agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Egzotik Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/)
-   -   Kahve Ağacı (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/11988.htm)

Romantik 10-02-2012 11:18

3 Eklenti(ler)
Kahve resimleri,

Fidanımız kış mekanda olduğundan yine ev içinde, sıcak bir yerde ama pencereden uzakta. havalar ısınsın asıl yerine balkona koyacağız, meyvelerin bir kısmı düştür, yarısı büyümeye devam ediyor.

carizma_009 13-02-2012 12:06

Çok güzel görünüyor.Ordu kahvesi içmeye geliriz birgün:)Başarılarınızın devamını dilerim.

bozo.0606 13-02-2012 12:19

çok sevimli görünüyorlar. inşallah sizi şaşırtacak kadar ürün alırsınız.. tebrik ederim gerçekten.

Romantik 13-02-2012 17:40

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.

Kahve ev veya ofis içinde bakılacak en basit bitkilerden birisidir. Uyumludur.

gulen 21-02-2012 09:51

merhaba hepiniz kahve ağaçlarına imrenerek baktım ellerinize sağlık çok güzel olmuşlar
elinizde fazla kahve çekirdeği varsa bana da gönderebilir misiniz :)

gabilator 10-03-2012 10:15

elinde coffee robusta çekirdeği olan varsa benimle irtibata geçebilir mi?

peyyide 12-03-2012 17:29

Ben de kahve ağacı istiyorum. Nerden bulabilirim?

trapezus 07-05-2012 09:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi peyyide (Mesaj 924377)
Ben de kahve ağacı istiyorum. Nerden bulabilirim?

Kahve fidanı, salon çanı ve maymun çıkmaz ağacı üretimi üzerine seram var. İrtibata geçerseniz yardımcı olabilirim.

Dudi 26-05-2012 19:40

Benim kahve meyve için çiçek açacak sanırım

http://www.agaclar.net/forum/attachm...6052012763.jpg
http://www.agaclar.net/forum/attachm...6052012762.jpg

serguzel 14-10-2012 01:19

kahve ağacından meyve aldığınızda yani kahve,nasıl işliyorsunuz çekip içmek üzere ?ve hiç ürettiği kahveyi işleyipte içen oldumu :)
hediye **** satılık fide gönderebilicek varsa bana ulaşabilirmisinz

gulşen 14-10-2012 13:14

Dudi hanım tebrik ederim gerçekten çok güzel bir görüntü :)) darısı benim başıma...
son hali nasıl acaba kahve ağacınızın çiçekler açtımı kokusu nasıl ? meyveye döndü mü? son halinin fotoğrafını ekleyebilir misiniz acaba? teşekkürler :)

Selçuk Boz 17-10-2012 02:45

1 Eklenti(ler)
Sekiz tane çarkıfelek tohumuyla bir tane de kahve tohumunu, aynı çimlenme ortamında ekmiştim. Toplam dokuz tohumdan bir tanesi çimlendi. Diğerlerinden ses çıkmadı.

Sekiz adet çarkıfelek tohumu ektiğim için, çıkan fideye, yaklaşık iki-üç ay çarkıfelek niyetiyle baktım. Ama fide geliştikçe, kahve olduğunu anladım iyi mi...:o

Aşağıdaki resmi, bitkinin kahve fidesi olduğunu anladığımda çektim. (Yeni yaprağının üstünde karasinek olan bitki :rolleyes:)
Eklenti 339194

Eğer yine de, bu kahve değilde daha başka birşeyse, lütfen beni uyarın.:D

bari 19-10-2012 19:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selçuk Boz (Mesaj 1033202)
Sekiz tane çarkıfelek tohumuyla bir tane de kahve tohumunu, aynı çimlenme ortamında ekmiştim. Toplam dokuz tohumdan bir tanesi çimlendi. Diğerlerinden ses çıkmadı.

Sekiz adet çarkıfelek tohumu ektiğim için, çıkan fideye, yaklaşık iki-üç ay çarkıfelek niyetiyle baktım. Ama fide geliştikçe, kahve olduğunu anladım iyi mi...:o

Aşağıdaki resmi, bitkinin kahve fidesi olduğunu anladığımda çektim. (Yeni yaprağının üstünde karasinek olan bitki :rolleyes:)
Eklenti 339194

Bitkiniz çarkıfelek.. Yaprakları daha sonra loblanacak...

Selçuk Boz 20-10-2012 06:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bari (Mesaj 1034845)
Bitkiniz çarkıfelek.. Yaprakları daha sonra loblanacak...

Kafam iyice karıştı iyi mi...

Selçuk Boz 22-10-2012 21:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selçuk Boz (Mesaj 1033202)

Eklenti 339194

Bugün bitkinin sürgün kısmında sülük oluşumu başladı. Yani, Sayın bari'nin de belirttiği gibi, bitkim bir çarkıfelekmiş.:o Sayın bari, teşekkür ederim.

Bu arada, yeni kahve tohumları aldım. Önümüzdeki Şubat ayında, sadece kahveden oluşan bir yatak yaparak:D tohumları çimlendirmeye çalışacağım.

Herkese kolay gelsin.

