agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Egzotik Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/)
-   -   Kakao Ağacı (Theobroma cacao) (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/181.htm)

agozce 24-11-2012 01:16

(Şehir dışındayım, dönünce foto eklerim)

Banyo penceresi yerden 120 cm den tavana kadar buzlu cam(94.mesajda) . Ama sık sık duş alması etkili oldu diye düşünüyorum.

Duş almayı ve nemi çok seviyor.

Plantae 24-11-2012 13:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi agozce (Mesaj 1053456)
(Şehir dışındayım, dönünce foto eklerim)

Banyo penceresi yerden 120 cm den tavana kadar buzlu cam(94.mesajda) . Ama sık sık duş alması etkili olur diye düşünüyorum.

Duş almayı ve nemi çok seviyor.

duş alması ve nem ile ilgili yazdıklarınıza kesinlikle katılıyorum
siz kakaonuza mükemmel bir ortam hazırlamışsınız sulama nem ve sıcaklık kakao yetiştirmedeki anahtar kelimeler çeşitli kaynaklardan okuduklarım ve 6 aydır test ettiğim kadarıyla.
kakaolar için düzenli sulama ve ortamın nemli olması kesinlikle gerekli ve bitkinizi yeterince sulasanız bile ortam nemi düştüğü zaman kakaoların büyümesi çok yavaşlıyor hatta duruyor.
iç mekanda artık ısıtma sistemleri devreye girdiği için nem oranları ilerleyen günlerde %20 lere kadar düşecektir iç mekanlarda ki bu durum aslında insan sağlığı içinde uygun değildir bu yüzden artık hem kendimiz hemde bitkilerimiz için bazı tedbirler almak gerekecektir.
öncelikli tavsiyem tüm arkadaşların ortam sıcaklığını ölçmek bir termometre ve nem ölçmek içinde bir higrometre temin etmesidir ve bu tip cihazların bu işi yapan firmalardan alınmasını tavsiye ederim çünkü piyasada işe yaramaz cihazlarda mevcut.
düşük neme çözüm olarak sanırım hava nemlendirici adı altındaki cihazlar yeterli olacaktır ve artık bitkilerimiz içinde ayrıca bir tane almak gerekiyor gibi görünüyor
ayrıca bunun yanında özellikle nem sever bitkilerinizi sıkça spreylemekte çok faydalı olacaktır.

Charlaux 24-11-2012 13:41

Merhaba arkadaslar,
Aranızda kakao celıgı yollayabılecek bırı var mı acaba,tohum aldım kar etmedi :(

Plantae 24-11-2012 13:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux (Mesaj 1053602)
Merhaba arkadaslar,
Aranızda kakao celıgı yollayabılecek bırı var mı acaba,tohum aldım kar etmedi :(

çelik alabilecek boyutlarda fidanım yok.
canlı tohum bulmak gerçekten çok zor verdiğniz paraya mı yanarsınız tohumların çimlenmemesi sonucu zaman kaybınıza ve moralinizin sıfırlanmasına mı yanarsınız.

Charlaux 24-11-2012 18:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Plantae (Mesaj 1053607)
çelik alabilecek boyutlarda fidanım yok.
canlı tohum bulmak gerçekten çok zor verdiğniz paraya mı yanarsınız tohumların çimlenmemesi sonucu zaman kaybınıza ve moralinizin sıfırlanmasına mı yanarsınız.

Katiliyorum,tohum isi cidden cok zor ve moral bozucu,tabi insanin ektigi seyin cimlenmesi de ayri bir zevk.Dolayisiyla cozumu celikte buldum,en azindan celigi yasatmak ta bir ugras bir emek.Dogrudan satin alinmis kakao fidani bana fazla duygusuz,emeksiz geliyor ama :rolleyes:

agozce 24-11-2012 23:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux (Mesaj 1053602)
Merhaba arkadaslar,

Henüz o büyüklükte kimsede yok sanırım. Bendekiler bu bahar budanacak, köklendirmeye alacağım. Tutarsa söz senindir..:)

Tohumların tadına baktın mı? Bende tadını merak ediyorum..:)

Charlaux 29-11-2012 21:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi agozce (Mesaj 1053842)
Henüz o büyüklükte kimsede yok sanırım. Bendekiler bu bahar budanacak, köklendirmeye alacağım. Tutarsa söz senindir..:)

Tohumların tadına baktın mı? Bende tadını merak ediyorum..:)

Tesekkur ederim sn.agozce,o zaman insallah tutar diyelim.

Tadina bakma firsati bulamadim cunku kokusu pek cezbetmedi,galiba taze degildi tohumlar bir garipti yani ama isterseniz size yollayabilirim kalan tohumlari.

