agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Egzotik Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/)
-   -   Kahve Ağacı (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/11988.htm)

evandevan5 30-03-2018 09:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Auguste (Mesaj 1533573)
Merhaba,
Kahve ağacını Anamur'da ektim, fakat 7 sene once kısa bir süreliğine 0'ın altına düşen sıcaklıktan donarak öldü. Kahve ağacının 0 altına sıcaklıklara hiç toleransı yok.
-Avakado,
-Mango,
-Hindstan cevizi
bu sıcaklıktan kurtulabildiler. Daha yüksek toleransları var.

soğuk çok sevmiyorlar bende evde kışın kaloriferin dibinde tuttum buna rağmen br kaç yaprak soldu ama büyümesi iyi. ayrıca aşırı suyu da hiç sevmiyorlar hemen yaprakları büzüyorlar.

Eukalyptus 10-04-2018 16:40

Tropikal iklimlerde toprak kışın sıcaktır; yani kökler serin toprağı sevmez.

Aksine tropik bir çok bitki, suyu yıl boyu sever ve ister, bu bağlamda akvaryum ısıtıcıları gibi yahut benzeri bir aparatla toprak sabit sıcaklıkta tutulabilirse kök hastalıkları olmayacaktır.

Buna ek olarak, yapraklarıda spreyle nemli tutmak gerekir...

Akdeniz iklimi görülen ülkelerde açık alanlarda yetiştirilen bazı tropik bitkilerde köklere ısıtıcı düzenekler yerleştirilir ve bitkiler nitelikli olarak yaşamını sürdürür.

evandevan5 17-04-2018 09:53

benim kahve bitkilerinde unlu bit oluşmuş bende oksijenli su ile bütün yapraklarını sildim you tobe da video da anlatıyordu. link atarım.
başka ne yapmalıyım.

tubi00 22-07-2018 21:17

Kavrulmamis yeşil kahveyi tohum olarak kullanabilir miyim acaba

shabe 05-08-2018 17:33

Tohumluk olarak ayrılmış ve zarlarında(ince bir kabuk) hasar yoksa bir deneyin

Еukalyptus 01-10-2018 18:48

Arifoğlu isminde bir marka, aktarda vardı, yeşil kahve tohumları

Kozanli 01-10-2018 22:31

1 Eklenti(ler)
Nereden aldım bilmiyorum ama albümü karıştırırken buldum kahve ağacı.

Yeşilhayat 26-11-2018 10:18

Henüz hiç göremedim... Bir gün büyütmek nasip olur belki :)

Eomer07 03-12-2018 16:30

1 Eklenti(ler)
Türk Kahvesi

Eklenti 699412

evandevan5 24-12-2018 15:07

benim 3 kahve bitkim de kaloriferin yanında zaten istanbul ikliminde dışarda yaşayacağını sanmıyorum.
3 günde bir su veriyorum.dalları kalınlaşsın diye haftada bir rüzgara çıkartıyorum 2-3 saat bazen almayı unutup gece de kalıyor bu sefer yaprakları büzüşüyor

Tapatalk 06-03-2019 23:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi evandevan5 (Mesaj 1554857)
benim 3 kahve bitkim de kaloriferin yanında zaten istanbul ikliminde dışarda yaşayacağını sanmıyorum.
3 günde bir su veriyorum.dalları kalınlaşsın diye haftada bir rüzgara çıkartıyorum 2-3 saat bazen almayı unutup gece de kalıyor bu sefer yaprakları büzüşüyor

bunu denesek olurmuki?

siflera12 07-03-2019 06:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eomer07 (Mesaj 1553351)

Kahveniz ne durumda bir gelişme gösterdimi merak ettim [emoji3]

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

AcuzeHanımTeyze 07-03-2019 14:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi siflera12 (Mesaj 1561849)

Nezamandan sonra tehlike geçiyor, direnç kazanması için kaç yaşını doldurması gerekli?

siflera12 07-03-2019 14:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AcuzeHanımTeyze (Mesaj 1561915)
Nezamandan sonra tehlike geçiyor, direnç kazanması için kaç yaşını doldurması gerekli?

En iyisi tohumdan yetiştirmektir çünkü tohumdan yetişen bitkiler daha iyi adapte olur , fidan içinse Akdeniz'de bir tehlike yok ama diğer bölgelerin sahil kesimlerinde kışın koruma altına alınabilir.

AcuzeHanımTeyze 07-03-2019 14:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi siflera12 (Mesaj 1561917)
En iyisi tohumdan yetiştirmektir çünkü tohumdan yetişen bitkiler daha iyi adapte olur , fidan içinse Akdeniz'de bir tehlike yok ama diğer bölgelerin sahil kesimlerinde kışın koruma altına alınabilir.

