agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Egzotik Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/)
-   -   Papaya (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/17931.htm)

Mr papaya 17-02-2014 21:37

bizim burdada 1 gece -6 ya dustu sicaklik bir suru agacim zarar gordu ama buyuk cogunlugu halen yasama tutunuyorlar. meyveler olgunlasinca tohumlarindan yardimci olmaya calisirim.

In God We Trust 18-02-2014 10:01

Sizin tohumlardan yetişen bitkiler soğuğa daha dayanıklı olur diye tahmin ediyorum

Mr papaya 19-02-2014 07:59

evet benim dusuncemde ayni yonde bazi agaclarin disardaki ikinci yili. bu kisida atlatti sayilirlar.

bu seneki tohumlarindan cok umutluyum.

In God We Trust 20-02-2014 10:39

Umarım bu bitkiyi de adapte edebilir ülkemize kazandırırız.İstanbulda bahçemde 1 adet en azından olsun istiyorum.

Mr papaya 20-02-2014 11:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi In God We Trust (Mesaj 1251274)
Umarım bu bitkiyi de adapte edebilir ülkemize kazandırırız.İstanbulda bahçemde 1 adet en azından olsun istiyorum.

iki yildir uzerinde calisiyorum ilk yil buyuk kismini soguk vuruyor yapraklari kuruyor eger yapraklari kurudu diye cekerdsen diplerinden. gogdeyle birlestikleri yerden curuyorlar.

kisa kesersen yine curuyorlar ya hic ellemeyeceksin **** en az 30 cm uzagindan keseceksin gogdeye olan uzakliginda kurumus yapraklarin.

eger meyveyi soguk vururusa meyve koyu yesile donuyor ve meyveden beyaz krem kivaminda bir sivi cikiyor bu sivi ayni zamanda kozmetikte el ve dudak kremi yapiminda kullaniliyor, normalde bu sivi meyvelerden sagim yapilarak elde ediliyor.

kisin ozellikle diplerinde su gollenen agaclar kokten kuruyorlar drenaj sart.

ilk kisi atlatan agaclar ikinci sene kirilacak kadar cok meyve veriyorlar.

bu sene benim bahceyi dolu vurdu meyvelerin %90 i zedelendi ufak zedeleri meyve her ne kadar kapatsada zamanla oralarindan yumusamaya basladilar.

ben bu yesil meyveleri toplayip turssunu yaptim tursusu kelek tursusu gibi oluyor ama papayalar kelek gibi civimiyor halen sert kivamlarni muhafaza ediyorlar. tat olarak gayet guzeller.

bir kac yik sanirim meyvelerden tohm alip dikip tohum alip dikersem bizim iklime uyum saglatacagim.

In God We Trust 25-04-2014 11:37

Sayın özgür dönmez fidan satışına başlayacak mısınız?Bir de papayada tozlaşma nasıl oluyor?Kendine verimli mi?

seröz 11-06-2014 09:24

1 Eklenti(ler)
Yılmadan denemelere devam ediyorum inşallah bunu yaşatabilirim.

Eklenti 501339

Charlaux 11-06-2014 09:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozgur_donmez (Mesaj 1251290)
iki yildir uzerinde calisiyorum ilk yil buyuk kismini soguk vuruyor yapraklari kuruyor eger yapraklari kurudu diye cekerdsen diplerinden. gogdeyle birlestikleri yerden curuyorlar.

kisa kesersen yine curuyorlar ya hic ellemeyeceksin **** en az 30 cm uzagindan keseceksin gogdeye olan uzakliginda kurumus yapraklarin.

eger meyveyi soguk vururusa meyve koyu yesile donuyor ve meyveden beyaz krem kivaminda bir sivi cikiyor bu sivi ayni zamanda kozmetikte el ve dudak kremi yapiminda kullaniliyor, normalde bu sivi meyvelerden sagim yapilarak elde ediliyor.

kisin ozellikle diplerinde su gollenen agaclar kokten kuruyorlar drenaj sart.

ilk kisi atlatan agaclar ikinci sene kirilacak kadar cok meyve veriyorlar.

bu sene benim bahceyi dolu vurdu meyvelerin %90 i zedelendi ufak zedeleri meyve her ne kadar kapatsada zamanla oralarindan yumusamaya basladilar.

ben bu yesil meyveleri toplayip turssunu yaptim tursusu kelek tursusu gibi oluyor ama papayalar kelek gibi civimiyor halen sert kivamlarni muhafaza ediyorlar. tat olarak gayet guzeller.

bir kac yik sanirim meyvelerden tohm alip dikip tohum alip dikersem bizim iklime uyum saglatacagim.