Plantae 12-01-2013 00:26

1 Eklenti(ler)
Kakaoların son hali
son iki üç aydır edindiğim tecrübeler şunlar kesinlikle ortam nemi yüksek olacak
birbuçuk ay önce resimdeki kakaoların 3 tanesinin birarada bulunduğu küçük pottan 4litrelik saksılara aktardım kökleri çok narin çok dikkat istiyor değişim esnasında şükür ben zaiyat vermedim zaten okuduğum kadarıyla kendi doğasında kakao meyveleri toplanırken ağacına çıkılmadan toplanıyormuş kökleri narin olduğu için ve şaşırtma esnasında bunu daha iyi anladım.
resimlerdeki sarı yaprakların sebebi yeterli güneş ışığı olmayan bir yerde olmaları.

Alpin22 14-04-2013 00:00

Taze kakao ve kahve tohumlarını ben tropikalfidan.com dan aldım ve hepsi büyüdüler. Eger isterseniz kakao meyvesini de getirtiyorlar,içerisinden yaklaşık 40 adet tohum çıkıyor.Fiyatı da 40 dolardı ben aldıgımda..

Plantae 25-05-2013 22:00

elimdeki kakao fidanlarının 2-3 tanesini bakabileceğini düşünen arkadaşlara vermeyi düşünüyorum biraz nazik bir bitki olduğu için tecrübeli arkadaşlar daha iyi olacaktır.

Charlaux 24-06-2013 17:07

3 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaslar,
Sn.Plantae'den gelen kakao fidanim icin bir yer sectim ve oraya koydum ancak sanki sararmalar oluyor gibi.Fidani her gun suluyorum ve iki tane yer secenegim var,hangisini secmeliyim sizce ?
Tesekkurler

erdemveli 03-07-2013 10:05

merhaba bende stevia yetiştiriyorum eger arzu ederseniz kakao fidesi karşılığında stevia fideleri verebilirim

erdemveli 03-07-2013 10:07

bende kakao fidesi istiyorum size stevia fidesi verebilirim

madamx 13-07-2013 16:43

bana kuzenim hediye olarak bir fide verdi. çok faydalı bilgiler buldum başlıkta, yeni taşındığım ev bahçeli ve artık daha fazla forumla ilgileneceğim. ama ben şunu merak ediyorum.

bir sitede tohum türlerinden bahsedilmiş,
"Kakao ağacının üç farklı türü bulunmaktadır. Günümüzdeki ekim alanlarında görülen ağaçlar bu üç türün bilerek ya da tesadüfen türetilmiş olup her birinin kendine has özellikleri bulunur. Criollo türü, kakao ağaçlarının atası olarak bilinir ve çok ince kabuklu meyveler verir. Kakaosu solgun renkte ve kendine has bir aromalıdır. Bu türün az ürün verdiği ve çok narin olduğu bilinmektedir. Forastero daha dayanıklı, ekimi daha kolay olan ve daha fazla ürün veren bir ağaç türüdür. Kakao meyveleri daha kalın ve kaba kabukludur ve keskin aromaya sahiptir. Forastero ağacından elde edilen kakaoya çoğu zaman dökme kakao adı verilir çünkü çikolataya tipik ve tanınan temel kokusunu verir. Bu nedenle bu kakao çikolataların çoğunluğundaki temel maddedir ve çoğu zaman kakao karışımının %80′ini oluşturur.
Trinitario , diğer iki ağacın melezidir ve her ikisinin özelliklerine sahiptir: keskin ama rafine bir aromaya sahiptir ve en önemlisi, ekimi çok kolay, mahsulü iyidir."

kaynak: kakao ağacı | Kakao Yağı

acaba benim elimdeki kakao fidesinin tohumu hangi cins olabilir.

denizinkizi 10-10-2013 10:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Plantae (Mesaj 1160704)
elimdeki kakao fidanlarının 2-3 tanesini bakabileceğini düşünen arkadaşlara vermeyi düşünüyorum biraz nazik bir bitki olduğu için tecrübeli arkadaşlar daha iyi olacaktır.

ben 1 tane alabilirim eğer vermeyi düşünürseniz.

seröz 19-11-2013 12:55

Tohum ya da fide göndermek isteyen varmı acaba? serdalozbek2905@gmail.com

enuma elish 23-12-2016 16:03

Kakao'cular ne alemdesiniz?.. herkes susmus :/
Bitkileriniz saglamdir hala umarim..

