![]() |
Böyle bir fidan yeter. Video da tarçında tanıtılıyor da diğer meyveli bitkiler neydi acaba?
|
Alıntı:
http://www.marthastewart.com/portal/...005b09a00aRCRD |
Teşekkür ederim, Sayın Plantae,
|
2 Eklenti(ler)
Sn. Yeşilseven
Tohumlarınıza ait gelişmeler ekteki fotoğrafta yer almaktadır. Senegal Papaya |
Muharrem bey desenize sitedeki bir çok arkadaşa gün doğdu :)
|
Alıntı:
|
Bu işlere bende adayım, kısmet bakalım dünyayı küçültmeye bitkilerle katkı yapacağız.
|
Arkadaşlar başarılar.
Bu arada videoda olan saksıdaki papaya çok hoşuma gitti.Çok güzel bir video .Paylaşım için teşekkürler. |
Eğer saksıda yetişebiliyorsa ben de talip olabilirim
|
Alıntı:
Saksıdan önce sıcak bir ortama ihtiyaçları var, aksi takdirde yaprakları dökülüyor,şuan 20-25cm boyunda Papayalarım serada çeliklerimin bulunduğu ısıtıcı filmlerin üzerinde bulunuyorlar, guavalarda bu aylarda bile büyüme mevcut papayalar ise biraz beklemedeler. Saksısının geniş olması gerektiğini biliyorum. |
sayın mtuncer54
bende papaya çimlendirmeye uğraşıyom. yaklaşık 20 gün oldu, hala papayalardan ses seda yok . çimlendirme kapların da öylece duruyorlar şimdiye kadar çimlenmesi lazım değilmiydi. saygılar... |
Alıntı:
Papayalarda değişik türlere sahip en kolay çimleneni bana göre Senegal Papayalar olmuştur daha doğrusu ben daha kolay çimlendirebildim. Bazı tohumlarda problemle karşılaşılabilmektedir ama yinede umutsuz olmayın 20 gün ideal bir süre bundan sonraki 10 gün içerisinde çimlenmesi olasıdır. Tohumlarınızı ektiğiniz kaplar kaç C derecede muhafaza edebiliyorsunuz. Elimdeki Senegal papaya ve senegal guavalar dan çok güzel sonuçlar elde ettim, tohum temini konusunda bu türleri tercih etmenizi tavsiye ederim. Isı olarak gece gündüz 18-22 C derecede toprak ısısını koruyorum. |
bende ki papaya tohumları bangladeş ten geldi, ben toprağa ekmedim çimlendirme kabındalar sıcaklık ta gündüz ortalama 26 gece de 15 civarı dır. guavalar çimlendi. biraz daha bekleyelim o zaman mtuncer54. ilginize teşekkürler....
|
Alıntı:
|
Alıntı:
sayın mtuncer54 ; evet çimlenmeye başladılar o kadar mutluyum ki, hiç çıkmıcaklar zannetmiştim. iyi geceler. |
Alıntı:
|
papaya saksıda
1 Eklenti(ler)
|
Saksıda olabilecek meyveler arasında bu da bir örnek
|
Saksı da yetişmesi çok güzel ben de bir sürü papaya tohumu ektim umarım çimlenirler:)
|
Merhaba ben tohumlarından aldım fakat nasıl çimlendireceğimi bilmiyorum::S
|
Benim tohumlardan haber yok. 20 gün oldu.
|
Papyalar büyüdü!
Meyve bekliyorum, çok su istiyorlar hergün sulamak gerekiyor. Saksıda ve serada olduklarından mı acaba. |
Sn Nariçi, foto ekler misiniz? Saksıda olduğu için aşırı su ister, biz serada 4-5 günde bir suluyoruz, direk toprağa dikili.
|
Ben de bir veya ikisini dikmeyi düşünüyorum ama kökleri çok hassas. Kırılır diye korkuyorum. Boyları 1,5 metre oldu. F.Çekersem eklerim.
|
benim papayalar da 35- 40 cm oldu. daha saksıdalar toprağa almadım sera yapınca alacam.
|
2 Eklenti(ler)
Geçen sene Mutlu abiden aldığım papaya baya büyüdü. :)
İşte resimleri; |
Bahçede kış soğuklarına dayanabildi demekki. Benimkiler buyıl ektim haziranda şaşırtma yaptım. İki metre boya ulaştılar.
|
Evet zaten çok rüzgar almayan ,korunaklı bir yere diktim. :)
|
metro marketde papayanın meyve olarak tanesi 7,5 lira ..bu kadar pahalı oldugunu bilmiyordum.fidanı alacak olsam fiyatı ne kadar olabilir...?
|
1 Eklenti(ler)
Papayalardan görüntü.
Eklenti 168901 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025