![]() |
arazide değişik lokasyonlara diktim, yarı gölge ortamda iyi boylanıyor.
|
Bu aralar işlerin yoğunluğu yüzünden fazla ilgilenemedim, kendi anaçlarımız 1,5 metre boyundalar ve çok neşeliler herhalde Türkiyedeki ilk meyveleri alacağız gibi, satışta 30-40 cm lik fidanlar az miktarda mevcut,
|
1 Eklenti(ler)
araziye diktiklerimden bir tanesi,coşmuş durumda.
|
3 Eklenti(ler)
1-1,5 Yaşındaki anaç Ölü adamın parmakları fidanlarımız saksıdalar, Türkiyedeki ilk meyveleride büyük bir ihtimalle bunlardan göreceğiz,
|
Elinizde tohum var mı ya da fide?
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Buradaki bir Cin Sarayinin bahcesindeki Agactan topladigim meyveler.
Yemeye hic cesaretim yok ama dilimle tadina baktim da, tatlimsi gibi geldi. |
Korku filmi ismi gibi:) bugüne dek bilmiyordum böyle bir meyvanın var olduğunu, bundan sonra bilmesemde olur :) ürkütücü..
|
Alıntı:
Yesil fasulyenin ya da, yesil baklanin degisik bir versiyonu gibi dusunun. Bakla ile fasulyeden tek farki; icindeki az miktarda bulunan peltemsi sivisi. Geri kalani da tohumlari zaten. Ama yinede aliskin olmadigimiz bir meyve ve lezzet oldugu icin insan yemeye cekiniyor. :) |
Korku filmi ya da gerilim romanı ismi gibi...
Meyvelare bak. Hakediyor ismini... Ama şöyle de bir şey var. İsmi daha farklı olsaydı meyveleri gördüğümde bu kadar garip olmazdım. İsim şartlandırıyor insanı. Iyyyy. Meyvelere bak... =) |
İsmi ne olursa olsun o meyveler benim aklıma hemen...yok hayır diyemeyeceğim, düşünmesi bile yetti.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Diğer yaygın adı, "Blue Sausage Tree (Mavi Sosis Ağacı).
|
Bahardan beri bahçeme ekeceğim deyip hep erteliyorum.Hem bulunduğum bölgede hem bahçemde çeşitlilik artsın istiyorum o yüzden ekeceğim inşallah mart gibi.
|
Alıntı:
|
:(:( hiç iştah açıcı görünmüyor!
|
5 Eklenti(ler)
Arkadaslar, Olù adamin parmaklari ya da Mavi sosis agaci meyvelerinin olgunlasma asamalarinin zaman,
zaman fotograflarini cekmistim. Meyveler zamanla nasil renk degistiriyor, gormenizi istedim. |
Sayın tohumcu Nilgün fotoğraflar çok güzel tebrik ederim devamı da gelir umarım.
|
Gerçekten güzel. Ellerinize sağlık.
|
5 Eklenti(ler)
Arkadaslar, fotograflar Bruksel Botanik Parktan.
|
5 Eklenti(ler)
Fotograflarin devami.
|
5 Eklenti(ler)
Arkadaslar, bu egzotik meyvenin ciceklerini ilk defa gordùm,
cicek rengi sari ve yesil arasi tonlarda, salkim salkim. Fotograflari 19-04-2014 tarihinde cektim. |
ülkemizde yetiştirip meyvesini alan yokmu? tadı hakkında yorum yapabilecek.
soğuklara dayanıklı sanırım. yorumlara göre siparişime ekleyeceğim. |
1 Eklenti(ler)
Meyve yok ama büyütüyoruz..
|
1 Eklenti(ler)
bu senede meyvesiz geçti. :-)
|
nihayet dünya gözüyle gördük. ölünün parmaklarını. : )
|
merak ediyorum. fakat sipariş vermeye cesaretim yok. bi dünya fidan parası artı kargo parası ödüyorsun ya paramparça geliyor ya da yabancı bi ot çıkıyor. paranamı üzülcen emeğinemi.
|
Türkiyede hasat edilen ilk meyveler,
Botanik Market seralarında anaçlarımızdan bol miktarda meyve aldık, |
1 Eklenti(ler)
Ölü Adam,
Türkiyede hasat edilen ilk meyveler, Botanik Market seralarında anaçlarımızdan bol miktarda meyve aldık, |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025