![]() |
İçide pembeymiş tadını çok merak ediyorum tadan varmı acaba , Aslında bitkilerin genetiğiyle oynamalarıda çok yanlış birşey bukadarda abartmaya gerek yok [emoji17] [emoji848]https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...1f9d080a46.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...fb87a8c149.jpg
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Pitayam öldü [emoji17]
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Alıntı:
|
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
diosun
artık orasını bilemicem |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sen tedbirini al, takdir Allah'tandır. |
Ejder inciri adaptasyon ve tanıtımı.
-2°C soğukta yeni sürgünleri zarar görmüş fakat ana gövde soğuktan zarar görmemiş ve adaptasyona cevap vermiş. Zannedersem bir süre sabredilirse seraya ihtiyaç duyulmayacak. |
merhaba dostlar elimde 3 çeşit (sarı-kırmızı-beyaz) pitaya var uçlarında solma, kararmalar var. bu resimdeki olaya göre benim neler yapmam daha doğru olur kararan yerleri kesip dikenlerden yeni fide vermesinimi bekliyeyim yoksa boyle bırakayım büyüsün mü dersiniz. fikirlerinizi bekliyorum.
https://i.hizliresim.com/grdWaR.jpg https://i.hizliresim.com/9aMdy3.jpg https://i.hizliresim.com/qd6WLD.jpg https://i.hizliresim.com/MVNv7Q.jpg |
Pitaya aslında subtropik değildir , ekvatoral bir bitki türüdür ve ülkemizde halâ örtü altında ancak yetiştirilebilmektedir , bu demek oluyor ki henüz adaptasyon için ülkemize uyarlanamamıştır. Adaptasyon kıstası için ölçüt ise; bir yıl boyunca her mevsimi örtüsüz olarak atlatabilmesi ve hayatta kalarak nitelikli meyve verebilmesi anlamına gelmektedir. Subtropik meyveler kategorisi altında paylaşmışsınız lütfen bu hatanızı düzeltiniz.
|
Kıbrıs ta felan yetişiyor lakin ülkemizde yetişmesi imkansız.
|
Alıntı:
|
Bursadada Pitaya serası mevcut hatta fidan satışı da yapıyor diye biliyorum.
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
merhaba birşey soracağım acaba saksıda pitayadan meyve alınır mı alınırsa bendeki fide 2 senelik bir arkadaşım hediye edecekte
|
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
pitaya
Alıntı:
|
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
2 Eklenti(ler)
Benim pitayam bütün beklentilerimi aştı. Normalde serada yetiştiğinden büyüyeceğini bile sanmıyordum. Bir yıl içinde çiçek verdi. Bakalım meyve tutacak mı?
Eklenti 699382 Eklenti 699383 |
2 Eklenti(ler)
Meyvesini de tuttu, olgunlaştırmaya başladı. Rüzgardan korunaklı bir yerde, bir de benim yaptığım gibi taş duvarın üzerine değil de daha verimli bir toprağa ekerseniz daha nitelikli meyveler alabilirsiniz. Bakalım içi nasıl olacak?
Eklenti 699376 Eklenti 699377 |
maşallah sizinkiler çok güzel olmuş ama sizinki kaç senelikti yani ben baktığımda 7 seneden sonra meyve veriyor diye OKUMUŞTUM o zaman bu bilgi yanlış mı öyleyse büyüme hızına **** boyuna göre mi meyve veriyor ?
|
Galiba geçen yıl mayıs-haziran gibi ekmiştim. O zaman iki yaprağı vardı. Hızlı büyüyor. Zaten seralarda da bir-iki yıl içinde meyve verir. 7 yıl olayını duymadım. Belki tohumdan üretince öyledir. Ben çelikten diktim.
|
2 Eklenti(ler)
İklim de çok fark ediyor sanıyorum.
Boyut desem değil çünkü benimki rahat 4 metre var. Bu pencere ferforjesi Eklenti 698332 Pencere dıştan böyle, topraktan 1,5 sonrası. Eklenti 698333 Sabah güneşi yetmiyor belli ki arkadaşa |
3 Eklenti(ler)
Artık pitayanın tadına bakma zamanı geldi. Daha önce Tayland'da deneme şansım olmuştu. Tadını beğenmemiştim. Bildiğimiz meyvelere benzemiyor. Ağızda dağılan pütürlü jelimsi bir eti var. Belli belirsiz bir şeker ve bitter tadına sahip. Daha olgun olanlarda şeker tadı daha fazla. İçi kırmızı olanların da daha tatlı olduğunu duydum ama onlardan denemedim.
Eklenti 699344 Pitayam 124 g ağırlığında. Diğerleri de böyle. Nitelikli bir meyve en azından 300-350 g olmalı. Yani bu oldukça küçük. Eklenti 699345 İçi iyi görünüyor. Olgunlaşmış. Eklenti 699346 Şu haliyle çok güzel görünüyor. Meyveden çok dereotlu peynire benziyor. Tadı ise Tayland'da yediklerimle aynı. Yine beğenmedim. Bunun üzerine zeytinyağı gezdirsek, limon sıksak kahvaltıda nasıl olur acaba? Akdeniz mantığı, aklıma başka bir şey gelmiyor. |
1 Eklenti(ler)
internette gezerken baktım tuhaf bir meyve gördüm, gerçekten böyle bir meyve varmı yoksa fotomontajmı falan derken gördüğüm ilk sayfaya tıkladım sonra bu açıklamaya tanık oldum, sonra biraz daha araştırayım derken ağaçlar foruma denk geldim. nerde yetişiyor bu meyve? dikenli inciri andırıyor
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Ama egzotik tarımı yaygınlaştırmak için ilk çıkartılan yaygara çok komik, şöyle pahalı, yok sarayda içiliyormuş, işte şöyle böyle bilinç altı yapıp her yere sera kurulmasına sebep oldular. Neyse sonuçta birilerinin ekmek kapısı, tadı neye benziyor hiç bir fikrim yok açıkçası. Mesela, antep fıstığı candır, ülkemizde cimrilikten antep fıstığı tüketilmezken, çoğunluk gidipte bilmediği bir şeye para verip yemez. Allah var güzel antebimizde yemek kültürü yaygın, insanlar burada midesine sahiden saygılı, inanın bana anadolunun çoğu yerinden daha çok yağlı ya da şerbetli besinler tüketmemize rağmen kalp damar hastalığı riski en az olan yer Antep olarak belirlenmiştir, duble adana kebap, üstüne bir de künefe yerim ama şükürler olsun kilom da sağlığımda yerinde, işin sırrını vereyim hadi bu kıyağımı unutmayın, işin sırrı Antep fıstığıdır, illa antep fıstığı şart değil tabi, şam yahut siirt fıstığıda aynı kimyayı içeriyor, kalp damar temizleyici iksiri dir. (pek azı hariç)Bu milletin çoğunluğu böyle, boğazına yemez, ama arabasına en pahalı jantı takar havasını atar, b12 si filan neyse işte, eksik eksik gezer, sonrada o güzel jantlı arabasını sürerken sağa sola derin su kuyusuna bakar gibi alık alık bakışlar atar :)) Birileri diline dolamış, eğitimde eğitim, eğitimden evvela ilk paraya kıyıp boğazına yeme alışkanlığının ilk öncelik olarak bu topluma benimsetilmesi şart. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025