Tohumdan yetistirilen ya da ulkeden aldiginiz tropik bitkileri yetistirmek her zaman dahakolay oluyor. Hindistancevizi mesela Praktiker'den aldigim 1-2 senedir saglikli bir bicimde yasarken yurtdisindan getirdigim oldu maalesef,ayni yer ama farkli sonuc.Elbette adaptasyon saglanabilirse ki en az 2 yil suruyor o zaman rahatlayabilirsiniz.

Mr papaya 12-06-2014 08:19

papaya adaptasyonu

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux (Mesaj 1294560)
Tohumdan yetistirilen ya da ulkeden aldiginiz tropik bitkileri yetistirmek her zaman dahakolay oluyor. Hindistancevizi mesela Praktiker'den aldigim 1-2 senedir saglikli bir bicimde yasarken yurtdisindan getirdigim oldu maalesef,ayni yer ama farkli sonuc.Elbette adaptasyon saglanabilirse ki en az 2 yil suruyor o zaman rahatlayabilirsiniz.

papaya da durum don ve diger dis etkenlerden en az etkilenen ve en cabuk meyve veren tur ve agaci secerek onlardan gelecek meyvenin tohumundan alip yetistirmek ve bolge sartlarna en uygun turu havuzdan almak gerekiyor.

2 sene once diktigim 50 agactan 10 tanesi bu gectigimiz kis -6 ya bir gecelik dusmeden dolayi kurudular. gecen sene giktigim 300+ agactanda 100 tanesi filan hayatta kaldi kaybin cok olmasinin sebebi tarlanin kis boyu camur kalmasi -6 derecelik bir gecelik sicaklik ve tenis topu buyuklugundeki dolular oldu

bu sene daha iyi bakacagim papayalara. bir daha ki dikecegim tarlayi drenaj kanallarni ve agac lari dikecegim ttumsekleri onceden ayarlayacagim.

boylelikle taban suyundan olumlerin onune gececegim.

soguk taban suyu ve agaca fiziksel mudahalenin disinda en buyuk agac dusmani Salyangoz ve sumuklu bocekler.

saygilar.

seröz 28-06-2014 16:14

1 Eklenti(ler)
Eklenti 505336

aydindeniz 01-09-2014 13:37

elimde tohumdan kendi yetiştirdiğim papaya fidanlarım mevcut, farklı türlerle takas yapmayı düşünüyorum. takas yapmak isteyen var mı?

NaciG 10-09-2014 12:28

1 Eklenti(ler)
Evet tohumdan ürettiğim Papayalardan sadece ikisi yaşayabildi...

Mr papaya 11-09-2014 00:19

kisin disarda birakmayin halen cok tazeler ilk don da gitme ihtimalleri yuksek. mayista bu resimlerdeki boyda olanlar kasimda meyve veriyorlar.

benim agaclardan gecen seneki doludan ve dondan hayatta kalanlarin tekrardan bu yil meyveleri var. ama gecen yilki kadar cok degiller.

redbullah 21-10-2014 14:22

Youtube de gördüğüm bu videoda,adeta kurs verir şekilde öğrencilere PAPAYA bitkisinin belini kırma öğretiliyordu.Başka videolardada bu şekilde yapılarak yan yatmış papayalar gördüm.Acaba bitkiye ne faydası olabilir,bir türlü akıl erdiremedim.

https://www.youtube.com/watch?v=GSUq5u5WwHo

NevzatDemir 03-12-2014 18:35

Papaya fidanı isteyenlere fidan satışı yapabilirim cinsi caricadır ben papaya fidanları ile ilgili olarak 5 yıldır çalışmaktayım isteyenlere bilgi desteğide verebilirim AYRICA PAPAYADAN YAPILAN REÇEL DE MUHTEŞEM BALDAN BİLE DAHA DEĞERLİ YAPRAĞINI ET YUMUŞATMADA TOHUMUNUDA YARA İYİLEŞTİRMEDE KULLANABİLİRSİNİZ

Mr papaya 06-12-2014 11:49

Datca da acik alanda papayalar

3 Eklenti(ler)
bunlar bizim bahceden. bunlar defolu olanlar malum gubresiz ilacsiz yetistiriyoruz arada mutlaka defolular cikiyorlar. ilginctir en erken defoluluar yetisiyorlar ama tatlari mukemmel.

iletisime gecmek isteyenler netten LakeHouseDatca diye araya bilirsiniz beni.

