agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Egzotik Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/)
-   -   Kahve Ağacı (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/11988.htm)

Tapatalk 06-03-2019 23:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi evandevan5 (Mesaj 1554857)
benim 3 kahve bitkim de kaloriferin yanında zaten istanbul ikliminde dışarda yaşayacağını sanmıyorum.
3 günde bir su veriyorum.dalları kalınlaşsın diye haftada bir rüzgara çıkartıyorum 2-3 saat bazen almayı unutup gece de kalıyor bu sefer yaprakları büzüşüyor

bunu denesek olurmuki?

siflera12 07-03-2019 06:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eomer07 (Mesaj 1553351)

Kahveniz ne durumda bir gelişme gösterdimi merak ettim [emoji3]

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

AcuzeHanımTeyze 07-03-2019 14:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi siflera12 (Mesaj 1561849)

Nezamandan sonra tehlike geçiyor, direnç kazanması için kaç yaşını doldurması gerekli?

siflera12 07-03-2019 14:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AcuzeHanımTeyze (Mesaj 1561915)
Nezamandan sonra tehlike geçiyor, direnç kazanması için kaç yaşını doldurması gerekli?

En iyisi tohumdan yetiştirmektir çünkü tohumdan yetişen bitkiler daha iyi adapte olur , fidan içinse Akdeniz'de bir tehlike yok ama diğer bölgelerin sahil kesimlerinde kışın koruma altına alınabilir.

AcuzeHanımTeyze 07-03-2019 14:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi siflera12 (Mesaj 1561917)
En iyisi tohumdan yetiştirmektir çünkü tohumdan yetişen bitkiler daha iyi adapte olur , fidan içinse Akdeniz'de bir tehlike yok ama diğer bölgelerin sahil kesimlerinde kışın koruma altına alınabilir.

Cevabınız için teşekkürler. Ben kauçuk ve fıstık çamı getirmiştim izmirden, eskişehirde biraz evde büyüsün bahçeye naklederim diye düşünmüştüm, mantık yanlış diyorsunuz sanırım? Belki biraz büyüyünce bitkinin savunma mekanizmalarıda kış mevsimine karşı direnç kazanabilir diyerek düşünmüştüm.

siflera12 07-03-2019 15:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AcuzeHanımTeyze (Mesaj 1561924)
Cevabınız için teşekkürler. Ben kauçuk ve fıstık çamı getirmiştim izmirden, eskişehirde biraz evde büyüsün bahçeye naklederim diye düşünmüştüm, mantık yanlış diyorsunuz sanırım? Belki biraz büyüyünce bitkinin savunma mekanizmalarıda kış mevsimine karşı direnç kazanabilir diyerek düşünmüştüm.

Kauçuk'u dışarda yetiştiremezsiniz ama fıstık çamı olur , hayır yanlış anladınız yabancï ülkeden getirdiğiniz bitkiler tohumdan yetiştiği zaman bölgeye daha iyi adapte olur ama büyük fidanlar o kadar kolay alışamaz tabi bitkinin kendinede bağlı kimisi daha dayanıklı olur [emoji4]

Tapatalk 07-03-2019 15:13

Ülke sınırları içinde olması o bölgeye ait olduğu anlamını taşımaz, aradaki bariz fark önemlidir, tropikal iklim kuşağı ile akdeniz arasında kış mevsimleri açısından pek uçurum fark yoktur, o yüzden egzotik meyveleri akdenizde uyarlayabilirsiniz. Siz tutup akdeniz ikliminden karasal iklim kuşağına bitki nakli veya adaptasyonu yapmaya kalkışırsanız orada tökezlersiniz. Yabancısı yerlisi yok bu işin, eskişehir ile izmirin iklimi tamamen farklı, arada kaç kilometre daha yol var... Rakım yükseklik nem daha bir çok ölçütde var, mesela eskişehirde kışın biraz soğuk hava olsun tükrüğünüz daha yere düşmeden mıh gibi çakılır.

Eomer07 07-03-2019 15:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi siflera12 (Mesaj 1561849)

Pek iyi durumda değil, daha önce zeytin ağacının dibindeydi ve 3-4 yıl geçmesine rağmen büyümemişti. Daha rahat büyüsün diye yerini değiştirmiştim. Eski yeri rüzgara karşı korunaklıydı. Bu kış rüzgarda zarar gördü ve yapraklarının büyük kısmını kaybetti. İnce dallarının uçları karardı. Ancak meyveleri irileşiyor ve taze yaprak çıkarmaya devam ediyor. Havalar ısınıyor bakalım ne olacak.

siflera12 07-03-2019 15:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eomer07 (Mesaj 1561935)
Pek iyi durumda değil, daha önce zeytin ağacının dibindeydi ve 3-4 yıl geçmesine rağmen büyümemişti. Daha rahat büyüsün diye yerini değiştirmiştim. Eski yeri rüzgara karşı korunaklıydı. Bu kış rüzgarda zarar gördü ve yapraklarının büyük kısmını kaybetti. İnce dallarının uçları karardı. Ancak meyveleri irileşiyor ve taze yaprak çıkarmaya devam ediyor. Havalar ısınıyor bakalım ne olacak. Resim eklerim birazdan.

