![]() |
|
![]() |
#781 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-05-2013
|
Buda benim avakadom
ŞUAN 5 aylık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Bu da benim avokado fidanım. 5 yaşında ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-07-2013
|
bence bağışlama mevya vermiyorsa bile yaprağı böbrek taşına ve zayıflamaya iyi geliyormuş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2007
|
Avakado çekirdeklerini Nisan ayı içerisinde bahçeye ekiyorum ve unutuyorum. Anladığım kadarıyla herkes ektiği çekirdeği rahat bırakmıyor. Nisanda ektiğim 6 avakado çekirdeğinin 5 i de yaprak çıkarmış. Bence bahçenize dikin ve unutun. Siz oynadıkça bitki gelişemiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Bende bir seneye yakın bir zaman önce çiceğin dibine soktuğum avakado çekirdeğini geçen gün çiceğin toprağını karıştırırken rastgele gördüm...Tamamen unutmuştum...Hala bozulmamış ve biraz ikiye ayrılmış vaziyetteydi..Öylece bıraktım...Sizce ne yapmalıyım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-09-2008
|
merhaba, bende daha evvel bir avokado meyvesini çimlendirmeyi başarmıştım 1 metreye kadar büyüdü de ancak soğuk havaya yenik düştü. Bu yaz yine çimlendirdim ve saksıya ekip balkona çıkardım ancak bakonumdaki kargalar ne olduğunu çok merak etmiş olacak ki tek yaprağını koparmışlar ve topraktan çıkarıp atmışlar.. neyseki tekrar su dolu bardağa koyunca kendini tekrar toparladı ve yaprak verdi.. Bu arada bardakta yarısı dışarda durabilsin diye kürdan batırıp tohumu zedelemeye hiç gerek yok. Bizim ince belli çay bardaklarına koyarsanız zaten üçte biri dışarda kalıyor tohumun.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-08-2013
|
ben de bugün çekirdeğimi bardağıyla buluşturdum. fotoları da ekliyorum. iki avokado almıştım çok serttiler birinin çekirdeğini çıkardım diğer avokadoyu bekletiyorum biraz onun çekirdeğini sonra çıkartıp ekicem. umarım büyüdüğünü de görürüm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Ağaçsever
|
bu arada bir tane de mango aldım ama çekirdeğini çıkarmaya kıyamıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Ağaçsever
|
Bu fotolarda da yanına bugün çimlenmeye bıraktığım ikinci avokado çekirdeğim var. avokadoları aynı gün almıştım ama bugün çimlensin diye suya koyduğum avokadoyu dışarda bekletmiştim iyice yumuşadı sonra kesip çekirdeğini çıkardım. fotoğraflarda da görünecektir bugün ektiğim sağdaki çekirdek koyu renk almış ve alt kısmından sarkan bir çimlenme belirtisi var sanki ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Ağaçsever
|
kimse kalmadı mı ya avokado çimlendirenlere yardım edecek iyi yapmışsın ya da olmamış bu diyecek. fikir beyanatları beklemekteyim. hevesim kırılmasın beklerken. sabır zor tabi ama ben daha bunlar fide olsun peşisıra bonsai konusunda da bişeyler yapmak istiyorum sabrı asıl o zaman sınayacağım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Ağaçsever
|
Sayın northpower, çok güzel resimlemişsiniz avokadolarınızı. Eminim başarılı olacaksınız, soldaki çekirdek çatlamış, yakında kökleri ortaya çıkar. Sağdakinin altından sarkanın ise henüz köklenme olduğunu sanmıyorum. Bardakları taşacak kadar dolu tutmanız şart değil, su seviyesi yarım santim düşse sorun olmaz bence. Umarım köklendiği, yaprak verdiği aşamaları da resimleyip paylaşırsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Ağaçsever
|
tabi ki hele yaprakları görelim de burada da paylaşırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-05-2013
|
çekirdekten yetişince meyvede vercek mi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Ağaçsever
|
