agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Egzotik Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/)
-   -   Pitaya Yetiştiriciliği (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/11550.htm)

siflera12 14-02-2019 05:36

İçide pembeymiş tadını çok merak ediyorum tadan varmı acaba , Aslında bitkilerin genetiğiyle oynamalarıda çok yanlış birşey bukadarda abartmaya gerek yok [emoji17] [emoji848]https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...1f9d080a46.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...fb87a8c149.jpg

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Еukalyρtus 15-02-2019 11:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi siflera12 (Mesaj 1559024)
İçide pembeymiş tadını çok merak ediyorum tadan varmı acaba [emoji848]https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...1f9d080a46.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...fb87a8c149.jpg

Fotoğraftaki, ejder inciri tutan ve tırnak arası tezek dolu o emektar teyzeme başarılar diliyor kutluyorum, güzel meyveler.

Elese Pekі 15-02-2019 14:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Еukalyρtus (Mesaj 1559148)
Fotoğraftaki, ejder inciri tutan ve tırnak arası tezek dolu o emektar teyzeme başarılar diliyor kutluyorum, güzel meyveler.

Evet ilk defa bir konuda size katılıyorum, çiftiçilerimizin emektar nasırlı elleri kutsaldır, onların tezekli elleri, bizim manükürlü ellerimizden belkide daha üstündür.

siflera12 01-03-2019 14:36

Pitayam öldü [emoji17]

Tapatalk 06-03-2019 22:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi siflera12 (Mesaj 1560994)
Pitayam öldü [emoji17]

Yaşatmayı öğrenemedin üç günlük dünyada, herşeyi katlediyorsun :p

siflera12 07-03-2019 04:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tapatalk (Mesaj 1561829)

Yaşatıp yaşatmamak benim elimde değil ben sadece bir vesileyim , yaşatmakta öldürmek te ancak Allah'a mahsustur

Tapatalk 07-03-2019 14:14

diosun
artık orasını bilemicem

AcuzeHanımTeyze 07-03-2019 14:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tapatalk (Mesaj 1561829)

Biraz espiri yapmaya kalkışırken durumu iyice berbat etmiş görünüyorsunuz, mesela hayat ışığı olmak gibi veya benzeri birkaç kilit kelime ile cümleyi yeşillendirseydiniz, belkide kim bilir yapmaya çalıştığınız latife adrese ulaşmış olabilirdi... Malum aksan yahut dil edebiyatımız esnek-lastikli ve geleneksel dil algılarımız durumu bazen absürt bir şekle sokabiliyor, en makulü forum dışı konulara sapmamak ve konu üzere kalmak gerektiğidir.

AkisSoftware 07-03-2019 14:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi siflera12 (Mesaj 1561838)
Yaşatıp yaşatmamak benim elimde değil ben sadece bir vesileyim , yaşatmakta öldürmek te ancak Allah'a mahsustur

Gerekli tedbirleri alır, yapılması gerekenleri yaparız. Hiç bir problemi olmayan insanların ölmesi gibi... Bir sebep olmasına gerek yok..

Sen tedbirini al, takdir Allah'tandır.

Tropikal Sahra 04-05-2019 08:12

Ejder inciri adaptasyon ve tanıtımı.
-2°C soğukta yeni sürgünleri zarar görmüş fakat ana gövde soğuktan zarar görmemiş ve adaptasyona cevap vermiş. Zannedersem bir süre sabredilirse seraya ihtiyaç duyulmayacak.

erkanbilen 14-05-2019 13:29

merhaba dostlar elimde 3 çeşit (sarı-kırmızı-beyaz) pitaya var uçlarında solma, kararmalar var. bu resimdeki olaya göre benim neler yapmam daha doğru olur kararan yerleri kesip dikenlerden yeni fide vermesinimi bekliyeyim yoksa boyle bırakayım büyüsün mü dersiniz. fikirlerinizi bekliyorum.

