ayırdığınızda. Direk torfa dikerseniz yaşama yüzdesi daha fazla olacağını göreceksiniz. **** en azından her iki yöntemi deneyin. Ben her ikisinide denedim sonuç direk torfa dikdiğim başarılı oldu. Birde kışın soğuk havalarda mutlaka sıcak bir ortama alın. İSTANBUL haavasında bile soğuklarda etkilenip ölebiliyor. Don yapan gecelerde mtlaka korunmalı.

Süha Şendoğan 15-10-2008 10:54

Daha fazla sabredemeden ananası dün akşam saksıya aldım inşallah kurumaz.
Mevsim olarak pek uygun olmıyabilir ama denemekte fayda var.

Nariel 15-10-2008 14:17

Durum ananastan ananasa değişiyor. İlk ananasım harika gelişti ama daha sonraki ananas; aynı işlemleri uyguladığım ve aynı koşullarda tuttuğum ikinci ananasım daha kök veremeden çürüdü.

Süha Şendoğan 16-10-2008 12:16

Saksıyı gündüzleri balkonda akşamları içeri alıyorum yapraklar şu anda canlı ama dediğiniz gibi ananastan ananasa değişme olabilir.
Gelişmeleri izleyelim.

Nariel 25-10-2008 13:24

1 Eklenti(ler)
Benim ananas gelişmeye devam ediyor. Gün boyu güneş altında ve çok rüzgar alıyor.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025