Cevabınız için teşekkürler. Ben kauçuk ve fıstık çamı getirmiştim izmirden, eskişehirde biraz evde büyüsün bahçeye naklederim diye düşünmüştüm, mantık yanlış diyorsunuz sanırım? Belki biraz büyüyünce bitkinin savunma mekanizmalarıda kış mevsimine karşı direnç kazanabilir diyerek düşünmüştüm.

siflera12 07-03-2019 15:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AcuzeHanımTeyze (Mesaj 1561924)
Cevabınız için teşekkürler. Ben kauçuk ve fıstık çamı getirmiştim izmirden, eskişehirde biraz evde büyüsün bahçeye naklederim diye düşünmüştüm, mantık yanlış diyorsunuz sanırım? Belki biraz büyüyünce bitkinin savunma mekanizmalarıda kış mevsimine karşı direnç kazanabilir diyerek düşünmüştüm.

Kauçuk'u dışarda yetiştiremezsiniz ama fıstık çamı olur , hayır yanlış anladınız yabancï ülkeden getirdiğiniz bitkiler tohumdan yetiştiği zaman bölgeye daha iyi adapte olur ama büyük fidanlar o kadar kolay alışamaz tabi bitkinin kendinede bağlı kimisi daha dayanıklı olur [emoji4]

Tapatalk 07-03-2019 15:13

Ülke sınırları içinde olması o bölgeye ait olduğu anlamını taşımaz, aradaki bariz fark önemlidir, tropikal iklim kuşağı ile akdeniz arasında kış mevsimleri açısından pek uçurum fark yoktur, o yüzden egzotik meyveleri akdenizde uyarlayabilirsiniz. Siz tutup akdeniz ikliminden karasal iklim kuşağına bitki nakli veya adaptasyonu yapmaya kalkışırsanız orada tökezlersiniz. Yabancısı yerlisi yok bu işin, eskişehir ile izmirin iklimi tamamen farklı, arada kaç kilometre daha yol var... Rakım yükseklik nem daha bir çok ölçütde var, mesela eskişehirde kışın biraz soğuk hava olsun tükrüğünüz daha yere düşmeden mıh gibi çakılır.

Eomer07 07-03-2019 15:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi siflera12 (Mesaj 1561849)

Pek iyi durumda değil, daha önce zeytin ağacının dibindeydi ve 3-4 yıl geçmesine rağmen büyümemişti. Daha rahat büyüsün diye yerini değiştirmiştim. Eski yeri rüzgara karşı korunaklıydı. Bu kış rüzgarda zarar gördü ve yapraklarının büyük kısmını kaybetti. İnce dallarının uçları karardı. Ancak meyveleri irileşiyor ve taze yaprak çıkarmaya devam ediyor. Havalar ısınıyor bakalım ne olacak.

siflera12 07-03-2019 15:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eomer07 (Mesaj 1561935)
Pek iyi durumda değil, daha önce zeytin ağacının dibindeydi ve 3-4 yıl geçmesine rağmen büyümemişti. Daha rahat büyüsün diye yerini değiştirmiştim. Eski yeri rüzgara karşı korunaklıydı. Bu kış rüzgarda zarar gördü ve yapraklarının büyük kısmını kaybetti. İnce dallarının uçları karardı. Ancak meyveleri irileşiyor ve taze yaprak çıkarmaya devam ediyor. Havalar ısınıyor bakalım ne olacak. Resim eklerim birazdan.

Bekliyorum , kahveniz 1-2 yıla o bölgeye alışabilir belki , alıştıktan sonra daha fazla ürün verecektir inşAllah [emoji1]

evandevan5 08-03-2019 09:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tapatalk (Mesaj 1561832)

ben bu video ya akşam bakayım
yardım için teşekkürler.

evandevan5 08-03-2019 09:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eomer07 (Mesaj 1561935)
Pek iyi durumda değil, daha önce zeytin ağacının dibindeydi ve 3-4 yıl geçmesine rağmen büyümemişti. Daha rahat büyüsün diye yerini değiştirmiştim. Eski yeri rüzgara karşı korunaklıydı. Bu kış rüzgarda zarar gördü ve yapraklarının büyük kısmını kaybetti. İnce dallarının uçları karardı. Ancak meyveleri irileşiyor ve taze yaprak çıkarmaya devam ediyor. Havalar ısınıyor bakalım ne olacak.

https://i.hizliresim.com/EmBNaD.jpg

resimdeki kahve bitkisi mi dışarıya ekmişsiniz. iyi cesarat tebrik ederim.

Eomer07 08-03-2019 13:57

Teşekkürler! İnşallah kahve ağacım önceki kışları atlattığı gibi bunu da atlatır. Alanya'da kahve yetiştirilebiliyor, yaşlı ağaçlar var.

АcuzeHanımTeyze 08-03-2019 17:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eomer07 (Mesaj 1562081)
Teşekkürler! İnşallah kahve ağacım önceki kışları atlattığı gibi bunu da atlatır. Alanya'da kahve yetiştirilebiliyor, yaşlı ağaçlar var.

