![]() |
Sevgili Nariel,
Hafta sonu kontrol ettiğim ananas fazla su verme dolayısıyle **** ortadan fazla su verildiğinden yarı yapraklar kopmuş ama kök toprakta sağlam sence bu durumda tekrar filizlenme durumu olabilirmi yoksa durum umutsuzmu ? |
Sayın turco, bence kök sağlamsa uzun zamanda da olsa yeniden filizlenir. Fotoğraf koyabilirseniz daha net yorum yaparız.
Benim ananas bol bol sulanıyor, balkonun yağmur alan bir köşesinde, yağmur yağdığında ortası, toprağı, tabağı suyla doluyor ama bir problem yok. Yağmur olmadığı zaman da gelişigüzel ve bolca sulanıyor. |
Ben de ananas köklendirmek istiyorum ama marketteki ananasların yaprak kısımları tamamiyle kuru, hiç yeşil kısım yok, acaba bu şekilde köklenme gerçekleşebilir mi?
|
Sevgili Nariel,
Sulamayı yapan arkadaş maalesef aşırıya kaçmış bu yüzden sağlam ananas şu anda tehlikede ama yakında tekrar kendim bakıma alacağım belki yaşatma şansım olabilir. Tavsiyene teşekkürler.Sn.Bitkiseli Carefour'larda yeşil yapraklı Ananaslar bulmak mümkün. |
Bende ananas yetiştirmeğe merak sardım en yakın markete gidip birtane alacağım.
|
Arkadaşlar,
İstanbul'da ucuz Ananas arayanlar Ümraniye'deki (Ikea yanındaki) Real markette bulabilirler. Fiyatı 4,- YTL civarında. Köklendirmek isteyenlere duyurulur. |
Yalova'da yeni açılan Kipa mağazası Ananas'ta ucuzluk yapmış.Bayağı iri ananaslar 4.-Tl.civarında.
|
Ananastan meyve alabilen oldu mu acaba?
|
Dün marketten aldığım ananasın üst kısmını traşlayıp perlit-torf karışımına diktim. Çok az miktarda IBA sürdüm. Ayrıca meyvede rastladığım 3 tohumu da, farklı bir kaba ektim. Bakalım nasıl bir sonuç alacağım. Tohumdan deneyip olumlu sonuç alan var mı bilmiyorum.
|
bende bir ananas diktim ama göbeği çürümüş gibiydi tutarmı acaba.
|
Benim önceki denemelerim pek olumlu sonuç vermedi tamamen çürümesede ananas kötü görünüyor ama ne varki toprağa sıkı sıkı yapışmış durumda, sanki beni atma baharda canlanacağım der gibi.
Bende onun hatrına balkonda halen tutuyorum. |
Benim ananas da çok iyi durumda değil, yapraklarının uçları kahverengileşmiş ama göbekten yeni çıkan yapraklar sağlıklı. Sanırım çok sulamışlar, o yüzden hırpalanmış biraz.
|
Sevgili Nariel,
Ananas çok az su istiyor bence, benim ilk denememde tam su problemini hallettiğim sırada taşınma işimiz olduğundan sulama işini mecburen emaneten yaptırdık fazla sulamadan dolayı canlı ananas bir anda çürüdü gitti. |
Bence çimlenmenin hızlı olması için biraz bira içirtirsek rahatlayıp çimlenirler fazla içirmeyin kafayı bulmasınlar :eek::p
|
Dün akşam Kipa'dan meyveleri kesilmiş imha edilmek üzere bekleyen 3 ananası almayı başardım ama sorun şu bu havalarda bunları nasıl köklendireceğim.
Ayrıca sevgili Lonicera'nın sorduğu tohumdan yetiştiren varmı sorusuna pek cevap geleceğini sanmıyorum. Meyveden yetiştirmek bukadar zahmetliyse kimbilir tohumdan nasıldır, deneyen varsa buradan deneyimlerini aktarsınlar lütfen. |
arkadaşlar geçen gün gördüm, istanbul cevahir alışveriş merkezinde koçtaş alışveriş merkezinde dikilmiş anas satılıyor meyveside var. görmek isteyenlere duyrulur.
|
kartal koçtaş ta da ben bugun gördüm
29 TL idi sanırım. |
1 Eklenti(ler)
Benimde 1 ananasım var ama meyva vermiyor neden acaba,
resmini ekliyorum.. |
19-1-2009 tarihinde, köklendirici hormon uygulayıp dikmiş olduğum ananas çürüdü. Ayrıca 3 adet tohumu da çimlenmedi. Tekrar denemeyi düşünmüyorum.
|
Üçüncü kez denediğim ananas çürüdü, artık bende denemekten vazgeçtim.
|
Benimki tüm kış dışarda durdu ılıman iklimde, dış yaprakları biraz zarar görse de gelişimine devam ediyor. Yakında gübreleme yapmayı düşünüyorum (saksısını büyütmekle beraber).
|
Ben de ananastan vazgeçtim son denememde tam köksaldı derken çürüdü.Nariel'inkine bakıp avucumuzu yalarız arık.:(
|
Çürüyen bölgeleri bıçakla iyice temizleyin, çürükler ilk etapta lokal olur..Bu aşamayı geçmemişse şansınızı deneyin..
|
arkadaşlar ben yeni katıldım yanlış bişey yazarsam kızmayın.bende denedim bu ananası ama olmadı 1 haftada kökü çıktı mam uzamadı. suda bekletince de çürüdü. ne yapmam gerekir
|
bir de ricam var kökleri gösteren foto yollarsanız sevinirim
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Benim tohumdan yetiştirdiğim ananaslar da bunlar. 1 aydan fazla nemli kilitli poşet içerisinde güneş gören yerde beklettim. Daha sonra uçlanma başlayınca ıslak kağıt havlu üzerinde bir hafta kadar beklettikten sonra viyole aldım. Şimdi mini mini yapraklanmaya başladılar.