Romantik 22-10-2012 22:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selçuk Boz (Mesaj 1036351)
Bugün bitkinin sürgün kısmında sülük oluşumu başladı. Yani, Sayın bari'nin de belirttiği gibi, bitkim bir çarkıfelekmiş.:o Sayın bari, teşekkür ederim.

Bu arada, yeni kahve tohumları aldım. Önümüzdeki Şubat ayında, sadece kahveden oluşan bir yatak yaparak:D tohumları çimlendirmeye çalışacağım.

Herkese kolay gelsin.

Bence kahve tohumlarıyla hiç uğraşmayın, tohumlar genellikle bayat oluyor, bu yüzden çimlenmiyor, Türkiyede artık Kahve fidanlarını çok uygun bir fiyatta bulabiliyorsunuz,

Auguste 03-11-2012 10:41

Kahve ile uğraşanların bilgisi olsun. Anamur'a Endonezya'dan gelen bir kahve fidanını ekmiştik. Türü arabica idi. 2 sene gayet güzel gelişti ve büyüdü. Geçen sene Anamur'da yağan dolu nedeni ile donarak ölmüş. Kahvenin Türkiye'de dışarda yetişmesi biraz zor olarak düşünüyorum. Sıfır dereceye hiç toleranslı değil. Çok fazla miktarda dolu yağdığı için bitkiyi üşüterek öldürmüş. İyi çalışmalar.

Turunçgil 25-11-2012 17:39

Starbucks cafede nemi alınmamış kahve çekirdeği bulabilir miyim acaba Konyada ? :)

poseidon.diver 25-11-2012 19:32

Merhaba elinizde tohum **** fide var ise satın alabilirmiyiz?

afacan38 29-01-2013 10:00

inanın hayran kaldım, çok güzel bir olay, evde kahve ağacı yetiştirmeyi bende çok istiyorum, fakat Kayseri'de kahve fide'si ve tohumu satan yer olduğunu zannetmiyorum. acaba elinde fazla kahve tohumu olan var ise gönderebilirmi acaba. gerçekten çok memnun kalırım. ilginiz için şimdiden çok teşekkür ederim. Kayseri'den sevgiler...

denizinkizi 19-02-2013 13:49

emiönü mehmet efendi kahvecisinden biravuc kavrulmamış kahve aldım .kaç gün çimlendirmede kalmalı.birhafta oldu pamugun içinde.

polemos 19-02-2013 13:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizinkizi (Mesaj 1104365)
emiönü mehmet efendi kahvecisinden biravuc kavrulmamış kahve aldım .kaç gün çimlendirmede kalmalı.birhafta oldu pamugun içinde.

Bildiğim kadarıyla onların nemi alındığı için çimlenme kabiliyeti olmuyor

denizinkizi 20-02-2013 11:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi polemos (Mesaj 1104371)
Bildiğim kadarıyla onların nemi alındığı için çimlenme kabiliyeti olmuyor

bir haftadır pamuğun içinde. ben sürekli baktığımdan bej renkten sapma olmadı henüz.:rolleyes:

hanımeli 24-03-2013 22:54

artık birçok tropikal fidan satan sitelerde hazır yetişmiş fidanlar satılıyor,üstelik çok pahalıda değil,20 tl civarı.

gabilator 02-04-2013 13:41

benim de bir yıldır yetiştirmekte olduğum bir kahve fianım var fakat şeye karar veremedim. Kahvede de biber domates vs. gibi uç alma yapılması gerekiyor mu?

Alpin22 13-04-2013 23:51

Taze kahve ve kakao çekirdeği tropikalfidan.com da var.Ben oradan aldım,hem kakao hem de kahvelerim 5cm kadar büyüdüler. İlk bir yıl bir poşet geçirip sera etkisi yaratmalısınız ama,nemli ortamlarda daha iyi gelişiyorlar çünkü...

Romantik 19-05-2013 18:08

Arkadaşlar 5 yıldır kahve fidanı yetiştirip satıyoruz, Ağaçlar net sitesindede ilk kahve fidanlarını satmıştık 4-5 yıl önce, bu alanda türkiyede ilk firmayız, hatta yetiştiridğimiz Kahve fidanlarından meyvede aldık, kahve konusunda yardımcı olabiliriz.

Sevenhillli 27-06-2013 13:07

arkadaşlar merhaba , bende yetiştiriyorum kahve fidanı yaklası k1 seneye yakın oldu ama son zamanlarda az suladım cok . o yuzdn yapraklarda uctan baslayan bır sararma oldu susuzluktanmış . sımdı ıse bı kac yaprakta cok hafıf kahve rengı bı kac nokta var neden acaba arkadaslar ? saksıda ve balkonda duruor gunes almıyor fıdan . yardımlarınızı bekliyorum .

26-Nurşen 28-06-2013 00:12

kahve ağacının bakımı nasıldır banada hediye geldi çok güzel ve birsürü kök vardı ayırdım sulaması çokmu olması gerekli az sumu ilave besine ihtiyaç duyuyormu kısacası bakımı nasıl şu anda içerde odada cama yakın güneş görüyor fakat tül altından sızan güneş
alıyor balkona çıkartsam nasıl olur acaba.?

mrt.erc 06-07-2013 20:22

Çok güzel bir ağaç

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025