![]() |
Bendeki atlattı ama içerde tabii
|
|
1 Eklenti(ler)
Beni bu satıcılar çok seviyor:)
10 tohum istedim, 11 göndermiş, ayrıca 5 tohum da hediye yapmış. Kibar insanların olması çok hoş , Singapur'da da olsa :) Eklenti 549295 Bu da görüntüleri :) |
Sayın Jezebel,
Resimlerden anladığım kadarı ile tekrar tohum sipariş vermişsiniz. Acaba bir önceki fidanlarınız kışı atlatamadı mı? Yoksa sadece fidan arttırmak için mi tekrar sipariş verdiniz? Açıkçası ben de yetiştirmek istiyorum (akvaryum hobisinde bu ağaçların yaprakları sıklıkla kullanılıyor) ancak 1. taze tohum gönderecek güvenilir bir satıcı bulmak zor 2. yurt dışından getirdiğim tohum bitkiler ile kötü deneyimlerim oldupundan 1. durum daha da önemli 3. İstanbul'da yaşadığımdan kışı atlatıp atlatamayacaklarından endişe ediyorum. Acaba deneyimlerinizi paylaşabilirmisiniz? |
Şu an edindiğim tohumlara bakarak eski aldıklarım en az 3 yıllık tohummuş,
bayat olduklarından çimlenmediler.Daha önce aldığım tohumdan tek bitki edinmiştim. Maalesef o da öldü. Şu an diatomite ektiğim tohumlar var. Dış ortamda İstanbulda yetişeceğini sanmıyorum. Kışın uygun ortamda salon bitkisi olarak bakmayı planlıyorum. Fikus veya Benjamine göre daha faydalı bir bitki, kışı evde geçirebilir. Baharda bahçede yaşar. Hepsi çimlenecek olursa tecrübe edinmek için bolca malzeme olacak. Bir tanesini ormana kuytu bir yere dikmeyi bile düşünüyorum. Tecrübelerimi olduğu gibi burada paylaşacağım. |
Alıntı:
|
Tohumlar e-bayda satiliyor arkadaşlar. Hatta egzotik meyve tohumlarinin hemen hepsi orada mevcut
|
10x FRESH TERMINALIA CATAPPA -SEA/TROPICAL ALMOND SEEDS | eBay
Aldığım Satıcı bu. Tohumları taze. Iki tohumu torfa, diğerlerini de diatomite ektim. Henüz bir aksyon yok :) |
Jezebel merhaba;
Aynı satıcıda nano badem tohumuda var. Acaba bodur ağaçmı o. Ingilizce biraz sıkıntı bende o yüzden soruyorum kusura bakkma |
Alıntı:
Benim aldığım satıcı amy-lim dükkanı da Amy's Ketapang Inc satışta bir ürünü yok. Link verirseniz yardımcı olayım. |
1 Eklenti(ler)
Ilk çimlenen tohum
Eklenti 568074 Digerlerini merak edip bir tohumu ortadan güç bela kestim- çürümemiş. Yani nemli tutmaya devam 😊 |
BU mevsimde toprağı nemli tutmak (benim için en azından) bir sorun... siz nasıl başarıyorsunuz acaba?
|
Alıntı:
Bu aslında kedi kumu olarak satılıyor markasını söylemek zorundayım " ÇARLİ" Diğer marka kumlar diatomit içermiyor. Pet bardaklara diatomit içinde birer tohum koydum, bardakları da su dolu bir kabın içine koydum. Su bardağın 1/3 seviyesine kadar gelecek şekilde. Tam gölge bir yere koyup, günlük eksilen suyu ekliyorum. Sadece 2 gün unuttum, ama çok kuruma olmamıştı. Daha önce bunu tarif etmiş olmalıyım, çünkü satıcı da bu yöntemi büyük tohumlar için öneriyor. Kolay gelsin. |
Alıntı:
|
Arkadaşlar terminala kattappa Hatay gibi sıcak bir memlekette 15 fidanım seranın içinde dahi +15 derecede öldüler uğraşmaya hiç gerek yok çünkü extrem tropik bir bitki
|
Üzüldüm sayın sey,
zaten birtane çimlendi, kışın eve alırım olmazsa:( Ama daha önce de bakmıştım 9b de yaşar diyor dış ortamda. 9B zaten İzmirin iklim kuşağı. -4 dereceye dayanır yazıyor, kısa süreliğine. İlk senesi zaten evde geçirir de, sn. sey başka bir sebep öldürmüş olmasın bitkilerinizi? |
Ben topragina deniz kumu karistirdim, cunku kumsalla tropik ormanin kesistigi yerde yasiyor. Belkide o sayede kisi atlatti
|
|
|
Alıntı:
|
Tuzunu yikamadim. Bitkiden cok iyi anlamam ama ekolojik bir risk aldim, hatta kumar oynadim.
Cunku ben bu bitkinin tropik kusakta deli gibi yayilmaci olarak isgal ettikleri bazi yerleri kendi gozlerimle gordum. Adi uzerinde plaj bademi. Ve galiba aldigim risk beni kazanan taraf yapti. Bitki 3 yasina girdi, boyu da iki metreyi asti ve bu yil ilk ciceklerini verdi. Simdilik 3 salkim var. Umarim ilk yerli meyvalarini da aliriz. Resimlerini bu linkten gorebilirsiniz: https://www.facebook.com/kumes/media...1778130&type=3 |
Güzel ve faydalı meyveymiş. Benim de olsun isterdim :) Elinde tohum veya fidanı olan var mı, gelişmeleri nasıl gidiyor acaba?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Sn.Kadirne siteyi son olarak 16-02-2017 21:04 gibi ziyaret etmiş.
Yani yanıt beklemelimiyiz bilmiyorum :confused: |
Yetiştirebildikmi
Son yorum 5 yıl önce yazılmış merak ettim varmı bu ağacı yetiştirebilen bir arkadaş.
|
Zone değeri 10 -12 olarak gösterilmiş yani en fazla -1 dereceye kadar tolerans gösterebilir.
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Sayın @Jezebel arkadaşımıza sormak gerek son durum ne oldu? Çünkü epey uğraşmış bu bitkiyle. Tecrübelerinden faydalanmak gerek.
|
@jezebel acaba fidanlarınız ne durumda
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025