https://i.hizliresim.com/grdWaR.jpg https://i.hizliresim.com/9aMdy3.jpg https://i.hizliresim.com/qd6WLD.jpg https://i.hizliresim.com/MVNv7Q.jpg

selection 25-05-2019 01:42

Pitaya aslında subtropik değildir , ekvatoral bir bitki türüdür ve ülkemizde halâ örtü altında ancak yetiştirilebilmektedir , bu demek oluyor ki henüz adaptasyon için ülkemize uyarlanamamıştır. Adaptasyon kıstası için ölçüt ise; bir yıl boyunca her mevsimi örtüsüz olarak atlatabilmesi ve hayatta kalarak nitelikli meyve verebilmesi anlamına gelmektedir. Subtropik meyveler kategorisi altında paylaşmışsınız lütfen bu hatanızı düzeltiniz.

Мalta еriği 23-06-2019 20:14

Kıbrıs ta felan yetişiyor lakin ülkemizde yetişmesi imkansız.

celalamca 25-06-2019 07:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Мalta еriği (Mesaj 1570902)
Kıbrıs ta felan yetişiyor lakin ülkemizde yetişmesi imkansız.

Ülkemizde örtü altında tarımı bile yapılıyor.şu anda en çok kazanç getiren meyvelerden.

chuckybebek79 02-08-2019 11:24

Bursadada Pitaya serası mevcut hatta fidan satışı da yapıyor diye biliyorum.

tropikalist 06-08-2019 19:20

merhaba birşey soracağım acaba saksıda pitayadan meyve alınır mı alınırsa bendeki fide 2 senelik bir arkadaşım hediye edecekte

chuckybebek79 07-08-2019 05:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tropikalist (Mesaj 1573121)
merhaba birşey soracağım acaba saksıda pitayadan meyve alınır mı alınırsa bendeki fide 2 senelik bir arkadaşım hediye edecekte

Büyük bir saksıda alabilirsiniz büyük ihtimalle

tropikalist 07-08-2019 10:18

pitaya

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi chuckybebek79 (Mesaj 1573129)
Büyük bir saksıda alabilirsiniz büyük ihtimalle

tamam o zaman teşekkür ederim yakın zamanda denerim birde toprağına volkanik toprak mı kullanılmalı

chuckybebek79 07-08-2019 10:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tropikalist (Mesaj 1573131)
tamam o zaman teşekkür ederim yakın zamanda denerim birde toprağına volkanik toprak mı kullanılmalı

O kadarını bilmiyorum ama torfla bahçe toprağı karışımında güzel oluyor.

Eomer07 07-08-2019 11:29

2 Eklenti(ler)
Benim pitayam bütün beklentilerimi aştı. Normalde serada yetiştiğinden büyüyeceğini bile sanmıyordum. Bir yıl içinde çiçek verdi. Bakalım meyve tutacak mı?

Eklenti 699382

Eklenti 699383

Eomer07 03-09-2019 13:45

2 Eklenti(ler)
Meyvesini de tuttu, olgunlaştırmaya başladı. Rüzgardan korunaklı bir yerde, bir de benim yaptığım gibi taş duvarın üzerine değil de daha verimli bir toprağa ekerseniz daha nitelikli meyveler alabilirsiniz. Bakalım içi nasıl olacak?

Eklenti 699376

Eklenti 699377

tropikalist 04-09-2019 13:17

maşallah sizinkiler çok güzel olmuş ama sizinki kaç senelikti yani ben baktığımda 7 seneden sonra meyve veriyor diye OKUMUŞTUM o zaman bu bilgi yanlış mı öyleyse büyüme hızına **** boyuna göre mi meyve veriyor ?

Eomer07 04-09-2019 15:47

Galiba geçen yıl mayıs-haziran gibi ekmiştim. O zaman iki yaprağı vardı. Hızlı büyüyor. Zaten seralarda da bir-iki yıl içinde meyve verir. 7 yıl olayını duymadım. Belki tohumdan üretince öyledir. Ben çelikten diktim.