Ben de isterdim yetistirmek ama kendime hic guvenmiyorum, herkes narinliginden bahsetmis zira..
En azindan siz guncelleseydiniz de, benim gibiler de buradan seyretseydi keske..
Yine de herkese kolayliklar..

evandevan5 24-04-2017 10:20

BEN cumartesi günü cukulata festivalinden 2 tane çekirdek aşırdım açaba eksek cıkarmı?

divitsizhokka 30-12-2017 17:59

Kakao fodanı almak istiyorum. Önerebileceğiniz bir yer var mı?

Kerem Örenç 15-01-2018 20:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi divitsizhokka (Mesaj 1526676)
Kakao fodanı almak istiyorum. Önerebileceğiniz bir yer var mı?

KAKAO FİDANI

acemi ciftci 03-06-2018 13:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kerem Örenç (Mesaj 1528174)

Maalesef uzun suredir stokta gorunmuyor. Fiyat bilgisi de yok.

KolanYağı 24-02-2019 13:37

Kakao ağacı zor bir bitkidir, kahve ağacı gibi kolay bir bitki değildir, oğlak dönencesi ve yengeç dönencesinin ekvatora uzak olan bölgelerinde bile yetiştirilmesi söz konusu dahi olmayan bir bitkidir, serada bile yetişmez. Ekvatora en uzak 17 derece enlem uzaklık sınırına kadar yetişebilir.

Tapatalk 06-03-2019 22:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KolanYağı (Mesaj 1560267)
Kakao ağacı zor bir bitkidir, kahve ağacı gibi kolay bir bitki değildir, oğlak dönencesi ve yengeç dönencesinin ekvatora uzak olan bölgelerinde bile yetiştirilmesi söz konusu dahi olmayan bir bitkidir, serada bile yetişmez. Ekvatora en uzak 17 derece enlem uzaklık sınırına kadar yetişebilir.

Bilgi çok yanlış, adanada gözümle gördüm, serada bile değildi üstelik meyveleri bile vardı, hiç birşeyden haberiniz yok.

Gismailo 04-06-2019 17:50

Merhabalar kakao fidesi siparisi verebileceğim bir iletişim alabilme konusunda yardımcı olabilirmisiniz

tropikalist 27-06-2019 15:36

tapatalk eğer ağaç sahibine ricada bulunsan bana bir
çelik alıp yollayabilir misiniz lütfen hemde kendinizede bir adet çelik alırsınız

chandler06 28-06-2019 14:04

Türkiyede tutar mı ?

tropikalist 29-06-2019 14:29

chandler06 evde bakarsan neden olmasın

tropikalist 29-06-2019 14:31

sn.gidmailo bende uzun zamandır arıyorum ya yok **** bitmiş oluyor eğer bulursan banada haber verirsen sevinirim. uygun boya gelince bana çelik verirsen daha çok sevinirim

chuckybebek79 05-08-2019 19:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tropikalist (Mesaj 1573082)
mwrhaba kakao tohumu nasıl ekilecek yakın zamanda tohum almayı düşünüyorum direkt ekecek miyim yoksa dışındaki beyaz kısım soyulacak mı yazarsanız sevinirim

Yabancı bir sitede toprağa ekip üzerine naylon kapatın diyor ( sera ortamı ) , yüzeye yakın olmalı çok derinde olmamalı.

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

OneeydiGız 03-10-2019 19:56

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tapatalk (Mesaj 1561830)
Bilgi çok yanlış, adanada gözümle gördüm, serada bile değildi üstelik meyveleri bile vardı, hiç birşeyden haberiniz yok.

İnsanları yanlış yönlendirip kul hakkına girmemelisin, adana tipik akdeniz iklimi kategorisinde bile değildir, tuhaf değişken bir iklimi vardır, kışlar dondurucu yazlar ise arap yarım adasından bile daha sıcak vede kuraktır. Kakao yarı gölgede ve değişken olmayan ılık bahar havası gibi ve sürekli yağmurlu havaları sever, ülkemizde böyle tarife uygun bir iklim çeşiti bulunmamaktadır, yazları yağışlı olan bölge ancak karadeniz bölgesidir, fakat kışlar orada akdeniz gibi serindir, hatta dahada soğuktur. Yok eğer iddianda ısrarlıysan gps fotosu atta inanalım.

Üzgünüm, bazı egzotik bitkilerin örtü altında bulunsa bile akdenizde hayatta kalma şansı olsada, bazı türler var ki, akdenizde hayatta kalamazlar. Kakao ağacı, belki toprak altı ısıtmalı seralarda sadece hobi amaçlı küçük çaplı yetiştirilebilir, adaptasyon ihtimali imkansızdır.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025