Bekliyorum , kahveniz 1-2 yıla o bölgeye alışabilir belki , alıştıktan sonra daha fazla ürün verecektir inşAllah [emoji1]

evandevan5 08-03-2019 09:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tapatalk (Mesaj 1561832)

ben bu video ya akşam bakayım
yardım için teşekkürler.

evandevan5 08-03-2019 09:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eomer07 (Mesaj 1561935)
Pek iyi durumda değil, daha önce zeytin ağacının dibindeydi ve 3-4 yıl geçmesine rağmen büyümemişti. Daha rahat büyüsün diye yerini değiştirmiştim. Eski yeri rüzgara karşı korunaklıydı. Bu kış rüzgarda zarar gördü ve yapraklarının büyük kısmını kaybetti. İnce dallarının uçları karardı. Ancak meyveleri irileşiyor ve taze yaprak çıkarmaya devam ediyor. Havalar ısınıyor bakalım ne olacak.

https://i.hizliresim.com/EmBNaD.jpg

resimdeki kahve bitkisi mi dışarıya ekmişsiniz. iyi cesarat tebrik ederim.

Eomer07 08-03-2019 13:57

Teşekkürler! İnşallah kahve ağacım önceki kışları atlattığı gibi bunu da atlatır. Alanya'da kahve yetiştirilebiliyor, yaşlı ağaçlar var.

АcuzeHanımTeyze 08-03-2019 17:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eomer07 (Mesaj 1562081)
Teşekkürler! İnşallah kahve ağacım önceki kışları atlattığı gibi bunu da atlatır. Alanya'da kahve yetiştirilebiliyor, yaşlı ağaçlar var.

Vallahamı hani nerde? Allahını seversen bacım kahvenin resmini bi atıver çok merak ettim, tam neresinde peki tam olarak antalyanın? Ozaman muğlada falanda kesin yetişir, iklim benziyor biraz.

Eomer07 08-03-2019 19:15

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi АcuzeHanımTeyze (Mesaj 1562107)
Vallahamı hani nerde? Allahını seversen bacım kahvenin resmini bi atıver çok merak ettim, tam neresinde peki tam olarak antalyanın? Ozaman muğlada falanda kesin yetişir, iklim benziyor biraz.

Tam adresini veriyorum. Alanya'nın Kestel mahallesinde Sayın Mehmet Ziya Görgün'ün bahçesinde. Ben kendi gözlerimle görmedim ancak yerel tv kanalında göstermişlerdi. İnternetten bulduğum bir resmini paylaşabilirim sadece. İnternette Mehmet Ziya Beyi araştırırsanız daha ilginç bilgilere de ulaşabilirsiniz.

Eklenti 699411

siflera12 08-03-2019 19:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eomer07 (Mesaj 1562127)
Tam adresini veriyorum. Alanya'nın Kestel mahallesinde Sayın Mehmet Ziya Görgün'ün bahçesinde. Ben kendi gözlerimle görmedim ancak yerel tv kanalında göstermişlerdi. İnternetten bulduğum bir resmini paylaşabilirim sadece. İnternette Mehmet Ziya Beyi araştırırsanız daha ilginç bilgilere de ulaşabilirsiniz.

https://i.hizliresim.com/WqyMzm.jpg

Bence boşuna uğraşmayın bunların işleri dalga geçmek hesapta kendilerince eğleniyorlar , herşeye muhalefet olup ortalığı karıştırmayı çok seviyorlar siz doğru söylesenizde size inanmazlar zaten [emoji3]

Eomer07 09-03-2019 16:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi siflera12 (Mesaj 1562128)
Bence boşuna uğraşmayın bunların işleri dalga geçmek hesapta kendilerince eğleniyorlar , herşeye muhalefet olup ortalığı karıştırmayı çok seviyorlar siz doğru söylesenizde size inanmazlar zaten [emoji3]

Birisiyle uğraştığım yok. Ancak hergün binlerce kişi bilgi edinmek amacıyla bu forumda yazılanları okuyor. Ben sadece okurlara doğru bilgi aktarmaya çalışıyorum.

