agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Egzotik Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/)
-   -   Kahve Ağacı (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/11988.htm)

Jezebel 18-09-2011 13:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yeşilefe (Mesaj 854891)
Sayın Jezebel,
ben de izmirde yaşıyorum.Kahve fidesini nerden aldığınızı yazarsanız ben de almak isterim.Eğer artık bulamayacaksak satın almak için o zaman sizin fideciklerden birine talibim :)))

Balçova Migrostan aldım, ancak Ege Üniversitesi Botanik bahçesinde üzeri taze meyve dolu dev bitki var ve fidesi de olacak,
ben hibe etmiştim;)
Saygılar.

limoncu 11-10-2011 21:28

kahve fidanı sahipleri neler yapıyorsunuz? kahvelerinizden son durumlar nedir? nasıl bakıma geçtiniz?

aburcuburs 19-01-2012 12:00

Bugün bende kahve fidesi aldım :)) İstanbulda ağaç a.ş. de var. Fiyatı 10 tl ama ufak fideler.

çiçeklerinize MAŞALLAH... inşallah benimki de güzelce büyür.

gulshenisa 19-01-2012 19:33

Benim kahve fidanimda 3 yasinda gayet iyi durumda yanliz gecen haftalarda 1 dali kirildi uzuldum ama yapilacak birsey yok.insallah bu sene cicek acar diye umuyorum.

vehbi 20-01-2012 09:33

2 Eklenti(ler)
Benim kahve fidanım henüz bir yaşında, bakalım ne zaman kahve verecek.

aburcuburs 23-01-2012 12:05

mini kahvem:))

1 Eklenti(ler)
İşte Benim bir karış boyunda ki kahvem ;) sizce büyüyüp diyerleri gibi serpilir mi yoksa bu bodur bir tür mü? :(

Eklenti 265466

mrduran 23-01-2012 13:31

Çok güzeller, imrendim. Elbet bende becereceğim bu işi sayenizde, teşekkürler herkese.

Sağlıkla kalın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

çisem 23-01-2012 14:24

"2004'ten beri Türkiye'de sadece Mersin ve Anamur'da 16 hektarlık bir alanda kahve tarımı yapılmaktadır." denmekte bir çok kaynakta. Bu kahve üreticilerini tanıyan bilen var mıdır?
Ülkemiz şu günlerde "kahvemize sahip çıkalım" kampanyası devam ediyor. Sahip çıktığımız konu ise; kahveyi ilk kavurup-çekip pişiren olmamız, üreticiliğimiz değil. Ev ortamında kahve yetiştirmenin mümkünlüğünü burada gördük. Aramızda saksıdan dış mekanda yetiştirip meyva alan var mıdır?
Ayrıca; Mersin ve Anamur'da olan arkadaşlardan bu kahve tarımı yapanları tanırlar mı, ticari getiri sahibi bahçeleri görmüş, duymuş ve ziyaret etmiş olanlarınız var mıdır?
Bu bahçeleri yerinde ziyaret etmeyi çok istiyorum. Bilgisi olan yazarsa çok sevinirim.

agozce 23-01-2012 15:47

Ben Anamurluyum. Hiç duymadım.

Dilerim bu bilgi doğrudur..

agozce 23-01-2012 15:51

Sayın aburcuburs, fideleriniz çok güzelmiş Güle güle büyütün.

Yaprak yapısı farklı. Cinsi ne biliyo rmusunuz? Aynı saksıda birden çok fide görünüyor. Ayırmanız daha hızlı büyümesini sağlar bence.

çisem 23-01-2012 19:09

Sayın agozce, alta lingi atıyorum. Birçok lingte hep aynı bilgiler olduğundan sadece birini atıyorum.
Kahve - Vikipedi

Anamur'lu olduğunuza göre sizin bu kahve çekirdeği üretimi yapan bahçeleri bulmanız benden daha kolay olacaktır. Nisan ayında Mersin ve Anamur gezilerimde bu bahçeleri bulup ziyaret etmek istiyorum. Özel ve resmi kurumlar aracılığıyla bulmaktan başka yol gözükmüyor. İlginize teşekkür ederim. Belki bir başka bilen çıkar sitemizden.

bari 23-01-2012 19:21

2 Eklenti(ler)
Bu fotoğrafları yılbaşında Alanyada çektim. Alanyada yetişiyorsa Anamurdada rahat yetişir.

çisem 23-01-2012 19:35

Sayın bari, Alanya'da çektiğiniz yer neresiydi?
Bol meyvalı bir ağaç bu sanırım. Bir saksıda hiç bu kadar meyva görmedim çünkü.
Bilgilendirebilir misiniz?

agozce 23-01-2012 20:08

Bahri bey merhaba, ne güzel bir haber. Yurdumuzda yetişsinde, nerede yetişirse yetişsin..:))

Anamurda vardır belki, ben duymamışımdır. Araştıracağım.