Mr papaya 07-12-2014 15:13

Datca dan papaya resimler

5 Eklenti(ler)
bunlar bazilari 1-2-3 yasinda agaclarin meyveleri resimler 7/12/2014

baymen82 08-01-2015 06:02

bunu nereden temin edebiliriz. ben manisa da yasıyorum.

Mr papaya 09-01-2015 02:07

Papaya Fidani

Mart ayinda dikilmeye hazir 20cm ile 1m arasinda fidanlar mevcuttur. fidanlar datcadan elden alina bilirler.

fidanlar datca ve benzer iklimde olan yerlere climatize dirler. yillardir kendi bahcemde yetistirdigim soguga dona ruzgara ve doluya dayanana agaclarin tohumlarindan uretilmis Fidelerdir.

fideler uygun sicaklikta ve nemde dikildiklerinden ititbaren 7 ay sonra urun vermeye baslarlar.

erkek ve disi olarak dikilmelidirler 25 disiye 1 erkek yeterlidir.

fideler yerinde 25tl den baslamaktadirlar.

ilgilenenler. 05317241769

Nif@egzotik 07-02-2015 16:39

Papaya tohumlarını meyveden aldıktan sonra güneşte kurutarak sakladım.Tohumları birkaç gün çimlenmesi için beklettim fakat her hangi bir tohumda patlama olmadı. Viyol lere alıp bekliyorum ama hala bir hareket yok yanlış **** atladığım nokta neresi yardımcı olur musunuz.

mclog 28-04-2015 11:58

Ektiğim tohumlar 1 ay içerisinde filizlendi (5'de 4 başarı oranı). Şuan iki yapraklar. Ekim öncesi herhangi bir işlem yapmadım. Ekim sonrası saksının üstünü streç film ile kapatmıştım.

Papayanın sıcak ve güneş istediğini okudum. Az suya ihtiyaç duyduklarını, yine de meyvelenme döneminde daha fazla su ile daha büyük meyveler edilebileceğini okudum (kaynak: Untitled1). Diğer yandan aşırı sulama sonucu kök çürümesi yaşayabiliyorlarmış.

Papaya belli bir boya geldiğinde yapılacaklar aşağı yukarı belli. Yeni çıkan filizler için durum bundan farklı mıdır? Fazladan dikkat edilmesi gereken hususlar var mı?

Ben balkonda yetiştiriyorum. Güney-batı açılı bir balkon ve öğlen güneşine oldukça çok maruz kalıyor. Genç filizlerin bu güneşten olumsuz etkilenir mi, yoksa bitkinin avantajına mıdır?

bari 10-06-2015 11:58

1 Eklenti(ler)
Babaco meyvesi. Saksıda meyveler biraz küçük oldu.

hasan_26 10-06-2015 21:09

çok güzel

ngunduz71 07-09-2015 15:47

1 Eklenti(ler)
babaco meyveleri irileşmeye başladı.

Turunçgil 20-09-2015 13:56

Merhaba ; Zengarden'dan papaya tohumu alacağım güvenilir midir,çimlenebilir tohumlar mıdır, oradan alan var mı acaba daha önce ?

Şükufezar 02-11-2015 19:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Turunçgil (Mesaj 1411129)
Merhaba ; Zengarden'dan papaya tohumu alacağım güvenilir midir,çimlenebilir tohumlar mıdır, oradan alan var mı acaba daha önce ?

Zengaden'dan 3 türünün tohumunu da aldım. Yakın zamanda aldığım için hepsini ekip heba etmek istemedim. 4 tane carica papaya ektim. 17gün içinde çimlendi biri. Diğerlerini bekliyorum.

Turunçgil 03-11-2015 21:44

Sn Melikd ; Cevabınız için çok teşekkürler :) İyi yetiştirmeler...

Mr papaya 10-11-2015 17:38

forum a dondum

selam arkadaşlar uzunca bir ardan sonra foruma dondum. ipad **** iphone uygulaması varmı sitenin papayaların resimlerni eklemek istiyorum

seröz 04-01-2016 12:12

1 Eklenti(ler)
Eklenti 591322

kutsalangemon 28-04-2016 11:25

Bu siteye göre -6.6 C ısıya kadar direnci var. Bu durumda Ege ve Akdeniz kıyılarında dış mekanda çok rahat yetişebilir ama İstanbul için bazı günler koruma gereksinimi olmalı diye düşünüyorum yılda 1-2 gün kırk yılda bir de olsa -6 derece altını görüyor İstanbul.

Papaya, Mamão, Melon Tree Carica papaya

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025