Jezebel 05-09-2019 06:17

2 Eklenti(ler)
İklim de çok fark ediyor sanıyorum.
Boyut desem değil çünkü benimki rahat 4 metre var.
Bu pencere ferforjesi

Eklenti 698332

Pencere dıştan böyle, topraktan 1,5 sonrası.

Eklenti 698333

Sabah güneşi yetmiyor belli ki arkadaşa

Eomer07 13-09-2019 21:42

3 Eklenti(ler)
Artık pitayanın tadına bakma zamanı geldi. Daha önce Tayland'da deneme şansım olmuştu. Tadını beğenmemiştim. Bildiğimiz meyvelere benzemiyor. Ağızda dağılan pütürlü jelimsi bir eti var. Belli belirsiz bir şeker ve bitter tadına sahip. Daha olgun olanlarda şeker tadı daha fazla. İçi kırmızı olanların da daha tatlı olduğunu duydum ama onlardan denemedim.

Eklenti 699344

Pitayam 124 g ağırlığında. Diğerleri de böyle. Nitelikli bir meyve en azından 300-350 g olmalı. Yani bu oldukça küçük.

Eklenti 699345

İçi iyi görünüyor. Olgunlaşmış.

Eklenti 699346

Şu haliyle çok güzel görünüyor. Meyveden çok dereotlu peynire benziyor. Tadı ise Tayland'da yediklerimle aynı. Yine beğenmedim. Bunun üzerine zeytinyağı gezdirsek, limon sıksak kahvaltıda nasıl olur acaba? Akdeniz mantığı, aklıma başka bir şey gelmiyor.

Rafadan 23-09-2019 06:47

1 Eklenti(ler)
internette gezerken baktım tuhaf bir meyve gördüm, gerçekten böyle bir meyve varmı yoksa fotomontajmı falan derken gördüğüm ilk sayfaya tıkladım sonra bu açıklamaya tanık oldum, sonra biraz daha araştırayım derken ağaçlar foruma denk geldim. nerde yetişiyor bu meyve? dikenli inciri andırıyor

devrann 23-09-2019 11:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Rafadan (Mesaj 1575019)
internette gezerken baktım tuhaf bir meyve gördüm, gerçekten böyle bir meyve varmı yoksa fotomontajmı falan derken gördüğüm ilk sayfaya tıkladım sonra bu açıklamaya tanık oldum, sonra biraz daha araştırayım derken ağaçlar foruma denk geldim. nerde yetişiyor bu meyve? dikenli inciri andırıyor

İlk sizin memlekette bahçeler oluşturulmaya başlandı,Gazipaşa,Alanya’da da var.Tabili orjini tropik bölgeler Vietnam’mış.

Kara kış kapıda 23-09-2019 13:34

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Rafadan (Mesaj 1575019)

Olması gereken fiyat bu, şimdi birileri çıkıpta yok ayağa düştü falan demesin, hatta yinede pahalı bile... Mango 35 tl, o paraya kim mango yer ki, şeftali mangoya bin basar ama işte millet macera arıyorsa demekki.

Ama egzotik tarımı yaygınlaştırmak için ilk çıkartılan yaygara çok komik, şöyle pahalı, yok sarayda içiliyormuş, işte şöyle böyle bilinç altı yapıp her yere sera kurulmasına sebep oldular. Neyse sonuçta birilerinin ekmek kapısı, tadı neye benziyor hiç bir fikrim yok açıkçası. Mesela, antep fıstığı candır, ülkemizde cimrilikten antep fıstığı tüketilmezken, çoğunluk gidipte bilmediği bir şeye para verip yemez.

Allah var güzel antebimizde yemek kültürü yaygın, insanlar burada midesine sahiden saygılı, inanın bana anadolunun çoğu yerinden daha çok yağlı ya da şerbetli besinler tüketmemize rağmen kalp damar hastalığı riski en az olan yer Antep olarak belirlenmiştir, duble adana kebap, üstüne bir de künefe yerim ama şükürler olsun kilom da sağlığımda yerinde, işin sırrını vereyim hadi bu kıyağımı unutmayın, işin sırrı Antep fıstığıdır, illa antep fıstığı şart değil tabi, şam yahut siirt fıstığıda aynı kimyayı içeriyor, kalp damar temizleyici iksiri dir.