http://www.agaclar.net/forum/attachm...4&d=1244708924 |
İyi geceler herkese. Ben bu konuyu ilk defa okudum. Avakado yetiştiriliciğine bakarken böle bir olayın varlığını fark ettim. Bende aşırı çok istiyordum ananasımın olmasını. Çünkü çok sevdiğim ve beğendiğim bir meyvedir kendileri. Arkadaşlar benim sormak istediğim şey deneyimlerinizden yaralanarak acaba suda mı köklendirmek daha verimli yoksa direk toprağa ekmek mi. İnşallah yarın bir taze ananas bulurum ümiti ile bütün marketleri gezicem. Bu konu hakkında engin bilgileriniz ve deneyimleriniz ile beni aydınlatırsanız çok müteşekkir olucam.
|
2 Eklenti(ler)
Dün geziyordum bide ne göreyim tazeden bile taze bir ananas hemen kaptım. Bende ektim sonunda ananası ama ben araştırdığım bi sitede direk toprağa ekin diyordu. Bende o bilgiyi uyguladım. Çelikleme yaptım yani inşallah tutar. Kök kısmı görünene kadar kestim ve alt yapraklarını ayıkladım gelişmeleri yazmaya devam edicem. Bir kaç resim çektim şimdi onları gösteriyorum size.
Eklenti 89669 Eklenti 89670 |
Selam arkadaşlar benim ektiğim ananas tuttu galiba. Ortasından bir yaprak verdi. Ben kendi deneyimimi paylaşmak istiyorum sizlerle arkadaşlar. Ben sitede anlatıldığı gibi önce suda bekletip, sonra toprağa ekmedim. Direk çelikleme yöntemi ile toprağa daldırdım. Bu toprağa daldırma işleminden önce yaptıklarımı size anlatıyorum şimdi.
Daldırma işleminden önce başka bir sitede okuduğum gibi; 1-1 parmak aşağıdan etli tarafından kestim. 2-Geri kalan etli kısmını kestim. 3-Biraz alt yapraklarını kopardım. 4-Alt kısmından çok yavaş yavaş yukarı yapraklara doğru kestim. 5-Yukarı doğru gittikçe dikkat edeceksiniz ve kök oluşumları gibi uzantılı kısımları göreceksiniz. 6-Tam oraya geldiğinizde kesme işleminizi bırakın ve yarım gün suda beklettim. 7-Toprağa ektim onu. 3 gündür dikkat ediyorum. Yaprakları solması durdu ve orta yaparaklar çıktı. |
Ananaslar rüzgarda kalsa bir sorun teşkil eder mi? Devamlı sıcak ortam mı gerekli acaba?
|
Ben ananaslarımı yanlış yerde bakıyormuşum. Güneş olmayan yerde forumu dikkatlice taradım güneş gören yer seçmek gerekiyormuş.
|
Güneş alan yere taşıdım sanki güneş yanıkları oluştu. Bende tekrar güneş olmayan ama aydınlık köşeme taşıdım.
|
3 Eklenti(ler)
Değerli arkadaşlar uzun bi uğraştan sonra 3,5 ve nihayet 6ncı ile başarabildim..
|
Vallahi bravo!
Ben artık tepesini keserek denemeyi bıraktım. Geçen ay aldığımın içinden 3 tane tohum buldum ve onları ektim bakalım bekliyorum. |
Ben ananası önce küçük bir saksıya ektim, kökleri uzadı ve saksının altındaki deliklerden çıktı. Aldım, büyük saksıya geçireyim derken toprağı dağıldı, kokleri olduğu gibi açığa çıktı. Köklüdür, bir şey olmaz diye yine ektim ama yaprakları sararmaya başladı. Ne oluyor diye dibini eşeledim ve baktım ki kökler oldukça sağlıklı. Sizce bu bitkicağıza ne oluyor?
|
Saksıdaki ananasa bir şeyler oluyor!..
Ben ananas filizini meyveli kısımdan ayırdım, önce küçük bir saksıya ektim, kökleri uzadı ve saksının altındaki deliklerden çıktı. Aldım, büyük saksıya geçireyim derken toprağı dağıldı, kökleri olduğu gibi açığa çıktı. Köklüdür, bir şey olmaz diye yine ektim ama yaprakları sararmaya başladı. Ne oluyor diye dibini eşeledim ve baktım ki kökler oldukça sağlıklı. Sizce bu bitkicağıza ne oluyor?
|
3 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar bende uzun zamandır ananas yetiştirmeye uğraşıyorum banada yardımcı olursanız sevinirim.benim ananası 3 gündür suda bekletiyorum kenarlarından filizlenmeye başladı acaba şimdi bunu toprağa eksem olurmu
İKİNCİ RESİMDE KENARDAKİ FİLİZLER DAHA ÇOK BELLİ OLUYOR |
Sayın sancaktarizmir ben hiç suda bekletmedem ektim ve başarılı oldum. Şu an 6 ay oluyor nerde ise ve hala sağlıklı bir şekilde yaşamaya devam ediyor. Bence ekebilirsiniz bir sakınca olmaz. Sizde gördüğüm kadarı ile meyveli kısmını da bırakmışsınız. Ben oralarını tamamen kesmiştim. Kök uçları başlangıç yerleri gözükene kadar. Bir yerde öle okumuştum.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025