çekirdekten yetişince meyve vermiyor diye biliyorum. daha doğrusu çekirdekten yetiştirdiğiniz avokado tek olursa meyve vermiyor diye biliyorum döllenmeyi sağlayacak uygun cins başka bir avokado ağacı varsa yanında sanırım meyve alabiliyoruz ama emin değilim.aksi takdirde aşılamak gerekiyormuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Ağaçsever
|
biraz önce çektim gelişimleri çok yavaş ama olsun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Ağaçsever
|
10 gün oldu hala ilk çekirdek son fotodaki gibi bir gelişme yok . ikinci çekirdek te son fotodaki gibi ama o bir kaç gün sonra bardakta yerini almıştı. yapmak gereken başka bişey var mı yoksa beklemeye devam mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Ağaçsever
|
benim avokadola çekirdeklerinin gelişimini yeni fotolarla paylaşaym dedim. ilk çekirdek alttan da çatlamış üst çatlak da büyümüş gibi ama ikinci çekirdeğin kabuğu buruşup kaldı müdahale etmeli miyim? yoksa beklemeye devam mı etmeliyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Ağaçsever
|
suya koydum ve dün fotoğraflamak için elime aldım yoksa hiç ellemiyorum. bardaktaki suyunu değiştirmem gerekiyor mu? ben azaldığında ilave yapıyorum sadece başka da ellemedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Ağaçsever
|
Ben de öyle yaptım, yalnızca su azaldıkça ekledim. Sonunda epeyce bulanık bir su oldu, ama hiç sorun olmadı. Tabi sonradan bardak taş bağladığı için temizlemek zor oluyor. En çok kafamı kurcalayan kısmı sudan toprağa aktarma işlemiydi. Şimdiye dek üç çekirdekle denedim, hepsi kök ve yaprak verdiler. Bir tanesini toprağa aktarırken kökünü kırdım yazık oldu. Bir arkadaş toprağa aktarırken sorun olmasın diye toprağı yavaş yavaş suya eklediydi, su kaptan akarken kap toprakla dolduydu. Sanırım daha güvenli bir yöntem... Neyse köklerle yaprakları beklerken sonraki adımların hayalini kurmak beklemeyi kolaylaştırır diye anlatıyorum... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Ağaçsever
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-05-2012
|
Birinci Denemem
Bugün Avakado alınca yetiştirmek geldi aklıma. Tariflerinizi dikkate alarak hemen uyguladım. ve Mutfak Penceremin önüne koydum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-06-2013
|
bu konuyu okumuştum ilgimi çekmişti bi de 30 yaşına kadar hiç avokado yememiştim, merak ettim gittim iki tane avokado aldım birinin tadına baktım allahım bu kadar mı iğrenç olur diğerini beklettim yumuşadı balla karıştırıp yiyim dedim 2 kaşık aldım sonra kustum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#804 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-05-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Ağaçsever
|
benim bardaktaki çekirdekler iyice yumuşadı ama bir gelişme yok epey de oldu. acaba çürümüşler midir yoksa beklemelimiyim daha? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#806 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Ağaçsever
|
neredeyse iki ay geçti benim çekirdekle bardakta pörsüdü. yukarıda ilk zamanlardaki fotoları var ama şuan bildiğiniz pörsümüş durumdalar. hiç değişiklik yok. sanırım bardaktan çöpe doğru yol görünüyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Ağaçsever
|
site artık rağbet görmüyor sanırım. ilk kurulduğu yıllarda çok fazla katılım destek var olduğu görülüyor mesajlar ve tarihler incelendiğinde. bir süredir forumda sitede zaman geçiriyorum ama çok çok azalmış o destek de ilgi de. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-05-2013
|
Avakadomu Kaybettim :(
bu resimi paylaştıktan 2-2,5 ay sonra fazla gübreden ve yağmur suyunun saksıda birikmesinden dolayı kurudu.artık saksıya dikmiyorum direk suda bekletmeden toprağa gömüyorum.kendi haline bırakıyorum hemen kökleniyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|