(pek azı hariç)Bu milletin çoğunluğu böyle, boğazına yemez, ama arabasına en pahalı jantı takar havasını atar, b12 si filan neyse işte, eksik eksik gezer, sonrada o güzel jantlı arabasını sürerken sağa sola derin su kuyusuna bakar gibi alık alık bakışlar atar :))

Birileri diline dolamış, eğitimde eğitim, eğitimden evvela ilk paraya kıyıp boğazına yeme alışkanlığının ilk öncelik olarak bu topluma benimsetilmesi şart.

OneeydiGız 03-10-2019 19:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kara kış kapıda (Mesaj 1575025)
Olması gereken fiyat bu, şimdi birileri çıkıpta yok ayağa düştü falan demesin, hatta yinede pahalı bile... Mango 35 tl, o paraya kim mango yer ki, şeftali mangoya bin basar ama işte millet macera arıyorsa demekki.

Ama egzotik tarımı yaygınlaştırmak için ilk çıkartılan yaygara çok komik, şöyle pahalı, yok sarayda içiliyormuş, işte şöyle böyle bilinç altı yapıp her yere sera kurulmasına sebep oldular. Neyse sonuçta birilerinin ekmek kapısı, tadı neye benziyor hiç bir fikrim yok açıkçası. Mesela, antep fıstığı candır, ülkemizde cimrilikten antep fıstığı tüketilmezken, çoğunluk gidipte bilmediği bir şeye para verip yemez.

Allah var güzel antebimizde yemek kültürü yaygın, insanlar burada midesine sahiden saygılı, inanın bana anadolunun çoğu yerinden daha çok yağlı ya da şerbetli besinler tüketmemize rağmen kalp damar hastalığı riski en az olan yer Antep olarak belirlenmiştir, duble adana kebap, üstüne bir de künefe yerim ama şükürler olsun kilom da sağlığımda yerinde, işin sırrını vereyim hadi bu kıyağımı unutmayın, işin sırrı Antep fıstığıdır, illa antep fıstığı şart değil tabi, şam yahut siirt fıstığıda aynı kimyayı içeriyor, kalp damar temizleyici iksiri dir.

(pek azı hariç)Bu milletin çoğunluğu böyle, boğazına yemez, ama arabasına en pahalı jantı takar havasını atar, b12 si filan neyse işte, eksik eksik gezer, sonrada o güzel jantlı arabasını sürerken sağa sola derin su kuyusuna bakar gibi alık alık bakışlar atar :))

Birileri diline dolamış, eğitimde eğitim, eğitimden evvela ilk paraya kıyıp boğazına yeme alışkanlığının ilk öncelik olarak bu topluma benimsetilmesi şart.
https://www.youtube.com/watch?v=RSutVLS70ps

İyi güzelde antep fıstığı endemik olmasına rağmen çok çok pahalı, kaç kişi tüketme imkanı buluyor? Çok cevaplanması gereken soru var, ülke durumu vahim.

Floroplus 05-11-2019 02:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi OneeydiGız (Mesaj 1575433)
İyi güzelde antep fıstığı endemik olmasına rağmen çok çok pahalı, kaç kişi tüketme imkanı buluyor? Çok cevaplanması gereken soru var, ülke durumu vahim.

ben çuvalla getirtiyorum çok ucuza geliyor. aracılar işi zorlaştırıyor. tarımda ülkemizde fiyat yüksekliğine sebebiyet verenler genelde aracılardır. ne çiftçi nede satış yapan firmalar aracının kazandığı parayı kazanmıyorlar, üstelik aracılar suya sabuna dokunmadan kolay para yapıyorlar. uyanık olun yerinden kargoyla getirtin, emektar çiftçi kazansın, fıstık yiyemeyenler de yesin. tüm aracılar değil ama arada bazıları dürüst ve az kazanıyorlarmış

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025