![]() |
Musa Velutina (Çikolata Muz)
Musa Velutina (Cüce Muz ) sadece 1,1,5 metre yüksekliğindeki boy yapar. Bu yüzden saksı içinde çok rahat yetiştirilip, salon bitkisi görüntüsü verilebilir. pembe çiçekler sırasıyla pembe turuncu bir yapı alır. Çok dekoratif olan meyveleri, olgunlaşmaya başlayınca çok parlak renkli olur. Meyvesi oldukça tatlı ve yenilebilir, ama çok çekirdekli olduğu için yemeyebilirsinizde. Musa Velutinanın gövdesi kışın aşırı soğuklardan kurusa bile kökleri -10 derecelere kadar dayanıklıdır. Mükemmel bir iç mekan bitkisi olan Musa Velutinaya ev içindede çiçek açtırıp meyve alabilirsiniz. Ayrıca Bu bitkiye bodur olması, Pembe renkli çiçekleri ve meyveleri sayesinde peyzaj uygulamalarındada kullanabilirsiniz.
|
ben de orduluyum biraz foto koyar mısın
|
Merhabalar, foruma hoşgeldiniz,
Burası satış başlığı değildir, forum kurallarını dikkatli okuyunuz, Satış için aşağıdaki linkten bilgi alabilirsiniz, http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=20266 Alıntı:
|
sayın romantik pembe çiçekli muzun tohum üretilme şansı varmı?siz tohum ektinizmi?
|
Alıntı:
2 Yıl tohumdan üretmeyi denedim ama bir türlü başaramadım. En son bir fidan temin edip, ondan üretimimi yapmaya başladım. Tohumdan üretimde dikkat edilmesi gereken durumlar var, bunlara dikkat etmek gerekir.Tohumların tazeliği ve bayatlığıda çok önemlidir. |
Musa Velutina ( Çikolata Muz )
4 Eklenti(ler)
merhaba ben musa velutina ve ejderha meyvesinin tohumunu topraga ektim fakat ben bu islerden pek anlamiyorum kilavuzunda yazdigi gibi musa velutinayi 4 gun suda beklettim 3 gun gecti ekmemden itibaren fakat bir gelisme yok:( sizce bu isleri bosverip direk fidan mi alsam.
musa velitunalarimi 2 tane plastik bardaga ektim cimlenmesini bekliyorum sulamayi spreyleyerek yapiyorum 3 gun once ektim Saksidaki resimde 10 tane ejdarha meyvesi ektim bunuda spreyleyerek suluyorum bunlar 7 gunluk kadar Kullandigim topraginda resmi asagida Ne olur yardim edin:( |
ejderha zor gibi ama muz imkansız ev ortamında tohumdan mümkün değil boşa bekleme fidan bulmaya çalış bence
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Buda tohumdan. Musa sikkimensis.
|
bari hocam;
maşallah iyi büyümüş. benim tohumdan yetiştirdiğim henüz 4. yaprağı açmadı :) |
Arkadaşlar ben de evimin balkonunda yetiştirmek istiyorum musa velutina ya da pembe muzdan elinde olan var mıdır ?
|
Baldur Garten' den aldım, benim de var artık.
Şu an üzerinde iki yaprağı var. Ona iyi bakıp güzel bir salon muzu olması için elimden geleni yapacağım. |
2 Eklenti(ler)
|
Dipten sürgün verdi, yaşasın.
Buraları sevdi;) Ödül olarak seramik bir saksı alayım ben ona:p |
3 Eklenti(ler)
Musa Velutina ( Çikolata Muz )
Eklenti 304225 Eklenti 304226 Çikolata Muz denmesinn sebebi Eklenti 304227 ;) |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Son durum;)
Eklenti 313811 Kareye sığdıramadım. Beklenen boy 145-150 cm. Pembe çiçek ve meyve beklemeye başlıyorum. |
Jezebel muzu çimlendimek için yaptığın aşamaları yazarmısın
|
Tohumdan yetişmesi mümkün değil.
Türkiyeye ulaşan tohumlar bayat ve çimlenmiyor. Kendi bitkim meyve verecek olursa mutlaka çimlendirip aşama aşama resmederim;) Saygılar. |
USDA Zone 8a: to -12.2 °C (10 °F) demşler.
Bu muz Balkanlarda bile olur. Sayın Romantik hala satıyor mu acaba? |
Alıntı:
|
Çimlendirilmesi zor ve uzun sürüyor eğer farklı uygulamalar yapmazsannız 4 ile 6 ay kadar beklemeniz gerekebiliyor. tabi ozamana kadar sulama işini düzgün yapmak zorundasınız. kimisi suyu unutuyor tohum bozuluyor. kimisi suya boğuyor ister istemez tohum çürüyor. çimlendirme denemesini yapıyorum.
|
Alıntı:
|
Bilmediğim bir sebepten dolayı öldü.
|
Meyvesinin tadı nasıl ılıman bölgelerde sahile yakın yerlerde dış ortama dikilip kendi meyvemizi almak yemek için dikilebilir mi?Meyve büyüklüğü çekirdek oranı falan nedir bilen ve tadanlar cevaplarsa sevinirim
|
Bende pembe muz siparişi verdim bakalım Bursayı sevecekmi [emoji846]
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Alıntı:
|
Benim muzumda geldi saksıya diktim bakalım olacakmı [emoji3]
[QUOTE=siflera12;1562571]Benim muzumda geldi saksıya diktim bakalım olacakmı [emoji3]
Nerden aldınız fidesini |
[quote=Babacola;1563309]
Alıntı:
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025