![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Avokado bitkisinin salonda çok güzel durduğunu söyledi bir arkadaşım. Aklıma yattı. Önce bir avokado aldım. Kesip çekirdeğini çıkarttım. Meyvesine bir ısırık..... Bunu tavsiye edenin deeee, alan benim gibi salağın daaaaa..... Berbat bişey bu yahu ?? Neyse, amaç bitki yetiştirmek. Ektim çekirdeği toprağa, verdim suyunu. Bekle, bekle bi numara yok? 1 ay sabrettim.. Çekirdeği geri çıkardım, çürümüş.... Benim avokado maceram orda bitti ![]() Ama bu yeni köklendirme metoduyla bir daha denesemmi acaba ? Yahu meyvesi yenilebilen başka bitki yokmu deneyebileceğimiz ? Kiwi, mango denesek mesela :P |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
avakoda yetiştirecek arkadaşlar ; çekirdekten yetişmediği gibi -5 lere de dayanamayan bir ağaç. yetiştirmek isteyen arkadaşlar, aşılısını bulup -5 leri bulmayan şehirlerde yetiştirebilirler. aşağıdaki avakoda 631 deki mesajdaki gibi idi maalesef dondu. ağacın üzerindeki karı dökebilirsiniz ama,soğuğa bir şey yapamassınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-04-2010
|
avakado çok tatsız meyve ama salatasını yaparsanız vazgeçemezsiniz. ince rende soğan, limon suyu, küçük doğranmış domates, tuz ve zeytinyağı ile deneyin lütfen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-04-2007
|
Herkese merhaba, Yaklaşık 1,5 sene önce tohumdan çimlendirdiğim ve daha sonra saksıya ektiğim avokadom baya bir büyüdü. Ancak, forumda da okuduğum gibi, mevye vermesi için aşılanması gerekiyor. Bu konuda bana yardımcı olabilecek kimse var mı? Nasıl aşı yapılmalı, nereden temin edilebilir gibi konularda yardıma ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|