Bende Kübada bir kahve bahçesi gezmiştim. Kahve ağaçları kesinlikle güneş görmemeli, ağaçların altında gölgedeydi hepsi.

Sıcak, nem ve gölge istiyor.

bari 23-01-2012 20:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çisem (Mesaj 902907)
Sayın bari, Alanya'da çektiğiniz yer neresiydi?
Bol meyvalı bir ağaç bu sanırım. Bir saksıda hiç bu kadar meyva görmedim çünkü.
Bilgilendirebilir misiniz?

Tropik dede diye aratırsanız bulursunuz. Bu ülkenin daha çok Ziya amcalara ihtiyacı var...

agozce 23-01-2012 20:15

Acaba kalitesi nasıl olacak..Toprak yapısı çok önemli..Volkanik toprakta yetişenler en iyi kalitede oluyormuş.

bari 23-01-2012 20:22

Volkanik topraktakiler kül kokuyor diye biliyorum.

bari 23-01-2012 20:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bari (Mesaj 902929)
Volkanik topraktakiler kül kokuyor diye biliyorum.

O bir kalite göstergesiymiş sanırsam.

çisem 23-01-2012 20:50

Sayın bari, Tropik Dede'nin bahçelerinde çok çeşit meyve var. Görüntülediğiniz kahve ağacı ya da ağaçları "kahve tarımı" olarak nitelenebilecek çoğunluktamıydı?
Çünkü Tropik Dede çeşitliliği ve yetiştirilmesi ülkemizde zor görünen meyvalar üzerinde çalışmaları ile tanınıyor. Ziyaret edeceğim bahçelerin başında burası var. Eminim gittiğimde kahve üzerine çok detaylı bilgilere sahip olacağım. Sizin bu konuda sohbet olanağınız oldu mu bilemiyorum. Ama ben özellikle "kahve tarımı" yapan, kahve çekirdeği üreticilerinin bahçelerine ulaşmak istiyorum. İlginiz için teşekkür ediyorum.

bari 23-01-2012 21:26

Ziya dedenin iki **** üç tane yetişkin ağacı var. Geçen sene bu kadar meyve yoktu. Sanırım 7-8 yaşındalar. Bu senede tam verime ulaşmışlar, dallar yıkılıyordu çünkü.

Romantik 10-02-2012 11:18

3 Eklenti(ler)
Kahve resimleri,

Fidanımız kış mekanda olduğundan yine ev içinde, sıcak bir yerde ama pencereden uzakta. havalar ısınsın asıl yerine balkona koyacağız, meyvelerin bir kısmı düştür, yarısı büyümeye devam ediyor.

carizma_009 13-02-2012 12:06

Çok güzel görünüyor.Ordu kahvesi içmeye geliriz birgün:)Başarılarınızın devamını dilerim.

bozo.0606 13-02-2012 12:19

çok sevimli görünüyorlar. inşallah sizi şaşırtacak kadar ürün alırsınız.. tebrik ederim gerçekten.

Romantik 13-02-2012 17:40

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.

Kahve ev veya ofis içinde bakılacak en basit bitkilerden birisidir. Uyumludur.

gulen 21-02-2012 09:51

merhaba hepiniz kahve ağaçlarına imrenerek baktım ellerinize sağlık çok güzel olmuşlar
elinizde fazla kahve çekirdeği varsa bana da gönderebilir misiniz :)

gabilator 10-03-2012 10:15

elinde coffee robusta çekirdeği olan varsa benimle irtibata geçebilir mi?

peyyide 12-03-2012 17:29

Ben de kahve ağacı istiyorum. Nerden bulabilirim?

trapezus 07-05-2012 09:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi peyyide (Mesaj 924377)
Ben de kahve ağacı istiyorum. Nerden bulabilirim?

Kahve fidanı, salon çanı ve maymun çıkmaz ağacı üretimi üzerine seram var. İrtibata geçerseniz yardımcı olabilirim.

Dudi 26-05-2012 19:40

Benim kahve meyve için çiçek açacak sanırım

http://www.agaclar.net/forum/attachm...6052012763.jpg
http://www.agaclar.net/forum/attachm...6052012762.jpg

serguzel 14-10-2012 01:19

kahve ağacından meyve aldığınızda yani kahve,nasıl işliyorsunuz çekip içmek üzere ?ve hiç ürettiği kahveyi işleyipte içen oldumu :)
hediye **** satılık fide gönderebilicek varsa bana ulaşabilirmisinz

gulşen 14-10-2012 13:14

Dudi hanım tebrik ederim gerçekten çok güzel bir görüntü :)) darısı benim başıma...
son hali nasıl acaba kahve ağacınızın çiçekler açtımı kokusu nasıl ? meyveye döndü mü? son halinin fotoğrafını ekleyebilir misiniz acaba? teşekkürler :)

Selçuk Boz 17-10-2012 02:45

1 Eklenti(ler)
Sekiz tane çarkıfelek tohumuyla bir tane de kahve tohumunu, aynı çimlenme ortamında ekmiştim. Toplam dokuz tohumdan bir tanesi çimlendi. Diğerlerinden ses çıkmadı.