Birisini birşeye inandırmak gibi bir niyetim de yok. Örneğin; şu forumda kivi yetiştirmeyeni döverler heralde. Türkiye'de de yetişmediği yer kalmadı. Buna rağmen hâlâ birisi çıkıp "Türkiye'de kivi yetiştirildiği iddia ediliyor ama sanmıyorum çünkü kivi Türkiye'ye uyum sağlayamaz." diye yorum yazabiliyor. Kivi yahu, kivi! Yaylada yetişiyor yaylada!

Keşke herkes sandıklarını değil bildiklerini yazsa da insanlar doğru bilgiye daha rahat ulaşabilse.

siflera12 09-03-2019 17:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eomer07 (Mesaj 1562209)
Birisiyle uğraştığım yok. Ancak hergün binlerce kişi bilgi edinmek amacıyla bu forumda yazılanları okuyor. Ben sadece okurlara doğru bilgi aktarmaya çalışıyorum.

Birisini birşeye inandırmak gibi bir niyetim de yok. Örneğin; şu forumda kivi yetiştirmeyeni döverler heralde. Türkiye'de de yetişmediği yer kalmadı. Buna rağmen hâlâ birisi çıkıp "Türkiye'de kivi yetiştirildiği iddia ediliyor ama sanmıyorum çünkü kivi Türkiye'ye uyum sağlayamaz." diye yorum yazabiliyor. Kivi yahu, kivi! Yaylada yetişiyor yaylada!

Keşke herkes sandıklarını değil bildiklerini yazsa da insanlar doğru bilgiye daha rahat ulaşabilse.

tabikii de herkesi bilgilendirmemiz gerekiyor ancak bunların amacı sadece dalga geçmek , biz bunlara kalırsak Türkiye'de hiçbir şey yetişmiyor [emoji846]

evandevan5 14-03-2019 10:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eomer07 (Mesaj 1562127)

https://i.hizliresim.com/WqyMzm.jpg

alanya mersin tarafları kahve yetiştirme için uygun iklim var. da istanbul da pek o ortam yok.

evandevan5 14-03-2019 10:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eomer07 (Mesaj 1562209)

kivi meselesine gelince ben istanbul da kivi yi daha dişi erkek olarak tutturamadım hep birisi ölüyor ya dişisi ya erkeği bahçede şimdi çözemedim ama erkek sağlam galiba.

evandevan5 14-03-2019 10:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi АcuzeHanımTeyze (Mesaj 1562107)

muğla da muz ağaçları heryanda bence onların dibine ekilebilir kahve ağacları gölgesinden fayda sağlanabilir.

Eomer07 14-03-2019 17:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi evandevan5 (Mesaj 1562642)
kivi meselesine gelince ben istanbul da kivi yi daha dişi erkek olarak tutturamadım hep birisi ölüyor ya dişisi ya erkeği bahçede şimdi çözemedim ama erkek sağlam galiba.

Umarım başarılı olursunuz. Marmara bölgesi kivi için uygun diye biliyorum.

shabe 14-03-2019 20:35

kışın evde yazın Balkonda gölgede

3 Eklenti(ler)
Anaçlar ve çekirdekten ekilen yeni fidanlar

siflera12 15-03-2019 04:35

Bendede kahve tohumları var ancak hepsi işlem görmüş tohum [emoji853]

evandevan5 15-03-2019 15:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi shabe (Mesaj 1562706)
Anaçlar ve çekirdekten ekilen yeni fidanlar

hayran kaldım vallahi 8 litrelik(!)=? saksılara geçilmiş güzel görünüyorlar
nazar değmesin.

shabe 17-03-2019 18:07

Kahveler çiçeklenmeye başladı

1 Eklenti(ler)
Kahveler çiçeklenmeye başladı

shabe 21-03-2019 23:04

Kahve çiçekleri yakın çekim

1 Eklenti(ler)
Kahve çiçekleri yakın çekim

Zeybekfuat 03-04-2019 15:23

Başlangıç

1 Eklenti(ler)
Öncelikle herkese merhabalar
Aranıza çok taze katılım sağlamış bir doğa sever olarak bulunmaktayım. Ufak çaplı bir araştırma sonucu doğru adresin burası olacağını düşünerek sizin deneyimlerinizden faydalanmak istedim. Çok yakın bir dostum yurt dışından bana yumurta kabuğu içinde yetişmiş bir kaheve fidanı getirdi :) şimdilik bu şekilde kalması mı doğru yoksa farklı yetiştirme biçimi mi uygulanmalı tam olarak izlenecek süreç konusunda bilgi sahibi değilim. Amacım bu ufaklığı bonsai tarzında yetiştirmek fakat bu bitki türünden böyle bir tarz geliştirilebilir mi bilmiyorum. Cinsinin robusta olduğunu da söylediklerini belirteyim bu arada. Yardımlarınızı esirgemezseniz çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden :)

