![]() |
|
![]() |
#572 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2008
|
syn gokovaa tohumlara bende talibim.size özel mesajdan yazdım fakat yinede tekrar edeyim.çünkü çok merak ettim avokadonun yetiştirilmesine.bu merakı bende uyandıran arsakay'a çok teşekkür ederim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#573 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-08-2008
|
Sayın turco, saksıya dikip oda içinde tutarsanız çimlenebilirler sıcağı sevdiği için evinizin güneş alan bi bölümünü ona ayırmalısınız, açıkçası biz pek özen göstermemiştik öylece belki olursa diye bir saksıya dikivermiştik sonra büyüdüğünde bahçeye aldık aşılanmalı derken aşılanmadanda meyveleri yemeye başladık bahçede uygun iklim şartlarında çok çabuk büyüyen bir ağaç. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#574 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#575 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
sayın gokovaa benim 4,5 mt uzunlukta 5yıllık birde 3yıllık avakado ağacım var ancak meyve vermiyor benim bildiğim aşısız olanı meyve vermiyor ve aşırı güneş vede rüzgardanda korumak gerekiyor dış kabuğu soyulmuş yeni bir çekirdek direk toprakta rahatlıkla çimlene biliyor ama bakımı çok zor kış koşullarında kardan dolayı çok çabuk kırılan gevrek dalları var çok uzayan bir yapısı var. gerçekten yetiştirip meyve veren arkadaşlardan aşı için yardım istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#577 |
Ağaç Dostu
|
sevgili gökovaa gönderdğiniz tohumlar şimdi geldi. çok teşekkür ederim beni çok mutlu ettiniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#579 |
Ağaç Dostu
|
değerli arkadaşlar bende 1 hafta önce kürdanla avokado tohumunu şişkebab yapmadan bardağa yerleştirdim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#580 |
Ağaçsever
|
merhaba gurbik67 ağacınız çiçek açıyormu?eğer çiçek açıyorsa meyve bağlamıyor olabilir Avokado yetiştiriciliğini sınırlayan en önemli iklim faktörü kış donlarıdır. Bahçe tesisinde don olayı görülen alanlarda ağaçların hava akımını sağlayacak şekilde ve güneye meyilli yerlere dikilmelidirler. Ayrıca avokadonun çiçeklenme ve meyve bağlama dönemindeki düşük sıcaklıklar ani sıcaklık değişimleri ve düşük hava nemi meyve tutumunu olumsuz etkiler. Sıcaklığın 30°C'nin üzerine çıktığı ve nisbi nemin % 50'nin altına düştüğü mayıs - haziran aylarında önemli meyve dökümleri görülür. İleri dönemlerdeki ani sıcaklık değişimleri de meyve dökümüne sebep olmaktadır.Zonguldakta bu sorunu yaşıyor olabilirsiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#581 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-12-2007
|
arkadaşlar avakado tohumu bahçede bile gayet kolay çimleniyor niye bardaklarla falan uğraşıyosunuz.bahçenize dikin suyunu eksik etmeyin mutlaka çimlencekler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#584 |
Ağaç Dostu
|
sevgili arkadaşım yahya elimde sadece 3 tohum vardı 2'si toprakta biri suda.hava bazen öyle soğuyor ki burada bazen kanımız donuyor soğuktan.kaldı ki bitki ne yapsın.saksıları balkona dahi almakta tereddüt ediyorum.kendi açınızdan bakmayın olaylara, ismet şenad'ın dediği gibi ya aradaki derece farkı nolacak????? gül çeliklerim vardı sonbaharda filizlenmişti.yanıldım balkona alayım dedim.bide ne göreyim yeni çıkan filizler kül olmuş ![]() 70'li yıllarda halicin buz tuttuğu memleketteyiz ![]() suda çimlendirme olayı da tamamen fantezi o kadar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#585 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-12-2007
|
evet arkadaşlar ısı farkını unutmuşum.bende ilk olarak bardakta denemiştim 1 ay geçti bi faaliyet olmayınca sıkılmıştım.bende kalan tohumları bahçeye ektim sonra askere gittim geldim aradan 6 ay falan geçti. döndüğümde hepsi 30-40 cm boylanmışlardı.yani demek istediğim çimlendirmenin tek yolu bardak değil toprakta ve saksıdada gayet kolay çimlenebilir ama bardak fantazisine bişey diyemem tabi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#586 |
Ağaç Dostu
|
fanteziden dolayı bardaktakinde henüz bi ses yok fakat topraktakinin alt tarafı bariz bi şekilde genişleme hatta ayrılma var.limon çimlendirmede olduğu gibi avokado çekirdeklerine de sera sistemini uyguladım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#587 |
Ağaç Dostu
|
avokado çimlendirme maceram:p
değerli arkadaşlar.avokadomun iki tanesi çimlendi.biri kafasını yükseltmeye başladı ![]() ![]() ![]() üçüncü çekirdeği de suda çimlendirmekten vazgeçtim.çünki kürdanlardan biri düştü ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#589 |
Ağaç Dostu
|
tekin bey
avokadomun tekini daha derin bir kaba alayım derken kökün bi kısmı kırıldı.fakat tam kopmadığından yeniden birleştirip çamurla tutturdum, umarım bişey olmaz.. acaba tutarmı tekrar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#591 |
Ağaç Dostu
|
içimi rahatlattınız tekin bey teşekkür ederim ![]() gecenin bu saatinde üşenmeyip soruma yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim tekin by.iyi geceler.sağlıcakla kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#594 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-03-2008
|
saksıda avakado
ev ortamında avakado yetiştirmeye çalışıyorum,büyük bir kova içersinde bir tane yetiştirdim,bir senede bir metre kadar oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#595 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-04-2007
|
Sizlere kolay gelsin. Erdemliden adanaya kadar araba ile husisi Avokadoyu getirdim. Bir adam boyu idi Ektim 4 yıl bekledim. çicek verdi döktü. İkici yıl yine aynısı. Öğrendimki Erkekli Dişili iki ağac olması gerekiyor.Gemiş yapraklılar erkek Küçük sivri yapraklılar Dişi. Benim bildiğim bu. Kolay gelsin Düzenleyen emmim49 : 24-02-2009 saat 15:12 Neden: meyvenin ne olduğundan bahsedilmemişti |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#596 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
avokado
Avokado yetiştirmek için bugüne kadar çok uğraştım ve hep başarısız oldum.İyi ki bu forumu buldum sayenizde ben de başaracağım eğer olursa resimlerini yayınlayacağım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#597 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
Arkadaşlar avokadomda 2-3 gündür alt yapraklarında başlayıp, üst yapraklara doğru saran bir uç yanıklığı göstermeye başladı.Yaprakları teker teker kaybediyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#598 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-03-2009
|
2 yaşında avakadom var bunu aşılamak istiyorum. Avakado aşısı nasıl yapılır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#599 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
sayın gokovaa avakkadolarım güney yönüne bakıyor iklimden dolayı artık korunaklı yerde bırakmıyorum direk üzerine kar yağıyor ağaç olarak gayet güzel problem yok bu 6. sene şu ana kadar çiçek olmadı anladığım çekirdekten yetiştirip meyve alan yok bildiğim kadarıyle erkek ve dişi aynı ağaç üzerinde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#600 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
Gurbik67 Bey avokadolarınızı kışın dışarı da bırakalbiliyormusunuz? Yani soğuktan etkileniyor mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|