Vallahamı hani nerde? Allahını seversen bacım kahvenin resmini bi atıver çok merak ettim, tam neresinde peki tam olarak antalyanın? Ozaman muğlada falanda kesin yetişir, iklim benziyor biraz.

Eomer07 08-03-2019 19:15

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi АcuzeHanımTeyze (Mesaj 1562107)
Vallahamı hani nerde? Allahını seversen bacım kahvenin resmini bi atıver çok merak ettim, tam neresinde peki tam olarak antalyanın? Ozaman muğlada falanda kesin yetişir, iklim benziyor biraz.

Tam adresini veriyorum. Alanya'nın Kestel mahallesinde Sayın Mehmet Ziya Görgün'ün bahçesinde. Ben kendi gözlerimle görmedim ancak yerel tv kanalında göstermişlerdi. İnternetten bulduğum bir resmini paylaşabilirim sadece. İnternette Mehmet Ziya Beyi araştırırsanız daha ilginç bilgilere de ulaşabilirsiniz.

Eklenti 699411

siflera12 08-03-2019 19:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eomer07 (Mesaj 1562127)
Tam adresini veriyorum. Alanya'nın Kestel mahallesinde Sayın Mehmet Ziya Görgün'ün bahçesinde. Ben kendi gözlerimle görmedim ancak yerel tv kanalında göstermişlerdi. İnternetten bulduğum bir resmini paylaşabilirim sadece. İnternette Mehmet Ziya Beyi araştırırsanız daha ilginç bilgilere de ulaşabilirsiniz.

https://i.hizliresim.com/WqyMzm.jpg

Bence boşuna uğraşmayın bunların işleri dalga geçmek hesapta kendilerince eğleniyorlar , herşeye muhalefet olup ortalığı karıştırmayı çok seviyorlar siz doğru söylesenizde size inanmazlar zaten [emoji3]

Eomer07 09-03-2019 16:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi siflera12 (Mesaj 1562128)
Bence boşuna uğraşmayın bunların işleri dalga geçmek hesapta kendilerince eğleniyorlar , herşeye muhalefet olup ortalığı karıştırmayı çok seviyorlar siz doğru söylesenizde size inanmazlar zaten [emoji3]

Birisiyle uğraştığım yok. Ancak hergün binlerce kişi bilgi edinmek amacıyla bu forumda yazılanları okuyor. Ben sadece okurlara doğru bilgi aktarmaya çalışıyorum.

Birisini birşeye inandırmak gibi bir niyetim de yok. Örneğin; şu forumda kivi yetiştirmeyeni döverler heralde. Türkiye'de de yetişmediği yer kalmadı. Buna rağmen hâlâ birisi çıkıp "Türkiye'de kivi yetiştirildiği iddia ediliyor ama sanmıyorum çünkü kivi Türkiye'ye uyum sağlayamaz." diye yorum yazabiliyor. Kivi yahu, kivi! Yaylada yetişiyor yaylada!

Keşke herkes sandıklarını değil bildiklerini yazsa da insanlar doğru bilgiye daha rahat ulaşabilse.

siflera12 09-03-2019 17:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eomer07 (Mesaj 1562209)
Birisiyle uğraştığım yok. Ancak hergün binlerce kişi bilgi edinmek amacıyla bu forumda yazılanları okuyor. Ben sadece okurlara doğru bilgi aktarmaya çalışıyorum.

Birisini birşeye inandırmak gibi bir niyetim de yok. Örneğin; şu forumda kivi yetiştirmeyeni döverler heralde. Türkiye'de de yetişmediği yer kalmadı. Buna rağmen hâlâ birisi çıkıp "Türkiye'de kivi yetiştirildiği iddia ediliyor ama sanmıyorum çünkü kivi Türkiye'ye uyum sağlayamaz." diye yorum yazabiliyor. Kivi yahu, kivi! Yaylada yetişiyor yaylada!

Keşke herkes sandıklarını değil bildiklerini yazsa da insanlar doğru bilgiye daha rahat ulaşabilse.

tabikii de herkesi bilgilendirmemiz gerekiyor ancak bunların amacı sadece dalga geçmek , biz bunlara kalırsak Türkiye'de hiçbir şey yetişmiyor [emoji846]

evandevan5 14-03-2019 10:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eomer07 (Mesaj 1562127)

https://i.hizliresim.com/WqyMzm.jpg

alanya mersin tarafları kahve yetiştirme için uygun iklim var. da istanbul da pek o ortam yok.

evandevan5 14-03-2019 10:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eomer07 (Mesaj 1562209)

kivi meselesine gelince ben istanbul da kivi yi daha dişi erkek olarak tutturamadım hep birisi ölüyor ya dişisi ya erkeği bahçede şimdi çözemedim ama erkek sağlam galiba.

evandevan5 14-03-2019 10:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi АcuzeHanımTeyze (Mesaj 1562107)

muğla da muz ağaçları heryanda bence onların dibine ekilebilir kahve ağacları gölgesinden fayda sağlanabilir.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025