evandevan5 16-04-2019 09:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeybekfuat (Mesaj 1564840)
Öncelikle herkese merhabalar
Aranıza çok taze katılım sağlamış bir doğa sever olarak bulunmaktayım. Ufak çaplı bir araştırma sonucu doğru adresin burası olacağını düşünerek sizin deneyimlerinizden faydalanmak istedim. Çok yakın bir dostum yurt dışından bana yumurta kabuğu içinde yetişmiş bir kaheve fidanı getirdi :) şimdilik bu şekilde kalması mı doğru yoksa farklı yetiştirme biçimi mi uygulanmalı tam olarak izlenecek süreç konusunda bilgi sahibi değilim. Amacım bu ufaklığı bonsai tarzında yetiştirmek fakat bu bitki türünden böyle bir tarz geliştirilebilir mi bilmiyorum. Cinsinin robusta olduğunu da söylediklerini belirteyim bu arada. Yardımlarınızı esirgemezseniz çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden :)

büyümesi için normal 1 litrelik saksıya alın.bence iyi olabilir.

Eomer07 03-06-2019 06:26

Toplaması zor görünüyor. :rolleyes:

evandevan5 24-06-2019 14:33

benim kahve fidanının tepesi kırıldı kırılan yerini kesmedim.daha
aşı macunu aldım su kaybetmesin diye süreceğim
aşı macunu adı arbo garden aşı ve yaralı fidanlar için macun.
işe yarar mı?

tropikalist 24-06-2019 14:56

çekirdek bulabilen varsa nereden ne kadara temin ettiğini yazarsa sevinirim

evandevan5 16-07-2019 09:59

valla çekirdekten çıkartmak çok zor siz hazır büyümüş 3-4 santim olarak satılıyor onlardan alın yer olarak ta bu link var mesela.
https://www.kaktus-sukulent.net/urun...ulent-kaktus-1

tropikalist 16-07-2019 10:41

sn evandevan5 cevabınız için teşekkür ederim evet herkes bahsediyordu çekirdekten büyütmek zor diye ama ben Türkiye içinde büyük çaplı bir kahve fidanı aramasındayım bende bulamayınca tohumdan denerim dedim kendi kendime ancak sonunda buldum tekrar teşekkürler sn evandevan5

tropikalist 19-07-2019 11:13

herkese merhaba ben İnternette radermachera adlı bir kahve türü gördüm meyve veya çiçek verir mi

evandevan5 24-07-2019 17:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tropikalist (Mesaj 1572288)
herkese merhaba ben İnternette radermachera adlı bir kahve türü gördüm meyve veya çiçek verir mi

kahve bitkisi değilmiş normal ev bitkisi yazmışlar baktımda.

tropikalist 24-07-2019 18:32

tamam evandevan5 ben araştırdumda bişey bulamadım

evandevan5 25-07-2019 11:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tropikalist (Mesaj 1572135)
sn evandevan5 cevabınız için teşekkür ederim evet herkes bahsediyordu çekirdekten büyütmek zor diye ama ben Türkiye içinde büyük çaplı bir kahve fidanı aramasındayım bende bulamayınca tohumdan denerim dedim kendi kendime ancak sonunda buldum tekrar teşekkürler sn evandevan5

siz kahve agacını nereden buldunuz. (mesajı alıntıla yaparsanız mesajı yazdığınız da bana haber gelir;)

tropikalist 25-07-2019 12:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi evandevan5 (Mesaj 1572603)
siz kahve agacını nereden buldunuz. (mesajı alıntıla yaparsanız mesajı yazdığınız da bana haber gelir;)

aslında almadın ama birkaç site buldum almadan önce eomer07 arkadaşımız bana kahve ağacı ayarlamaya çalışıyor galiba olumlu sonuç alırsam sitden almam bir de kahvve ağacından çelik alınıyor mu :confused:

evandevan5 26-07-2019 08:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tropikalist (Mesaj 1572604)
aslında almadın ama birkaç site buldum almadan önce eomer07 arkadaşımız bana kahve ağacı ayarlamaya çalışıyor galiba olumlu sonuç alırsam sitden almam bir de kahvve ağacından çelik alınıyor mu :confused:

kahve ağaçından çelik almayı hiç denemedim ama bendeki bitki çelik alınacak kadar kalın değil
kayısılarda filan çelik alma en az 1 cm den fazla dan kalın dallarda yapılıyor

chuckybebek79 07-08-2019 10:46

Bende fidanını aldım , Türkiye'de yetişmiş bir kahve İzmir'den geldi İnşAllah Bursayı sever

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025