Sekiz adet çarkıfelek tohumu ektiğim için, çıkan fideye, yaklaşık iki-üç ay çarkıfelek niyetiyle baktım. Ama fide geliştikçe, kahve olduğunu anladım iyi mi...:o

Aşağıdaki resmi, bitkinin kahve fidesi olduğunu anladığımda çektim. (Yeni yaprağının üstünde karasinek olan bitki :rolleyes:)
Eklenti 339194

Eğer yine de, bu kahve değilde daha başka birşeyse, lütfen beni uyarın.:D

bari 19-10-2012 19:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selçuk Boz (Mesaj 1033202)
Sekiz tane çarkıfelek tohumuyla bir tane de kahve tohumunu, aynı çimlenme ortamında ekmiştim. Toplam dokuz tohumdan bir tanesi çimlendi. Diğerlerinden ses çıkmadı.

Sekiz adet çarkıfelek tohumu ektiğim için, çıkan fideye, yaklaşık iki-üç ay çarkıfelek niyetiyle baktım. Ama fide geliştikçe, kahve olduğunu anladım iyi mi...:o

Aşağıdaki resmi, bitkinin kahve fidesi olduğunu anladığımda çektim. (Yeni yaprağının üstünde karasinek olan bitki :rolleyes:)
Eklenti 339194

Bitkiniz çarkıfelek.. Yaprakları daha sonra loblanacak...

Selçuk Boz 20-10-2012 06:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bari (Mesaj 1034845)
Bitkiniz çarkıfelek.. Yaprakları daha sonra loblanacak...

Kafam iyice karıştı iyi mi...

Selçuk Boz 22-10-2012 21:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selçuk Boz (Mesaj 1033202)

Eklenti 339194

Bugün bitkinin sürgün kısmında sülük oluşumu başladı. Yani, Sayın bari'nin de belirttiği gibi, bitkim bir çarkıfelekmiş.:o Sayın bari, teşekkür ederim.

Bu arada, yeni kahve tohumları aldım. Önümüzdeki Şubat ayında, sadece kahveden oluşan bir yatak yaparak:D tohumları çimlendirmeye çalışacağım.

Herkese kolay gelsin.

Romantik 22-10-2012 22:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selçuk Boz (Mesaj 1036351)
Bugün bitkinin sürgün kısmında sülük oluşumu başladı. Yani, Sayın bari'nin de belirttiği gibi, bitkim bir çarkıfelekmiş.:o Sayın bari, teşekkür ederim.

Bu arada, yeni kahve tohumları aldım. Önümüzdeki Şubat ayında, sadece kahveden oluşan bir yatak yaparak:D tohumları çimlendirmeye çalışacağım.

Herkese kolay gelsin.

Bence kahve tohumlarıyla hiç uğraşmayın, tohumlar genellikle bayat oluyor, bu yüzden çimlenmiyor, Türkiyede artık Kahve fidanlarını çok uygun bir fiyatta bulabiliyorsunuz,

Auguste 03-11-2012 10:41

Kahve ile uğraşanların bilgisi olsun. Anamur'a Endonezya'dan gelen bir kahve fidanını ekmiştik. Türü arabica idi. 2 sene gayet güzel gelişti ve büyüdü. Geçen sene Anamur'da yağan dolu nedeni ile donarak ölmüş. Kahvenin Türkiye'de dışarda yetişmesi biraz zor olarak düşünüyorum. Sıfır dereceye hiç toleranslı değil. Çok fazla miktarda dolu yağdığı için bitkiyi üşüterek öldürmüş. İyi çalışmalar.

Turunçgil 25-11-2012 17:39

Starbucks cafede nemi alınmamış kahve çekirdeği bulabilir miyim acaba Konyada ? :)

poseidon.diver 25-11-2012 19:32

Merhaba elinizde tohum **** fide var ise satın alabilirmiyiz?

afacan38 29-01-2013 10:00

inanın hayran kaldım, çok güzel bir olay, evde kahve ağacı yetiştirmeyi bende çok istiyorum, fakat Kayseri'de kahve fide'si ve tohumu satan yer olduğunu zannetmiyorum. acaba elinde fazla kahve tohumu olan var ise gönderebilirmi acaba. gerçekten çok memnun kalırım. ilginiz için şimdiden çok teşekkür ederim. Kayseri'den sevgiler...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025